The metadescription

Raskere Gjeldfri

Tilbakebetaling er en slags sparing. Ved hver nedbetaling reduseres det totale lånebeløpet ditt, noe som betyr at du reduserer de  månedlige utgiftene så lenge renten er uendret. Dermed er du bedre rustet hvis renten skulle stige eller inntekten gå ned. Hvis du lykkes med å senke renten, får du mer rom til å nedbetale. Derfor er det lurt å sammenligne bankenes renter.

bli_skuldfri_tidigare

Lån kan nedbetales på to ulike måter – serielån og annuitetslån

Serielån betyr at du betaler like store låneavdrag hver måned. Det betyr at renteutgiften vil synke for hver måned du betaler avdrag.

Hvis du i stedet velger et annuitetslån, betaler du nøyaktig det samme beløpet (rente + avdrag) hver måned. Det betyr at rentedelen vil være størst i begynnelsen av tilbakebetalingsperioden, mens den utgjør en mindre del av det totale beløpet på slutten av tilbakebetalingsperioden.

Fordeler og ulemper

Det er fordeler og ulemper med begge typer nedbetalingsordninger. Hvilken modell du skal velge, avhenger av den økonomiske situasjonen din. Fordelen med serielån er at den totale renteutgiften blir lavere enn ved et tilsvarende annuitetslån. Det månedlige beløpet du betaler, blir også lavere for hver måned. Ulempen er at du ikke får det samme jevne nedbetalingstempoet. Det jevne nedbetalingstempoet er derimot den store fordelen med annuitetslån. Hvis du har en anstrengt økonomi når du tar opp lånet, gir annuitetslånet deg et roligere tilbakebetalingstempo i begynnelsen av tilbakebetalingsperioden. Ulempen er at den totale renteutgiften kommer til å bli noe høyere.

Samle lånene dine

Det er ikke uvanlig at man har flere forskjellige lån. Derfor er det lurt å nedbetale lånet med den høyeste renten først. En annen måte er å samle alle lån gjennom Sambla . For selv en tilsynelatende liten rentenedsettelse kan innebære store forskjeller for de faste månedlige utgiftene. Hvis du har et lån på 500 000 kroner og en rente på 15,2 %, betaler du 6 333 kroner i måneden i renteutgifter. Kan du få en bedre rente, la oss si 8,5 %, av en annen långiver, får du en renteutgift på 3 542 kroner. Differansen på 2 791 kroner kan du i stedet bruke til å nedbetale lånet. Det gjør deg gjeldfri tidligere, slik at du kan bruke penger på det som er viktig for deg. Derfor er det god grunn til å bruke Sambla og undersøke hva Norges banker og långivere kan gjøre for deg.

Sammenlign med Sambla

Sambla har hjulpet over 140 000 personer ved å sammenligne tilbud fra ulike banker. Med oss kan du helt gratis velge og vrake mellom lånetilbud fra ulike banker, uten at du binder deg til noe. Det er ikke vanskelig å komme i gang – bruk sammenligningsverktøyet, oppgi hvor mye penger du ønsker å låne, og vent på tilbudene fra bankene. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter kan du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, velge det tilbudet som gjør deg gjeldfri raskest.

Søk og få flere lånetilbud


0500 000 kr

Kostnad: 3 210 kr/mån*


Informasjon om deg
Informasjon om husholdingen
Nåværende lån (angi også de lånene som skal refinansieres)
Total nåværende lån:  

Når jeg sammenligner godkjenner jeg brukeravtalen, personvernerklæringen og bekrefter at jeg er norsk statsborger

* Renten er flytende og fastsettes individuelt. For ett annuitetslån på 140 000 kr med 5 års løpetid, nominell rente 13,18 % og 0 kr i etablerings-/termingebyr, blir den effektive renten 14,01 %. Totalkostnad: 191 901 kr. Månedskostnad: 3199 kr fordelt på 60 nedbetalinger.

banker og långivere

Lån opptil 500 000 kroner fra 6,19 % rente

Du binder deg ikke til noe, og det er helt gratis

Spørsmål og svar


Hva kreves for å ta opp lån gjennom Sambla?


Kan jeg nedbetale lånet før tiden?


Hvilke lån kan dere hjelpe med?


Hvor mye kan jeg låne?


Hvilken rente og hvilke månedlige utgifter får jeg?


Hvordan kan jeg bli gjeldfri tidligere?Blir kredittverdigheten min bedre når jeg nedbetaler lånene mine?


Hvordan kan det være gratis å benytte Sambla?


Når overføres pengene til kontoen min?


Binder jeg meg til noe når jeg sammenligner banker med Sambla?


Blir jeg kredittvurdert?


Hvilke banker samarbeider Sambla med?


Bankene vi sammenligner

 Til daglig samarbeider vi med ni ulike banker og långivere. Akkurat hvilke banker du får tilbud fra, avhenger av hvor mye du vil låne, og den økonomiske situasjonen din. Alle banker og långivere har nemlig ulike målgrupper. De låner ut opptil 500 000 kroner.

Rente fra
6,19%

01instabsank
avida finans

Hvorfor skal jeg sammenligne mange banker?

Renten du tilbys, kan variere mye mellom ulike banker. Det finnes dessverre ingen fasit som forteller hvilken bank som kommer til å gi deg det beste tilbudet. Renten fastsettes nemlig individuelt basert på den økonomiske situasjonen din og bankens opplevde risiko. Det er tidkrevende å sammenligne mange banker på egen hånd, og det kan være vanskelig å få oversikt over tilbudene fra bankene. Sammenligner du i stedet med Sambla, får du tilbud fra opptil ulike banker og långivere. Vi regner deretter ut nøyaktig hvor mye du sparer, og presenterer det for deg. Alt for at du skal føle deg trygg og spare penger.

banker og långivere

Lån intill 500 000 kr fra 6,19% rente

step 1

Sammenligningen

Fyll ut beløp, lånetid samt personopplysningene dine og klikk på "Neste trinn". Deretter kontakter vi de ni utvalgte  bankene og långiverne – helt gratis.

step 2

Lånetilbudene

Bankene og långiverne får opplysningene dine sammen med ønsket lånebeløp og lånetid. Deretter setter de sammen sitt beste tilbud  for å få deg som kunde. Vi får tilbudene deres innen 24 timer.

step 3

Riktig valg

Når vi har mottatt alle tilbudene, går vi gjennom dem sammen. Hvis du synes at et av tilbudene virker ekstra interessant, sender vi det til deg via e-post (eller i posten). Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, er det helt greit å takke nei.

step 4

Pengene på konto

Er du fornøyd med tilbudet, undertegner du lånedokumentene med BankID (eller penn). Når banken eller långiveren har mottatt  de undertegnede lånedokumentene, betales pengene ut innen et par dager.

Begynn sammenligningen på nettet eller via telefon – det er opp til deg

 Med Sambla kan du sammenligne tilbudene fra bankene gjennom sammenligningsverktøyet vårt. Du kan også fylle ut telefonnummeret ditt, så kontakter vi deg med en gang (utenom åpningstidene våre kontakter vi deg neste arbeidsdag). Vi har hjulpet over 140 000 kunder siden starten i 2014. Hver kunde har spart i gjennomsnitt 30 000 kroner takket være sammenligningen vår. Sammenlign bankene allerede i dag!

Begynn sammenligningen

Jeg ønsker å ringe direkte

...vil du at vi ringer deg?

Ring upp mig