Flytte billån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Flytt billån for lavere rente
Overfør pantet til ny långiver
Samle billånet i en refinansiering
Flytt billån for lavere rente
Overfør pantet til ny långiver
Samle billånet i en refinansiering

Samblas anbefaling er alltid å sammenlikne grundig alle alternativer før du aksepterer et lån. Det gjelder også for billån. Du skal spesielt se på effektiv rente.

Men dersom du allerede har et billån:

  • Kan du flytte billånet til en annen bank?
  • Vil det lønne seg å å flytte et billån?
  • Og ikke minst: Hvordan gjør du det?

For å svare på det må vi skille mellom tre situasjoner:

  1. Du har et billån med sikkerhet i kjøretøyet og ønsker å flytte dette over til en annen bank.
  2. Du ønsker å bake billånet inn i boliglånet.
  3. Du ønsker å flytte billånet til et nytt lån uten sikkerhet.

Er det det tredje alternativet som er mest aktuelt for deg, har Sambla over 20 långivere som kan komme med tilbud.

Men la oss først se på alle alternativene i rekkefølge.

Flytte billån til annen bank

Har du et billån med pant, kan det godt hende du finner en annen bank med bedre betingelser i form av lavere effektiv rente på et tilsvarende lån.

Det er imidlertid ikke alle bankene som tilbyr dette. Blant de store er det bare SBanken, Sparebank 1 SMN, Sparebank 1 SR og BN Bank som er villige til å ta over billån.

Det er også andre vilkår for å flytte et billån enn for eksempel et huslån.

Det viktigste er at du kun kan pantsette kjøretøyet på kjøpstidspunktet. Det betyr at det ikke tegnes et nytt pant som erstatter dette når du flytter lånet. Du kan heller ikke låne opp bilen slik du kan med et boliglån.

Samme pant overføres til nytt lån

Dette løses ved at den banken du vil flytte billånet til får overført det eksisterende pantet på det nye lånet. Det kan de fire bankene som tilbyr flytting av billån ordne for deg.

Det er imidlertid et vilkår for å flytte et billån at det nye lånet skal ha de samme betingelsene som det foregående med hensyn til lånebeløp, pantebeløp og nedbetalingstid.

Dessverre er det liten konkurranse på akkurat dette området, men du kan sjekke om noen av de nevnte aktørene kan gi deg lavere rente ved å flytte lånet.

Tenk på dette før du søker billån

Når vi sier billån, tenker vi først og fremst på billån med sikkerhet i selve kjøretøyet. Et slikt lån har gjerne lavere rente enn et lån uten sikkerhet.

På den annen side gis det ikke 100 % finansiering av bilen, og långiver krever også at bilen er fullforsikret så lenge lånet ikke er nedbetalt. Banken må også godkjenne et eventuelt videresalg av bilen.

Til tross for dette foretrekker de fleste å ta opp et lån med sikkerhet, da det normalt gir lavere kostnader.

Men har du det beste billånet du kan få med sikkerhet i bilen?

Sjekket du flere banker før du valgte hvor du ville ta opp lånet, eller valgte du den første og beste?

Tok du kanskje imot et lånetilbud gjennom bilforhandleren? Det er ikke gitt at det var det beste du kunne få. Forhandleren har selvfølgelig provisjon.

Hvis du har et billån du tok opp uten å se på alternativer, anbefaler vi at du sjekker potensialet for refinansiering. Det er fri konkurranse på lånemarkedet, og det er banken som er villig til å gi deg de beste betingelsene som bør ha ditt billån.

Flytte billån til huslån

Huslån eller lån med pant i bolig er lånene med lavest rente. Har du mulighet til å flytte billånet ditt hit, vil det som regel lønne seg. Det vil være det billigste billånet.

Forutsetningen er at du samlet ikke låner opp mer enn 85 % av boligens verdi. Det betyr gjerne at du må betalt ned en del på det opprinnelige boliglånet.

Banken vil kreve at du tar en ny takst eller en verdivurdering før du eventuelt får et billån med pant i bolig.

Med lengre løpetid, tilsvarende et boliglån, vil den månedlige kostnaden på dette lånet senkes betraktelig.

Men vær oppmerksom på at du med lengre løpetid kan måtte betale mer totalt sett enn du måtte på billånet. Det anbefales å opprettholde den samme nedbetalingstiden man hadde på dette for at det skal være lønnsomt.

Både lån med og uten pant i bilen kan bakes inn i huslånet. Et eventuelt pant i bilen slettes etter at du har flyttet lånet.

Hos Sambla kan du søke omstartslån til dette formålet. Da kan du også inkludere forbruksgjeld du måtte ha.

Flytte billån uten sikkerhet

Størst frihet har du når det ikke er pant i bilen. Da kan lånet når som helst refinansieres med et nytt forbrukslån.

Forbrukslånene har høyere rente enn lån med sikkerhet i bil.

Folk tar likevel ofte opp forbrukslån til kjøp av bruktbil når bilen er så gammel eller i så dårlig stand at banken ikke vil gi lån, når de trenger fullfinansiering av bilkjøpet, eller de ikke ønsker å fullforsikre den.

Når du tar opp billån uten sikkerhet har långiveren ingen råderett over bilen. Det betyr blant annet at du fritt kan velge forsikring. For å få den beste renten på et lån med pant i bil kreves det at du tegner en full kasko forsikring.

Den kostnaden kan du slippe hvis du tar opp et forbrukslån.

Videre vil du ikke uten videre  kunne videreselge bilen når det er heftelser på den. Banken må se at lånet deres blir innfridd fullt ut ved salget. Har du et lån uten pant står du dermed mye friere.

Det er også et stort antall långivere som står klare til å gi deg finansiering hvis du vil flytte lånet ditt til dem. Utfordringen blir å finne det aller billigste.

Hvordan finne det billigste lånet uten sikkerhet

Dersom du har billån uten sikkerhet reiser umiddelbart dette spørsmålet seg: Har du de beste betingelsene på dette lånet som det er mulig for deg å få?

Det er slett ikke sikkert. I mange tilfeller kan du spare svært mye på en refinansiering av billån uten sikkerhet. Spekteret på renta på forbrukslån er svært bredt.

Til forskjell fra ordinære billån er det ingen faste satser i bankenes markedsføring for forbrukslån. Uten sikkerhet blir rentesatsen alltid bestemt individuelt etter en kredittvurdering.

Slik sammenlikner du

Det betyr at du må søke og få noen tilbud på bordet før du kan gjøre en reell sammenlikning.

Jo flere tilbud du får som du kan velge mellom, desto større sannsynlighet har du for å finne det billigste billånet. Løsningen blir da å søke fleste mulig steder.

Det kan du gjøre med Sambla. Én søknad til oss blir nemlig behandlet av over 20 banker og långivere. Det er langt fra usannsynlig at minst én av dem vil kunne komme opp med et tilbud som er vesentlig bedre enn det lånet du har i dag.

Refinansiering av billån og andre lån

Om du vil flytte et billån er det alltid en god ting å samtidig ta en fullstendig gjennomgang av økonomien.

Kanskje har du noe dyre smålån eller kredittkortgjeld som ligger og gnager litt hver måned? Er det mange hull å fylle hver måned, kan det bli både uoversiktlig og noen ganger vanskelig å få det til å strekke til.

Skylder du for eksempel penger på kredittkort, er det en nærliggende tanke å også refinansiere kredittkortgjeld sammen med billånet. Kredittkort har normalt mye høyere rente enn forbrukslån, og er ganske kostbart å betale på i lengden.

Det samme gjelder for lån på mindre beløp. Jo mindre du låner, desto høyere er gjerne den effektive renta. Å samle smålån i et større refinansieringslån er som oftest god butikk.

Du kan også vurdere andre forbrukslån og kreditter. Får du et refinansieringslån med lavere rente, bør de være med.

Uansett er det enklere å forholde seg til ett lån i stedet for flere. Ved lengre løpetid vil også den månedlige kostnaden kunne reduseres vesentlig.

Les mer: Selge eller kjøpe bil med lån

Finn beste billån uten sikkerhet hos Sambla

VI har allerede nevnt det. Søker du ditt forbrukslån hos Sambla risikerer du at det kommer over 20 banker og slåss om å få deg som kunde. Det gjør det lettere for deg å finne lånet med den laveste renten.

Forbrukslånet kan du bruke til akkurat det du vil, og svært mange bruker det akkurat til å finansiere bilkjøp.

Dersom du ønsker å ta med flere lån samtidig, søker du om refinansiering.

Søknadsprosessen er svært enkel. Du får raskt svar fra alle bankene, og låneopptaket signeres med BankID. Utbetaling skjer kort tid etter dette.

Søk ditt billån opp til 600 000 kroner fra Sambla i dag!

Spørsmål og svar - Flytte billån

Hvordan flytter jeg billån uten pant?

Det er enkelt å flytte billån hvor det ikke er tatt pant i kjøretøyet (også kalt forbrukslån). Du søker bare om et nytt lån som du bruker til å betale det gamle med. Du kan for eksempel søke refinansieringslån fra Sambla.

Kan jeg søke om 100 %?

Ja, du kan søke om fullfinansiering inntil 600 000 kroner.

Kan jeg overføre billånet til huslånet?

Dersom du har ledig sikkerhet i boligen, er det gjerne mulig å ta opp et lån med pant i bolig eller utvide nåværende boliglån for å kjøpe bil.

Kan jeg flytte billån til ny bil?

Nei, det er upraktisk for banken. Du må enten innfri billånet eller ta opp nytt billån i tillegg til det gamle. I det siste tilfellet vil du ha to lån fram til du selger den ene bilen og innfrir det gamle lånet.

Er det obligatorisk med full kasko forsikring hvis jeg har billån?

Det avhenger av långiver. De fleste vil nok kreve det, men det er enkelte som aksepter delkasko for en høyere rente. Noen få tilbyr kaskofrie billån. Tar du opp et forbrukslån til kjøp av bil vil det ikke stilles betingelser til hva slags forsikring du velger.

Kan jeg flytte billånet fra en bank til en annen?

Det er kun noen få banker som tilbyr flytting av billån. Blant disse finner vi SBanken, Sparebank 1 SMN, Sparebank 1 SR og BN Bank.

Hva skjer med pantet når jeg flytter billånet?

Panteheftelsen må følge lånet. Det vil si at det overføres til ny långiver. Det er ikke slik at det eksisterende pantet slettes og et nytt pant noteres slik som med boliglån.

Hva er et billån?

Et billån er et lån som er beregnet for å finansiering av bilkjøp. Du kan få billån ved finansiering av alle kjøretøy som er registrert som personbil eller varebil, både bruktbil og nybil uansett modell.

Hva er forskjellen på et billån og et forbrukslån?

Du kan finansiere bilkjøp med både et billån eller et vanlig forbrukslån. Forskjellen er at du ikke behøver å stille sikkerhet i bilen dersom du bruker det siste. Det gir deg en friere stilling i forhold til valg av forsikring, senere flytting av lånet og ved videresalg. På den annen side vil forbrukslånet normalt ha høyere rente.

Kan billånet refinansieres sammen med annen gjeld?

Ja. Du søker bare et refinansieringslån som dekker summen av billånet og den øvrige gjelden du ønsker å refinansiere.

Bankene vi sammenligner

Vis mer