Hva koster det å bygge sin egen terrasse?

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Finansier din drømmeterrasse
Gode betingelser på lån opptil 600 000 kroner
Nyt hverdagen ekstra med ny terrasse
Finansier din drømmeterrasse
Gode betingelser på lån opptil 600 000 kroner
Nyt hverdagen ekstra med ny terrasse

Det er mange ting å ta i betraktning når man starter sitt egen byggeprosjekt. Hva koster det å bygge en 100 kvm terrasse? Hva vil prisen være for en platting eller terrassebord? Planlegging, verktøy, materialer og arbeidskraft er faktorer som har stor påvirkning.

En god oversikt over hvilke kostnader som kreves vil gi deg det beste utgangspunktet for å komme i gang med ditt prosjekt. Her går vi igjennom hva en terrasse koster, hvilke saker som er viktige å tenke på samt hvordan du kan finansiere din terrasse.

Introduksjon: 5 trinn for å bygge din egen terrasse

 1. Undersøk om det kreves en eventuell byggetillatelse. Som regel gjør det ikke det, men det er lurt å sjekke.
 2. Finn ut av størrelse, form og plassering av terrassen din. Se på hvor mye plass du har tilgjengelig, ta hensyn til mengde sol og skygge, privatliv og jord som må fjernes. Lag en skisse over hvordan terrassen skal se ut.
 3. Få tak i nødvendige materialer. Ta hensyn til fundamentering av stolper, underliggende trekonstruksjon og dekking av terrassebord. Plassering av stolper og tverrbjelker samt etablering av skråninger vekk fra huset. I montering av terrassebord så må du regne ut avstand mellom bord og finne ut riktig valg av skruer.
 4. Ved installasjon av fundamentet til terrassen din kan du legge ned et lag grus og pakke det ned med en platekomprimator. Legg ned et lag med sand og bruk et vater for å sikre at det er jevnt. Legg ned utleggere eller steiner du velger
 5. Fyll ut eventuelle hull mellom utleggere eller steiner med sand. Legg til eventuelle tilleggsfunksjoner du ønsker, for eksempel sitteplasser, belysning eller plantekasser. Tett terrassen med vanntett fugemasse.

Råd og tips til hvordan du kan finansiere din drømmeterrasse

Prisen for ditt byggeprosjekt vil avhenge i stor grad av størrelsen på prosjektet. Til eksempel så anslår Boligfiks at den gjennomsnittlige kostnaden for en veranda ligger cirka på 250 000 kroner inkludert alle kostnader.

Det er selvsagt mulig å bygge en veranda for langt mindre pris enn dette, faktorer som påvirker i stor grad er størrelse, materiale og pris for snekker eller arbeid utført.

Materialer som krever mindre vedlikehold vil sannsynligvis koste mer, men vil også øke verdien på ditt prosjekt. Kostnader som materiale, verktøy, håndverker og en eventuell byggetillatelse kan utgjøre en høyere kostnad enn først antatt.

Du kan beregne prisen på ditt prosjekt hos ulike byggevareforhandlere.

Noen prisanslag på ulike dimensjoner for din terrasse:

 • For ett terrassemål på 20 kvadratmeter, med Furu CU impregnert gulv og undertype, og glass/stål i rekkverk, estimeres det en pris på 17.300 kroner.
 • For ett terrassemål på 40 kvadratmeter, med kompositt som gulv og undertype og Kebony som rekkverk-materiale, estimeres det en pris på 62.000 kroner.

Priseksempel for 40 kvadratmeter terrasse

 • Pris for snekker: 42 000 kroner
 • Pris for materiale (trykkimpregnert tre – terrassebord, fundament og mer): 12 000
 • Pris for øvrige kostnader og planlegging: 8000

Prisen for dette prosjektet blir altså på 62 000 kroner.

Dette er et anslag, nøyaktig kostnad vil variere. Trykkimpregnert tre er en av de billigste materialer du kan bruke og påvirker selvsagt prisen. Faktorer som påvirker prisen i stor grad vil være:

1. Kostnad for håndverker/snekker.

Er det fastpris eller timepris? Det er estimert at en håndverker har en timepris på mellom 650 og 1100 kroner per time. Hvis prisen per time ender opp på 700 kroner og 60 timer vil prisen være 42 000 kroner. Her sparer man en stor sum på å gjøre prosjektet selv, gitt at du har tid og kompetanse til det.

2. Eventuelle verktøy hvis du bygger terrasse selv.

Spade, måleverktøy, skrutrekker og håndsag. Har man ikke verktøy fra før av må man pålegge seg verktøy som en kostnad også.

3. Materiale til bygging av terrasse.

Terrassebordene er materialet du trenger mest av. Her er det stor variasjon på pris for de ulike materialene. Sammenligner vi to typer materiale med cirka samme dimensjoner så koster trykkimpregnert terrassebord 22 kroner per meter og termofuru terrassebord 95 kroner per meter. En forskjell på 73 kroner vil ha stor betydning.

Andre kostnader som kan påløpe er vindskjerming, trapper, tak eller rekkverk. Avhengig av om du har verktøy og kompetanse til prosjektet selv, så kan det bli dyrere enn tenkt å gjøre jobben selv. Ta derfor en god og grundig vurdering på om du vil ansette noen eller om du kan gjøre det selv.

Terrasse eller platting øker verdien på din bolig

Se for deg solfylte dager med grilling og basseng ute på sommeren. Før den tid er det påskesola som skinner i ansiktet og viten om varmere tider som kommer. Det er rimelig å anta at de fleste nyter mange av de gode stundene i livet ute på en terrasse eller platting.

Det er en investering i livsnytelse å få på plass en terrasse eller platting, samtidig som det er en økonomisk investering som øker verdien på din bolig.

Å bygge terrasse selv er smart da det sparer deg penger, du kan bygge helt etter dine egne ønsker om stil og behov, samtidig får du verdifull erfaring med byggeprosjekt. Å bygge selv gir deg med andre ord makt over prosjektet og du kan kvalitetssikre alt selv.

Husk at terrassen krever også vedlikehold

En terrasse utsettes for mange ytre påkjenninger som varme, kulde, fukt og mikroorganismer som krever jevnlig omsorg. Impregnerte og varmebehandlede terrassebord tåler mer fukt og holder seg bedre enn ubehandlede bord.

Vedlikehold gjøres enkelt ved:

 • Vask og rens. Når vinteren melder sin avgang kan du fjerne snø for å redusere fukt som følge av smelting. Fjern diverse kvister, blader og jord som ligger mellom terrassebordene. Dette hjelper til å unngå eventuell råte som kan oppstå.
 • Beis og olje. Beis er ikke nødvendig, men smart å gjøre for holdbarhet og beskyttelse. Olje er et mindre krevende alternativ som kan være lurt å gjøre en gang i året.

Hvordan kan jeg holde mitt byggeprosjekt til lavest mulig kostnad?

 1. Gjør en god vurdering av egen privatøkonomi. Hvis du tar opp lån til byggeprosjektet ditt er det bra å ha oversikt over hvilke inntekter og utgifter man har hver måned slik at man med trygghet kan nedbetale lånet sitt over en spesifikk periode.
 1. Skap en klar oversikt over hvilke utgifter som kan oppstå. Høy kvalitet på materialet vil koste mer men kreve mindre vedlikehold, som igjen kan spare deg tid og penger på lang sikt og vil også øke verdien på ditt prosjekt.
 1. Man kan spare mye penger på å gjøre jobben selv, men en dyktig håndverker kan være en riktig investering for de som ikke har nok tid eller erfaring for å utføre arbeidet helt selv.

Finansiering av din drømmeterrasse

Det beste du kan gjøre for å finansiere din drømmeterrasse er å spare opp kapital selv – men har du behov for hjelp så finnes det muligheter.

Når kostnadene er på på plass er det viktig å ha en solid og pålitelig finansiering for prosjektet. Gjennom en søknad hos oss så sammenligner vi lån fra 20+ banker og långivere og velger den laveste renten. Når du sender inn en søknad så skjer det en kredittsjekk, for mange kredittsjekker over en periode kan negativt påvirke kredittverdigheten. På grunn av dette så anbefaler vi ikke at kunden selv sammenligner renten hos flere banker eller långivere.

Det er mulig å låne fra 5 000 – 600 000 kroner. Lånet er et privatlån. Et privatlån er et lån uten sikkerhet, som innebærer at banken ikke tar sikkerhet eller pant på lånet, i motsetning til et boliglån hvor banken binder boligen opp i lånet. Man betaler tilbake lånet gjennom å betale månedlig rente og amortisering på lånebeløpet.

Spørsmål og svar – Bygge egen terrasse

Hva koster det å bygge sin egen terrasse?

Det er stor variasjon på hva kostnaden for bygging av terrasse ender opp på. Et priseksempel på en 40 kvadratmeter terrasse med bruk av håndverker kan være på 62 000 kroner..

Hvordan kan jeg holde mitt byggeprosjekt til lavest mulig kostnad?

Har du kompetanse, tid og verktøy til å gjøre prosjektet selv så er det store summer å spare på håndverkere. Utover det vil du spare penger på å velge materialer som koster mindre, som trykkimpregnerte terrassebord. Størrelsen på prosjektet har også stor påvirkning.

Hva er fordelen med å bruke Sambla som låneformidler?

Sambla sammenligner lån fra over 20 banker og videreformidler det lånet som passer deg og ditt behov best. Vi gjør jobben med å sammenligne lån for deg, som sparer tid og ressurser.

Hva må jeg vite før jeg starter prosjektet med å bygge egen terrasse?

Ha en solid finansieringsplan for ditt prosjekt, lag et budsjett for hva det vil koste og legg på ekstra penger til uforutsette utgifter som raskt kan oppstå. Gjør du prosjektet selv sparer du penger, men det er svært viktig å ha kompetanse, tid og ressurser nok for å bygge en terrasse helt selv.

Bankene vi sammenligner

Vis mer