Uppdaterat 18-06-20

Raskt lån når man trenger penger fort

Prosessene man må gjennom for å få et lån har med tiden blitt svært effektive, og resultatet er at man i dag kan få innvilget og utbetalt lån i rekordfart. Hovedgrunnen til dette er at alt foregår elektronisk, og som lånekunde betyr det at lånet man trenger kun trenger å være et par tasteklikk unna. Dette gjelder naturligvis ikke for alle situasjoner i forbindelse med lån, men hvis man trenger å låne penger fort er det ofte mulig, og man bør derfor vite om mulighetene som finnes.

Hvordan få et lån utbetalt på dagen?

Man kan ofte lese om lån på timen og at man til og med kan låne penger på minuttet. Det høres noe usannsynlig ut, men det er det altså ikke, og for de fleste vil det være fullt mulig å få et lån på dagen. Låneformidlere samarbeider med flere banker og jobber for at sine kunder skal få det lånet de trenger på en rask og effektiv måte. Ved å kontakte en låneformidler som Sambla, vil flere banker og långivere få presentert for den aktuelle lånesøknaden, og tilbud vil bli innhentet på svært kort tid.
Som kunde kan man bidra til fortgang i prosessen ved å ha nødvendig dokumentasjon tilgjengelig i forkant, som blant annet kopi av lønnsslipp og selvangivelse. Behandlingstiden avhenger av kapasiteten hos bankene og hvor fort de klarer å innhente nødvendig informasjon om lånekunder, som for eksempel en kredittvurdering. Hvis man som kunde ønsker å benytte seg av et tilbud fra en bank eller långiver, er det ikke uvanlig at man kan signere avtaledokumenter og få lånebeløpet overført umiddelbart.

Hvilken type lån utbetales raskest?

Lån som ikke krever sikkerhet og som innebærer relativt lave lånebeløp er ofte de som utbetales raskest. Man kan for eksempel få utbetalt både forbrukslån, mikrolån og smslån på dagen. Ved å kontakte en låneformidler, kan man enkelt få sammenlignet forskjellige typer lån fra flere banker, og det er stor sjans for at man vil ha signert en låneavtale og fått utbetalt lånebeløpet før dagen er omme.

Raskere utbetaling med BankID

BankID er en løsning som har effektivisert låneprosesser ytterligere fordi den gjør det mulig å signere avtaler og andre dokumenter elektronisk på en trygg og sikker måte. Det er bankene som utsteder BankID til sine kunder og ved å legitimere seg på denne måten kan man være helt sikker på at identiteten er korrekt. Jo raskere en bank kan identifisere en lånekunde, jo raskere vil man kunne få innvilget og utbetalt et lån. Stort sett alle banker godtar elektronisk signering på avtaler om forbrukslån, og ettersom det gir den nødvendige sikkerheten og fleksibiliteten som trengs vil behandlingstiden på et lån reduseres kraftig med BankID.

Lån uten kredittsjekk

De fleste banker og långivere foretar en kredittsjekk av lånesøker når de vurderer en lånesøknad, og på denne måten verifiseres betjeningsevnen til personen som søker om lån. Tiden det tar for en bank å innhente denne informasjonen varierer, men ofte er det snakk om kort tid og det er mye av grunnen til at man kan få utbetalt et lån raskt. Om man som lånesøker har en betalingsanmerkning eller andre registrerte forhold som resulterer i en negativ kredittvurdering, kan dette føre til avslag på en lånesøknad. Allikevel er det mulig å låne penger ettersom noen banker og långivere stiller svært lave krav til utlån av små lånesummer og dermed kan se bort fra kredittvurderingen. Det vil si at det finnes muligheter for å kunne låne penger på dagen uten kredittsjekk.

Vanskeligheter med å få lån

Finn ut hvorfor

Når man trenger penger, men ikke får lån, kan det være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg. Det er flere grunner til at banker velger å ikke innvilge lån, og det kan blant annet være at lånesøker har betalingsanmerkninger eller ikke klarer å tilfredsstille noen av kravene bankene stiller.

Forsøk å endre gjeldende faktorer

Hvis man ikke får innvilget det lånet man ønsker, må man først og fremst se på faktorene som ligger til grunn for bankens avgjørelse. Å kunne stille med sterkere sikkerhet, inkludere en kausjonist eller medlåntaker, refinansiere eller anskaffe seg mer egenkapital er noen av tingene man bør vurdere om man kan få til. Hvis man kontakter en låneformidler, kan man øke sjansene for å få innvilget et lån ettersom flere banker og låntakere vil vurdere en søknad, og alle stiller ulike krav til sine lånekunder.

Få veiledning

Det er samtidig en stor fordel å ha kontakt med en personlig rådgiver som kan veilede i prosessen, og dette tilbyr Sambla. Hvis man ikke får innvilget det lånet man trenger, er det også et alternativ å låne penger privat. Allikevel bør man være svært sikker på at man kan tilbakebetale i henhold til enighet hvis man skal låne penger av kjente og kjære, og formelle avtaler bør være på plass.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 7,50 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 11 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

Sammenlign nå

Vil du låne penger? Sammenlign bankene og se hvor mye du kan spare!

Søk og få flere lånetilbud


0500 000 kr

Kostnad: 3 210 kr/mån*


Informasjon om deg
Informasjon om husholdingen
Nåværende gjelder (inkluder all gjeld)

Når jeg sammenligner godkjenner jeg også vilkårene og bekrefter at jeg er norsk statsborger

* Renten er flytende og fastsettes individuelt. For ett annuitetslån på 100 000 kr med 9 års løpetid, nominell rente 9,50 % og 0 kr i etablerings-/termingebyr, blir den effektive renten 9,92 %. Totalkostnad: 149 141 kr. Månedskostnad: 1 381 kr fordelt på 108 nedbetalinger.

Søk og få flere lånetilbud


0500 000 kr

Kostnad: 3 210 kr/mån*


Informasjon om deg
Informasjon om husholdingen
Nåværende gjelder (inkluder all gjeld)

Når jeg sammenligner godkjenner jeg også vilkårene og bekrefter at jeg er norsk statsborger

* Renten er flytende og fastsettes individuelt. For ett annuitetslån på 100 000 kr med 9 års løpetid, nominell rente 9,50 % og 0 kr i etablerings-/termingebyr, blir den effektive renten 9,92 %. Totalkostnad: 149 141 kr. Månedskostnad: 1 381 kr fordelt på 108 nedbetalinger.