Nyttig når man skal beregne billån

Det er mange faktorer som må vurderes når man skal kjøpe bil, men først og fremst må man vite hvor mye man greier å bruke på formålet. Det er enkelt å beregne billån på billånskalkulatorer på nettet, men det kan lønne seg å vite hvordan man selv kan påvirke hvilke vilkår og betingelser man får i et slikt lån.

Bilfinansiering i form av billån

Når man skal finansiere et bilkjøp ved hjelp av et billån, kan man enten kontakte bankene selv eller benytte seg av en låneformidler. Billån er en type lån som mange aktører tilbyr, og det gjelder å finne banken eller långiveren som kan tilby de mest gunstige lånevilkårene slik at man får det beste og billigste billånet. En låneformidler vil kunne kontakte et stort antall banker og långivere, og hente inn flere tilbud på vegne av kunden. Hvis man kjøper ny bil blir man ofte tilbudt en finansieringsavtale hos bilforhandleren, og denne bør man også vurdere og sammenligne med andre muligheter. Et billån innebærer som regel at pant eller sikkerhet blir satt i kjøpsobjektet, og på den måten kan man fullfinansiere et bilkjøp. Hvis man velger å legge inn egenkapital, kan dette bidra til å forbedre lånevilkårene.

Å beregne billån

Nedbetalingstiden for et billån er ofte mellom 5 og 10 år, og som ved alle andre låneformer blir det billigere jo kortere nedbetalingsforløpet er. Det finnes lånskalkulatorer for billån som enkelt vil kunne fortelle hvor mye et billån vil koste per måned, og hvordan denne månedlige kostnaden vil endre seg hvis man for eksempel reduserer nedbetalingstiden eller øker renten.

Hvilke faktorer påvirker renten?

Rentene varierer generelt sett, men som låntaker kan man også påvirke hvilken rentesats man får. Blant annet vil det ha noe å si om man velger å ha fullkaskoforsikring på den nye bilen eller ikke. Jo mer man forsikrer kjøretøyet, jo lavere vil mest sannsynlig renten bli. Stiller man med egenkapital i forbindelse med et billån, får man også ofte en bedre rente. Et godt råd er å sammenligne flere banker, for å være sikker på at man inngår den med gunstige låneavtalen. Sambla er en låneformidler som gjør jobben med å sammenligne tilbud fra flere banker og långivere, uten forpliktelser og helt kostnadsfritt.

Grønt billån

NAF, DNB og Sbanken er blant de som tilbyr grønt billån. Denne formen for billån har blitt mer og mer vanlig her i landet etter hvert som fokuset på miljø har blitt sterkere, og lånetypen er et tiltak som skal gjøre det lettere og billigere å tenke miljøbevisst når man skal kjøpe ny bil. Et grønt billån innebærer helt enkelt at man som lånekunde får en lavere rente på billånet hvis man kjøper en mer miljøvennlig bil. Hos for eksempel DNB, må bilen tilfredsstille kravet om maksimalt 100 g/km CO2 for at man skal kunne få grønt billån, og det har ingen betydning om bilen er en dieselbil, bensinbil, el-bil eller hybrid.

Billån kalkulator

Det finnes mange banker og långivere som kan innvilge billån, blant annet DNB, Santander, Nordea og Sparebank 1, og alle tilbyr billånskalkulatorer som et nyttig verktøy på sine nettsider. Når man bruker lånekalkulatorene er det lett å beregne hvor mye man kan låne til bil og hvor mye et tilsvarende lån til koste. Ofte kan man søke om lånet man har kalkulert ved å klikke seg videre fra kalkulatoren og direkte inn på en lånesøknad.

Andre måter å finansiere et bilkjøp

Det finnes flere andre låneformer som kan brukes til å finansiere et bilkjøp. Med forbrukslån og privatlån kan man ofte låne opp til 500 000 kr. og det stilles ingen krav til hva lånebeløpene skal brukes til. Disse formene for lån er også mulige å få innvilget uten krav til sikkerhet i personlige eiendeler, noe som er en fordel for mange. Med en sammenligningstjeneste som Sambla, kan man som kunde få en full oversikt over finansieringsmulighetene man har i forbindelse med kjøp av bil. Sambla kontakter flere banker og långivere kun på grunnlag av én lånesøknad, og bistår deretter lånekunder med å sammenligne og vurdere alle tilbud som mottas som et resultat av dette. Alle Samblas kunder får tildelt en personlig rådgiver, og tjenesten koster ingenting.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 15 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 405 kr
Nytt lånRefinansiering

Phone number
Email adress
Nominell rente er individuell og varierer fra 5.99% til 24.9%. Eksempel 150 000 kr over 5 år, eff. rente 13.86 %, kostnad 54 812 kr og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 5 årene blir på 204 812 kr.

Best i kategorien!

Uppdaterat 19-11-12