Lånekalkulator

 kr
10 000600 000
 %
1%40%
 mån
 år
1 år15 år

Annuitetslån

Serielån

 kr
 kr

Månedlig kostnad:

Effektiv rente:

Total rente og gebyrer for lånet:

Ved å trykke på knappen ovenfor bruker du beløpet og nedbetalingstiden for å starte en lånesammenligning.

Lånekalkulator – et godt hjelpemiddel

Veldig mange banker, långivere og låneformidlere har en eller flere lånekalkulatorer tilgjengelig på sine nettsider. En lånekalkulator er et svært nyttig verktøy, og med denne har alle muligheten til enkelt få svar på spørsmålet, hva koster lånet? Sedan raskt gore en rentebergening å finne ut hvor mye man kan låne og hvor mye et lån vil koste.

Hva er en lånekalkulator?

En låne kalkulator er en elektronisk kalkuleringsmodell som automatisk regner ut hvor mye man må betale for et lån. Som bruker taster man inn enkel informasjon i kalkulatoren, og den vil deretter kalkulere seg frem til resultater på grunnlag av informasjonen som har blitt lagt inn.

Det finnes ulike kalkulatorer, blant annet billånskalkulator, annuitetslån kalkulator og serielån kalkulator. Felles for disse er at de regner ut hvor mye man kan låne og hvor mye det koster å betjene lånet over en gitt nedbetalingstid.

En lånekalkulator er ment for å være et hjelpemiddel for lånekunder slik at man enkelt kan få en indikasjon på hvilke lånetilbud man kan forvente. Ønsker man å få innvilget lånet, må man sende inn en lånesøknad. Man kan også hitta forskellige lånekalkuler på nettsidene till bland annat DnB, Nordea og Sparebank 1.

Hvordan bruke en lånekalkulator?

Det er svært enkelt å bruke en lånekalkulator, og det eneste man trenger å gjøre er å legge inn den informasjonen kalkulatoren trenger for å utføre sine kalkulasjoner. For eksempel krever en forbrukslån kalkulator at man legger inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Den vil da kalkulere hvor mye dette lånet vil koste hver måned på grunnlag av renten som er gitt av banken eller långiveren, detta fungerer lite som en rentekalkulator også.

Ulike lånekalkulatorer krever ulik input, men det er det snakk om veldig enkel informasjon som man som regel har lett tilgjengelig. En lånekalkulator er også veldig praktisk når man ønsker å sjonglere med tall for å finne ut hva slags lån og lånebeløp som vil være det mest optimale, for eksempel ved å variere nedbetalingstid, lånebeløp og lånetype.

Telle med ulike renter

Renten er ulik i forskjellige lånekalkulatorer, og grunner til dette er at det er forskjellige renter som gjelder for ulike de lånetypene, og siden ulike banker bruker med sine egne rentesatser, till exempel baseras DnB lånekalkulator oftast på deras egna rentesatser istället för att man ska få telle på forskjellige rentesatser selv. Noen kalkulatorer tilbyr muligheten til å kalkulere endringer i terminbeløp ved forskjellige renter. Dette gjelder ofte boliglån og andre større lån som skal betales ned over lengre tid.

Bruk av resultatet

Ofte er det en direkte kobling mellom lånekalkulatorer og kundekonsulenter hos banken eller långiveren som eier kalkulatoren. Dette gjør det veldig enkelt å få en konkret vurdering av lånet man ønsker. Hos låneformidlere som Sambla kan man søke direkte om lånet ved å klikke seg videre fra lånekalkulatoren. Det eneste man trenger å gjøre for å få et uforpliktende lånetilbud fra flere banker, er å oppgi den nødvendige informasjonen og sende inn søknaden. Deretter vil en personlig rådgiver fra Sambla ta kontakt og viderebringe lånesøknaden til flere banker og långivere sånn at man kan sammenligne flere lånetilbud.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 405 kr
Nytt lånRefinansiering

Phone number
Email adress
Nominell rente er individuell og varierer fra 5.99% til 24.9%. Eksempel 150 000 kr over 5 år, eff. rente 13.86 %, kostnad 54 812 kr og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 5 årene blir på 204 812 kr.

Best i kategorien!