Forbrukslån kalkulator - Beregn lånet ditt

Vennligst skriv inn det totale lånebeløpet for lånet du vil bruke til beregning
kr
Renten på lån kan sees på som en månedlig avgift til bankene for å låne deg pengene. Våre partnere som tilbyr lån avgjører renten basert på din økonomiske situasjon og den kan variere. Du kan lese mer om effektiv rente her.
%
NOTE: The selected interest rate here is for calculation example only and can't be guaranteed.
Nedbetalingstiden er hvor lenge lånet ditt er planlagt å bli tilbakebetalt. Avhengig av tidspunktet kan den månedlige kostnaden for lånet ditt endres, hvor kortere tilbakebetalingstid ofte betyr en høyere månedlig kostnad.
år
Noen banker har ett enkelt etableringsgebyr og/eller gjentakende aviagebyr knyttet til lånet ditt. Vanligvis finner du denne infoen i vilkårsdokumentasjonen for lånet eller på fakturaen.
kr
Noen banker har ett enkelt etableringsgebyr og/eller gjentakende aviagebyr knyttet til lånet ditt. Vanligvis finner du denne infoen i vilkårsdokumentasjonen for lånet eller på fakturaen.
kr
Ønsker du å søke om lån basert på beregningen ovenfor?Fyll ut informasjonen på neste side
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Regn ut hva lånet koster deg med forbrukslån kalkulator
Søk det forbrukslånet som passer deg hos Sambla
Vi jamfør over 20 långivere
Regn ut hva lånet koster deg med forbrukslån kalkulator
Søk det forbrukslånet som passer deg hos Sambla
Vi jamfør over 20 långivere

En forbrukslån kalkulator er et godt hjelpemiddel når du vurderer å ta opp et lån.

Sambla har laget denne kalkulatoren for deg for at du skal få en god idé om hva lånet vil koste deg, og dermed hvor høyt lån du har råd til.

Bruk vår forbrukslån kalkulator og tilpass lånestørrelse og løpetid slik at du får et månedlig terminbeløp du kan leve med!

Hva er forbrukslån? En definisjon på forbrukslån er at det er lån uten sikkerhet.

Dette avgjør hvor mye du må betale hver måned

  • Lånebeløpet. Jo mer du låner, desto mer må du regne med å betale. Logisk nok.
  • Løpetid. Lenger nedbetalingstid betyr lavere beløp hver måned.
  • Rente. Høyere rente gir dyrere lån.

Men ingen av disse gir isolert uttrykk for hvor mye du må betale per måned eller hvor høye totale kostnader du får på lånet.

De må kombineres. Det er dét du bruker en forbrukslån kalkulator til.

La oss se nærmere på de enkelte bestanddelene i kalkulatoren, og hvordan du kan utnytte dem til å finne det billigste forbrukslånet.

Lånebeløpet i Samblas forbrukslån kalkulator

Du begynner naturlig nok med å taste inn hvor stort lån du søker om.

Kanskje er det et gitt beløp du ikke kan forandre. Er det en bestemt vare, har den sin pris. Ønsker du å refinansiere må du føre inn summen av de lånene eller kredittkortgjelden du vil ha med.

Vil du derimot kjøpe en bruktbil, har du litt slingringsmonn. Da kan du justere beløpet til du finner et lån du har råd til, og innrette jakten på biler i denne prisklassen.

Det høyeste forbrukslånet uten sikkerhet hos Sambla er 500 000 kroner. Hvis du har sikkerhet og ønsker et refinansieringslån, kan vi imidlertid gå vesentlig høyere enn det.

Det er også restriksjoner fra myndighetene på å gi lån som innebærer at du får en gjeldsgrad som overstiger 5 ganger bruttoinntekten din. Dette kan imidlertid långiverne avvike fra i en viss andel av lånene sine. Det er derfor fortsatt mulig for deg å søke.

Nedbetalingstid i forbrukslån kalkulator

Det andre feltet i kalkulatoren du kan justere er nedbetalingstiden, også kalt lånets løpetid.

Fordeler du betalingen av lånet over lengre tid, betaler du også mindre per måned.

Her skal du være oppmerksom på at lengre løpetid øker lånets totale kostnader. (Lånets totale kostnader er det du har betalt samlet av avdrag, renter og gebyr når du er ferdig).

Totalkostnaden beregnes også av vår forbrukslån kalkulator.

Eksperimenterer du med ulik nedbetalingstid, vil du dermed se endringene både i estimert månedlig betalingsbeløp og i totalkostnad.

Långiverne innvilger normalt ikke lenger løpetid enn fem år, med mindre det er til refinansiering. Krysser du av for refinansiering, kan du måle effektene av en løpetid inntil 15 år i kalkulatoren.

Hva med renta i forbrukslån kalkulator?

Rentesatsen er den usikre faktoren i regnestykket.

Med det mener vi at du ikke kan søke om å få en gitt rente på forbrukslånet. Långiverne vil selv regne ut ei rente de vil tilby deg, etter at de har vurdert søknaden din.

Det kan være greit å ikke forandre den i kalkulatoren mens du sammenlikner virkningene av lånebeløp og nedbetalingstid.

Derimot kan den være svært nyttig hvis du vil se hvor mye du vil spare med lavere rente dersom du ønsker å få et bedre tilbud på et forbrukslån du har.

Ellers er jakten på forbrukslån med lav rente noe av det mest essensielle i Samblas sammenligningstjeneste.

Blant våre mer enn 20 samarbeidende banker er det en spenn fra billigste nominelle rente fra 5,95 % til 24,9 %. Renten fastsettes altså individuelt i hver bank etter en kredittvurdering.

Det er dermed svært viktig å komme best mulig ut av denne vurderingen.

Vi ser gang på gang at en enkelt søker kan få vidt forskjellig tilbud fra ulike banker. Det er én av grunnene til at din lånesøknad bør bli behandlet flere steder.

Månedlig terminbeløp og totalkostnad i forbrukslån kalkulator

Dette er resultatene som er interessante for deg.

Beløpet du må betale per måned, er det du må innrette din økonomi etter. Eventuelt tilpasser du lånebeløp eller nedbetalingstid i kalkulatoren slik at de samsvarer med din betalingsevne.

Totalkostnad, altså alt du må betale til långiver av lån, renter og gebyrer, gir det rette uttrykket for prisen på lånet. Denne påvirker du på kalkulatoren ved justeringer av nedbetalingstid og rentesats.

Hvor presis er vår forbrukslån kalkulator?

Kalkulatoren beregner matematisk korrekt i henhold til de opplysninger du legger inn. Den er fullt til å stole på når du sammenligner ulike omstendigheter.

Men den kan ikke garantere at du får lån under de forutsetningene du legger i den.

Det er långiver som bestemmer hvor høyt lån du kan få, hvor lang nedbetalingstid du får og ikke minst hvilken rente du må betale.

En forbrukslån kalkulator gir en god indikasjon på hva du bør søke om, men et konkret tilbud fra långivere får du ikke før etter at de har vurdert søknaden din.

Ettersom de i de fleste tilfeller vil komme til forskjellige resultater, er det i din interesse å søke flest mulig steder. Det kan gjerne skille fem prosentpoeng mellom den laveste og den høyeste renta du blir tilbudt.

Søk over 20 långivere med én søknad til Sambla

Den beste måten å mangfoldiggjøre søknaden på er å sende én søknad til Sambla. Vi tar oss av resten.

Blant mer enn 20 banker og utlånere er det alltid én som vil gi deg et bedre tilbud enn de øvrige. Det blir rett og slett en konkurranse mellom bankene om å få deg som kunde.

Du får oversendt alle tilbudene for selv å velge ut det du mener er best.

Spørsmål og svar

Hva er effektiv rente?

Effektiv rente får du ved å legge gebyrkostnadene til nominell (avtalt) rente. Den effektive renten er det beste utgangspunkt for å sammenlikne lånekostnadene.

Hvordan ser jeg hvor mye jeg må betale totalt på lånet?

Du kan se på beløpet “totale renter og gebyrer” i kalkulatoren. Dette kan du legge til lånebeløpet du søker om, og du ser hvor mye du må betale totalt. Hvis du klikker på dette feltet, vil det også genereres en betalingsplan for lånet.

Er det forskjell på vanlig forbrukslån og refinansieringslån i forbrukslån kalkulator?

Det er ingen forskjeller i beregningen av lånet. Men merk at det er mulig å søke om lengre nedbetalingstid med et refinansieringslån. Disse har en øvre grense på henholdsvis 5 og 15 år.

Kan jeg bruke forbrukslån kalkulator også til å beregne andre typer lån?

Det kan du. Kalkulatoren retter seg etter det du legger inn. Den kan derfor brukes til alle typer lån.

Bankene vi sammenligner

Vis mer