Betale regning eller faktura med kredittkort

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Betale regning eller faktura med kredittkort
Kredittkort fordeler
Visa eller Mastercard
Betale regning eller faktura med kredittkort
Kredittkort fordeler
Visa eller Mastercard

Betaling av fakturaer med kredittkort har sine fordeler, spesielt når det gjelder å unngå forsinkelser og påminnelser om ubetalte regninger. Det er viktig å ha tilstrekkelig tilgjengelig kreditt på kortet ditt. Dersom du ikke har nok kreditt tilgjengelig, kan du også vurdere å overføre ledig kreditt til en annen bankkonto og utføre betalingen derfra.

Det du trenger å gjøre er å logge inn på nettbanken til ditt kredittkortselskap og velge alternativet for regningsbetaling. Deretter legger du inn KID-nummeret eller annen relevant informasjon, akkurat som du ville gjort ved en vanlig regningsbetaling. Den gjennomførte betalingen vil bli synlig som en transaksjon på fakturaen som du mottar fra kredittkortselskapet.

Dette betalingsalternativet gir deg en praktisk måte å administrere regningene dine på, samtidig som det gir deg kontroll over dine økonomiske forpliktelser. Med riktig planlegging og tilgjengelig kreditt på ditt kredittkort, kan du enkelt unngå ubehagelige overraskelser og sikre at regningene blir betalt til rett tid.

Betale regninger med Visa og Mastercard

Du har muligheten til å betale regninger og fakturaer med både Visa og Mastercard kredittkort. Det er verdt å merke seg at enkelte virksomheter ikke aksepterer betaling med kredittkort, for eksempel Skatteetaten.

Når du benytter kredittkort for regningsbetaling, åpner det opp for ulike fordeler, som for eksempel cashback og opptjening av bonuspoeng. Disse bonuspoengene kan veksles inn i en rekke belønninger, fra kontanter til flyreiser.

En annen fordel er den enkle tilgangen til ekstra midler, som kan være nyttig når en regning forfaller og det ikke er tilstrekkelig med penger på konto. Betaling av regninger med Visa og Mastercard kredittkort gir deg muligheten til å forbedre din økonomiske situasjon samtidig som du får fordeler som cashback og bonuspoeng.

Forlenging av betalingsfristen med kredittkort

En fordel ved å betale regninger med kredittkort er muligheten til å forlenge den faktiske betalingsfristen. Når du benytter deg av kredittkortet til å betale regninger, utsetter du betalingen med egne penger, da du i realiteten låner penger fra kredittkortet. Faktisk kan det gå nesten to måneder fra du betaler en regning med kortet ditt til du må betale fra egen lommebok når kredittkortregningen endelig dukker opp.

For at denne fremgangsmåten skal fungere, må du ha et kredittkort som tillater regningsbetaling eller overføringer fra kortet til en bankkonto.

Det er viktig å være oppmerksom på at flere banker klassifiserer regningsbetaling og overføringer som kontantuttak, og de kan belaste renter fra første dag.

Mulig å tjene på enkelte regninger

Hvis du ønsker å tjene cashback eller bonuspoeng på regningene dine, er det faktisk mulig. Noen selskaper gir deg muligheten til å betale med kredittkort istedenfor å motta en tradisjonell regning.

Ved å velge kredittkortet ditt som betalingsmiddel i stedet for å motta en faktura, kan du fortsatt dra nytte av kredittkortfordeler på transaksjonen. Det kan være lurt å undersøke med selskapene du mottar fakturaer fra om de tilbyr muligheten til å betale med kort.

I tilfelle der du betaler regningene dine med kredittkort, i stedet for å motta en faktura direkte, åpner det opp muligheten for å tjene bonuspoeng eller få cashback på beløpet du betaler. Dette er en fin måte å dra nytte av kredittkortfordeler samtidig som du ordner med dine økonomiske forpliktelser.

Betale regning med Vipps

Tidligere var det mulig å bruke kredittkort som var knyttet til Vipps som betalingsmiddel for regninger. Dessverre er dette ikke lenger tilgjengelig. Vipps har nå stengt for regningsbetaling med betalingskort gjennom tjenesten.

Selv om regningsbetaling med betalingskort er ikke lenger er mulig, kan du fortsatt betale regninger i Vipps. For at dette skal fungere, må appen være tilknyttet en konto. Vipps tilbyr likevel praktiske løsninger for regningsbetaling, selv om betalingskort ikke lenger er en mulig betalingsmetode.

Regningsbetaling kan regnes som kontantuttak

Vær oppmerksom på at å overføre kreditt fra et Mastercard til en annen konto kan klassifiseres som et kontantuttak. Dette kan resultere i at det påløper renter og gebyrer som kan gjøre kjøpet mer kostbart. Vanligvis kommer disse kostnadene i form av et engangsgebyr, en prosentandel av overførings- eller betalingssummen, eller ved at renter begynner å løpe fra tidspunktet for overføringen eller betalingen.

Det er derfor viktig å undersøke de spesifikke vilkårene og betingelsene som gjelder hos din kredittkortleverandør før du gjennomfører slike kredittoverføringer. Ved å ha fullstendig kjennskap til kostnadene og betingelsene, kan du unngå uventede gebyrer og ekstrakostnader, samt ta informerte beslutninger om hvordan du best administrerer din kreditt og økonomi.

En mulig løsning ved trang økonomi

Alle kan oppleve uforutsette regninger og utgifter som plutselig oppstår, selv når du ikke har nok penger til å betale, er det regninger som må betales. For deg som mangler dekning på konto men ikke ønsker å ta opp et forbrukslån for å betale, kan det være en løsning å betale med kredittkort.

Situasjoner hvor det kan være lurt å betale regninger med kredittkortet

  • Ved variabel inntekt er det nyttig å bruke kredittkortet for å jevnt håndtere regningene gjennom måneden.
  • Uforutsette utgifter som medisinske regninger eller bilreparasjoner kan håndteres ved å betale med kredittkort og tilbakebetale beløpet over tid.
  • Kredittkortet kan være en midlertidig løsning i måneder uten inntekt, som ved permittering, for å betale regninger mens du venter på ny inntekt.
  • For å takle uventede økninger i utgifter som høyere strømregninger om vinteren, kan det være fordelaktig å bruke kredittkortet.
  • Ved sammenfallende forfall for flere regninger, som ved starten av en ny måned, kan kredittkortet redusere den økonomiske byrden midlertidig.
  • Store kjøp som elektronikk eller møbler kan dra nytte av forsikringsfordeler og belønningsprogrammer ved å betale med kredittkortet.

Spørsmål og svar - Betale regning eller faktura med kredittkort

Hva er fordelen med å betale regninger med kredittkort?

Å betale regninger med kredittkort kan bidra til å unngå forsinkelser, utnytte fordeler som cashback og bonuspoeng, samt forlenge betalingsfrister.

Hvilke situasjoner kan kredittkortbruk være nyttig for å håndtere økonomiske utfordringer?

Kredittkortbruk kan være nyttig ved variabel inntekt, uforutsette utgifter som medisinske regninger eller bilreparasjoner, måneder uten inntekt, økninger i utgifter og ved sammenfallende forfall for flere regninger.

Hva bør man være oppmerksom på når man betaler regninger med kredittkort?

Det er viktig å være oppmerksom på eventuelle gebyrer og renter knyttet til kredittkortbruk for regningsbetaling, samt å ha tilstrekkelig kreditt tilgjengelig på kortet. Det kan også være lurt å sjekke vilkårene hos kredittkortleverandøren angående regningsbetaling og overføringer for å unngå uventede kostnader.

Bankene vi sammenligner

Vis mer