Centum Finans

Centum finans er en av flere finansagenter på markedet. Som en del av et større selskap, tilbyr Centum Finans tjenester på vegne av banker og långivere, og som kunde vil man kunne få låneavtaler hos de bankene selskapet samarbeider med.

Centum Finans – en del av Zmarta Group

Centum Finans er en del av selskapet Zmarta Group som også står bak låneagenten Zmarta. Zmarta Group ble etablert under navnet Bolånservice i Sverige i 1999. Bolåneservice ble gitt det nye navnet Freedom Finance i 2003, og norske Centum Finans ble en del av Freedom Finance i 2007. Zmarta Group ble det nye navnet til selskapet i 2015, og i dag eies det av Bauer Media Group som er et europeisk mediekonsern med hovedkontor i Tyskland. Bauer Media Group driver over 600 magasiner, 400 digitale produkter og 50 radio- og tv stasjoner. Det finnes også mange andre låneformidlingsforetak i Norge, for eksempel Axo finans og Lånemegleren.

Hva tilbyr Centum Finans?

Centum Finans er en finansagent som mottar provisjon for å videreformidle kunder til forskjellige banker og långivere. Selskapet tilbyr forbrukslån og refinansiering inntil 500 000 kr, billån, lånt kreditt i form av kredittkort og smålån inntil 70 000 kr. Som lånesøker hos Centum Finans kan man få tilbud om 9,4% effektiv rente og oppover på forbrukslån, og fra 7% effektiv rente på billån. Virksomheten tilbyr også en utgiftsforsikring der man kan forsikre inntil 8000 kr. I praksis innebærer dette at man betaler 9% av beløpet man forsikrer hver måned, og kan rette krav om å få utbetalt tilsvarende beløp månedlig om man skulle bli for eksempel arbeidsledig eller langtidssykemeldt.

Billån hos Centum Finans

Centum Finans tilbyr billån med inntil 10 års nedbetalingstid. For kunder som ønsker å låne til caravan, motorsykkel, båt eller snøscooter, tilbys det veiledning i forbindelse med dette. På Centumfinans.no oppgis det et renteeksempel på lån til bil og båt der et lånebeløp på 150 000 kr. som nedbetales over 5 år, vil koste 177 281 kr. med 7 % effektiv rente. Centum Finans tilbyr også signering med BankID, noe som bidrar til en raskere utbetaling av lån.

Centum Finans kredittkort

Centum Finans tilbyr både kredittkort og refinansiering av kredittkort. Generelt sett er det mange fordeler med kredittkort, blant annet at man har større klagerett dersom forbrukerrettighetene har blitt brutt og man kan handle tryggere i utlandet. Det er allikevel en stor ulempe med den høye renten som kommer med kredittkort, og det er derfor en refinansiering blir aktuelt for mange. Centum Finans tilbyr kreditt inntil 500 000 kr. og henviser kunder til sitt søsterselskap Zmarta der man kan sammenligne ulike kredittkort for å finne det som passer best.

Centum.no

Centum.no er hjemmesiden til Centum Finans, og her kan man enkelt komme i kontakt med selskapet om man ønsker å bli kunde. Nettsiden har en lånekalkulator man kan benytte for å beregne månedlige nedbetalinger på lån ut fra lånebeløp og nedbetalingstid, og videre kan man søke om det låne man har tastet inn. Centum.no har også en Min Side hvor man som kunde kan følge alle sine aktuelle tilbud.

Krav til lånekunder

Som kunde hos Centum Finans må man tilfredsstille visse krav, blant annet at man ikke kan inneha inkassogjeld, betalingsanmerkninger eller gjeldsordning. Er man selvstendig næringsdrivende, kreves det at man har vært registrert i Brønnøysundregisteret i tre år. Det stilles et minimumskrav til inntekt på 120 000 kr. brutto, og dette beløpet må være registrert som grunnlønn uten bonuser og andre tillegg. En låntaker må være fylt 18 år, og ha bodd i Norge i minimum tre år.

Søke lån i flere banker

Centum Finans har, i likhet med STK Finans, Axo Finans, Telefinans og andre finansagenter på markedet, et visst antall banker og låntakere de samarbeider med. På listen over samarbeidspartnere, finner man blant annet yA Lånet, Komplett Bank, Avida Finans og Santander. Tilsammen tilbyr Centum Finans tjenester fra omtrent opptil 15 banker og långivere, og ved å søke om lån hos Centum Finans, vil en søknad bli videreformidlet til disse bankene. Erfaringer viser at det lønner seg å søke om lån i flere banker for å sikre seg de beste låneavtalene, og det er viktig å finne en låneagent eller låneformidler som kan gjøre denne jobben på best mulig måte. Sambla er en låneformidler som tilbyr flere lånetyper, sammenligning fra flere banker og personlig rådgivning til alle sine kunder, helt kostnadsfritt.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 15 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 405 kr
Nytt lånRefinansiering

Phone number
Email adress
Nominell rente er individuell og varierer fra 5.99% til 24.9%. Eksempel 150 000 kr over 5 år, eff. rente 13.86 %, kostnad 54 812 kr og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 5 årene blir på 204 812 kr.

Best i kategorien!

Uppdaterat 19-11-12