Når er det billigst å bestille flybilletter?

Det kan være lurt å unngå fellesferie-tid da billettene som selges i denne perioden som regel er dyrere på grunn av høyere etterspørsel. Det er viktig å merke seg at prisen på flybilletter blir påvirket av ulike faktorer og det finnes ingen absolutt tilnærming for å sikre seg billige billetter. 

Den beste tiden på døgnet for å bestille flybilletter kan variere, men noen generelle trender kan man se. Noen eksperter foreslår at å bestille flybilletter tidlig på morgenen eller sent på kvelden kan gi lavere priser. Dette er på grunn av at flyselskapene kan slippe nye priser eller justere prisene disse tidene da det typisk er mindre etterspørsel.

Tirsdagsmyten 

Noen studier viser også at tirsdag ettermiddag er en dag og tid hvor det tilbys lavere priser enn resten av de andre dagene i uken. Men, det er viktig å vite at disse trendene ikke alltid er gjeldende, og den beste tiden å booke billett kan variere ut fra den spesifikke reiseruten, flyselskap og tid på året. Derfor, er det anbefalt å sammenligne priser på tvers av ulike tider av døgnet og dag i uken for å finne det mest kostnadseffektive tilbudet for dine reiseplaner

Populære søkemotorer 

Det er mange populære søkemotorer og nettsider som er kjent for å hjelpe reisende med å finne billige flybilletter. Noen av de beste inkluderer:

 • Google Flights – Google Flights er en stor og kjent søkemotor som lar brukere sammenligne priser på tvers av ulike flyselskap og bookingsider. Der kan du finne ulike funksjoner som fleksibel datosøk, prissporing, og innsikt i de billigste tidspunktene å fly.
 • Skyscanner – Skyscanner er en annen populær flysøkemotor som samler priser fra flyselskaper og reisebyråer over hele verden. Den tilbyr fleksible søkealternativer, inkludert muligheten til å søke etter flyreiser til “overalt” innenfor bestemte tidsperioder for å finne de billigste destinasjonene. 
 • Kayak – Kayak er en omfattende reisesøkemotor som lar brukere sammenligne priser på flyreiser, hotell, leiebiler og mer. Den tilbyr verktøy som prisvarsler og en fleksibel søkekalender for å hjelpe reisende med å finne de beste tilbudene på flybillett.
 • Momondo – Momondo er kjent for sitt brukervennlige grensesnitt og omfattende søkefunksjoner. Den tilbyr et bredt utvalg av filtre og alternativer for å hjelpe reisende med å finne de billigste flyreisene basert på deres preferanser.
 • Expedia – Expedia er et populært reisebyrå på nett som tilbyr rabatterte flybilletter, hoteller, feriepakker og mer. Den tilbyr ulike søkealternativer og filtre for å hjelpe brukere med å finne de beste tilbudene på flyreiser til de ønskede destinasjonene.

Disse søkemotorene kan være et godt verktøy for deg som ønsker å spare penger på flybilletter ved å sammenligne priser på tvers av forskjellige plattformer og finne de beste tilbudene som er tilgjengelige.

Reise fra Norge 

Historisk sett har det vært visse destinasjoner som har en tendens til å tilby billigere flyreiser fra Norge til både europeiske og andre kontinenter. Noen av disse destinasjonene inkluderer:

Europeiske reisemål

 • London, Storbritannia: London er et populært reisemål med hyppige flyvninger fra Norge, ofte tilbudt av lavprisflyselskaper.
 • Berlin, Tyskland: Berlin er en annen europeisk by som ofte har konkurransedyktige priser på flyreiser fra Norge.
 • Amsterdam, Nederland: Flyreiser til Amsterdam er vanligvis tilgjengelige til rimelige priser, med flere flyselskaper som tilbyr forbindelser.
 • Barcelona, Spania: Barcelona er en favoritt blant reisende fra Norge, og flyreiser til denne byen kan være relativt rimelige.
 • Praha, Tsjekkia: Praha er kjent for sin sjarm og rimelige priser, noe som gjør det til et populært valg for reisende fra Norge.

Andre kontinenter

 • Bangkok, Thailand: Bangkok er et knutepunkt for reisende fra Norge som ønsker å utforske Asia, og flyreiser til denne byen kan gi god valuta for pengene.
 • New York City, USA: New York City er et viktig internasjonalt knutepunkt med mange flyselskaper som tilbyr flyreiser fra Norge, ofte til konkurransedyktige priser.
 • Dubai, De forente arabiske emirater: Dubai fungerer som en inngangsport til Midtøsten og utover, og flyreiser til denne byen kan noen ganger bli funnet til rimelige priser.
 • Istanbul, Tyrkia: Istanbul er en pulserende by som strekker seg over Europa og Asia, og flyreiser fra Norge til Istanbul kan være relativt rimelige.
 • Cape Town, Sør-Afrika: Mens flyreiser til Afrika kan være dyrere, er Cape Town et reisemål som ofte tilbyr relativt billigere priser sammenlignet med andre afrikanske byer.

Disse destinasjonene har historisk sett vært blant de rimeligere alternativene for reisende som flyr fra Norge til ulike deler av Europa og andre kontinenter. Prisene kan imidlertid variere avhengig av faktorer som reisedatoer, flyselskapskampanjer og etterspørsel fra markedet.

5 tips for å finne de billigste flybillettene 

Når det gjelder å finne de beste tilbudene på flybilletter, er timing viktig. Ved å forstå de ulike faktorene som påvirker prisdannelsen og å vite når og hvordan du bør bestille billettene, kan være avgjørende for å sikre deg den mest kostnadseffektive reisen. Her ser vi nærmere på noen nøkkelaspekter ved å finne de billigste flybillettene.

1. Timing er avgjørende

Prisen på flybilletter kan variere betydelig avhengig av når du bestiller. Analyser fra søkemotorer som Skyscanner har vist at det generelt sett er gunstig å bestille flybilletter i god tid før avreise. For innenlandsreiser anbefales det å bestille rundt tre uker før avreise, mens for utenlandsreiser anbefales det å bestille cirka to måneder før avreise. Å vente for lenge kan føre til at prisene stiger betydelig.

2. Vær fleksibel

Om du kan være åpen for fleksible reisedatoer og destinasjoner kan det også bidra til å sikre deg de beste prisene. Ved å sjekke alternative reisedatoer og reise på ukedager som vanligvis har lavere etterspørsel, som for eksempel tirsdager og onsdager, kan du øke sjansene for å finne rimelige billetter.

3. Sjekk alternative ankomstflyplasser

Noen ganger kan det lønne seg å vurdere alternative ankomstflyplasser i nærheten av din ønskede destinasjon. Disse mindre travle flyplassene kan tilby lavere billettpriser, spesielt hvis du er villig til å ta en kort ekstra reisevei.

4. Unngå reise i rushtiden

Prisene kan være høyere i de travleste periodene på hverdager, typisk mellom klokken 07.00-09.00 og 16.00-20.00. Ved å unngå disse tidene kan du potensielt sikre deg lavere priser.

5. Bestill direkte hos flyselskapet

For å unngå unødvendige ekstrakostnader og gebyrer, kan det være lurt å bestille flybilletter direkte hos flyselskapet i stedet for gjennom søkemotorer eller reisebyråer. Dette kan bidra til å sikre deg de beste prisene og unngå overflødige kostnader.

Ved å ta hensyn til disse faktorene og planlegge reisen din nøye, kan du øke sjansene for å sikre deg de billigste flybillettene og nyte en mer kostnadseffektiv reiseopplevelse. Husk også å være oppmerksom på eventuelle avbestillingsregler og forsikringsmuligheter for å beskytte deg mot uforutsette hendelser som kan påvirke reiseplanene dine.

Bankene vi sammenligner

Vis mer