Samle kredittkortgjeld

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Samle kredittkortgjeld med refinansiering hos Sambla
Vi sammenligner lån fra over 20 banker
Refinansier for en bedre lånesituasjon
Samle kredittkortgjeld med refinansiering hos Sambla
Vi sammenligner lån fra over 20 banker
Refinansier for en bedre lånesituasjon

Samling av kredittkortgjelden kan være en fornuftig løsning for mange som ønsker å få bedre kontroll over sin økonomiske situasjon og redusere kostnadene knyttet til gjelden sin. 

Når kredittkortgjeld begynner å hope seg opp, kan det føre til høye renter, økte månedlige utbetalinger og vanskeligheter med å håndtere økonomien. Derfor kan det være lurt å vurdere å samle kredittkortgjeld i ett lån for å oppnå flere fordeler.

Slik samler du din kredittkortgjeld med refinansiering

 • Hos Sambla kan du enkelt refinansiere din kredittkortgjeld. Sambla representerer mer enn 20 potensielle långivere, noe som betyr at én søknad til Sambla tilsvarer over 20 søknader til ulike banker og finansinstitusjoner som tilbyr refinansiering av gjeld. 
 • Dette gir deg større mulighet til å få et billig refinansieringslån da du får flere tilbud å velge mellom. Å fylle ut en søknad er enkelt. Du markerer at du ønsker refinansiering og oppgir vanlige opplysninger som alder, sivilstatus og inntekter.
 • Når søknaden din om refinansiering er registrert, blir den sendt videre til over 20 samarbeidspartnere for vurdering. Du vil motta svar på SMS eller e-post.
 • Du kan deretter nøye vurdere alle tilbudene om refinansiering i ditt eget tempo. Du velger selv det tilbudet som interesserer deg mest. Med BankID på mobilen kan du enkelt akseptere det beste refinansieringstilbudet.

Krav og vurderinger

Kravene for å få innvilget refinansiering av kredittkortgjeld varierer fra långiver til långiver. Her er noen vanlige krav og vurderinger som kan være nødvendige:

 1. Minimumsinntekt: Långivere vil vanligvis ha et minimumsinntektskrav for å sikre at du har tilstrekkelig økonomisk evne til å betjene det nye lånet. Dette kravet kan variere avhengig av långiver og lånebeløpet.
 2. Kredittvurdering: Långivere vil vurdere din kredittvurdering for å bestemme risikoen ved å låne deg penger. En god kredittvurdering øker sjansene for å få innvilget refinansiering og kan også påvirke rentebetingelsene du blir tilbudt. Jo lavere kredittscore du har, desto vanskeligere kan det være å få innvilget refinansiering.
 3. Lav gjeldsgrad: Långivere vil vurdere forholdet mellom din gjeld og din inntekt. En lav gjeldsgrad er generelt sett mer gunstig og øker sjansene for å få innvilget refinansiering.
 4. Stabil økonomisk situasjon: Långivere vil også vurdere stabiliteten i økonomien din, inkludert om du har fast inntekt og jobb, om du har andre store gjeldsforpliktelser, og om du har hatt betalingsproblemer tidligere.

Øk dine sjanser for å få innvilget refinansiering 

 • Forbedre kredittvurderingen din ved å betale regningene dine i tide, reduser gjelden din og unngå å ta opp nye lån.
 • Reduser andre gjeldsforpliktelser for å forbedre gjeldsgraden din. 
 • Vis en stabil økonomisk situasjon ved å ha fast inntekt og ansettelse.

Det er viktig å merke seg at disse er generelle retningslinjer, og det kan være individuelle faktorer og retningslinjer som påvirker muligheten din for å få refinansiering.

Alternativer hvis refinansiering ikke er mulig

Hvis du ikke får innvilget refinansiering av kredittkortgjeld, finnes det alternativer du kan vurdere:

 1. Kontakt kreditorer: Ta kontakt med kreditorer for å diskutere muligheten for å inngå betalingsavtaler eller redusere rentene på eksisterende gjeld. Noen kreditorer kan være villige til å samarbeide med deg for å finne en mer overkommelig betalingsordning.
 2. Oppsøk gjeldsrådgivere: Gjeldsrådgivere er profesjonelle som kan hjelpe deg med å utarbeide en gjeldsplan og forhandle med kreditorer på dine vegne. De kan gi råd om hvordan du bedre kan håndtere gjelden din og gi støtte gjennom hele prosessen.
 3. Vurder andre alternativer: Du kan også vurdere å refinansiere andre lån du har, som billån eller forbrukslån, for å frigjøre penger til å nedbetale kredittkortgjelden din. Du kan også se etter muligheter for å øke inntektene dine eller redusere utgiftene dine for å betale ned gjelden raskere.

Hva er kredittkortgjeld?

Kredittkortgjeld refererer til den ubetalte saldoen som oppstår når du bruker kredittkortet ditt til å kjøpe varer eller tjenester. Når du bruker kredittkortet, låner utstederen av kredittkortet deg penger for å foreta dette kjøpet. Hvis du ikke betaler hele beløpet du skylder ved forfall, blir det ubetalte beløpet kalt kredittkortgjeld.

Kredittkortgjeld kan oppstå av flere årsaker

 • Manglende evne til å betale hele kredittkortregningen ved forfall.
 • Å kun betale minimumsbetalingen hver måned, noe som fører til at gjelden forblir og påløper renter over tid.

Risikoer og ulemper ved å ha kredittkortgjeld

Det finnes flere potensielle risikoer og ulemper ved å ha kredittkort: 

Høye rentekostnader

Kredittkort rentesatser kan være betydelig høyere sammenlignet med andre lånetyper. Hvis du ikke betaler hele kredittkortregningen ved forfall, vil det påløpe renter på den utestående saldoen, noe som kan føre til at gjelden vokser raskt over tid.

Økte månedlige utbetalinger

Kredittkortgjeld medfører ofte høye minimumsbetalinger hver måned. Hvis du har flere kredittkort med ulike betalingsdatoer og minimumsbetalinger, kan det bli vanskelig å holde styr på og håndtere alle disse utbetalingene.

Risiko for økonomisk stress

Kredittkortgjeld kan føre til økt økonomisk stress og belastning. Å ha en uforutsett hendelse eller uforutsette utgifter kan gjøre det ekstra vanskelig å håndtere den pålagte gjelden og betalingene.

Redusert kredittscore

Hvis du har høy kredittkortgjeld i forhold til tilgjengelig kreditt, kan dette påvirke kredittscoren negativt. En lav kredittscore kan begrense mulighetene dine for å få fremtidig kreditt eller lån til gunstige betingelser.

Det er derfor viktig å vurdere alternativer for å håndtere kredittkortgjeld og finne en løsning som passer best for din økonomiske situasjon. Å samle kredittkortgjeld i ett lån kan være en strategi som kan hjelpe deg med å redusere rentekostnader og få bedre kontroll over gjelden din.

Fordelene ved å samle kredittkortgjeld

Ved å samle kredittkortgjeld inn i ett lån kan du oppnå flere fordeler:

Redusere månedlige kostnader

Ved å samle kredittkortgjeld i ett lån kan du potensielt få en lavere rente enn det du betaler på kredittkortene. Dette kan bidra til å senke de månedlige kostnadene ved gjelden din. Med en lavere rente kan du redusere rentebelastningen over tid, og mer av pengene du betaler går mot å nedbetale selve gjelden.

Lengre nedbetalingstid

Når du samler kredittkortgjeld i ett lån, kan du vanligvis få en lengre nedbetalingstid sammenlignet med kredittkortene. Dette betyr at du kan spre betalingene over en lengre periode, og dermed redusere det månedlige beløpet du må betale. En lengre nedbetalingstid kan gi deg mer økonomisk pusterom og bidra til at gjelden blir mer overkommelig.

Bedre oversikt og enklere økonomistyring

Ved å samle kredittkortgjeld i ett lån, vil du ha én samlet gjeld å forholde deg til. Dette kan bidra til å gi bedre oversikt og forenkle økonomistyringen din. I stedet for å måtte forholde deg til flere kredittkortregninger med forskjellige forfall og betingelser, vil du ha én enkelt betaling å holde styr på hver måned.

Mulighet for å spare penger

Ved å samle kredittkortgjeld i ett lån og få en lavere rente, kan du potensielt spare penger på renter og gebyrer over tid. Dette kan være betydelig hvis du har høy kredittkortgjeld eller høy rente på kredittkortene dine. Ved å redusere rentekostnadene og ha bedre kontroll over gjelden, kan du bruke de ekstra midlene til å øke sparingen eller betale ned gjelden raskere.

Tips for å unngå fremtidig kredittkortgjeld

For å unngå å havne i kredittkortgjeld igjen, kan du følge disse gode vanene og strategiene:

Lag et budsjett

Opprett et budsjett som inkluderer alle inntekter og utgifter. Ved å ha kontroll over pengene dine og planlegge nøye, kan du unngå å bruke mer enn du har råd til og redusere behovet for å bruke kredittkort.

Spar penger

Bygg en nødfond og spar til fremtidige utgifter. Ha en bufferkonto kan bidra til å håndtere uforutsette utgifter og redusere behovet for å ty til kreditt.

Betal kredittkortregninger i tide

Betal alltid kredittkortregningene dine i tide for å unngå påløpende renter og gebyrer. Sett gjerne opp automatisk betaling eller sett på varslinger for å sikre at betalingene blir gjort rettidig.

Bruk kredittkort fornuftig

Vær bevisst på hvordan du bruker kredittkortene dine. Prøv å begrense bruken til nødvendige kjøp og ha en plan for å betale tilbake beløpet umiddelbart. Unngå å bruke kredittkort som en forlengelse av din disponible inntekt.

Overvåk kontoene dine

Hold jevnlig øye med kredittkortkontoene dine for å oppdage eventuelle feil eller uautoriserte transaksjoner. Ved å være oppmerksom kan du håndtere potensielle problemer raskt og begrense skadeomfanget.

Spørsmål og svar – Samle kredittkortgjeld

Hva er fordelene ved å refinansiere kredittkortgjeld?

Ved å refinansiere kredittkortgjeld kan du få en bedre rente og en mer strukturert tilbakebetalingsplan. Du kan også samle gjelden din og få bedre oversikt over økonomien din.

Hvilke krav og vurderinger er vanlige for å få innvilget refinansiering av kredittkortgjeld?

Vanlige krav inkluderer minimumsinntekt, kredittvurdering, lav gjeldsgrad og en stabil økonomisk situasjon. Disse faktorene kan variere avhengig av långiver og lånebeløpet.

Hvordan kan jeg øke sjansene mine for å få innvilget refinansiering?

Du kan øke sjansene dine ved å forbedre kredittvurderingen din, redusere andre gjeldsforpliktelser og vise en stabil økonomisk situasjon med fast inntekt og ansettelse.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg ikke får innvilget refinansiering?

Hvis refinansiering ikke er mulig, kan du vurdere å kontakte kreditorer for å inngå betalingsavtaler eller redusere rentene på eksisterende gjeld. Du kan også oppsøke gjeldsrådgivere for hjelp med en gjeldsplan eller vurdere alternative refinansieringsalternativer for å nedbetale gjelden din.

Bankene vi sammenligner

Vis mer