Refinansiering – en økonomisk lettelse

Det er kostbart å ha mange smålån. Det skaper også en økonomisk situasjon som er vanskelig å ha oversikt over. Det er  også mulig at det lån man har hatt over en lengre periode har ugunstige lånebetingelser, og at man ønsker å redusere sine månedlige avgifter. Det finnes mange grunner til å revurdere sine låneavtaler, og en refinansiering kan være akkurat det som skal til for  å gjøre din økonomiske hverdag lettere

Forbrukslån

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr å ta opp et lån for å finansiere et annet, og i praksis innebærer det ofte å enten slå sammen flere små lån til ett større lån eller flytte et lån fra en bank til en annen. På denne måten oppnår man mer gunstige lånevilkår og en mer oversiktlig økonomi. Målet med refinansiering av lån og refinansiering av gjeld, er å gjøre nedbetalingen billigere for deg som låntaker, samt å få til en oversiktlig og trygg nedbetalingsplan som passer for deg og hverdagen din.

Ved en refinansiering av smålån vil den ansvarlige banken eller långiveren ta over nedbetalingen av de lånene du har oppgitt, og du vil kun trenge å forholde deg til én enkelt låneavtale. Med fordeler som lavere rente, lengre nedbetalingstid og bedre oversikt, kan en refinansiering gi deg den økonomiske lettelsen du trenger.

Hvilke lån kan man refinansiere?

En refinansiering kan gjennomføres for flere typer lån i følgende kategorier:

Når bør du vurdere refinansiering?

Har du flere kreditt lån eller andre former for smålån, kan det være lønnsomt å vurdere en refinansiering. Den største fordelen med å refinansiere i et slikt tilfelle, er at du oppnår lavere rente når du samler lån i ett, og du unngår å betale flere gebyr og avgifter enn nødvendig.

Det er ingen hemmelighet at det er lett å miste kontroll over sin økonomiske situasjon hvis man må forholde seg til flere banker og kreditorer. Dette er enda en grunn til å vurdere en refinansiering av smålån. På denne måten kan man forholde seg til én bank og én faktura, og ta tilbake kontrollen over sin egen økonomi.

Større lån, og vilkår for disse, bør tas opp til vurdering på en jevnlig basis. Ved å innhente lånetilbud fra flere banker, får du en god oversikt over hvilke vilkår og betingelser du bør forvente, og i tilfeller der en ny bank kan tilby bedre vilkår, bør en refinansiering vurderes på det sterkeste.

En refinansiering kan gi deg en rekke fordeler som:

  • Lengre nedbetalingstid og dermed lavere månedlige utgifter
  • Lavere rente
  • Færre gebyrer og avgifter
  • Bedre økonomisk oversikt
  • Bedre kredittverdighet og dermed økt mulighet for å få bedre lånevilkår i fremtiden

Hvordan gå frem for å refinansiere?

For mange kan det være utfordrende å skape en oversikt over sin egen økonomiske situasjon. Hos Sambla strever en rekke erfarne rådgivere etter å gjøre den økonomiske hverdagen til låntakere lettere. Ved å kontakte flere banker og innhente tilbud vil Sambla kunne tilby en rekke avtaler med gunstige vilkår og betingelsene som kan vurderes opp mot eksisterende låneavtaler. Bruk gjerne vår lånekalkulator for å regne ut hvilket besparende du kan gjøre

Som låntaker oppgir du hvor mye du ønsker å låne, og eventuelt beløpet av de lånene du ønsker å samle, samt nødvendige personlige opplysninger. Når søknaden sendes, vil vi på Sambla starte ettersøkningen for å finne de beste lånevilkårene for deg til refinansiering. Etter kort tid vil du sitte med muligheten til å velge den avtalen som passer best for deg.

Å få innhentet tilbud fra flere banker, og vurdere disse alternativene sammen med en rådgiver hos Sambla, koster ingenting og kan gjøre store forandringer i din økonomi. Kontakt Sambla i dag, og vi vil bruke vår erfaring og ekspertise til å hjelpe deg så raskt og effektivt som mulig, slik at du kan få det beste ut av dine låneavtaler.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 405 kr
Nytt lånRefinansiering

Phone number
Email adress
Nominell rente er individuell og varierer fra 5.99% til 24.9%. Eksempel 150 000 kr over 5 år, eff. rente 13.86 %, kostnad 54 812 kr og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 5 årene blir på 204 812 kr.

Best i kategorien!

banker og långivere

Lån opptil 500 000 kroner fra 6,19 % rente

Du binder deg ikke til noe, og det er helt gratis

Spørsmål og svar


Hva er forskjellen mellom et blankolån og et forbrukslån?


Hvilken rente og hvilke månedlige utgifter får jeg?


Når kan renten endres for et forbrukslån?


Hva kreves for å søke om et forbrukslån gjennom Sambla?Hvor mye kan jeg låne?


Når overføres pengene til kontoen min?


Hvordan kan det være gratis å benytte Sambla?


Hvilke banker samarbeider Sambla med?


Bankene vi sammenligner

 Til daglig samarbeider vi med ni ulike banker og långivere. Akkurat hvilke banker du får tilbud fra, avhenger av hvor mye du vil låne, og den økonomiske situasjonen din. Alle banker og långivere har nemlig ulike målgrupper. De låner ut opptil 500 000 kroner.

Rente fra 6,19%

BB
Ya
Easy
Gjensidige
Ikano
Komplett
Santander
Mybank
Instabank
Remember
Nordax
Optin
Avida
Collector
Resurs

Hvorfor skal jeg sammenligne mange banker?

Renten du tilbys, kan variere mye mellom ulike banker. Det finnes dessverre ingen fasit som forteller hvilken bank som kommer til å gi deg det beste tilbudet. Renten fastsettes nemlig individuelt basert på den økonomiske situasjonen din og bankens opplevde risiko. Det er tidkrevende å sammenligne mange banker på egen hånd, og det kan være vanskelig å få oversikt over tilbudene fra bankene. Sammenligner du i stedet med Sambla, får du tilbud fra opptil ulike banker og långivere. Vi regner deretter ut nøyaktig hvor mye du sparer, og presenterer det for deg. Alt for at du skal føle deg trygg og spare penger.

Lån intill 500 000 kr fra 6,19% til 23,92% rente

Nedbetalingstid fra 1 til 15 år

step 1

Sammenligningen

Fyll ut beløp, lånetid samt personopplysningene dine og klikk på "Neste trinn". Deretter kontakter vi de ni utvalgte  bankene og långiverne – helt gratis.

step 2

Lånetilbudene

Bankene og långiverne får opplysningene dine sammen med ønsket lånebeløp og lånetid. Deretter setter de sammen sitt beste tilbud  for å få deg som kunde. Vi får tilbudene deres innen 24 timer.

step 3

Riktig valg

Når vi har mottatt alle tilbudene, går vi gjennom dem sammen. Hvis du synes at et av tilbudene virker ekstra interessant, sender vi det til deg via e-post (eller i posten). Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, er det helt greit å takke nei.

step 4

Pengene på konto

Er du fornøyd med tilbudet, undertegner du lånedokumentene med BankID (eller penn). Når banken eller långiveren har mottatt  de undertegnede lånedokumentene, betales pengene ut innen et par dager.

Begynn sammenligningen på nettet eller via telefon – det er opp til deg

 Med Sambla kan du sammenligne tilbudene fra bankene gjennom sammenligningsverktøyet vårt. Du kan også fylle ut telefonnummeret ditt, så kontakter vi deg med en gang (utenom åpningstidene våre kontakter vi deg neste arbeidsdag). Vi har hjulpet over 140 000 kunder siden starten i 2014. Hver kunde har spart i gjennomsnitt 30 000 kroner takket være sammenligningen vår. Sammenlign bankene allerede i dag!

Begynn sammenligningen

Jeg ønsker å ringe direkte

...vil du at vi ringer deg?

Ring upp mig