Hva er kredittkort med cashback? 

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Hva er et kredittkort med cashback?
Cashback gir deg fordeler
Finn de beste tilbudene
Hva er et kredittkort med cashback?
Cashback gir deg fordeler
Finn de beste tilbudene

Et kredittkort med cashback er en type kredittkort som belønner deg med en prosentandel av pengene du bruker på kortet tilbake i form av kontanter. Dette er en form for belønning som kredittkortselskaper tilbyr sine kunder som et insentiv til å bruke kortet oftere.

Prosentandel mellom 1% og 5% av kjøpet tilbake

Når du registrerer deg for et kredittkort med cashback og blir godkjent, kan du begynne å bruke det for å gjøre kjøp. For hvert kjøp du gjør med kredittkortet, vil du tjene en viss prosentandel av kjøpesummen tilbake i form av cashback. Prosentandelen varierer mellom ulike kort, men ligger ofte mellom 1% og 5%.

Når du har tjent opp en viss mengde cashback, kan du velge å innløse det på forskjellige måter. Noen kredittkort lar deg få cashbacken utbetalt til bankkontoen din, mens andre lar deg bruke det til å betale ned kredittkortregningen. Du kan også ofte veksle det inn i gavekort eller andre belønninger.

Ulike typer cashback

 • Fast, generell cashback:

 • Dette er den enkleste formen for cashback, der du tjener en fast prosentandel av alle dine kjøp tilbake, uansett hvilken kategori de tilhører.

Fordel: Enkel å forstå og forutsigbar, gir cashback på alle typer kjøp.

Ulempe: Prosentandelen er ofte lavere enn kategoribaserte tilbud.

Eksempel: Et kredittkort som gir 1,5% cashback på alle kjøp, uavhengig av kategori.

 • Kategoribasert cashback:

 • Her får du en høyere prosentandel av cashback innenfor bestemte kategorier, som matvarer, drivstoff eller reiser, mens du får en lavere prosentandel på andre kjøp.

Fordel: Høyere cashback-prosent på visse kategorier, ideelt for de som ofte handler innenfor en bestemt kategori.

Ulempe: Må holde styr på hvilke kategorier som gir høy cashback, kan være mindre lønnsomt hvis du ikke handler mye innenfor de valgte kategoriene.

Eksempel: Et kredittkort som gir 4% cashback på matvarer, 3% på bensinstasjoner og 1% på alle andre kjøp.

 • Tidsbegrenset cashback:

 • Dette er spesielle kampanjer der du kan tjene høyere cashback-prosent i en begrenset periode, ofte ved lansering av et nytt kort eller som en sesongmessig kampanje.

Fordel: Mulighet for å tjene ekstra cashback i en begrenset periode.

Ulempe: Kan føre til unødvendig forbruk for å utnytte kampanjen, ikke en langsiktig cashback-strategi.

Eksempel: Et kredittkort som gir 5% cashback på alle kjøp i de første tre månedene etter aktivering, deretter 1,5% cashback på alle kjøp.

Cashback – et kredittkort med fordeler som må brukes ansvarlig 

For å spare penger på kredittkort med cashback handler det om å bruke kredittkortet smart og ansvarlig. Her er noen tips for hvordan du kan spare penger ved hjelp av cashback:

 1. Finn det riktige kortet for deg: Søk etter kredittkort som tilbyr cashback på kjøp du allerede gjør ofte. Hvis du for eksempel ofte bruker mye penger på drivstoff, kan det være lurt å se etter et kort som gir høy cashback på drivstoffkjøp.
 2. Bruk kredittkortet til nødvendige kjøp: Bruk kredittkortet ditt til å betale for nødvendige kjøp som du allerede hadde planlagt å gjøre, som dagligvarer, drivstoff og regninger.
 3. Betal hele saldoen hver måned: Unngå å bære over saldo fra måned til måned. Når du betaler hele saldoen hver måned, unngår du rentekostnader, og cashback-en blir derfor ren besparelse.
 4. Hold øye med spesielle tilbud: Noen kredittkort gir ekstra høy cashback i visse perioder eller innenfor bestemte kategorier. Hold øye med disse tilbudene og planlegg kjøpene dine deretter.
 5. Unngå unødvendige kjøp: Det kan være fristende å bruke mer for å tjene mer cashback, men dette kan føre til at du bruker mer enn du har råd til. Husk at cashback er en bonus, ikke en unnskyldning for å bruke mer penger.
 6. Innløs cashback regelmessig: Sørg for å innløse cashback-en din regelmessig, enten ved å få den utbetalt til bankkontoen din, bruke den til å betale ned kredittkortregningen, eller veksle den inn i gavekort eller andre belønninger.

Ved å følge disse tipsene kan du spare penger ved hjelp av cashback fra kredittkortet ditt. Men husk at det viktigste er å bruke kredittkortet ditt ansvarlig og ikke bruke mer enn du har råd til å betale tilbake.

Kredittkort med bonus – andre fordeler med cashback

Kredittkort med cashback kan ofte kombineres med en rekke andre fordeler som tilbys av kredittkortselskaper. Her er noen av de mest vanlige fordelene som kan kombineres med cashback:

 • Reiseforsikring: Mange kredittkort kommer med inkludert reiseforsikring som gir dekning for visse hendelser når du er på reise, som for eksempel tyveri, sykdom eller skade.
 • Rabatter: Noen kredittkort gir rabatter hos spesifikke butikker, restauranter, hoteller eller andre bedrifter. Disse rabattene kan kombineres med cashback for å spare enda mer penger.
 • Bonuspoeng: Mange kredittkort har et bonuspoengsystem hvor du tjener poeng for hver krone du bruker. Disse poengene kan senere veksles inn i belønninger som gavekort, flyreiser, hotellopphold eller andre premier.
 • Rentefrie perioder: Noen kredittkort tilbyr rentefrie perioder, hvor du ikke trenger å betale renter på saldoen din i en bestemt tidsperiode.
 • Ekstra garantier: Mange kredittkort gir forlengede garantier på varer du kjøper med kortet. Dette betyr at hvis en vare går i stykker etter at produsentens garanti har utløpt, kan du få dekning gjennom kredittkortselskapet ditt.
 • ID-tyveriforsikring: Noen kredittkort tilbyr forsikring mot ID-tyveri, som gir dekning for utgifter du måtte ha i forbindelse med gjenoppretting av identiteten din hvis du blir utsatt for ID-tyveri.
 • Kjøpeforsikring: Enkelte kredittkort tilbyr en kjøpeforsikring som gir deg rett til erstatning eller reparasjon hvis en vare du har kjøpt med kortet blir stjålet eller skadet innen en bestemt tidsperiode etter kjøpet.

Disse fordelene kan gjøre det enda mer attraktivt å bruke et kredittkort med cashback, men det er viktig å bruke kredittkortet ditt ansvarlig og unngå å bruke mer enn du har råd til å betale tilbake.

Betaling med cashback – hvordan bruke cashpoint

Cashback er ikke en betalingsmetode i seg selv, men snarere en belønning eller rabatt som du tjener ved å bruke kredittkortet ditt. Når du gjør kjøp med et kredittkort som gir cashback, tjener du en prosentandel av beløpet du har brukt tilbake i form av cashback. Denne cashbacken kan du deretter bruke på ulike måter, avhengig av kredittkortets vilkår. 

Her er noen vanlige måter å bruke cashback på:

 • Betal ned kredittkortregningen: Mange kredittkort lar deg bruke cashback til å betale ned saldoen på kredittkortet ditt. Dette kan hjelpe deg med å spare penger på renter og nedbetale din gjeld raskere.
 • Overfør til bankkonto: Noen kredittkort gir deg muligheten til å overføre cashback direkte til bankkontoen din.
 • Kjøp gavekort: Enkelte kredittkort gir deg muligheten til å veksle inn cashback i gavekort hos ulike butikker, restauranter eller andre bedrifter.
 • Doner til veldedighet: Noen kredittkort gir deg muligheten til å donere cashback til en veldedig organisasjon.
 • Bruk i butikken: Noen kredittkort gir deg muligheten til å bruke cashback direkte i butikken når du betaler for varer og tjenester.

Det er viktig å merke seg at du bør lese vilkårene for kredittkortet ditt nøye, da det kan være begrensninger eller spesifikke krav knyttet til hvordan du kan bruke cashback.

Finn riktig kredittkort med cashback for deg

Hvis du vurderer å søke om et kredittkort med cashback, er det flere viktige spørsmål du bør stille deg selv for å finne det kortet som passer best for dine behov. Her er noen spørsmål du kan stille deg selv:

 • Hva vil jeg bruke kredittkortet til? Reflekter over hvilke typer kjøp du oftest gjør, og se etter et kort som gir cashback på disse varene eller tjenestene.
 • I hvilke butikker eller på hvilke steder vil jeg bruke kredittkortet? Noen kredittkort gir høyere cashback i spesifikke butikker eller kategorier.
 • Hvor mye cashback kan jeg tjene i løpet av et år? Mange kredittkort har en øvre grense for hvor mye cashback du kan tjene i løpet av et år.
 • Hvordan vil jeg bruke cashbacken jeg har tjent? Noen kredittkort gir deg muligheten til å veksle inn cashback i gavekort, mens andre lar deg bruke det til å betale ned kredittkortregningen.
 • Hvilke andre fordeler eller belønninger tilbyr kredittkortet? Noen kredittkort tilbyr ekstra fordeler som reiseforsikring, kjøpsforsikring eller tilgang til rabatterte varer og tjenester.
 • Hva er den årlige kostnaden for kredittkortet? Noen kredittkort med cashback har høyere årsgebyrer enn andre. Vurder om cashback og eventuelle ekstra fordeler er verdt denne kostnaden.
 • Hva er rentesatsen på kredittkortet? Husk å sjekke rentesatsen, spesielt hvis du planlegger å bære over saldo fra måned til måned.
 • Er det noen begrensninger eller krav knyttet til cashback-programmet? Les vilkårene nøye for å forstå hvordan cashback-programmet fungerer og om det er noen begrensninger du bør være klar over.

Ved å stille deg selv disse spørsmålene og gjøre en grundig vurdering, kan du finne et kredittkort med cashback som passer best for dine behov og økonomiske situasjon.

Spørsmål og svar – Kredittkort med cashback

Hva er et kredittkort med cashback?

Et kredittkort med cashback er en type kredittkort som gir deg en prosentandel av pengene du bruker tilbake i form av kontanter. Prosentandelen kan variere, men ligger ofte mellom 1% og 5%.

Hvordan kan jeg bruke cashback fra kredittkortet mitt?

Det er flere måter å bruke cashback på, inkludert å betale ned kredittkortregningen, overføre til en bankkonto, kjøpe gavekort, donere til veldedighet, eller bruke det direkte i butikker ved betaling.

Hvilke andre fordeler kan kredittkort med cashback tilby?

Utover cashback kan disse kredittkortene tilby reiseforsikring, rabatter hos spesifikke butikker, bonuspoengsystemer, rentefrie perioder, forlengede garantier på kjøp, ID-tyveriforsikring og kjøpsforsikring.

Hva bør jeg vurdere når jeg velger et kredittkort med cashback?

Vurder kjøpstype, butikker du handler i, hvor mye cashback du kan tjene, hvordan du ønsker å bruke cashbacken, andre fordeler kortet tilbyr, årlige kostnader, rentesatsen, og eventuelle begrensninger eller krav knyttet til cashback-programmet.

Bankene vi sammenligner

Vis mer