Forbrukslån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Finn billigste forbrukslån uten sikkerhet
Søk enkelt & få svar på dagen
Helt gratis & uforpliktende
Finn billigste forbrukslån uten sikkerhet
Søk enkelt & få svar på dagen
Helt gratis & uforpliktende

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, og kan brukes til ulike formål. Her får du informasjon om hvordan forbrukslån fungerer, og hvordan du går fram for å få lav rente på lånet ditt.

Hos Sambla kan du søke om forbrukslån hos over 20 banker samtidig

 • Dette øker muligheten for å få tilbud om et lån med lavere rente.
 • Lånet kan brukes til refinansiering eller til et hvilket som helst annet formål.
 • Du får en rask avklaring på søknaden din fra samtlige samarbeidspartnere.
 • Alle långiverne godtar signering med BankID.
 • Det er enkelt og trygt, vi jobber kun med seriøse långivere.
 • Digital søknadsprosess med høy brukervennlighet.
 • Søk om forbrukslån opp til 800 000 kroner gjennom Sambla og vi vil sammenligne ulike lånetilbud fra over 20 samarbeidspartnere og presentere det beste tilbudet akkurat for deg.
 • Spar tid og pengar.

Hva er forbrukslån?

Det er ingen presis definisjon på forbrukslån, men de har gjerne følgende fellestrekk:

 • Du trenger ikke stille sikkerhet
 • Du kan få en nedbetalingstid på inntil 5 år
 • Renten settes individuelt etter kredittvurdering
 • Det er normalt ikke noen begrensninger på hva lånet skal brukes til

Du får normalt ikke forbrukslån på dagen, men det er relativt rask søknadsbehandling.

Forbrukslån uten sikkerhet

De vanligste lånene du kan ha som privatperson er boliglån, billån og forbrukslån. De to første er til konkrete formål hvor långiver skal ha pant i det du kjøper. Det er ikke noe krav når du søker om forbrukslån.

Fordelene med å ta opp forbrukslån gjennom Sambla

1. Vi samarbeider med over 20 banker og långivere

Gjennom det høye antallet banker vi samarbeider med øker sjansene dine for å få et lån med lavere rente.

2. Det er helt kostnadsfritt å sende inn en søknad

Det finnes ingen skjulte kostnader som du må betale ved å søke om lån gjennom Sambla.

3. Personlig rådgivning fra kunnskapsfulle medarbeidere

Du blir presentert lån som passer deg og din situasjon fra dyktige og kunnskapsfulle medarbeidere.

4. Gode muligheter til refinansiering gjennom oss

Har du behov for refinansiering så hjelper vi deg, med oss kan du samle din gjeld og oppnå en enklere nedbetalingsplan.

5. Det er ingen binding ved å søke lån gjennom oss

Du slipper å binde deg til noe og velger helt fritt selv om du ønsker å ta opp lån gjennom oss, eller bare se hvilken rente du kan få på ditt nåværende lån.

Nedbetalingstid på inntil fem år

Den øvre grensen for nedbetalingstid for forbrukslån er fastsatt i låneforskriften fra departementet. Merk at dersom du skal bruke forbrukslånet til refinansiering kan du likevel søke om å betale det ned over 15 år.

Individuell rente

Det er betydelig større variasjon ved fastsettelse av rente på forbrukslån enn det er på lån med sikkerhet. Hovedregelen er at god økonomi med lite gjeld fra tidligere gir det billigste forbrukslån. Men som vi skal se er det noen grep du kan gjøre for lavere rente.

Hva lånet brukes til

Når det ikke skal stille sikkerhet, er det først og fremst betjeningsevnen långiver ser på ved vurderingen. Hva det skal brukes til er underordnet. De vanligste formålene blant de som søker er oppussing, reise, kjøp av bruktbil eller motorsykkel eller dekning av uforutsette utgifter.

Fordeler med forbrukslån

Det er mange som inkluderer forbrukslån som en del av sin økonomi, og bruker dem bevisst i sin planlegging. Dette er noen av grunnene til dette:

Lavere rente enn kredittkort og smålån

Når du trenger økonomisk fleksibilitet uten å stille sikkerhet, kan et forbrukslån uten sikkerhet være et gunstig alternativ. Sammenlignet med andre former for lån uten sikkerhet, som kredittkort og smålån med høye renter, har et forbrukslån vanligvis en lavere effektiv rente.

Effektiv søknadsprosess

Det er det mindre papirarbeid med å søke om lån uten sikkerhet. Når du søker om boliglån vil banken ha takst på boligen, inneståelseserklæring fra eiendomsmegler, pantedokumenter og mer til. Forbrukslån vurderes etter opplysninger om inntekter og gjeld. Du vil dermed få mye raskere svar.

Du kan bruke forbrukslånet på det du vil

Så er det selvfølgelig fleksibiliteten. Selv om du ikke får forbrukslån med svar umiddelbart, så er det et lån som settes inn på din egen konto. Du kan derfra fordele pengene slik du selv ønsker. Du kan velge å betale ned et kredittkort, investere i en ny sykkel eller:

 • Pusse opp bolig.
 • Refinansiering.
 • Uforutsette utgifter.
 • Forbruksvarer.
 • Reise.

Og en ulempe

Det er selvfølgelig en bakdel med alt. Ulempen med forbrukslån er at de har høyere rente enn lån med sikkerhet. Men renten settes som nevnt individuelt, og renten på billigste forbrukslån er ikke så mye høyere enn på lån med sikkerhet.

Hva skal til for å få forbrukslån?

I utgangspunktet kan alle som er myndige søke om forbrukslån i Norge. Før søknaden fylles ut, kan det være greit å vite på hvilken måte den blir vurdert.

Absolutte kriterier

De fleste utlånsinstitusjoner har satt opp noen absolutte inngangskriterier til søkere på forbrukslån. Det inkluderer normalt:

 • Alder, som regel 23-25 år
 • Botid i Norge eller norsk statsborgerskap
 • Stabil inntekt
 • Ingen betalingsanmerkninger

Noen banker og långivere kan gi lån til deg som er 18 år gammel, men som regel kreves det at du er minst 23 år.

Grunnen til dette er å minimere risikoen for långiveren. Hvis du er ung og ikke har noen sikkerhet og en stabil inntekt, vil risikoen for banken være for stor til at den ser noen stor fordel med å låne deg penger.

Kredittvurdering

Men nøkkelen til å få det forbrukslånet du har søkt på, til best mulig betingelser, ligger i bankens kredittvurdering.

Kredittvurderingen er en sammensetting av en rekke data om deg og din økonomi, Den bunner ut i en analyse som gir svar på om du kan få lån, hvor mye du kan låne og til hvilken pris.

De viktigste punktene i kredittvurderingen er:

 • Inntekt
 • Gjeld fra tidligere
 • Familiesituasjon og forsørgerbyrde
 • Om det er medsøker
 • Betalingshistorikk (betalingsanmerkninger)

I tillegg kan det ses på statistiske data ut fra hvor søkeren bor, om han flytter ofte og hvor gammel vedkommende er.

Kredittscore

 • De fleste kredittvurderinger bruker en score på en skala fra 0-100, hvor 100 er det beste resultatet og gir lånet med best betingelser.
 • De raskeste måtene du kan forbedre din kredittscore på er å innfri gjeld med betalingsanmerkninger eller stille med en medsøker.
 • Det er også verdt å merke seg at de ulike bankene kan ha forskjellige metoder å beregne kredittscore på og på hvilke konklusjoner de trekker av denne. Du kan dermed få forskjellige tilbud i retur når du søker i ulike banker.

Hvordan får man et forbrukslån med lav rente?

Foruten de mulige konkrete tiltakene den enkelte gjøre for å forbedre sin kredittscore, er det først og fremst om å gjøre å utnytte markedssituasjonen for å finne forbrukslånet som er best-i-test. Det vil si det faktum at det er mange kredittinstitusjoner som konkurrerer på markedet forbrukslån.

Du bør derfor hente inn tilbud fra flest mulig aktører. Som regel vil du se at det er avvik både på hvor mye de maksimalt kan gi deg, og ikke minst på hvilken rente du får.

Bruk en lånesammenligning

For at du skal få et tilbud fra den enkelte bank, er det nødvendig at du først søker, og aksepterer en kredittvurdering.

Med Sambla behøver du bare å sende søknad én gang for at den skal vurderes av over 20 banker. Tjenesten er kostnadsfri og uforpliktende for deg som bruker. Sambla mottar sin provisjon direkte fra den banken du velger.

Forbrukslån til refinansiering

Du kan også bruke forbrukslånet til å velge å betale gjeld du har fra før. Det kan være spesielt gunstig når det gjelder kredittkortgjeld og dyre smålån. Det er også en måte å gjenopprette kontrollen over egen økonomi på.

Vi anbefaler da at du krysser av i feltet for at lånet skal brukes til refinansiering søknadsskjemaet til Sambla. Det har den fordelen at du kommer gunstigere ut av kredittvurderingen ettersom refinansieringslånet ikke øker totalgjelden din.

Banken vil også foreta det praktiske ved refinansieringen ved at den innløser gjelden direkte og sørger for at gjeldsposten blir fullstendig slettet. Dertil har du også muligheten til å få 15 års nedbetalingstid mot bare 5 år for vanlige forbrukslån.

Rentekalkulator for forbrukslån

Du kan bruke vår forbrukslånkalkulator for å se hva du potensielt kan oppnå ved lavere rente eller lenger løpetid.

Hva skjer om du ikke får et forbrukslån?

Hvis du har vanskeligheter med å få et lån, enten det er et forbrukslån eller et boliglån – kan det være på tide å se over din økonomiske situasjon. Det er selvfølgelig lettere sagt enn gjort, men det finnes likevel noen ting du kan begynne å tenke på:

 • Søk om et omstartslån. Med et omstartslån kan du få mer spillerom i din økonomi og sjansen til å begynne arbeidet med å løse eventuelle knuter i din økonomi.
 • Samle dine lån. Vi har hjulpet kunder i mange år med å samle sine lån til den beste renten mulig, vi hjelper gjerne deg også. Ved å samle dine lån kan du drastisk senke kostnaden ved å slippe å betale flere ulike renter, hvor noen ofte er høyere enn de kunne vært for deg.
 • Hev ditt kredittscore. Som vi nevnte tidligere i denne teksten, er den enkleste måten å heve din kredittverdighet på å betale ned gjeld og få så god orden på din økonomi som du kan.
 • Husholdningsøkonomi. Det kan virke som et enkelt tips, men det er sikkert mye du kan spare på. Ved å se over ditt daglige forbruk sparer du penger og unngår lettere å ta på deg ny gjeld.

 

Spørsmål og svar - Forbrukslån

Hva er forskjellen mellom et blankolån og et forbrukslån?

Det er ingen forskjell. Det er to forskjellige navn på samme ting, et lån uten sikkerhet. Det er du som privatperson som tar opp lånet, og vi i Sambla har valgt å bruke betegnelsen forbrukslån.

Hva blir renten og de månedlige kostnadene for meg?

Den laveste renten bankene våre kan tilby er 6,82 % og den fastsettes individuelt på grunnlag av den økonomiske situasjonen din. Alle banker gjør ulike vurderinger og derfor er det lurt å sammenligne mange banker og långivere.

Når kan renten endres for et forbrukslån?

Det finnes to typer rente – flytende og fast. Forbrukslån uten sikkerhet har som regel flytende rente. Det innebærer at banken kan justere renten hvis forutsetningene på markedet endres. Renten kan altså både gå opp og ned.

Hva kreves for å søke om et forbrukslån gjennom Sambla?

Du må være minst 18 år gammel og ha en fast månedlig inntekt på minst 10 000 kroner. Du må ha vært folkeregistrert i Norge i minst ett år. Det er en fordel, men ikke et absolutt krav, at du ikke har noen betalingsanmerkninger.

Hvor mye kan jeg låne?

Via Sambla kan du søke om et lån på opptil 800 000 kr. Når det gjelder forbrukslån uten sikkerhet kan du søke om opptil 600 000 kr.

Hvor mye du kan låne avhenger av hvilken type lån du er ute etter, samt hvilke økonomiske forutsetninger du har.

Når overføres pengene til kontoen min?

Det avhenger av hvilken bank du inngår låneavtale med. Men regn med én–tre dager fra du har undertegnet lånedokumentene.

Hvordan kan det være gratis å benytte Sambla?

Sambla får en godtgjørelse av den av de konkurrerende bankene som vinner deg som kunde.

Trenger jeg fast inntekt for å søke om et forbrukslån?

Det som kreves for at du skal kunne låne penger er en inntekt på 10 000 kroner, at du er over 18 år og at du har hatt en folkeregistrert adresse i Norge i minst 1 år.

Kan jeg betale ut forbrukslånet mitt tidligere enn avtalt?

Du kan betale ut forbrukslånet ditt når du måtte ønske. Dersom du velger å betale det ut tidligere, må du betale renter for lånet frem til du har betalt det ut, men ikke etterpå.

Kan jeg bruke forbrukslånet mitt til hva jeg ønsker?

Ja! Du kan velge å bruke forbrukslånet ditt til det du måtte ønske, som å kjøpe en ny bil, nye hvitevarer eller betale ut eksisterende lån.

Bankene vi sammenligner

Vis mer

Hva sier våre kunder om å samle lån?