Forbrukslån med lav rente

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Lav rente på ditt forbrukslån
Vi sammenligner over 20 banker
Mulig lånebeløp mellom 5000 - 600 000 kroner
Lav rente på ditt forbrukslån
Vi sammenligner over 20 banker
Mulig lånebeløp mellom 5000 - 600 000 kroner

Forbrukslån, også kalt privatlån, er en type lån som banker gir ut til individuelle låntakere for personlig bruk. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, som betyr at det ikke tas pant i bolig eller eiendeler.

Lån uten sikkerhet har høyere rente enn lån med sikkerhet, men det er mulig å få forbrukslån med lav rente. For at det skal være en mulighet er det viktig å ha høy kredittscore, god betjeningsevne og å sammenligne lån. 

 • Vi hjelper deg å sammenligne over 20 banker og långivere for å finne lån med lavest mulig rente
 • Renten på lånet settes individuelt og det er nedbetalingstid opptil 5 år 
 • Du kan låne fra 5000 til 600 000 kroner 
 • Gratis og uforpliktende søknad 
 • Pengene inn på konto innen 2-3 arbeidsdager
 • Dedikerte långivere som hjelper deg med å finne rett lån
 • Over 390 000 fornøyde kunder 

Hvilke fordeler har forbrukslån med lav rente?

Forbrukslån med lav rente er en fin måte å finansiere store kjøp eller betale ned gjeld på. 

Fordeler som et forbrukslån med lav rente har:

 • Lånet kan bidra til å spare penger i løpet av lånets levetid slik at du kan betale mindre i renter og betale ned lånet raskere. 
 • Reduksjon av selve beløpet du trenger å låne, som gir deg mer økonomisk fleksibilitet. 
 • Fleksibilitet. Du kan bruke et forbrukslån på akkurat hva du ønsker eller trenger.
 • Du kan bruke lånet til å refinansiere gjeld og redusere månedlige kostnader. 
 • Forståelig og grundig prosess fra start til slutt – lite byråkrati og papirarbeid.

Hvilke kriterier må jeg oppfylle for å få forbrukslån?

De fleste utlånsinstitusjoner har satt opp noen absolutte inngangskriterier til søkere på forbrukslån. Det inkluderer normalt:

 • Alder, som regel over 18 år
 • Bosatt i Norge i minst ett år
 • Månedsinntekt på 10 000 kroner
 • En akseptabel kredittscore 

Hva brukes forbrukslån med lav rente på?

De fleste bruker forbrukslån på å finansiere store kjøp eller investeringer. Eksempler på hva mange bruker et forbrukslån på inkluderer: 

 • Hvitevarer
 • Båt, bil eller kjøretøy 
 • Skolepenger
 • Ny datamaskin
 • Reiser og ferie 
 • Refinansiering 
 • Renovering av kjøkken eller oppussing 

Hvordan får jeg lav rente på mitt forbrukslån? 

Enkelt forklart, så vil en høy kredittscore og høy betjeningsevne gi større sannsynlighet for en lavere rente på ditt forbrukslån. Høy kredittscore og betjeningsevne hos en låntaker danner en lavere risiko for å misligholde lånet, og en lavere rente påfaller lånet. 

Tips for å få en lavere rente:

 1. Har du betalingsanmerkninger eller inkassokrav så er det lurt å bli kvitt disse. Prioriter å betale ned på den gjelden du har. 
 2. Sammenlign lån og renter fra ulike banker. Har du behov for hjelp så gjør vi dette for deg, vi sammenligner renten fra over 20 långivere og videreformidler det lånet med lavest rente for deg. 
 3. Ha god styr på privatøkonomien. Kutt unødvendige kostnader og spar opp slik at du har noe egenkapital. 

Det er viktig å ta hensyn til din kredittscore når du tar opp et forbrukslån med lav rente. Kredittscoren vil påvirke lånevilkårene dine, og å ha en god kredittscore kan hjelpe deg med å få de beste vilkårene og laveste rentene – kredittsjekk deg selv gratis for et innblikk inn i din kredittscore. 

Sørg til slutt for å lese låneavtalen nøye før du signerer. Sørg for at du forstår vilkårene og betingelsene for lånet og at du er komfortabel med nedbetalingsplanen. Tar deg tid til å forstå hvilken avtale du gjør og hvilken konsekvens det vil få for din privatøkonomi. Våre rådgivere hjelper deg selvsagt om det er noe som er utydelig og krever videre hjelp eller forklaring.

Sammenligning av ulike banker for optimal rente

For å finne det lånet med lavest rente er det viktig å undersøke markedet og finne ut hvilken bank som kan gi deg bedre betingelser og lavere rente. Søker du selv gjennom flere banker så vil bankene utføre en kredittsjekk, for mange kredittsjekker over en kort periode kan gi negativt utslag på din kredittscore. 

Trenger du hjelp med å finne riktig lån så kan vår tjeneste sammenligne lån for deg, vi samarbeider med over 20 banker og sparer deg arbeidet med å søke etter den beste renten. Våre låneagenter videreformidler så det lånet som passer deg og ditt behov best. 

Når våre låneagenter har funnet riktig lån for deg og din situasjon så vil vi videreformidle lånet til deg og du kan vurdere om vil akseptere eller ei. Utbetaling skjer innen 2-3 arbeidsdager og det er digital signering med BankID. Det er helt kostnadsfritt og vi har over 390 000 fornøyde kunder. 

Tips for å holde kostnaden på ditt forbrukslån nede

Kort nedbetalingstid på ditt forbrukslån gjør det mindre kostbart i lengden. Desto lengre du har et lån – jo større avdrag må du betale på sikt. Se nedenstående eksempel på hvordan kostnaden for et forbrukslån utvikler seg år for år med effektiv rente. 

Nedbetalingstid: Lån: 25 000 (20%) Lån: 100 000 (15%) Lån: 180 000 kroner (10%)
1 år (12 mnd) 2 574 7 802 9 487
2 år (24 mnd) 5 097 15 342 18 529
3 år (36 mnd) 7 765 23 214 27 843
4 år (48 mnd) 10 563 31 407 37 438 

 

Hvis du ønsker å regne ut selv så er du velkommen til å bruke vår lånekalkulator

Andre gode tips for å oppnå en lav rente på ditt forbrukslån er å ha en medsøker. En medsøker kan øke sjansen for at lånet blir innvilget og gir betraktelig bedre betingelser på et lånet. 

Oppsummering av tips for lavere kostnad på ditt forbrukslån : 

 1. Hvis mulig, hold nedbetalingstiden på lånet kort fremfor over en lengre periode.
 2. Kvitt deg med gjeld og få en høyere kredittscore – dette øker sjansen for en bedre rente betraktelig.
 3. Lånesummen avgjør også hvilken rente du får – en lav lånesum vil ha høyere rente enn en høy lånesum. 

Hvor lav rente er det mulig å få på et forbrukslån? 

Renten på et forbrukslån settes individuelt til hver kunde på bakgrunn av hver enkelts økonomiske bakgrunn og situasjon samt lånebeløp. Gjennom å sammenligne lån passer du på å få lavest mulig rente.

Eksempel på kostnad

Hvis en kunde får tilbud om et lån til 10,94% effektiv rente for et lånebeløp på 150 000 kroner over en 5 års periode, vil kostnaden for lånet se slik ut. 

Lånebeløp:  150 000 kroner
Effektiv rente:  10,94% 
Nedbetalingstid:  5 år (60 måneder) 
Månedskostnad for lån:  3 212 kroner
Totalkostnad på lån (gebyr + renter):  43 023 kroner 

Hva trenger jeg å oppgi av informasjon for å få innvilget forbrukslån?

Du må oppgi følgende informasjon før du kan få tilbud om forbrukslån (har du medsøker vil samme informasjon om medsøker bli etterspurt): 

 • Inntekt – skattemelding og lønnslipp 
 • All tidligere gjeld – inkludert inkasso 
 • Betalingshistorikk
 • Familiesituasjon og forsørgerbyrde

Slik fungerer låneprosessen

 1. Fyll inn informasjon om deg selv i søknadsformularet. Vi sender så søknaden din videre til bankene vi samarbeider med og avventer svar. 
 2. Hvis søknaden innvilges, så samler vi de beste tilbudene fra bankene og videreformidler de til deg. 
 3. Når du har valgt det tilbudet som passer deg best, så signerer du med BankID og pengene overføres oftest innen 2-3 arbeidsdager. 

Hvordan godtar jeg et tilbud om forbrukslån?

Dersom en bank har innvilget lån til deg vil utbetalingen normalt sett ta sted innen 2-3 arbeidsdager. Du må ha følgende klart hvis du ønsker å akseptere et tilbud: 

 1. Kopi av siste lønnsslipp.
 2. Siste års skattemelding.
 3. BankID for å signere låneavtalen.

Forbrukslån eller refinansiering? Hva er riktig for meg? 

Har du mange smålån og gjeld så kan refinansiering være riktig valg for deg. Med refinansiering kan du samle smålån og kredittkortgjeld inn i et lån uten sikkerhet. I søknaden oppgir du da om du vil bruke deler av eller hele lånet på refinansiering. 

Vanlige spørsmål og svar om forbrukslån med lav rente 

1. Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente? 

Nominell rente er den renten som er angitt i en låneavtale, den tar kun hensyn til selve lånekostnaden. Den ekskluderer gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet og er altså kun selve rentesatsen på lånet.

Effektiv rente er den nominelle renten, pluss alle gebyrer og andre kostnader tilknyttet til lånet. Den effektive renten er hva du faktisk betaler på lånet og det er den du burde se på når du sammenligner lån eller vil finne ut hva den faktiske kostnaden ligger på.

 2. Hva er en kredittsjekk? 

En kredittsjekk er en undersøkelse av din økonomiske situasjon, basert på eiendeler og kapital, betalingshistorikk og økonomiske historie. En kredittsjekk gir deg en kredittscore, hvor en høy kredittscore betyr høy betjeningsevne og lav kredittscore betyr lav betjeningsevne. 

En høy kredittscore gir deg bedre lånebetingelser og lavere rente på ditt lån. 

3. Hva er forskjellen på annuitetslån og serielån?

Et annuitetslån er et lån som betales ned med likt terminbeløp men med en forskjell i avdrag og rentebeløp. Over lånets levetid så blir avdragene høyere mens rentene blir lavere, samtidig som terminbeløpet forblir det samme. 

Et serielån er et lån med variable terminbeløp. Du betaler like store avdrag, men rentebeløpet reduseres etterhvert som lånet blir mindre. Terminbeløpene er høyere i begynnelsen av denne låneformen enn ved annuitetslån. 

4. Hva er en medsøker? 

En medsøker er en du deler et lån med. Du og medsøker har likt ansvar for nedbetaling av lånet. Å ha en medsøker på lån kan gi bedre lånebetingelser og lavere rente på lånet, det kan også være en ekstra trygghet å være to om å nedbetale på et lån. 

5. Hva er refinansiering? 

Refinansiering er når du tar opp et nytt lån for å betale ned annen gjeld. Hvis du har flere smålån og kredittkortgjeld i forskjellige banker så kan du få bedre betingelser og lavere effektiv rente ved å samle alt i ett lån. Det er mulig å refinansiere til en lavere rente enn hva du betaler på dine smålån i dag. 

Med refinansiering trenger du bare å forholde deg til en regning i måneden og gjør det enklere å holde styr på privatøkonomien.

Spørsmål og svar - Forbrukslån med lav rente

Hvilke lånekandidater får tilbud om lav rente på sitt forbrukslån?

Låntakere med høy kredittscore og betjeningsevne har størst sjanse til å få lav rente på sitt lån. En fast inntekt og god betalingshistorikk er bra å ha på plass.

Hvor mange banker tilbyr forbrukslån med lav rente?

Vi sammenligner lån fra over 20 banker og videreformidler det gunstigste lånet til potensielle lånekandidater. 

Hvordan får jeg en bedre kredittscore?

Kvitt deg med mulig gjeld og sørg for å ha en stabil inntekt over lengre tid, dette vil bidra til å heve din kredittscore. 

Hvor lang tid tar det å få utbetalt et forbrukslån?

Hvis du får tilbud fra en bank og ønsker å akseptere – tar det normalt 2-3 arbeidsdager før utbetalingen tar sted. 

Bankene vi sammenligner

Vis mer