Hva ønsker du å låne

Forbrukslån – når du trenger litt mer

Noen ganger oppstår det behov for litt ekstra penger, enten det er til ny bil, en familieferie eller andre større betalinger som kommer i tillegg til det vanlige. I disse situasjonene kan et forbrukslån være en god løsning, og det kan gi muligheten til å realisere noe man ellers ikke ville hatt råd til. Mange er skeptiske til forbrukslån, men med en god plan og muligheten til å få lånetilbud fra flere banker, kan man få en svær gunstig låneavtale.

Forbrukslån - Slik regner bankene ut din låneevne - Sambla

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet som gir mulighet til å bruke lånebeløpet på det du selv ønsker. At du som låntaker kan låne uten sikkerhet betyr at långiver ikke kan selge din bolig, dine eiendeler eller annet du ellers ville stilt som sikkerhet, hvis du skulle få problemer med å betjene lånet. Dette gir en frihet som låntaker kan ha stor nytte av, og selv om rentene blir noe høyere i forbindelse med et forbrukslån, er det en stor fordel at det er långiver tar den største risikoen i låneavtalen.

Når bør man vurdere et forbrukslån?

I prinsipp så kan et forbrukslån uten sikkerhet brukes til alt, men man bør ikke blande opp forbrukslån med refinansiering. Har du en oppsamling av dyre lån og kreditter, kan det være gunstig å betale disse med et forbrukslån. Men det er allikevel anbefalt å først vurdere en refinansiering hvis du sikter mot å samle opp smålån for å oppnå bedre lånevilkår. Se mer om refinansiering her.

Eksempel på situasjoner hvor et forbrukslån kan lønne seg er ved oppgradering av en bolig som skal selges i nærmeste fremtid, eller investeringer som kan gi avkastning på kort sikt og lignende situasjoner hvor lånebeløpet kan bidra til en større gevinst og tilbakebetales raskt. Dette betyr at forbrukslån også kan være nyttig når det oppstår uforutsette utgifter..

Det finnes mange grunner til at man i noen situasjoner trenger litt mer penger enn det man har for hånd, og et forbrukslån er til for akkurat disse situasjonene. Er du i tvil om et forbrukslån er det som passer for deg, kan du kontakte en av Samblas mange erfarne rådgivere som vil kunne hjelpe deg med å finne en løsning på akkurat din situasjon.

Hvor mye kan du låne?

På Sambla.no finner du en enkel lånekalkulator for forbrukslån som vil fortelle deg hvor mye du kan låne. Er du usikker på hvordan du skal fortolke resultatene, kan du kontakte en av Samblas rådgivere som hele tiden jobber med å veilede låntakere slik at de finner veien til en behagelig økonomisk hverdag.

Hvor mye du kan låne, avgjøres på grunnlag av din nåværende økonomiske situasjon og hvordan bankene og långiverne stiller seg til din betalingsevne. Dette vurderes individuelt av hver bank og långiver på grunnlag av inntekt, alder og eventuelle betalingsanmerkninger. Sambla sammenligner ni ulike banker og långivere slik at vi er sikre på at vi finner den beste avtalen for deg. Det er viktig å velge et lån som du kan betjene på en trygg måte til en rente som du er bekvem med.

Hvordan få et forbrukslån med gode betingelser? Det er alltid viktig å sammenligne lån fra flere banker og långivere slik at du kan få det beste og billigste forbrukslånet med så lav rente som mulig. Dette Sambla er eksperter på. Jobben vår er å hjelpe deg med å finne de beste lånebetingelsene, og vårt mål er å hjelpe alle våres kunder til en forbedret økonomisk situasjon. Kontakt Sambla i dag, og vi vil hjelpe deg med å finne et forbrukslån med gode betingelser som passer deg og hverdagen din.

Når kan du få utbetalt lånebeløpet?

Det er mulig å få utbetalt et forbrukslån på dagen, noe som gjør denne lånetypen meget gunstig for håndtering av uforutsette utgifter. Det er ikke alltid at prosessen går like fort, men i regel utbetales et forbrukslån raskt.

Har du allerede et forbrukslån?

Hvis du allerede har et forbrukslån som du nedbetaler, kan det være lurt å kontakte Sambla for å undersøke om det er mulig å få en rentereduksjon på dette lånet. Det kan også være aktuelt å samle dine eksisterende lån med et forbrukslån, slik at du kan spare penger på de månedlige utgiftene og få bedre kontroll økonomien din. Kontakt en av Samblas rådgivere for å få veiledning slik at du finner den løsning som passer deg og din situasjon best.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 7,50 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 11 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

Søk og sammenlign nå

Søk og få flere lånetilbud


0500 000 kr

Kostnad: 3 210 kr/mån*


Informasjon om deg
Informasjon om husholdingen
Nåværende gjelder (inkluder all gjeld)

Når jeg sammenligner godkjenner jeg også vilkårene og bekrefter at jeg er norsk statsborger

* Renten er flytende og fastsettes individuelt. For ett annuitetslån på 100 000 kr med 9 års løpetid, nominell rente 9,50 % og 0 kr i etablerings-/termingebyr, blir den effektive renten 9,92 %. Totalkostnad: 149 141 kr. Månedskostnad: 1 381 kr fordelt på 108 nedbetalinger.

banker og långivere

Lån opptil 500 000 kroner fra 7,50 % rente

Du binder deg ikke til noe, og det er helt gratis

Spørsmål og svar


Hva er forskjellen mellom et blankolån og et forbrukslån?


Hvilken rente og hvilke månedlige utgifter får jeg?


Når kan renten endres for et forbrukslån?


Hva kreves for å søke om et forbrukslån gjennom Sambla?Hvor mye kan jeg låne?


Når overføres pengene til kontoen min?


Hvordan kan det være gratis å benytte Sambla?


Hvilke banker samarbeider Sambla med?


Bankene vi sammenligner

 Til daglig samarbeider vi med ni ulike banker og långivere. Akkurat hvilke banker du får tilbud fra, avhenger av hvor mye du vil låne, og den økonomiske situasjonen din. Alle banker og långivere har nemlig ulike målgrupper. De låner ut opptil 500 000 kroner.

Rente fra
7,50%

01instabsank
avida finans

Hvorfor skal jeg sammenligne mange banker?

Renten du tilbys, kan variere mye mellom ulike banker. Det finnes dessverre ingen fasit som forteller hvilken bank som kommer til å gi deg det beste tilbudet. Renten fastsettes nemlig individuelt basert på den økonomiske situasjonen din og bankens opplevde risiko. Det er tidkrevende å sammenligne mange banker på egen hånd, og det kan være vanskelig å få oversikt over tilbudene fra bankene. Sammenligner du i stedet med Sambla, får du tilbud fra opptil ulike banker og långivere. Vi regner deretter ut nøyaktig hvor mye du sparer, og presenterer det for deg. Alt for at du skal føle deg trygg og spare penger.

banker og långivere

Lån intill 500 000 kr fra 7,50% rente

step 1

Sammenligningen

Fyll ut beløp, lånetid samt personopplysningene dine og klikk på "Neste trinn". Deretter kontakter vi de ni utvalgte  bankene og långiverne – helt gratis.

step 2

Lånetilbudene

Bankene og långiverne får opplysningene dine sammen med ønsket lånebeløp og lånetid. Deretter setter de sammen sitt beste tilbud  for å få deg som kunde. Vi får tilbudene deres innen 24 timer.

step 3

Riktig valg

Når vi har mottatt alle tilbudene, går vi gjennom dem sammen. Hvis du synes at et av tilbudene virker ekstra interessant, sender vi det til deg via e-post (eller i posten). Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, er det helt greit å takke nei.

step 4

Pengene på konto

Er du fornøyd med tilbudet, undertegner du lånedokumentene med BankID (eller penn). Når banken eller långiveren har mottatt  de undertegnede lånedokumentene, betales pengene ut innen et par dager.

Begynn sammenligningen på nettet eller via telefon – det er opp til deg

 Med Sambla kan du sammenligne tilbudene fra bankene gjennom sammenligningsverktøyet vårt. Du kan også fylle ut telefonnummeret ditt, så kontakter vi deg med en gang (utenom åpningstidene våre kontakter vi deg neste arbeidsdag). Vi har hjulpet over 140 000 kunder siden starten i 2014. Hver kunde har spart i gjennomsnitt 30 000 kroner takket være sammenligningen vår. Sammenlign bankene allerede i dag!

Begynn sammenligningen

Jeg ønsker å ringe direkte

...vil du at vi ringer deg?

Ring upp mig