Spar penger med apper som hjelper din privatøkonomi

I dagens digitaliserte verden har vi mange verktøy til disposisjon for å håndtere vår økonomi. Et av disse verktøyene er apper på smarttelefonen. Her er en liste over fire populære økonomi-apper som brukes i Norge, og hvordan de kan hjelpe deg å spare penger.

1. DNB Spare

DNB Spare er en app fra DNB som hjelper deg å spare penger på en enkel og morsom måte. Med denne appen kan du sette opp automatiske spareavtaler, lage dine egne sparemål, og se hvor mye du har spart over tid. Appen har også en funksjon kalt “Spareøkter” hvor du kan spare små beløp ved å utføre ulike aktiviteter, som å gå en tur eller trene.

2. Vipps

Vipps er en betalingsapp som også kan hjelpe deg med sparing. Du kan for eksempel sette opp månedlige overføringer til en sparekonto, eller du kan runde opp kjøpene dine og automatisk spare differansen. Vipps tilbyr også en oversikt over dine utgifter, slik at du kan se hvor pengene dine går og identifisere områder hvor du kanskje kan spare.

3. Dreams

Dreams er en svensk app som har blitt populær i Norge. Den hjelper brukerne med å sette, spore, og nå sparemål. Du kan sette opp automatiske overføringer, lage utfordringer for deg selv, og invitere venner til å spare sammen med deg. Dreams bruker også spillifisering for å gjøre sparing mer engasjerende.

4. YNAB (You Need A Budget)

YNAB, eller “You Need A Budget”, er en internasjonal app som er populær i Norge. Den hjelper deg å lage et detaljert budsjett og holde oversikt over utgiftene dine. YNAB følger en metode kalt “gi hver krone en jobb”, som innebærer at du tildeler hver krone du tjener til en bestemt kategori, enten det er sparing, regninger, eller underholdning. Dette kan hjelpe deg med å unngå unødvendige utgifter og spare mer.

Alle disse appene kan lastes ned fra Google Play Store eller Apple App Store. De fleste av dem er gratis, men noen kan ha premium-funksjoner som krever betaling.

Ved å bruke disse appene effektivt, kan du få bedre oversikt over din økonomi, sette realistiske sparemål, og gradvis bygge opp besparelsene dine. Husk, hver krone teller når det kommer til sparing!

Bankene vi sammenligner

Vis mer