Billån – en viktig del av den personlige økonomien

En bil er noe de fleste trenger, men som de færreste har råd til å betale kontant, og dermed trenger man et billån. En bil kan fort bli en stor utgift når man har mange behov å ta hensyn til og det er derfor viktig å skaffe seg et billån som gir de mest gunstige lånebetingelsene.

ᐅ Billån uten krav om egenkapital → Svar fra opptil 15 banker - Sambla

Hva er et billån?

Et billån er et lån som er beregnet for å finansiering av bilkjøp. Du kan få billån ved finansiering av alle kjøretøy som er registrert som personbil eller varebil, både bruktbil og nybil uansett modell.

De fleste er avhengig av at bilen tilfredsstiller flere krav i forhold til størrelse og karaktertrekk, og det kan derfor bli uaktuelt å velge en bil kun basert på prisnivå. Hvis man trenger plass til en barnevogn i bagasjerommet og firehjulstrekk for å komme seg opp bakken til hjemmet sitt, ja da må man det. Selsom man kun trenger en bil for å komme seg fra A til B, og dermed har muligheten til å velge det billigste alternativet, så er det ikke en selvfølge at økonomien tillater en slik utgift på det tidspunktet hvor behovet melder seg. Derfor de aller fleste er et lån den eneste måten å finansiere et bilkjøp, og da er et billån ofte det beste alternativet.

Hva er fordelene med et billån?

Et billån kan sammenlignes med et forbrukslån på mange måter, men i de aller fleste fall vil et billån ha en lavere rente. Grunnen er at banken tar sikkerhet i bilen du kjøper og det er dermed en lavere risiko for banken å tilby denne lånemåten. En annen fordel er at du stort sett kan velge nedbetalingstiden selv, slik at det månedlige nedbetalingsbeløpet blir en sum som passer inn i din økonomiske hverdag.

I noen tilfeller kan det allikevel lønne seg å vurdere et forbrukslån istedenfor et billån. Dette gjelder blant annet ved kjøp av billigere biler. Fordelene med å finansiere en bil med et forbrukslån, er at man ikke trenger å stille med sikkerhet i bilen, og man kan selv velge hvilken grad av forsikring bilen skal ha.

Er du usikker på hvordan du kan få det billigste billånet, eller hvilken type lån som passer for deg, kan du kontakte en av Samblas mange rådgivere som vil veilede deg slik at du finner den beste løsningen for deg.

Hva er et billån uten egenkapital?

Et billån uten egenkapital er et lån du kan få i forbindelse med finansieringen av et bilkjøp uten at du trenger å stille med egenkapital. Krav til egenkapital kan mange ganger være opp til 20% av kjøpsverdien på bilen, og ettersom dette kan være beløp som mange sliter med å oppdrive, er det i dag flere banker som tilbyr billån uten dette kravet. I praksis vil denne mangelen på sikkerhet for bankens vedkommende resultere i en noe høyere rente, men i gjengjeld kan drømmen om en bil bli virkelighet for de fleste, uavhengig av størrelse på sparekontoen.

Hvor mye kan du låne til bil?

Ved å bruke billån kalkulatoren på Sambla.no, kan du enkelt regne ut hvor mye du kan få låne til å kjøpe bilen. Har du spørsmål rundt bruken av lånekalkulatoren eller andre spørsmål i forbindelse med finansiering av bil, kan du alltid kontakte en av Samblas rådgivere på epost eller telefon. Vi vil bistå med å finne det beste billånet for deg.

Hvem tilbyr billån?

De fleste banker og långivere tilbyr en form for billån, og det er viktig å sammenligne tjenester slik at du er sikker på at du får til den beste låneavtalen. På det norske markedet finnes det mange kjente navn som tilbyr billån med fordelaktig nominell rente, blant annet DNB, Santander og Gjensidige. Det man imidlertid skal være obs på er at selv om den nominelle renten er lav, så er det ikke dermed sagt at den effektive renten er det samme, og grunnen til dette er de høye avgiftene som ofte er forbundet med billån.

Noen banker, som for eksempel Santander og DNB, tilbyr også såkalte caravanlån. Dette er lån som er beregnet for finansiering av campingvogn og bobil. Man finner også egne MC-lån, hos blant annet Gjensidige, som er lån direkte rettet mot kjøp av motorsykkel eller moped.

Det kan være en stor utfordring, og nærmest umulig for noen, å sette seg inn i hva som gjør en låneavtale gunstig, og ikke minst prøve å få en oversikt over alle aktuelle banker og långivere. Av den grunnen tilbyr Sambla sine tjenester til deg som lånekunde. Sambla setter deg i en sterkere stilling ettersom vi tilbyr erfaring og ekspertise. Alt du trenger å gjøre er å ta kontakt, og din personlige rådgiver hos Sambla vil hjelpe deg med å kontakte flere banker og långivere slik at de kan tilby deg de mest gunstige avtalene.

Hvordan gå frem for å søke om billån?

Samblas billånkalkulator vil raskt fortelle deg hvor mye du kan få i billån, og når du har sendt inn ansøkningen på det gitte lånebeløpet vil du bli kontaktet av en av Samblas rådgivere for en helt uforpliktende samtale. Videre vil din rådgiver kunne samle inn tilbud fra flere banker slik at du kan få mulighet til å velge det tilbudet som passer best for deg. Å få innhentet tilbud fra flere banker, og vurdere disse alternativene sammen med en rådgiver hos Sambla, er helt gratis og det vil gi deg den ekstra tryggheten du trenger når du står i stand til å velge det beste billånet for deg.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 15 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
2 967 kr
Nytt lånRefinansiering

Phone number
Email adress
*Eksempel: Renten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Eff. rente 13,4%, 150.000 over 6 år, kostnad 64 361 kr og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 6 årene blir på 214 361 kr.

Best i kategorien!

banker og långivere

Lån opptil 500 000 kroner fra 6,19 % rente

Du binder deg ikke til noe, og det er helt gratis

Spørsmål og svar


Jeg vet ikke om jeg kommer til å kjøpe bilen. Binder jeg meg til noe?


Må jeg ha egenkapital når jeg låner til bil?


Når overføres pengene til kontoen min?


Blir det noen restverdi på bilen?Hva kreves for å ta opp et billån gjennom Sambla?


Hvor mye kan jeg låne?


Hvordan kan det være gratis å benytte Sambla?


Hvilke banker samarbeider Sambla med?


Bankene vi sammenligner

 Til daglig samarbeider vi med ni ulike banker og långivere. Akkurat hvilke banker du får tilbud fra, avhenger av hvor mye du vil låne, og den økonomiske situasjonen din. Alle banker og långivere har nemlig ulike målgrupper. De låner ut opptil 500 000 kroner.

Rente fra 6,19%

BB
Ya
Easy
Gjensidige
Ikano
Komplett
Santander
Mybank
Instabank
Remember
Nordax
Optin
Avida
Collector
Resurs

Hvorfor skal jeg sammenligne mange banker?

Renten du tilbys, kan variere mye mellom ulike banker. Det finnes dessverre ingen fasit som forteller hvilken bank som kommer til å gi deg det beste tilbudet. Renten fastsettes nemlig individuelt basert på den økonomiske situasjonen din og bankens opplevde risiko. Det er tidkrevende å sammenligne mange banker på egen hånd, og det kan være vanskelig å få oversikt over tilbudene fra bankene. Sammenligner du i stedet med Sambla, får du tilbud fra opptil ulike banker og långivere. Vi regner deretter ut nøyaktig hvor mye du sparer, og presenterer det for deg. Alt for at du skal føle deg trygg og spare penger.

Lån intill 500 000 kr fra 6,19% til 23,92% rente

Nedbetalingstid fra 1 til 15 år

step 1

Sammenligningen

Fyll ut beløp, lånetid samt personopplysningene dine og klikk på "Neste trinn". Deretter kontakter vi de ni utvalgte  bankene og långiverne – helt gratis.

step 2

Lånetilbudene

Bankene og långiverne får opplysningene dine sammen med ønsket lånebeløp og lånetid. Deretter setter de sammen sitt beste tilbud  for å få deg som kunde. Vi får tilbudene deres innen 24 timer.

step 3

Riktig valg

Når vi har mottatt alle tilbudene, går vi gjennom dem sammen. Hvis du synes at et av tilbudene virker ekstra interessant, sender vi det til deg via e-post (eller i posten). Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, er det helt greit å takke nei.

step 4

Pengene på konto

Er du fornøyd med tilbudet, undertegner du lånedokumentene med BankID (eller penn). Når banken eller långiveren har mottatt  de undertegnede lånedokumentene, betales pengene ut innen et par dager.

Begynn sammenligningen på nettet eller via telefon – det er opp til deg

 Med Sambla kan du sammenligne tilbudene fra bankene gjennom sammenligningsverktøyet vårt. Du kan også fylle ut telefonnummeret ditt, så kontakter vi deg med en gang (utenom åpningstidene våre kontakter vi deg neste arbeidsdag). Vi har hjulpet over 140 000 kunder siden starten i 2014. Hver kunde har spart i gjennomsnitt 30 000 kroner takket være sammenligningen vår. Sammenlign bankene allerede i dag!

Begynn sammenligningen

Jeg ønsker å ringe direkte

...vil du at vi ringer deg?

Ring upp mig