Refinansiering boliglån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Merk! Ønsket nedbetalningstid over 5 år krever at du refinansierer/samler lån og kreditter du har fra før.
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
hvor mye skal gå til å refinansiere/samle gjeld?310 000 kr

Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Ikke betal for mye på boliglånet
Sjekk alternativer for lavere rente
Sammenlign boliglån hos Sambla
Ikke betal for mye på boliglånet
Sjekk alternativer for lavere rente
Sammenlign boliglån hos Sambla

Refinansiering av boliglån er et mektig forbrukerverktøy. Du bør benytte deg av det for det er verdt.

Her vil vi se nærmere på hva det innebærer for deg å refinansiere boliglån, og hvilke fordeler du kan høste av det.

Hva er refinansiering boliglån?

Hvis du har en bolig som er beheftet med et boliglån, kan du søke en annen bank om et nytt lån som du bytter ut med det du har.

Det kan være mulig å inkludere også annen gjeld du har i en refinansiering boliglån.

Det viktigste prinsippet for refinansiering av boliglån er at du får bedre betingelser på det nye lånet enn de du har i dag, eller på annen måte kommer bedre økonomisk ut etter refinansieringen.

Refinansiere boliglån for å få bedre betingelser

Dette er den vanligste grunnen for refinansiering av boliglån.

Du har allerede et boliglån. Men er det mulig å få bedre betingelser enn de du har i dag?

Forbrukerrådet mener norske bankkunder er i overkant lojale. Vi betaler altfor ofte passivt det lånet vi har fått av vår faste bankforbindelse uten å undersøke alternativer.

På et boliglån på 2 millioner kroner eller mer, har det faktisk betydning med et tiendels prosentpoeng eller to i forskjell.

Det kan også være at du er mer kredittverdig i dag enn da du tok opp boliglånet. Det er tilfelle dersom du har fått høyere inntekt eller lavere gjeldsbyrde. Det siste får du etterhvert som du betaler ned boliglånet.

Får du et bedre lånetilbud på bordet, kan du også bruke det i forhandlinger med den banken som har boliglånet ditt i dag. Du skal ikke se bort fra at de er villige til å slå av litt når de ser du kan få andre tilbud.

Refinansiering når boliglånet ditt er sendt til inkasso

Det kan være ulike grunner til at du ikke har klart å betale på boliglånet ditt slik planen var.

Når du kommer på etterskudd med betalingene, vil banken kunne si opp lånet og sende det til inkasso.

Da påløper det i tillegg forsinkelsesrenter på lånet, samt gebyrer og salærer for inkasso.

I verste fall kan det begjæres tvangssalg av boligen.

Men alt håp er ikke nødvendigvis ute. Du kan søke om refinansiering av boliglån som inkluderer de restanser, renter og gebyrer som er påløpt.

Dette sitter nok litt inne hos en långiver, men dersom du fortsatt har sikkerhet i boligen for beløpet og i prinsippet har betjeningsevne, så er det muligheter.

Omstartslånet du kan søke gjennom Sambla er for eksempel skreddersydd slike situasjoner.

Du ønsker å bake inn annen gjeld i boliglånet

Dersom du har betalt ned en del på boliglånet, eller eiendommen din har steget i verdi, har du mulighet til å låne den opp ytterligere.

Det kan være du har forbrukslån, billån eller kredittkortgjeld med høy rente. Det vil definitivt lønne seg å bytte ut denne med ei boliglånsrente. Å samle smålån eller refinansiere kredittkortgjeld er naturlig i en slik situasjon.

Du søker da et refinansieringslån som inkluderer boliglånet og de lånene du vil samle.

Alternativt kan du også søke et refinansieringslån med sikkerhet i bolig i tillegg til boliglånet. Det vil da legge seg som et lån med prioritet etter det opprinnelige boliglånet.

Omstartslånet fra Sambla egner seg også til dette formålet.

Vær oppmerksom på at forbrukslån eller billån som omgjøres til boliglån og med det får lenger løpetid, kan gi høyere totale kostnader. Det anbefales derfor å øke den månedlige betjeningen av boliglånet for å få best effekt av refinansieringen.

Hvordan refinansiere boliglån

Her starter det som regel med en verdivurdering eller takst av boligen. Boligens verdi er avgjørende for hvor mye du kan låne, og for hvor god rente du vil få.

Du kan søke om lån med sikkerhet i bolig inntil 85 % av boligens verdi. Dette er fastsatt av Finansdepartementet i Norge. Det er imidlertid unntak for sekundærboliger i Oslo-området hvor man kun kan bruke inntil 60 % av verdien som sikkerhet for lån.

Er lånet du søker innenfor 60 % av boligens verdi, vil du også ofte få tilbudt lavere rente enn dersom det ligger mellom 60 og 85 % av markedsverdien.

Får du et tilbud om refinansiering som har bedre vilkår enn boliglånet du har i dag, kan du velge å akseptere det eller bruke det som et forhandlingsmiddel for å få lavere rente hos din aktuelle bankforbindelse.

Velger du det nye lånet, må det gamle innfris og pantet overføres. Dette ordner den nye långiveren for deg.

Refinansiering boliglån hos Sambla

Du kan søke refinansiering av boliglån hos Sambla. Det gjelder også der du får problemer hos andre långivere.

Vårt spesielle omstartslån er lån med sikkerhet i bolig for refinansiering av gjeld med dårlige betingelser. Det betyr at hvis du er kommet på etterskudd med boliglånet ditt, har problemer med andre gjeldsforpliktelser eller bare generelt synes du betaler for mye på gjelden din i dag, så er det muligheter.

Et omstartslån kan avverge krav om tvangssalg av bolig, gjøre gjeldssituasjonen din mer oversiktlig ved å innfri krav, og redusere de månedlige kostnadene til gjeldsbetjening betydelig ved lavere rente og lengre løpetid.

Søk på Sambla eller ta direkte kontakt med oss dersom du ønsker å refinansiere boliglån eller få et omstartslån.

Spørsmål og svar - Refinansiering boliglån

Hva er refinansiering av boliglån?

Refinansiering av boliglån er når du søker om et nytt boliglån som skal erstatte det gamle.

Kan jeg refinansiere annen gjeld med sikkerhet i bolig?

Ja, det er fullt mulig. Sjekk for eksempel ut Omstartslån hos Sambla.

Hvor mye kan jeg søke om?

Den øverste grensen er 85 % av den aktuelle boligens verdi etter takst eller verdivurdering. Det kommer også an på din betalingsevne som vurderes etter en kredittsjekk.

Hva er Omstartslån fra Sambla?

Omstartslån er et lån tilpasset personer som har hatt økonomiske problemer, men har en bolig de kan stille som sikkerhet for et nytt lån. Hensikten er at de med dette lånet får ryddet opp i økonomien, og kan starte på nytt.

Bankene vi sammenligner

Vis mer