Tilhenger lån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Kjøp tilhenger med forbrukslån
Sammenlign +20 lånetilbud
Få laveste rente
Kjøp tilhenger med forbrukslån
Sammenlign +20 lånetilbud
Få laveste rente

Å ha en tilhenger er en del av den norske folkesjela. Her kan du se hvordan du får billig lån til egnet tilhenger og andre måter du kan finansiere ditt kjøp av henger på.

Lån tilhenger

Finansiering av hengerkjøp skjer gjerne ved opptak av forbrukslån.

Fordelen er at forbrukslån er svært fleksible. Man ser først og fremst på hvor mye du kan låne fremfor hva du skal bruke pengene til.

Du er heller ikke avhengig av å kunne stille sikkerhet når du tar opp forbrukslån. Det ses utelukkende på din betalingsevne og historikk når du kjøper.

Det betyr at du har mulighet for hengerlån selv om du ikke har en godt nedbetalt bolig eller foreldre som kan garantere for deg.

Slik får du beste tilhenger lån

Når du tar opp forbrukslån til kjøp av tilhenger, fastsettes renten individuelt.

Hvis du og naboen søker et forbrukslån på samme beløp i samme bank, vil dere gjerne få to forskjellige tilbud.

Det kommer av bankens kredittvurdering. Har du høy kredittverdighet, vil du få bedre rente. Banken mener da at det er mindre risiko ved å gi deg et lån,

Kjernepunktene i denne kredittvurderingen er årsinntekten din og hvor mye gjeld du har fra før. Ofte er det en fordel å være to som søker sammen.

Sammenlign flere långivere når du låner til tilhenger

Noe du potensielt kan tjene mye på er å søke flere banker om det samme lånet. Ettersom kredittvurderingene vil gi forskjellige utslag, vil du også få ulike tilbud. Renten kan faktisk variere over 10 prosentpoeng hvis du søker mange nok steder.

Søker du gjennom Sambla, får du behandlet søknaden hos over 20 banker og låneinstitusjoner på samme tid. Det øker mulighetene dine betydelig, samtidig som tjenesten er helt kostnadsfri. Sambla får kun provisjon hvis du velger å ta opp et av lånene du får tilbud om. Denne påvirker ikke ditt lånetilbud.

Hvorfor du trenger en tilhenger

En tilhenger kan dekke ulike behov. Den frakter ting du ikke får plass til i bilen din. Det gjør også at du ikke trenger en uforholdsmessig stor bil i tilfelle du skal transportere noe ekstra. Da er det bare å feste tilhengeren!

Har du en selv, slipper du måtte spørre andre om å låne henger, eller du sparer penger ved at du slipper å leie.

Det er jo også fint å være på tilbudssiden når noen andre i vennekretsen er i akutt behov av å låne tilhenger.

Hva slags tilhenger trenger du?

De vanlige typene er varehenger, båthenger og skaphenger. Du vet sikkert selv best hva slags type du skal ha.

Så må du se hvor mye vekt bilen din har krefter til å trekke. (Du har vel hengerfeste?).

Når du har en øvre definert grense på hvor mye vekt hengeren skal ha kapasitet til, kan du se på størrelsen. Den angis i kassemål.

Du må også velge om du vil ha med brems og tipp. Egen brems er bra av åpenbare grunner. En tipp er praktisk når du for eksempel frakter grus.

Du kan også ta stilling til om du vil kjøpe brukt henger. En brukt henger er lavere i pris, og taper seg ikke over tid like mye som et motorkjøretøy.

Andre måter å finansiere henger på

Et lån med sikkerhet i bolig er allerede nevnt. Det avhenger av at du kan tilby dette, men vil i så fall gi en relativt gunstig rente.

Du kan også vurdere å inkludere det i et billån.

 Leasing av tilhenger

Leasing er en annen måte. Ved å lease disponerer du hengeren, men får ikke eierrettighetene til den. Den månedlige prisen for leasing av henger er realtivt høy med tanke på at dette ikke er noe som er ditt. Det er imidlertid en løsning for enkelte næringsdrivende som ikke ønsker en for høy gjeldsgrad i selskapet sitt.

Det finnes også enkelte borettslag som spleiser på tilhenger slik at beboerne kan bruke den når de trenger den. Men her er det altså en risiko for at en annen beboer har reservert tilhengeren akkurat den helgen du hadde bruk for den.

Espen
2022-03-15

Espen er skribent på Sambla. Han er utdannet jurist med privatøkonomi og finansiering som spesialfelt. De senere årene har han viet seg til å skrive tekster med tanke på å bistå enkeltpersoner til å ta velinformerte beslutninger når de skal låne penger i Norge. Tekstene er gjennomlest og godkjent av Marcus Sätherström, innholdsansvarlig i Norge.

Spørsmål og svar - Lån til tilhenger

Hvordan får jeg lån til tilhenger?

Du søker om lån på vanlig måte. Du kan søke om forbrukslån inntil 600 000 her, og få pengene utbetalt i løpet av få dager.

Hvor mye kan jeg låne til tilhenger?

Med et forbrukslån kan du låne opp til 600 000, avhengig av din betalingsevne. En tilhenger koster selvfølgelig mye mindre enn dette.

Hva er rente på et tilhenger-lån?

Lånerentet bestemmes individuelt etter kredittvurderingen. Ved å søke hos Sambla kan du få rentetilbud fra over 20 banker og andre långivere.

Bankene vi sammenligner

Vis mer