Kan man få lån på dagen?

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Hvor raskt lånet ditt blir utbetalt, kan vi ikke svare på
Alltid individuell kredittvurdering på lån
Les om risiko med lån på dagen
Hvor raskt lånet ditt blir utbetalt, kan vi ikke svare på
Alltid individuell kredittvurdering på lån
Les om risiko med lån på dagen

Når du søker om lån gjennom Sambla, vil du alltid være gjenstand for kredittvurdering. Vurderingen er individuell, og det varierer hvor raskt utbetalingen skjer, det tar ofte 1-3 arbeidsdager å få lånet utbetalt.

Søketermen “lån på dagen” blir googlet av flere tusen personer i Norge hver måned og er noe som mange aktører markedsfører. Derimot finnes det ikke direkte hold i at dette lånet gis ut, da kredittsjekk alltid må gjennomføres. For å unngå lån med høy rente lønner det seg å sammenligne flere långivere for å få et mer fordelaktig lån.

Kort om å sammenligne lån med Sambla

 • Det foretas alltid en kredittvurdering ved søknad om lån.
 • Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe.
 • Vi lar over 20 ulike banker og långivere se søknaden din, slik at du kan få det mest fordelaktige lånet.
 • Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene.
 • Undertegn enkelt og greit med BankID.

Her tar vi for oss ulempene med lån på dagen og andre lånetyper du bør se opp for. Har du noen spørsmål, er du velkommen til å kontakte oss!

Hvilken type lån er det snakk om?

Det er ingen regler for hvilke lån som kan utbetales på dagen og ikke, men ofte er det snakk om smålån. Smålån kommer i mange forskjellige former, blant annet i form av SMS-lån og mikrolån, og lånebeløpene er ofte mindre summer.

Sms lån på dagen – en dårlig idé

Sms-lån er lån på mindre beløp og gjerne med kort nedbetalingstid. Disse markedsføres gjerne med at utbetaling kan skje allerede samme dag. Minilån og mikrolån er andre navn på denne type lån.

 • Ulempen med sms-lån er at de som regel har en høy effektiv rente. Det gjør lånet unødvendig dyrt.
 • Med et unødvendig dyrt lån setter du din private økonomi på spill.

Lån trygt og sømløst til god rente

Har du BankID, kan du få utbetalt lån smidigere. BankID er et redskap som skal gi bankkunder en lettere hverdag ved å kunne identifisere seg og signere dokumenter elektronisk.

BankID er en av nyvinningene som har gjort det mulig å betale ut lån betydelig enklere. Lenger ned går vi gjennom alt du behøver å vite om å låne med BankID og hvordan det fungerer.

I forbindelse med lånesøknader bidrar BankID til å gjøre saksgangen betydelig mindre komplisert for både låntaker og långiver. 

Hva er BankID?

BankID er en metode for sikker elektronisk identifisering. Den brukes til å stadfeste din identitet og å avgi en forpliktende signatur på dine vegne.

Med BankID logger du deg ikke bare på i banken, men også på en rekke offentlige løsninger som Skatteetatens sider og Nav. Studenter bekrefter studieplassen sin på samme måte.

Du kan bruke en fysisk kodebrikke eller som en app i smarttelefonen for å signere med BankID.

Slik får du BankID

Første gangen du ordner BankID må du møte personlig i banken din, og legitimere deg med passet ditt. Det er en av de ytterst få tjenestene du faktisk trenger en bankfilial til i dag.

Det kan også fort bli den siste gangen du setter bena dine der, ettersom alt du gjør etter dette bruker du BankID til.

Det er en generell aldersgrense på 15 år for å få BankID, men noen banker gir det til kunder ned mot 13-årsalderen. Hør med banken din om de har dette.

BankID gjør låneprosessen smidigere

 1. Ha siste lønnsslipper og skattemelding rede. Den øvrige dokumentasjon kan med ditt samtykke innhentes direkte i tilgjengelige registre.
 2. Selve søknaden fyller du ut digitalt. Det nettbaserte søknadsskjemaet her på Sambla er lettfattelig og intuitivt. Med et lite klikk er den på vei til banken. 
 3. Vurderingen av søknaden er også digital. Det er tall som går inn i systemet, og lånetilbud eller avslag som kommer ut etter beregning.
 4. Du får flere tilbud fra våre samarbeidspartnere, og velger det beste.
 5. Lånetilbud, gjeldsbrev og betalingsplan undertegner du ved å bruke kodebrikken eller BankID på telefon.
 6. Bankens utbetaling av pengene skal fortsatt godkjennes av en fysisk person. 

Låne på dagen uten kredittsjekk? 

Det vil alltid foretas en kredittsjekk når du søker lån hos en seriøs långiver. Normalt aksepterer du en slik sjekk samtidig som du sender søknaden.

Kredittsjekken er en del av det arbeidet banken gjør for å sikre forsvarlig bankhåndverk. Finansinstitusjoner som ikke utfører dette, vil ikke bare tape penger på utlån. De vil også få påpakning fra Finanstilsynet. De risikerer i tillegg å miste bevillingen.

Under kredittsjekken vil det komme fram om du har betalingsanmerkninger. Du vil da normalt få et standard avslag på søknad om lån uten sikkerhet. 

Gunstige lånevilkår

Når man skal låne penger, ønsker man naturligvis de beste vilkårene det er mulig å få. Så lav rente som mulig, tilpasset nedbetalingstid og personlig rådgiver er viktige faktorer for de fleste låntakere. Det kan du få hos Sambla.

Sambla sammenligner flere banker for å sikre sine kunder de mest gunstige lånevilkårene, og det eneste man trenger å gjøre er å sende inn en søknad ved å bruke Samblas lånekalkulator.

Alle Samblas kunder blir tildelt en personlig rådgiver som hjelper til med å sammenligne alle lånetilbudene som kommer inn i forbindelse med en lånesøknad, og tjenesten er helt gratis.

Spørsmål og svar

Hvordan kan jeg få lån på dagen?

Du kan ikke få utbetalt lån på dagen gjennom Sambla, da vi ikke formidler den type lån. Vår prosess er rask og smidig, og vanligvis utbetales et lån på 1-3 arbeidsdager.

Hvilke type lån kan jeg få på dagen?

Vi på Sambla formidler ikke lån på dagen, men slike lån omtales ofte som smålån.

Hvilken rente vil jeg få?

Renten og de månedlige avdragene på lånet ditt bestemmes ikke av Sambla, men av de 20 samarbeidspartnerne våre. Etter at du har søkt om et lån gjennom Sambla, vil bankene vurdere kredittverdigheten din ved å foreta en kredittsjekk. Lånebetingelsene baseres på dette resultatet, og avhenger blant annet av din betalingsevne og kredittrisiko.

Hvor stort lån på dagen kan jeg søke om?

Hvilken størrelse du kan få på lånet avhenger av hvordan du blir vurdert etter en kredittsjekk. Vi tilbyr ikke lån på dagen hos Sambla, men etter en godkjent kredittsjekk kan du låne opptil 600 000 kroner av våre långivere.

Kan jeg få lån på dagen selv med betalingsanmerkninger?

Det kan være vanskelig å oppnå lån på dagen med betalingsanmerkning, og det er ikke noe Sambla formidler. Det er mulig å få lån med betalingsanmerkning, men det vil alltid være etter en kredittsjekk.

Hvor raskt er det å låne penger på dagen med Sambla?

Det er ikke mulig å ta opp “lån på dagen” gjennom oss. Når du blir godkjent kan utbetalingen ta opptil 1-3 arbeidsdager.

Er det bindende å sammenligne forbrukslån på dagen hos Sambla?

Nei! Det er helt gratis og uforpliktende å sette i gang en søknad hos Sambla. Dersom du ikke finner et tilbud og velger å ikke låne penger, har det ikke kostet deg noe. Lånet blir først bindende når du har valgt et tilbud som passer deg og godkjent tilbudet ved å signere for det.

Kan jeg bruke pengene til hva jeg vil?

Ja! Du kan velge å bruke pengene til det du måtte ønske, som å kjøpe en ny sykkel, en ferie eller betale ned på eksisterende lån.

Hvor mye koster det å låne penger på dagen?

Vi formidler ikke “lån på dagen”. Å søke om et lån gjennom Sambla er gratis og uforpliktende, men det er et krav å gjennomgå kredittsjekk først, og hele prosessen tar ofte 1-3 arbeidsdager før du får lånet utbetalt. Det du betaler er renter og avdrag til banken du velger å inngå avtale med.

Bankene vi sammenligner

Vis mer