Låne penger

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Låne penger opptil 600 000 kroner
Lån for akkurat det du vil ha
Helt gratis & uforpliktende
Låne penger opptil 600 000 kroner
Lån for akkurat det du vil ha
Helt gratis & uforpliktende

De fleste kommer i en situasjon hvor de trenger å låne penger en eller annen gang. Det behøver ikke nødvendigvis være til bolig eller bil. Det er mange formål som kan skape behovet for å ta opp lån. Les mer om lån uten sikkerhet.

Fordeler med å søke lån via Sambla er:

 • Muligheten til å låne opptil 600 000 kroner.
 • Vi sammenligner over 20 långivere for å finne den beste renten – det betyr den renten som passer deg og ditt behov best.
 • En månedskostnad som du kan håndtere.
 • En smidig søknadsprosess hvor du blir veiledet av dyktige rådgivere. 

Her er vår veiledning til hvordan du kan søke om finansiell hjelp, og komme best ut av det med tanke på renter og øvrige betingelser.

Hvordan ta opp lån med lav rente hos Sambla

Samblas metode baserer seg på at vi samarbeider med over 20 forskjellige banker og långivere som vurderer søknaden din – dette kan du gjøre online hos oss.

Hvordan fungerer det i praksis?

 • Når du søker om å ta opp et lån via oss, så formidler vi kontakt til alle banker vi samarbeider med – du sparer arbeidet med å måtte fylle ut over 20 søknader om å låne penger hos forskjellige långiver.
 • Våre låneagenter mottar i overkant av 20 lånetilbud og formidler det lånet med beste betingelser og rente til deg.
 • Hver bank som behandler din forespørsel om lån gjør en individuell vurdering med tanke på lånebeløp og rente – det er mulig å ta opp lån uten sikkerhet opptil 600 000 kroner.

Ettersom renten på forbrukslån uten sikkerhet varierer mye, øker du dine muligheter til å få lån med lav rente for hver bank som behandler søknaden din.

 • Ut fra alle lånetilbudene du mottar gjennom oss, velger du selv ut det ene som gir deg den laveste renten – når vi har mottatt alle lånetilbud så videreformidler vi de beste lånetilbudene med renter og lånebeløp for deg – så kan du velge det lånet som passer deg best og som du vil gå videre med.
 • Du aksepterer lånet med BankID, og pengene kommer som regel  inn på bankkonto innen 2-3 arbeidsdager.

Om å låne penger på nett – elektronisk signering med BankID

Hvordan fungerer det å søke om lån på nett?

 • Bankenes saksbehandlere vil få tilgang til søknaden nærmest umiddelbart etter at du klikker på send-knappen. Med fullmakt fra deg kan de innhente alle de opplysningene som trengs digitalt fra offentlige registre.
 • Dersom det ikke er noe spesielt med tallene du har oppgitt, vil banken bruke sine egne programmer for å beregne kredittverdigheten din. Det er avgjørende for hvilket lånetilbud de kan gi deg.
 • På den måten får du også rimelig raskt svar på lånesøknaden, og nærmest lån på dagen. Låneopptaket bekrefter du med BankID på datamaskinen eller telefonen.

Det finnes lån både med og uten sikkerhet. Med det vi betrakter som online lån, er det ikke nødvendig å måtte stille sikkerhet. Du må bare dokumentere at du har en inntekt som er tilstrekkelig til å betjene det forbrukslånet du søker om. Det gjør du i form av en lønnsslipp og siste skattemelding. Disse lastes opp sammen med søknaden.

At det ikke er noe krav til sikkerhet, medvirker også til at søknadsbehandlingen går raskere. Det går nemlig ikke med noe tid til verdifastsettelse av sikkerheten eller til notering av panteheftelser.

Når trenger du å låne penger?

Det kan være mange forskjellige anledninger og grunner til hvorfor du trenger penger. Vi kan hjelpe deg med å samle dine lån og finne en långiver til en rimelig rente, uansett hvilket formål det skulle være.

Under ser du noen av de vanligste tilfellene hvor folk ønsker å låne penger:

 • Betaling av uforutsette utgifter
 • Lån til reise
 • Kjøp av forbruksvarer
 • Refinansiering av annen gjeld
 • Refinansiering uten sikkerhet
 • Refinansiering med sikkerhet i bolig
 • Billån uten egenkapital
 • Lån til renovering
 • Lån til hvitevarer
 • Lån til skolepenger

Låne penger til uforutsette utgifter

Det er ikke alt man kan forutse. Det gjelder for livet og for økonomien spesielt. Uforutsette utgifter opplever de fleste fra tid til annen.

I dagliglivet er vi avhengige av at bilen er i kjørbar stand, at vaskemaskinen gjør jobben sin og at kjøleskapet og fryseren holder seg kalde. Dersom noe av dette svikter, må det repareres eller erstattes.

Det kan bli en ekstrautgift som fullstendig sprenger budsjettet, med mindre du da tar opp et midlertidig lån for å komme over kneika.

Andre eksempler på uforutsette utgifter du kanskje må låne penger for å betale kan være en drøy tannlegeregning eller en skattesmell du ikke har sett komme.

Når du ønsker å låne penger til å reise

Ferielån kan betraktes som en underkategori av forbrukslån. Nå er formålet som regel irrelevant når du søker lån uten sikkerhet. Det er din beslutning om du vil bruke lånet til å reise med eller til noe annet.

Et slikt lån kan redde sommerferien, men bør også brukes med måte. Et nøkternt kostnadsoverslag over hva ferien vil koste inkludert utgifter til overnatting, mat og fornøyelser kan være greit før man fyller ut lånesøknaden.

Prøv gjerne å få til en så kort nedbetalingstid som økonomien tillater. Lånet bør helst være gjort opp innen neste gang du reiser på ferie.

Låne til refinansiering

Refinansiering kaller vi det når du vil bruke pengene for å betale ut andre lån eller gjeld du har fra tidligere. Dette er hensiktsmessig der du kan oppnå bedre betingelser enn de du har på den eksisterende gjelden din, eller der det er nødvendig å samle flere gjeldsposter for å gjenvinne kontrollen over økonomien.

Et lån til refinansiering søker du på vanlig måte hos Sambla. Du må bare lage en oversikt over gjelden som skal være med i refinansieringen, og krysse av for refinansiering i søknadsskjemaet.

Da kan du få refinansieringstilbud fra en rekke banker, slik du gjør på andre lånesøknader til Sambla. Refinansiering kan gjøre gjeldssituasjonen din enklere ved at du bare trenger å forholde deg til en betaling i måneden, og gi deg lavere rente enn hva du har nå.

Slik søker du om å ta opp lån 

Søknadsbehandlingen hos Sambla er beskrevet over, og du vil normalt få svar i løpet av kort tid.

Før du sender inn søknaden din bør du selvfølgelig samle inn og ha klar de opplysningene som er nødvendige for å behandle den. 

Dette inkluderer:

 • Oversikt over alle inntekter, utgifter og gjeld du har fra før av.
 • Dokumentasjon av lønnsinntekt med lønnsslipp og siste skattemelding.
 • Variable lønnsinntekter kan kreve flere lønnsslipp – få med inntekt fra ekstrajobber eller stønader du mottar.

Annen dokumentasjon er normalt ikke nødvendig. Långiverne vil få bekreftet opplysningene dine i blant annet Gjeldsregisteret og Folkeregisteret.

Noen ganger vil de imidlertid kunne be om utfyllende opplysninger til søknaden. Det er derfor lurt å holde seg tilgjengelig på telefon eller e-post etter at søknaden er sendt.

Slik betaler du pengene tilbake

Når du har beregnet lånebehovet ditt, bør du se på alternative betalingsplaner. Hvor mye vil være optimalt for deg å betale ned på hver måned?

Med Samblas lånekalkulator kan du se hvordan det månedlige beløpet varierer med hvor lang nedbetalingstid du velger. Det gir en god pekepinn, men den blir ikke helt presis før du får oppgitt rentesatsen på lånet ditt.

Den lengste nedbetalingstiden på lån uten sikkerhet er 5 år. For refinansieringslån er det mulig å velge opptil 15 år.

Bemerk at du alltid kan betale ned ekstra på lånet for å bli fortere ferdig. Generelt vil det være lavere totale lånekostnader jo raskere du nedbetaler.

Hva koster det å låne penger?

Det trenger ikke være dyrt å låne penger. Vi sammenligner lån fra over 20  banker og finner det lånet som passer deg og ditt behov best. Vi har satt opp en kalkyle for å vise et eksempel på hva et lån kan koste deg.

Lånebeløp: 100 000 kroner
Nedbetalingstid: 5 år (60 måneder)
Effektiv rente: 9%
Månedlig nedbetaling: 2 053 kroner
Total kostnad (renter+gebyr) for lånet: 23 458 kroner

Avslag på å låne penger?

Dersom banken vurderer at du ikke har god nok tilbakebetalingsevne, kan den avslå å gi deg lån.

Du vil øke muligheten til å få innvilget lånet når du søker gjennom Sambla ettersom lånesøknaden blir behandlet av over 20 banker. Får du avslag ett sted, kan du få det innvilget et annet sted dersom du befinner deg litt på grensen.

Tips om du får avslag på lånet

Får du likevel et avslag, kan du prøve en ny søknad sammen med en medlåntaker. Også for forbrukslån er det vanlig at ektefeller og samboere søker sammen. Det er samtidig naturlig der formålet kommer begge til gode, som ved kjøp av en familiebil eller møbler til hjemmet.

Vær klar over at rammen på kredittkort regnes som gjeld ved kredittvurderingen selv om du ikke bruker det. Ved å si opp kredittkort du ikke bruker, vil du derfor forbedre kredittscoren din.

Avslutningsvis nevner vi at långivere kan se mer velvillige på en refinansieringssøknad enn ved en vanlig lånesøknad. Du kan også søke om refinansiering av eksisterende gjeld sammen med en søknad om et nytt lån.

De fleste kommer i en situasjon hvor de trenger å ta opp lån en eller annen gang. Det behøver ikke nødvendigvis være til bolig eller bil. Det er mange formål som skaper behovet for å ta opp lån. 

Les mer om lån uten sikkerhet.

 

Spørsmål og svar - Låne penger

Hvordan søker jeg om et lån?

Du blir først bedt om å spesifisere hvor mye du ønsker å låne. Deretter må du bestemme nedbetalningsperioden. Dette vil avgjøre hvor mye du må betale per måned.

Hvorfor søke om lån?

Det kan være for å kjøpe en ny bil. Noen ganger trenger du å låne ekstra penger til ferien eller kanskje du har fått noen uforutsette utgifter.

Hvilke typer lån kan Sambla hjelp meg med?

Det finnes mange forskjellige lån, og hva som fungerar best avhenger av mange faktorer. Hos Sambla kan vi hjelpe deg med å finne det lånet som er best for deg, uansett hva du trenger pengene til. Vi sammenligner forbrukslån, billån, MC-lån, båtlån, oppussningslån, lån uten sikkert, refinansiering med sikkerhet og lån på dagen.

Hva koster det egentlig å låne penger?

Når du skal kalkulere hva det koster å søke om et lån, må du først se på tilbakebetalningsperioden. Jo raskere du kan betale tilbake lånet, desto mindre betaler du i kostnader. Bruk vår lånekalkulator og beregn hva du kan forvente å betale.

Hvilket lån er riktigt for meg?

Det finnes mange forskjellige lån, og hva som fungerer best avhenger mange faktorer. Vi hos Sambla hjelper deg med å finne det lånet som er best for deg, uansett hva du trenger pengene til.

Hva koster det å låne penger gjennom Sambla?

Det å søke om et lån gjennom Sambla er helt gratis og kostnadsfritt. Det du betaler er renter og avdrag til banken du inngår en avtal med.

Er det bindende å søke om et lån med Sambla?

Nei! Det er helt gratis og uforpliktende å sette i gang en søknad hos Sambla. Dersom du ikke finner et tillbud og velger å ikke låne penger, har det ikke kostet noe. Lånet blir først bindende når du har valgt et tilbud som passer deg og godkjent tilbudet ved å signere for det.

Hva om jeg allerede har et dyrt lån?

Vi hos Sambla hjelper deg med o samle små og dyre lån på et sted. Vi gir deg en komplett oversikt over økonomien din, og du vet nøyaktig hva du har tilgjengelig til enhver tid.

Hva er kravene for å låne penger?

Du må være minst 18 år gammel og ha en fast månedlig inntekt på minst 10 000 kroner. Du må ha vært folkeregistrert i Norge i minst ett år. Det er en fordel, men ikke et absolutt krav, at du ikke har noen betalningsanmerkninger.

Hvor stort lån kan jeg ta opp?

Du kan låne opp til 600 000 kroner. Hvilket beløp en bank eller långiver er villig til å låne ut, avhenger av mange faktorer. For å være villige til å låne ut høyere beløp, er de fremfor alt opptatt av hvor mye du har igjen å leve for hver måned etter at du har betalt de faste utgiftene.

Bankene vi sammenligner

Vis mer

Hva sier våre kunder om å samle lån?