Refinansiering med sikkerhet i bolig

Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Refinansiering med sikkerhet i bolig
Søk refinansiering fra flere enn 20 långivere
Helt gratis & uforpliktende
Refinansiering med sikkerhet i bolig
Søk refinansiering fra flere enn 20 långivere
Helt gratis & uforpliktende

Refinansiering med sikkerhet

Tenker du på å refinansiere lån med sikkerhet i bolig? Det kan virke skummelt og omfattende å refinansiere et lån, men faktisk er det noe som kan hjelpe på den økonomiske situasjonen. Heldigvis kan Sambla hjelpe deg med det, og vi finner ut hvilke muligheter du har. Vi kaller det omstartslån.

Hvordan fungerer refinansiering av gjeld med sikkerhet?

Det kan være dyrt å ha mye ubetalt gjeld. Forbrukslån, smålån og kredittkort kan sammen bli betydelige månedlige utgifter. Men ved å samle lånene disse lånene i ett lån kan det lette på situasjonen. Et eksempel på dette er refinansiering med sikkerhet i bolig. På den måten får du både bedre oversikt og større kontroll over utgiftene.

Å refinansiere med sikkerhet trenger altså ikke å bety at du øker den totale gjelden din. Det kan rett og slett gjøre det enklere for deg å se hvor pengene dine blir av, og å ta konkrete grep for å bedre den økonomiske situasjonen din. I de fleste tilfeller kan du også senke renteutgiftene en god del når du har lån med pant i bolig.

Hos Sambla kan du enkelt søke om refinansiering med sikkerhet i bolig, og på den måten ta kontroll over situasjonen. Ta kontakt med oss hvis du vil søke om å refinansiere med sikkerhet og vi hjelper deg!

Hva vil det si å ha lån med sikkerhet?

Når du søker refinansiering med sikkerhet i bolig, innebærer det at du setter boligen som en pant for at banken skal få tilbake pengene de låner deg. Det trenger ikke være bolig heller, men panten må være av en viss verdi så den kan dekke lånesummen dersom du skulle få problemer med å betale tilbake. Får du problemer med å betale, vil banken kunne selge sikkerheten for å få tilbake pengene du har lånt.

Med sikkerhet i bolig blir du mer attraktiv som lånekunde. Siden banken har garanti i lånet, vil du også kunne forhandle deg frem til bedre betingelser. Dermed lønner det seg både for banken og for kunden. Banken kan låne ut penger uten for stor risiko, og kunden kan låne penger til lavere rente.

Refinansiering med sikkerhet har flere fordeler

Ønsker du mer romslig økonomi, er det alltid smart å samle dyre lån. Refinansiering med sikkerhet gir deg blant annet fordeler i form av bedre økonomisk oversikt. Kan du samle fem kredittlån i ett refinansieringslån, har du plutselig bare én utgift å fokusere på. 

Andre fordeler er lavere rente, samt færre avgifter og månedlige gebyrer. Du kan også få lengre nedbetalingstid, og dermed oppnå lavere utgifter hver måned. Som en konsekvens av dette kan du også få bedre kredittverdighet og oppnå bedre vilkår på fremtidige lån.

Undersøk dette før du søker om refinansiering med sikkerhet

Når du skal refinansiere gjeld med sikkerhet i bolig, er det lurt å først undersøke litt hva slags avtaler du kan få. Forskjellige banker har forskjellige vilkår, og dette kan utgjøre ganske store utgifter etter hvert. Sambla hjelper deg med å sammenligne lånetilbud fra flere banker, og sammen finner vi et lån som passer for deg.

Utnytt boligens verdistigning

I motsetning til eiendeler som bil eller båt, stiger boliger jevnt over i verdi. Det er dette som gjør det å refinansiere med sikkerhet i bolig så aktuelt. Ved å få en takstmann til å sette en ny takst på boligen, kan du utnytte verdistigningen av din bopel. Husk at verdistigningen for boliger ikke er konstant. Det er til og med perioder der boligens verdi synker istedenfor å stige, eller tider der verdien står mer eller mindre i ro.

Få lån med betalingsanmerkning

Det er fort gjort å havne i en økonomisk knipe. Endringer i jobbsituasjon eller samlivsbrudd er vanlige eksempler på at utgiftene kan løpe fra deg. Mange er nok i en situasjon hvor de først tar opp et lite lån for å holde hjulene i gang, som blir til et lite lån til, og så er man i gang.

Etter hvert som utgiftene hoper seg opp, kan det også bli vanskelig å følge alle nedbetalingsplanene. Dette fører igjen til betalingsanmerkninger og inkassokrav, som gjør det vanskeligere å få lån igjen ved en senere anledning. 

Har du derimot mulighet til å refinansiere lån med sikkerhet i bolig, vil du kunne samle alle smålånene selv om du sitter med betalingsanmerkninger. Et omstartslån gir bedre betingelser for både deg og banken.

Du kan bruke vårt søknadsskjema til å søke om omstartslån. Kontakt oss gjerne hvis det er noe du lurer på.

Alternativer til refinansiering med sikkerhet

Dersom du av ulike årsaker ikke kan få et omstartslån eller lån med sikkerhet i bolig, finnes det et annet alternativ. Du kan nemlig flytte boliglån til en annen bank som er villig til å overta det. 

Den nye banken kan i mange tilfeller tilby deg lavere rente enn den opprinnelige banken. Her gjelder det å se på bankens effektive rente, da denne inkluderer eventuelle termingebyrer, etableringsgebyrer og lignende – i tillegg til selve lånerenten. Får du et boliglån med lavere rente, vil du kunne spare mye månedlig.

Les mer: Refinansiering boliglån

 

Spørsmål og svar

Hva er fordelen med refinansiering med sikkerhet?

Hvis du samler dyre forbrukslån, smålån og kredittkortgjeld, vil du få lavere rente og et betydelig lavere beløp å betale per måned ved en refinansiering med sikkerhet.

Kan jeg få refinansiering uten sikkerhet?

Ja, Hvis du har betjeningsevne kan du søke refinansieringslån opp til 800 000 kroner gjennom Sambla.

Hva kan du stille med sikkerhet i?

Dersom du ønsker å ta opp lån for refinansiering med sikkerhet, kan banken få denne sikkerheten ved å ta pant i eiendeler av høy verdi. Det mest vanlige er nok å stille med boligen som sikkerhet, men også fritidsbolig, eiendommer eller tomter kan gjøre samme nytten. Har du ikke egen fast eiendom? Da kan du vurdere å søke med en medlåntaker. Banken kan nemlig også akseptere medlåntakers eiendom som sikkerhet for ditt lån.

Er det mulig å refinansiere med betalingsanmerkninger?

Med et omstartslån kan låntakere med betalingsanmerkinger få mulighet til å refinansiere. I praksis er et omstartslån bare et annet ord for refinansiering med betalingsanmerkninger. Har du gjeldsproblemer, og ønsker å kvitte deg med betalingsanmerkninger eller inkassokrav? Da er et omstartslån aktuelt. Hvem som helst kan imidlertid ikke få et omstartslån. På lik linje med andre låntakere som søker om refinansiering, må du kunne dokumentere inntekt. Du må også ha godkjent takst av boligen, og ha ledig verdi i den.

Bankene vi sammenligner

Vis mer

Hva sier våre kunder om å samle lån?