Uppdaterat 18-11-15

Lånekalkulator – et godt hjelpemiddel

Veldig mange banker, långivere og låneformidlere har en eller flere lånekalkulatorer tilgjengelig på sine nettsider. En lånekalkulator er et svært nyttig verktøy, og med denne har alle muligheten til enkelt å finne ut hvor mye man kan låne og hvor mye et lån vil koste.

Hva er en lånekalkulator?

En lånekalkulator er en elektronisk kalkuleringsmodell som automatisk regner ut hvor mye man kan låne, og hvor mye man må betale for et lån. Som bruker taster man inn enkel informasjon i kalkulatoren, og den vil deretter kalkulere seg frem til resultater på grunnlag av informasjonen som har blitt lagt inn. Det finnes ulike lånekalkulatorer for forskjellige typer lån, blant annet serielån, annuitetslån, billån og forbrukslån. Felles for disse er at de regner ut hvor mye man kan låne og hvor mye det koster å betjene lånet over en gitt nedbetalingstid.
En lånekalkulator er ment for å være et hjelpemiddel for lånekunder slik at man enkelt kan få en indikasjon på hvilke lånetilbud man kan forvente. Ønsker man å få innvilget lånet, må man sende inn en lånesøknad. Lånekalkulatorer finner man blant annet på nettsidene til Sbanken, Sparebank 1, Storebrand og Nordea.

Hvordan bruke en lånekalkulator?

Det er svært enkelt å bruke en lånekalkulator, og det eneste man trenger å gjøre er å legge inn den informasjonen kalkulatoren trenger for å utføre sine kalkulasjoner. For eksempel krever en forbrukslånskalkulator at man legger inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Den vil da kalkulere hvor mye dette lånet vil koste hver måned på grunnlag av renten som er gitt av banken eller långiveren. En boliglånskalkulator krever noe mer informasjon, blant annet verdien på boligen og hva slags type lån man ønsker. Som et resultat kan man få oppgitt både terminbeløp og nedbetalingsplan avhengig av om man søker på et annuitetslån eller et serielån. Ulike lånekalkulatorer krever ulik input, men det er det snakk om veldig enkel informasjon som man som regel har lett tilgjengelig. En lånekalkulator er også veldig praktisk når man ønsker å sjonglere med tall for å finne ut hva slags lån og lånebeløp som vil være det mest optimale, for eksempel ved å variere nedbetalingstid, lånebeløp og lånetype.

Ulike renter

Renten er ulik i forskjellige lånekalkulatorer, og grunner til dette er at det er forskjellige renter som gjelder for ulike de lånetypene, og siden ulike banker bruker med sine egne rentesatser. Noen kalkulatorer tilbyr muligheten til å kalkulere endringer i terminbeløp ved forskjellige renter. Dette gjelder ofte boliglån og andre større lån som skal betales ned over lengre tid. Som kunde kan denne funksjonen være svært nyttig fordi det er høyst sannsynlig at man vil oppleve renteendringer i løpet av lange nedbetalingstider, og det er viktig å vite at dette ikke vil gå ut over evnen til å betjene lånet.

Bruk av resultatet

Ofte er det en direkte kobling mellom lånekalkulatorer og kundekonsulenter hos banken eller långiveren som eier kalkulatoren. Dette gjør det veldig enkelt å få en konkret vurdering av lånet man ønsker. Hos låneformidlere som Sambla kan man søke direkte om lånet ved å klikke seg videre fra lånekalkulatoren. Det eneste man trenger å gjøre for å få et uforpliktende lånetilbud fra flere banker, er å oppgi den nødvendige informasjonen og sende inn søknaden. Deretter vil en personlig rådgiver fra Sambla ta kontakt og viderebringe lånesøknaden til flere banker og långivere sånn at man kan sammenligne flere lånetilbud.

Sammenligning gir bedre vilkår

Det er alltid lurt å sammenligne flere banker og långivere når man skal søke om lån, og lånekalkulatorer gjør dette til en enkel affære. På Sambla.no kan man enkelt bruke lånekalkulatoren til å finne det lånet man ønsker. Når dette er gjort, sender man inn søknaden direkte, og på denne måten kan Sambla starte søket på de beste lånevilkårene ved å sammenligne lånetilbud fra flere banker. Som kunde trenger man kun å vurdere tilbudene man har fått fra bankene og långiverne som har vurdert lånesøknaden, og sammen med en personlig rådgiver fra Sambla kan man vurdere hvis tilbudene er noe man ønsker å benytte seg av eller ikke. Tjenesten er helt uforpliktende og kostnadsfri.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 11 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

Sammenlign nå

Vil du låne penger? Sammenlign bankene og se hvor mye du kan spare!

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 210 kr
Nytt lånRefinansiering
*Eksempel: Satsen er variabel og settes individuelt. For et annuitetslån på 100 000 nok over 9 år, nominell rente 6,95% og 0 nok i avdrag / avia skatt, blir effektiv rente 7,18%. Total kostnad: 127.764 nok. Eller 1.183 nok / måned fordelt på 108 måneder.
Phone number
Email adress
Når jeg sammenligner godkjenner jeg brukeravtalen, personvernerklæringen og bekrefter at jeg er norsk statsborger.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 210 kr
Nytt lånRefinansiering
*Eksempel: Satsen er variabel og settes individuelt. For et annuitetslån på 100 000 nok over 9 år, nominell rente 6,95% og 0 nok i avdrag / avia skatt, blir effektiv rente 7,18%. Total kostnad: 127.764 nok. Eller 1.183 nok / måned fordelt på 108 måneder.
Phone number
Email adress
Når jeg sammenligner godkjenner jeg brukeravtalen, personvernerklæringen og bekrefter at jeg er norsk statsborger.