Billån kalkulator

Vennligst skriv inn det totale lånebeløpet for lånet du vil bruke til beregning
kr
Renten på lån kan sees på som en månedlig avgift til bankene for å låne deg pengene. Våre partnere som tilbyr lån avgjører renten basert på din økonomiske situasjon og den kan variere. Du kan lese mer om effektiv rente her.
%
NOTE: The selected interest rate here is for calculation example only and can't be guaranteed.
Nedbetalingstiden er hvor lenge lånet ditt er planlagt å bli tilbakebetalt. Avhengig av tidspunktet kan den månedlige kostnaden for lånet ditt endres, hvor kortere tilbakebetalingstid ofte betyr en høyere månedlig kostnad.
år
Noen banker har ett enkelt etableringsgebyr og/eller gjentakende aviagebyr knyttet til lånet ditt. Vanligvis finner du denne infoen i vilkårsdokumentasjonen for lånet eller på fakturaen.
kr
Noen banker har ett enkelt etableringsgebyr og/eller gjentakende aviagebyr knyttet til lånet ditt. Vanligvis finner du denne infoen i vilkårsdokumentasjonen for lånet eller på fakturaen.
kr
Ønsker du å søke om lån basert på beregningen ovenfor?Fyll ut informasjonen på neste side
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Beregn kostnader med billånskalkulator
Opptil 600 000 kroner uten sikkerhet
Søk billån fra Sambla
Beregn kostnader med billånskalkulator
Opptil 600 000 kroner uten sikkerhet
Søk billån fra Sambla

En billån kalkulator er et viktig verktøy for å beregne hvor mye du kan bruke på å kjøpe bil, og hva du har å betale på lånet med.

Det er mange faktorer som må vurderes når du kjøper bil, men først og fremst må du vite hvor mye du vil sette av til dette formålet.

En billånskalkulator er spesialdesignet for dette. Sett inn tallene dine, og søk lånet med de beste betingelsene på Sambla.

Bilfinansiering i form av billån

Når du skal finansiere et bilkjøp ved hjelp av et billån, kan du enten kontakte bankene selv eller benytte deg av en låneformidler. Billån er en type lån som mange aktører tilbyr, og det gjelder å finne banken eller långiveren som kan tilby de mest gunstige lånevilkårene slik at du får det beste og billigste billånet.

En låneformidler som Sambla vil kunne kontakte et stort antall banker og långivere, og innhente flere tilbud på vegne av kunden.

Hvis du kjøper ny bil, blir du ofte tilbudt en finansieringsavtale hos bilforhandleren. Denne bør du også vurdere og sammenligne med andre muligheter.

Dette lånet innebærer som regel at det tas pant (sikkerhet) i kjøpsobjektet. På den måten kan du noen ganger fullfinansiere bilkjøpet. Hvis du har litt egenkapital, kan dette bidra til å forbedre lånevilkårene.

Å beregne billån

Nedbetalingstiden for et billån er ofte mellom 5 og 10 år. Som med alle andre låneformer blir det billigere jo kortere nedbetalingsforløpet er. Det finnes billånskalkulatorer som enkelt vil kunne regne ut hvor mye lånet vil koste per måned, og hvordan denne månedlige kostnaden vil endre seg hvis du for eksempel reduserer nedbetalingstiden eller øker renten.

Hvilke faktorer påvirker renten?

Rentene varierer generelt sett mye. Som låntaker kan du til en viss grad påvirke hvilken rentesats du får.

Låner du med sikkerhet i kjøpsobjektet, altså bilen, vil långiveren forlange at du tar opp den mest omfattende forsikringen på bilen. De vil jo trygge pantet sitt. Du får en veldig god rente på lånet, men du får også kostnadene ved å betale full kasko forsikring.

Har du litt egenkapital, kan du også få en bedre rente.

Det beste rådet er å sammenligne flere banker. Da vil du bli sikrere på at du inngår den mest gunstige låneavtalen. Sambla er en låneformidler som sammenligner tilbud fra flere banker og långivere, uten forpliktelser og helt kostnadsfritt.

Grønt billån

Mange banker tilbyr nå grønne billån. Denne formen for billån har blitt mer og mer vanlig her i landet etter hvert som fokuset på miljø har blitt større. Denne lånetypen er et tiltak som skal gjøre det lettere og billigere å tenke miljøbevisst når du kjøper ny bil.

Et grønt billån innebærer helt enkelt at du som lånekunde får en lavere rente på billånet hvis du kjøper en mer miljøvennlig bil.

Kravene varierer noe fra långiver til långiver. Noen definerer grønt som nullutslippsbiler, som elbiler eller hydrogenbiler. Andre godtar hybridbiler og biler med vanlig fossilt brennstoff som kan dokumentere et utslipp lavere enn 100 gram CO2 per kilometer.

Lånets kostnader kan beregnes med en billånskalkulator, Du legger bare inn “den grønne renten” i regnestykket.

Billån kalkulator

Det finnes mange banker og långivere som kan innvilge billån, blant annet DNB, Nordea og Sparebank 1. Med en billånskalkulator kan du lettere sammenligne de forskjellige tilbudene

Med en billånskalkulator er det også lett å beregne hvor mye du kan låne til bil og hvor mye et slikt lån vil koste. Ofte kan du søke om lånet du har kalkulert ved å klikke deg videre fra kalkulatoren og direkte inn på en lånesøknad.

Andre måter å finansiere et bilkjøp på

Det finnes også andre låneformer som kan brukes til å finansiere et bilkjøp. Med forbrukslån og privatlån fra Sambla kan du låne opp til 600 000 kr. Det stilles ingen krav til hva lånebeløpet skal brukes til, og det er intet krav om sikkerhet. Du kan da kjøpe deg en bruktbil, og velge akkurat den typen forsikring du ønsker.

Ved å sammenligne hos Sambla kan du som kunde få en full oversikt over finansieringsmulighetene du har i forbindelse med kjøp av bil. Sambla kontakter flere banker og långivere kun på grunnlag av én lånesøknad, og bistår deretter lånekunder med å sammenligne og vurdere alle tilbud som mottas som et resultat av dette.

Alle Samblas kunder får tildelt en personlig rådgiver, og tjenesten koster ingenting

Spørsmål og svar - Billån kalkulator

Hva slags billån finnes det?

Vi snakker gjerne om billån med og uten sikkerhet. Lån med pant i bilen gir lavere rente, men du må fullforsikre. Lån uten sikkerhet gir større valgfrihet.

Hvor lang løpetid er det på et billån?

Vanlig løpetid for lån med sikkerhet i kjøretøy kan være fra 5 til 10 år. Et lån uten sikkerhet skal tilbakebetales innen maksimalt fem år.

Hva gjør en billånskalkulator?

En billånskalkulator kan beregne hvor mye du må betale per måned, og hvor mye du må betale på lånet totalt.

Hvordan bruker jeg en billånskalkulator?

Du legger inn hva bilen koster, eventuelt fratrukket egenandel hvis du har det. Deretter kan du føre inn rentesats, gebyrer og løpetid. Disse kan du variere slik at du ser hva forskjellen i månedlig betjening blir hvis du får én prosent lavere rente eller litt lenger løpetid.

Bankene vi sammenligner

Vis mer