Båtlån - Sammenlign båtlån uten egenkapital 

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Lån opptil 600 000 til din drømmebåt
Skipspant - lån med pant i båten
Båtlån med lav rente
Lån opptil 600 000 til din drømmebåt
Skipspant - lån med pant i båten
Båtlån med lav rente

Båtlivet er en lidenskap for mange, og å eie en båt kan være en drøm som går i oppfyllelse. Med egen båt kan du nyte det fine sommerværet ute til sjøs, spesielt når det gode været er på plass og det finnes varme sommerdager som kan nytes ute. Men for mange er det også en betydelig økonomisk investering. Båtlån kan være en effektiv måte å finansiere denne investeringen på, men det er viktig å forstå hvordan båtlånsmarkedet fungerer og hvilke faktorer man bør vurdere før man tar steget.

Er du på søken etter en båt og lurer på hvilken båt som er riktig for deg, så skal vi med denne teksten forklare kjøp av båt og det du trenger å vite om hvordan du kan anskaffe og finansiere din drømmebåt.

Båtlån uten egenkapital gjennom Sambla

Noen låneformidlere krever egenkapital for båtkjøp, men velger du å søke om lån til båt gjennom oss så finnes det ingen krav om egenkapital. Vi sammenligner lån fra over 20 ulike banker og långivere, slik at du får et båtlån med best mulig rente for deg.

Selv om det kan være noe høyere rente på båtlån uten sikkerhet enn ved tradisjonelle båtlån, så finnes det flere fordeler også, som inkluderer: 

  • Båtlån uten sikkerhet inntil 600 000 kroner
  • Ingen krav om egenkapital
  • Sammenligning av over 20 långivere helt kostnadsfritt
  • En månedskostnad som du kan håndtere
  • Personlig rådgiving under hele prosessen
  • Bruk deler av lånet til å renovere båten
  • Kjøp ny eller brukt båt som du ønsker

Test gjerne ut vår lånekalkulator for å undersøke hvor mye et båtlån vil koste deg. 

Båtlån med skipspant – båtlån over 7 meter 

Båtlån med skipspant er en låneform der båten fungerer som sikkerhet for lånet. I dette tilfellet registreres båten i skipsregisteret, og långiver får pant i båten. Dette betyr at dersom låntaker misligholder lånet, kan långiver ta beslag i båten for å dekke utestående gjeld. Mange tradisjonelle båtlån på markedet krever at du har egenkapital til å dekke en viss andel av kjøpesummen, ofte kreves det rundt 20% egenkapital for tradisjonelle båtlån med pant i båt. Disse båtlånene kan også kreve at båten er over 7 meter og registrert i Skipsregisteret.

Båtlån uten sikkerhet

Båtlån uten sikkerhet er en populær låneform i Norge for å finansiere båtkjøp. Dette lånet gir deg muligheten til å låne opptil 600 000 kroner uten å stille med sikkerhet eller pant i båten. Fordelene med et slikt lån inkluderer fleksibilitet i valg av båt og en enklere søknadsprosess, ettersom långiver ikke krever krav på båtens tilstand eller registrering i skipsregisteret. Så lenge du får godkjent kredittsjekk, er det gode sjanser for å få positivt svar på søknaden. 

Krav for å få båtlån 

For å kvalifisere for et båtlån så må du oppfylle visse krav og betingelser som banken eller långiveren setter. Disse kravene inkluderer:

  • Alder over 18 år 
  • Folkeregistrert adresse i Norge
  • Stabil inntekt og en økonomi som tåler låneavdragende
  • En gjeld som er mindre enn 5 ganger årsinntekt
  • Ikke ha registrerte betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker

Sammenlign båtlån med lav rente og finn det beste båtlån

Selv om noen banker tilbyr 100% finansiering av båter med skipspant, så finnes det krav som samlet gjeld under fem ganger inntekt og god betjeningsevne. Søk båtlån gjennom oss  for å se hva du har råd til uten egenkapital. 

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du søke om et båtlån opptil 600 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår, og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar over 20 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

Hvis du allerede har et båtlån – undersøk om du kan få lavere rente

Hvis du allerede har et båtlån eller forbrukslån kan det være lurt å bruke Sambla for å undersøke om du kan få satt ned renten på dette lånet. I tillegg kan du samle de andre lånene dine med båtlånet for å spare penger og få bedre kontroll over økonomien. Har du fått en bedre økonomi siden du tok opp lånet så finnes det mulighet for å oppnå en bedre rente. 

Refinansiering av båtlån

Refinansiering av båtlån innebærer å erstatte et eksisterende båtlån med et nytt lån, ofte for å oppnå bedre rentebetingelser og vilkår. Dette gjelder spesielt de som har forbedret sin økonomiske situasjon over tid og ønsker å redusere rentekostnadene.

De positive aspektene ved refinansiering av båtlån inkluderer:

  1. Lavere rente: Refinansiering kan gi deg en lavere rente, noe som reduserer de totale lånekostnadene og sparer deg penger over tid.
  2. Bedre vilkår: Refinansiering kan også gi deg mer fleksible betalingsvilkår, som for eksempel å forlenge eller forkorte nedbetalingstiden.
  3. Reduserte gebyrer: Ved å refinansiere kan du potensielt redusere gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet.
  4. Reduserte månedskostnader: Refinansiering gir deg muligheten til å tilpasse lånet til din nåværende økonomiske situasjon, noe som kan gjøre tilbakebetalingen mer håndterlig.

Velg den riktige båten for deg

Hvilke aktiviteter du ser for deg med båten kan lede deg til hvilken båttype som er riktig for deg. Har du en familie du ønsker å ta med, eller ser du for deg stille stunder ute på sjøen med deg selv? Ønsker du å fiske eller kjøre vannski? La oss se på noen ulike båttyper.

Motorbåt

En motorbåt er en type båt som drives av en motor. De kan brukes til en rekke aktiviteter, inkludert fiske, vannsport, cruising og transport. De kommer i en rekke størrelser og stiler, fra små fritidsbåter til store luksusyachter. Størrelsen og funksjonene til en motorbåt vil avhenge av tiltenkt bruk, noen er designet for hastighet og ytelse, og andre fokusert på komfort og avslapning.

Husbåt

En husbåt er en type båt som er laget for å bo på, ofte med sovested, kjøkken og bad. De kan brukes som primærbolig eller som feriehus på vannet. De brukes ofte til fritidsaktiviteter som fiske, svømming og vannsport.

Seilbåt

En seilbåt er, som navnet antyder, en type båt som bruker seil i stedet for en motor for fremdrift. De kommer i en rekke størrelser og stiler, fra små joller til store seilbåter. Seilbåter kan brukes til en rekke aktiviteter, inkludert dagseiling, cruising, racing og til og med for å bo på. Seiling kan være en avslappende og fredelig opplevelse, og det kan også være spennende og utfordrende, avhengig av forholdene og seilerens ferdighetsnivå.

Sjekkliste for kjøp av ny eller brukt båt

  1. Sjekk båtregistrene. Hvis du kjøper brukt så er det smart å sjekke om det er heftelser, pant eller annet registrert på båten. Du kan søke opp registreringen i småbåtregisteret eller skipsregisteret. Eventuelle utlegg eller pant kan du søke opp i løsøreregisteret. 
  2. Båtplass. Bor du på et landlig sted så kan det være enklere å finne en båtplass for båten din. For de som bor i sentrale strøk så kan det være en god ide å melde seg inn i en båtforening, her er det viktig å merke at det kan være venteliste på båtplassen, så skriv deg opp på listen en stund før du kjøper selve båten.
  3. Seilkurs og fritidsskippersertifikat. Skal du kjøpe en seilbåt så er det viktig å ta nødvendige seilkurs slik at du vet hvordan du skal navigere båten ute til sjøs på en trygg måte. For å føre en fritidsbåt mellom 15 og 24 meter så må du ha et fritidsskippersertifikat, du sender søknad om sertifikat til Sjøfartsdirektoratet.
  4. Gjennomgang med en båtekspert. Når du har funnet riktig båt, så er det smart å forhøre seg med en båtekspert om båten. Så kan du finne ut av hva du skal se etter på båten som er viktig, hva som skal være på plass og hva du må vedlikeholde. Kontakt gjerne et lokalt båtverksted og spør hvor mye det koster å ta en befaring på båten din. Kostnaden for befaringen er verdt det, så kan du bruke båten din uten å støte på ukjente problemer. 
  5. CE-merking. Siden 1998 har det vært et krav at fritidsbåter skal være CE-merket. Ble båten tatt i bruk i EØS-området før 16. Juni 1998 så er den unntatt CE-merkingen. Sjekk om båten har et produksjonsskilt med CE-merke, den skal være godt synlig og inneholde navn på produsenten, størst tillatt last, maks antall personer om bord, CE-klassifisering (A til D), CE-symbolet og et eventuelt nummer til teknisk kontroll.

CE-klassifisering 

Merkebokstav Kategori Vindstyrke (m/s) Vindstyrke Bølgehøyde^(m)
A Havgående mer enn 20,8 Sterk kuling og mer mer enn 4
B Utenfor kysten til og med 20,7 t.o.m sterk kuling til og med 4
C Nær kysten til og med 13,8 t.o.m liten kuling til og med 2
D Beskyttet farvann til og med 7,9 laber bris til og med 0,3 

Kostnader som følger med å eie båt 

Det finnes mange kostnader forbundet med det å eie egen båt. Det er lurt å sette seg inn i hva som kreves av din økonomi for å vedlikeholde og styre din båt, slik at du ikke ender opp i en økonomisk klemme på bakgrunn av uforutsette utgifter. 

  • Medlemskap og registrering. Alle fritidsbåter på 15 meter eller mer er registreringspliktige i Skipsregisteret, er båten mellom 7 og 15 meter så er det frivillig å registrere den. Pris for nyregistrering for deg som ikke er registreringspliktig er 3 600 kroner, endring av eier koster 1 734 kroner. En ny registrering i Småbåtregisteret koster 460 kroner, omregistrering koster 285 kroner og det kommer også et årsgebyr på 230 kroner. 
  • Båtplass og vinterlagring. Båtplass kan være en av de større kostnadene tilknyttet til det å eie båt, avhengig av hvor du bor og hvor stor plass du trenger. Finn en båtplass som er innenfor ditt budsjett og merk at du må også finne et sted å oppbevare båten under vinteren. 
  • Service og vedlikehold. For å unngå verdifall av båten din så er det viktig at du jevnlig foretar service på den. Kontroll av olje, batteri, diverse vask og sjekk av ulike elementer. Etter lengre tids bruk (over 100 timer) så burde den inspiseres av en mekaniker. 
  • Båtforsikring. Med en båtforsikring så kan du føle deg trygg om noe skulle skje med deg eller båten din. Både mot skader på selve båten, mot en eventuell ulykke, tyveri eller hærverk, brann og mer. Det er ikke påbudt med forsikring, men det anbefales på det høyeste. 
  • Båtførerprøven. Prisen på båtførereksamen er 837 kroner, dette beløpet betaler du kun en gang. 

Andre utgifter du kan måtte regne med som båteier er nødvendig utstyr som tauverk, dregg, redningsvest og annet småutstyr, pålagte kurs, havneavgifter, drivstoff og eventuelt en henger. 

Spørsmål og svar – Båtlån

Hva betyr pant i båt?

Pant i båt betyr at en båten stilles som sikkerhet for lånet. Dersom låntaker ikke klarer å betale tilbake lånet, kan långiveren ta beslag i båten og selge den for å dekke utestående gjeld.

Hvor mye kan jeg låne for kjøp av båt?

Du kan låne fra 5000 opptil 600 000 kroner, renten på lånet vil variere på bakgrunn av hvilken risiko som långiver tar på seg og kredittverdigheten til låntaker.

Hva avgjør hvilken rente jeg får på et båtlån?

Renten på et båtlån påvirkes av flere faktorer, inkludert låntakers kredittverdighet, lånebeløp, nedbetalingstid, type båt og om lånet er sikret eller usikret. Låntakere som har god kredittverdighet, vil kunne få et båtlån med lavere rente enn de med dårlig kredittverdighet.

Hva er forskjellen mellom et sikret og usikret båtlån?

Et sikret båtlån krever at båten stilles som sikkerhet for lånet, det betyr at långiveren har rett til å ta tilbake båten dersom du ikke betaler ned lånet. Et usikret båtlån krever ikke sikkerhet men har høyere rente for å kompensere for den økte risikoen som långiveren tar.

Bankene vi sammenligner

Vis mer