Forbrukslån best i test

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Finn forbrukslånet som er best-i-test
Sambla sammenlikner over 20 långivere
Søk lån fra 5000 til 600 000 kroner
Finn forbrukslånet som er best-i-test
Sambla sammenlikner over 20 långivere
Søk lån fra 5000 til 600 000 kroner

Som med andre varer eller tjenester, ønsker du det beste produktet når du søker om forbrukslån.

For husholdningsapparater, elektronikk, sportsutstyr med mer, er det vanlig med sammenligninger som best-i-test hvor man måler produktenes egenskaper opp mot hverandre. Men er det på samme måte mulig å finne et forbrukslån som er best i test?

Forbrukslån tilpasses hver enkel låntaker 

Forbrukslån er et individuelt tilpasset produkt. Det er derfor vanskelig å komme fram til en vinner i form av et forbrukslån best-i-test. Det er imidlertid noen metoder du kan bruke med hell for å komme fram til en «testvinner» for ditt forbrukslån.

Vi vil her vise deg disse. Du vil også se hvordan Sambla kan hjelpe deg. Det er nemlig stor sannsynlighet for at du vil finne best-i-test forbrukslånet ditt akkurat her.

Finnes det noen best-i-test forbrukslån?

Snakker vi om offentlige eller uavhengige testutøvere, så gjør det ikke det.

Verken Forbrukerrådet, øvrige forbrukerorganisasjoner eller et fagtidsskrift som Dine Penger har gjort en slik øvelse hvor de måler forbrukslånene opp mot hverandre og kårer en vinner.

Derimot kan det være enkelte långivere som simulerer en slik test, og kårer seg selv som vinner. Det er naturligvis en form for reklame, og man bør være litt skeptisk til utfallet.

Individuelle betingelser gjør direkte sammenligning utfordrende

Grunnen til at det ikke er så lett å peke ut ett forbrukslån som er bedre enn andre, er at de som nevnt er individuelt tilpassede produkter. Du og naboen kan godt kjøpe den samme typen grill av samme firma, og få eksakt samme pris. Søker dere om forbrukslån vil dere derimot få forskjellige tilbud. Du kan være kjempefornøyd med betingelsene du får, mens han som bor ved siden av deg vil murre i skjegget sitt. Kanskje kan han finne noe bedre et annet sted.

Vi kommer tilbake til hvorfor det er slik. Men poenget er at det ikke er så lett å se hvilket lån som egentlig er best.

Sammenligningstjenester og best i test

Om det ikke er noen offisiell best-i-test forbrukslån, er det mange nettsider der ute som utgir seg for å sammenligne lån.

De gir långivere og låneproduktene deres, terningkast og poengscore. De skriver til og med lange anmeldelser og vurderinger av hvert lån.

Kan dette erstatte fraværet av best i test for forbrukslån?

Svaret er at dette er ikke annet enn reklame. Sidene er opprettet for at du skal klikke på lånene, for å komme til den enkelte långivers søknadsskjema. Det ligger normalt ikke noen variabler i disse sammenligningene som gjør at noen lån får høyere poengsum eller karakter enn andre.

Når Sambla sammenligner lån, betyr det på den annen side at vi henter inn konkrete lånetilbud til deg.

Da kan du selv vurdere hvilket som er best.

Hvordan sammenligner du lån?

Det er her vi kommer til det vesentligste. Du må lage din egen sammenligning for å få et best-i-test-forbrukslån som kun gjelder for deg.

Det du bør se på da er følgende:

  • Lånebeløp
  • Rente
  • Gebyrer
  • Løpetid
  • Fleksibilitet
  • Kundeservice

Denne øvelsen, altså gjennomgangen av disse punktene, kan du gjøre både før du søker og etter at du har fått noen lånetilbud på bordet ved hjelp fra Sambla.

La oss se på dem enkeltvis.

Forbrukslån best i test lånebeløp

Gjennom Sambla kan du søke opptil 600.000 kroner i forbrukslån. Det holder for de fleste.

Men beløpet du ender opp med å bli tilbudt, avhenger av bankens vurdering av din betalingssituasjon.

Dessuten er det en føring fra Finanstilsynet om at det ikke bør gis lån som fører til at gjeldsbyrden din overstiger fem ganger brutto inntekt. Merk at bankene kan gjøre unntak for en viss del av sine totale utlån. Det er altså fortsatt mulig å søke.

Men ettersom det er opp til den enkelte bank i hvert enkelt tilfelle å avgjøre hvor stort lån de vil gi deg, kan det svært ofte skje at en annen bank kan tilby deg et større lån enn der du søkte først.

Det kan altså ha betydning å sende flere søknader.

Forbrukslån best i test renter og gebyrer

Mange ser utelukkende på renten som er oppgitt når de leter etter lån. Det er naturlig ettersom den forteller hvor mye lånet koster deg. (Men vær oppmerksom på at lånets løpetid også påvirker lånets totale kostnader. Se under).

I markedsføringen av lån vil du imidlertid kun se en eksempelrente, eller det spekteret av forskjellige rentesatser de opererer med.

Som med lånebeløpet beror det på vurderingen av din økonomiske situasjon hvilken rentesats du blir tilbudt.

Effektiv rente versus nominell rente

Blant de lånetilbudene du får etter en søknad gjennom Sambla vil du at det skiller en del mellom høyeste og laveste rente.

I tillegg til vanlig, eller nominell, rente kommer det gjerne gebyrer. Normalt er det et etableringsgebyr og termingebyr som skal betales i tillegg. Dette er også en del av prisen på lånet.

Derfor skal du se på det som er oppgitt som lånets effektive rente, og ikke den nominelle.

Effektiv rente er en omregning som skal inkludere både nominell rente og gebyrer på lånet.

Den effektive renten oppgis i lånetilbud du får, slik at det er enkelt å sammenligne.

Forbrukslån best i test løpetid

Løpetid eller nedbetalingstid er den tiden du har på å tilbakebetale det du har lånt. Det er oppgitt som en del av låneavtalen.

Normalt vil den lengste løpetiden banken kan godta være 5 år (60 måneder) for et vanlig forbrukslån. Dersom lånet skal gå til refinansiering, kan det gå opp til 15 år.

For enkelte lån kan det betinges kortere løpetid enn dette. Da er det gjerne lån på mindre beløp, som det også er mulig å betale ned raskere.

Men dersom du synes du har fått litt for kort tid på deg på det lånet du har fått tilbud om, er det altså mulig å søke et annet sted. Eller søke flere banker samtidig, slik du kan gjøre gjennom Sambla.

Det er også viktig å være oppmerksom på at lengre løpetid vil gi høyere lånekostnader. Det blir tross alt lenger tid du skal betale renter og termingebyrer.

Du bør altså legge opp til å betale det ned raskest mulig. Du kan også alltid betale ekstra i tillegg til den betalingsplanen du har fått.

Forbrukslån best i test totale kostnader

Men hvor mye koster egentlig lånet deg? Det er vel kanskje den beste måten å bestemme hvilket forbrukslån som er best i test.

Lånets totale kostnader er en kombinasjon av de tre nevnte faktorene; Lånebeløp, rente og løpetid.

Lånebeløp og løpetid kan du til en viss grad påvirke selv, innenfor de rammer banken eller lovverket setter.

Renten du blir tilbudt er derimot fullt og helt bankens avgjørelse. Hvis du ikke kan komme med nye opplysninger om økonomien din, eller skaffe en medsøker, er det fint lite du kan gjøre for å påvirke dette.

Bortsett fra å søke flere banker da, som vi har anbefalt flere ganger ovenfor.

For å beregne lånets totale kostnader, kan du bruke en forbrukslånkalkulator. Da taster du inn tallene for lånebeløp, rente og løpetid. Da ser du både hvor mye du må betale hver måned, og hvor mye du vil ha betalt samlet etter at lånet er oppgjort.

Lånets totale kostnader skal også alltid oppgis i lånetilbudet.

Forbrukslån best i test fleksibilitet

Et forbrukslån vil normalt ha en betalingsplan du må følge.

Du kan alltid betale ned raskere enn den tilsier, eller innfri hele lånet før tiden hvis du har mulighet til det.

På den annen side kan du normalt ikke betale senere enn det betalingsplanen angir.

Enkelte lånetyper har imidlertid litt fleksibilitet innebygget. Det betyr at du kan ta ut et visst antall betalingsfrie eller avdragsfrie måneder i løpet. Noen vil finne dette nyttig i forbindelse med at det er tider på året som er mer kostnadskrevende enn andre.

Dersom det ikke er en slik fleksibilitet i lånet,og du får problemer med å betale som avtalt, må du ta kontakt med långiver.

Sjekk gjerne også det som står i vilkårene. Der er det gjerne opplysninger om hvordan den aktuelle långiver takler slike situasjoner.

Forbrukslån best i test kundeservice

Her har de fleste långivere en kundeservice før du har fått lån, og en annen etter.

Alle banker har god tilgjengelighet for nye kunder. Det du bør se på er hvilken oppfølging du kan vente deg etter at du har fått lånet.

Nå går normalt det meste av seg selv så lenge du betaler. Men det kan hende du har noen spørsmål underveis, og at det kan være greit å få snakke med noen i banken.

Er det oppgitt telefonnummer for tilgjengelig kundeservice? En e-postadresse du kan bruke? Se også i vilkårene om det står noe om klagemuligheter.

Det er noen tjenester hvor brukere kan anmelde eller gi poeng for service i banker og andre bedrifter. De er imidlertid ikke helt pålitelige ettersom det er en del bedrifter som spesielt oppfordrer fornøyde kunder til å skrive en anmeldelse.

Hvor lang tid tar det å få lånet utbetalt?

Enda et moment som ikke er viktig for de fleste, er hvor fort de får pengene. Er det mulig å søke forbrukslån med svar umiddelbart?

Dersom det er et tilbud du må slå til på i løpet av kort tid, som for eksempel sommerens feriereise, er det avgjørende å vite om og hvor mye du kan så fort som mulig.

De bankene som Sambla samarbeider med har gode rutiner på effektiv saksbehandling. Det meste er også automatisert, som innhenting av kredittsjekk o.l.

Det betyr at det faktisk er mulig å få forbrukslån på dagen. Er søknaden din ukomplisert, tar det ikke lang tid å få svar.

Du aksepterer enkelt lånet på nett med BankID, og pengene gjøres klare til overføring. Skjer det litt sent på dagen, kan det hende du må vente til neste virkedag.

Få et enda bedre lån med refinansiering

Hvis du er så uheldig at du ikke har et best i test forbrukslån, er det ikke for sent å forandre på dette.

Kanskje hadde du litt dårlig tid da du søkte, og valgte det første og beste. Det kan også være at saker og ting har forandret seg en del siden du tok det opp, og du burde kunne få en betydelig bedre kredittscore enn den gangen.

Da er det fullt mulig å refinansiere seg fram til et best-i-test forbrukslån.

Det koster deg nemlig ingenting å søke. Du har med andre ord alt å vinne og ingenting å tape.

En refinansiering kan også inkludere annen dyr gjeld du måtte ha, som å samle smålån og kredittkortgjeld.

For å få flest mulig tilbud om lån til refinansiering av dyre forbrukslån, anbefaler vi nok en gang Samblas tjeneste hvor en søknad blir behandlet av et stort antall mulige långivere.

Få et best-i-test-forbrukslån fra Sambla

Konklusjonen er altså at du ikke finner et forbrukslån som er best i test på nettet eller andre steder.

Ettersom det blir en konkret vurdering av din økonomi, foretatt av den banken du søker, er det ikke mulig for deg å vurdere lånet før du har fått et konkret tilbud om det, med lånebeløp, renter, gebyrer og løpetid.

For å sammenligne må du derfor ha flere tilbud på bordet.

Det kan virke omstendelig å fylle ut søknad etter søknad og sende dem i hytt og vær.

Det er imidlertid det Sambla gjør for deg.

Den søknaden du fyller ut på vår nettside, blir videresendt til over 20 banker og låneinstitusjoner vi samarbeider med. Disse er i utgangspunktet konkurrenter, og forstår at de må gi deg et tilbud som er bedre enn de øvriges for at du skal velge dem.

Tilbakemeldingene som kommer blir sendt videre til deg. Sjekk nøye om betingelsene; beløp, rente og løpetid, passer for deg, og velg det beste!

Sambla tar ikke betalt av deg for dette. Prisen på lånet er det du får oppgitt på de lånetilbudene du får.

Søk ditt best-i-test-forbrukslån fra Sambla inntil 600.000 kroner i dag!

Spørsmål og svar – Forbrukslån best i test

Hvor finner jeg forbrukslånet som er best i test?

Det er dessverre ingen offisielle eller uavhengige tester av forbrukslån. For å få det beste forbrukslånet må du søke flere steder og sammenlikne tilbudene du får.

Hva er laveste rente på forbrukslån?

Renten du får er knyttet til bankens kredittvurdering av deg. Laveste nominelle rente blant Samblas samarbeidspartnere er 5,95 %.

Hva er høyeste beløp jeg kan søke om på forbrukslån?

Du kan søke om forbrukslån opp til 600 000 kroner på Sambla.

Hva er lengste løpetid på forbrukslån?

Maks løpetid for vanlige forbrukslån er 5 år. Lån til refinansiering kan gis opptil 15 år.

Bankene vi sammenligner

Vis mer