Omstartslån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Rydd opp i økonomien med omstartslån
Bli kvitt dyre gjeldsposter
Refinansiering med pant i bolig
Rydd opp i økonomien med omstartslån
Bli kvitt dyre gjeldsposter
Refinansiering med pant i bolig

Et omstartslån gir deg mulighet til å skaffe lån til tross for eventuelle betalingsanmerkninger. Et krav til lånet er at du kan stille sikkerhet i bolig. 

Med omstartslån kan du samle all gjeld til ett lån og få en frisk start på privatøkonomien. Vi kan hjelpe deg å samle smålån og gjeld slik at du bare trenger å forholde deg til en faktura i måneden og blir kvitt betalingsanmerkninger. 

 • Lån opptil 85% av markedsverdi for bolig
 • Samle gjeld og smålån til ett lån
 • En regning å forholde deg til hver måned
 • Reduser dine rentekostnader 
 • Unngå tvangssalg av bolig

Send oss gjerne en henvendelse angående omstartslån. Vi hjelper deg med å finne riktig lån og rente. 

Hva er et omstartslån?

Omstartslån er et annet ord for refinansiering med sikkerhet i bolig. Du kan få omstartslån med betalingsanmerkning eller pågående inkassosak – som gjør det til en mulig løsning for deg i en din utfordrende økonomiske situasjon. 

Omstartslån betyr en ny start. En sjanse til å rydde opp og få omstart på privatøkonomien.

 • All tidligere gjeld samles i et nytt omstartslån
 • Betalingsanmerkninger slettes
 • Tidligere gjeld kan nedbetales

Ved å kun behøve å forholde deg til én kreditor, et termingebyr og én betalingsfrist, vil dette hjelpe deg til å oppnå en mer ryddig og oversiktlig økonomi. Det er også enklere å kun forholde seg til kun ett lån. 

Hvordan fungerer omstartslån?

Det er ikke uvanlig for mange å havne i en økonomisk ubalanse. Det kan skje de fleste, hvor man har brukt for mye penger enn hva man egentlig har rådighet til, har gjort feil investering eller har uforutsette kostnader som krever økonomisk bistand. Å søke om omstartslån kan hjelpe deg med å rydde opp i økonomien og få makt over din økonomiske hverdag. 

Et omstartslån fungerer som refinansiering med sikkerhet i bolig. Refinansiering går ut på at du tar opp et forbrukslån, som også heter lån uten sikkerhet. Dette lånet blir så brukt til å betale ned på eksisterende og dyrere lån. 

Selv om du har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker så er det mulig å få et lån, med at du stiller sikkerhet i bolig. Eier du bolig kan du ta opp lån tilsvarende 85% av boligens verdi. Lån uten sikkerhet har store begrensinger, men lån med pant i bolig har færre begrensninger fordi du kan tilby en sikkerhet. 

De største fordelene med omstartslån

For noen som har betalingsanmerkninger eller inkasso så kan det å søke om omstartslån være en redning og mulighet til å få kontroll over økonomien igjen. Bankene er mer fleksible enn vanlige banker og lar deg nemlig låne med betalingsanmerkninger eller inkasso. 

Fordeler med omstartslån:

 • Ny start og forbedring av din økonomiske situasjon
 • En enklere nedbetaling med én kreditor, et termingebyr og én betalingsfrist
 • Forbedring av din personlige likviditet – bedre kredittscore 
 • Høy belåningsgrad, opptil 85% av markedsverdien for boligen
 • Lav rente sammenlignet med forbrukslån og kredittkort
 • Unngå mulig tvangssalg av din bolig grunnet misligholdt gjeld
 • Grundig analyse av din økonomi som identifiserer ulike løsninger
 • Bli kvitt betalingsanmerkninger og inkassosaker 

Fleksible månedlige kostnader 

Enda en fordel med omstartslån er at du kan regulere summen du må betale hver måned – dette gjør du ved å velge lang løpetid. 

 • Med pant i bolig kan det gis inntil 30 års nedbetalingstid – det vil redusere det månedlige betalingsbeløpet til en overkommelig kostnad. 
 • Du kan betale mer enn det avtalte beløpet dersom du ønsker – du kan også betale ekstraordinært på lånet eller innfri det i sin helhet. 

Hvor mye kan jeg låne?

Hvis du eier bolig så kan omstartslånet dekke all din dyre gjeld. Hvor mye du kan låne avhenger av hvordan privatøkonomien ser ut fra før av.

Har du en fast og høy inntekt så kan du vise betjeningsevnen som kreves for samle en andel eller all din dyre gjeld på et sted til lav rente. Omstartslån gir deg maksimalt 85% av boligens markedsverdi – det er ikke krav at det er din egen bolig, men en bolig du har fått samtykke til å bruke for å refinansiere dine lån, det betyr at noen må stille som en kausjonist for deg. 

Boligens verdi avgjør hvor mye du kan samle av gjeld i boliglånet. Norske boliger har steget i verdi hvert eneste år de siste 12 årene. Har du eid din bolig over flere år kan den høye verdien til boligen din hjelpe deg til å ta kontroll over økonomien. 

Hva kreves for å få omstartslån? 

Når det gjelder omstartslån, så er det et krav at du stiller med sikkerhet i bolig. Av den grunn må du være boligeier eller ha en kausjonist som kan stille med sin bolig. Følgende krav er derfor gjeldende for omstartslån: 

 • Egen bolig eller kausjonist som kan stille med bolig
 • Ledig verdi utover de lovpålagte 15% i egenkapital 
 • Dokumentasjon av inntekt – husk, du kan ikke låne mer enn 5 ganger din inntekt
 • Få tak i en godkjent takst på boligen du vil bruke som sikkerhet – i noen tilfeller kan banken gjøre dette for deg 
 • Kredittsjekk og gjeldsoversikt over alle kreditorer med beløp, kontonummer og navn
 • Verdivurdering av din bolig
 • Skattemelding og tre siste lønnslipper
 • Noen krever norsk statsborgerskap 
 • Tilleggssikkerhet kan godtas som sikkerhet for å oppnå den lånesummen du ønsker

Omstartslån med betalingsanmerkning eller inkassogjeld

Det kan være mange grunner til at man havner i økonomisk gjeld og det gjøres en helhetlig vurdering av kundens økonomiske historie før et lån innvilges. 

Har du havnet i en situasjon hvor du har fått en betalingsanmerkning eller inkassogjeld, så vil vi sørge for å betale ut alle dine kreditorer. Du får et nytt, friskt lån for å betale ned den gamle gjelden. 

Et omstartslån hjelper deg med som har betalingsanmerkninger eller inkassogjeld å samle all gammel gjeld i et nytt lån med bedre betingelser og kun én regning å forholde seg til å måneden. 

Hva er renten på omstartslån?

Renten på et omstartslån vil være svært variabelt. Hvilken rente du får vil først og fremst avhenge av størrelsen på lånet ditt og hvilket rentenivå som foreligger når du får innvilget lånet. Det er ofte bedre rente på omstartslån kontra privatlån og rentespennet kan ligge på litt over 5% og kan nå opp til 10%.

For å få den reelle renten må du regne inn etableringsgebyr, månedsgebyr og andre kostnader. Vurdering av risiko og valg av bank er også noe som påvirker hvilken rente du får. 

Er det vanskelig å få innvilget omstartslån?

Så lenge du oppfyller kravene som tidligere nevnt kan du få innvilget omstartslån. Du må kunne vise til inntekt som du har skattet for, samt må boligen som du ønsker å bruke som sikkerhet ha ledig kapital i seg. 

Omstartslån burde være siste løsning i en økonomisk krevende situasjon – så hvis du har mulighet til å betale ned betalingsanmerkninger og inkasso, gjør det. Det kan være lurt å rådføre deg med en vanlig bank også før du inngår avtale med en spesialbank. 

Hva er forskjellen på omstartslån, boliglån og forbrukslån?

Både et omstartslån og et boliglån er lån med sikkerhet, begge stiller krav til sikkerhet i bolig. Et forbrukslån er uten sikkerhet. Rentenivået på lån uten sikkerhet er ofte høyere, da forbrukslån utgjør en større risiko. 

 • Et omstartslån stiller krav til sikkerhet i bolig, den andelen av boligen som har ledig verdi kan brukes til å ta opp et nytt lån, eventuelt kan hele boliglånet flyttes. Variable vilkår må avtales med banken som gir ut lånet. 
 • Omstartslån har høyere rente enn et vanlig boliglån, men lavere rente enn forbrukslån og kredittkort. 

En lysere fremtid – rydd opp i økonomien

Det kan oppleves som svært vanskelig å ha en stram økonomi eller økonomiske utfordringer. Våre samarbeidsbanker tilbyr omstartslån. Hvis du ønsker å søke om omstartslån – ta kontakt, så hjelper vi deg med å finne det alternativet som passer deg best – helt kostnadsfritt. 

Fyll ut vårt søknadsskjema for omstartslån eller ta kontakt direkte så hjelper vi deg. Vi sammenligner lån fra 20 banker og långivere for å finne det lånet som passer deg best. Utbetaling innen 2-3 dager og digital signering med BankID.

Spørsmål og svar – Omstartslån

Hva er et omstartslån?

Et omstartslån er et lån som gir deg muligheten til å samle gjeld på et sted med sikkerhet i bolig. Det er store forskjeller på et omstartslån og et forbrukslån. Forbrukslån er et usikret lån til vanligvis høy rente, mens et omstartslån er et lån med lavere rente på grunn av sikkerheten i bolig.

Hvordan søker jeg på omstartslån?

Før du søker på et omstartslån er det viktig at du har lest om lånet og forstår hva lånet går ut på. Fyll ut vår søknadsskjema for omstartslån, eller ta kontakt med oss om du trenger hjelp.

Jeg har betalingsanmerkning og inkasso, kan jeg fortsatt søke?

Mange sliter med å betale regningene sine i tide, og flere ender opp med å betale ekstra kostnader på sine lån fordi långiver har oversendt sine krav til et inkassoselskap. Omstartslånet er en av de få lånene som er tilpasset en restrukturering av økonomien til personer som sliter med betalingsanmerkninger og inkasso.

Hva kreves for å få et omstartslån?

Det er ikke så lett å si helt konkret hva som kreves for å få et omstartslån da de forskjellige bankene som låner ut setter litt forskjellige krav. Når det er sagt så er det noen felles krav hos alle banker.
• Lån tilsvarende maksimalt 85% av boligens verdi
• Maksimalt lån tilsvarende 5 ganger inntekten
• Verdivurdering fra eiendomsmegler eller eTakst
• Fullstendig gjeldsoversikt
• 3 siste lønnsslipper og skattemelding
• Lignet i Norge i minimum 3 år
• Minimums brutto inntekt på 250.000 kroner eller mer
• Ha fylt 25 år

Hvordan tar dere takst på huset?

Det er viktig å innhente riktig verdi av din bolig. Eiendomsmegler kan gi deg en verdivurdering, men eTakst er nå mer vanlig. eTakst er en ny bransjestandard for hvordan verdivurdering av bolig gjøres i Norge for å få en mest mulig objektiv vurdering.

Godtar dere elektronisk signering?

Vi godtar kun elektronisk signering. Elektronisk signering gjøres med BankID. Har du ikke BankID kan det lett bestilles igjennom den banken du bruker til daglig.

Hvor mye kan jeg låne med et omstartslån?

Du kan låne opptil 85% av markedsverdi for din bolig. 

Hva betyr gjeldsgrad?

Gjeldsgrad beskriver forholdet mellom gjeld og egenkapital. Du kan regne ut gjeldskrav ved å dele sum gjeld på sum egenkapital. 

Hva betyr betjeningsevne?

Enkelt forklart, hvis du har høy lønn og lave utgifter så har du høy betjeningsevne. Har du lav lønn og høye utgifter har du lav betjeningsevne. Dette sier noe om hvorvidt du kan betale ned på et lån eller ikke, og er noe bankene tar i betraktning når en kunde vurderes for lån. 

Bankene vi sammenligner

Vis mer

Hva sier våre kunder om å samle lån?