Hurtiglån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Hurtiglån med kort behandlingstid
Hurtiglån - ofte små lån med høy rente
Lån inntil 600 000 med lavere rente
Hurtiglån med kort behandlingstid
Hurtiglån - ofte små lån med høy rente
Lån inntil 600 000 med lavere rente

Ting skal gå fort i vår tid. Derav oppsto kanskje dette konseptet med hurtiglån.

Det er litt uklarheter i hva et hurtiglån er (bortsett fra at det skal gå fort), så vi skal prøve å oppklare det litt her.

Det vesentligste er at det er lett å få pengene, men kan være dyrt å betale tilbake. Vi vil derfor se nærmere på de vanlige betingelsene for hurtiglån, og hvilke alternativer du faktisk har når du vil låne penger.

Husk også at uansett hva slags lån du vil søke, hurtig eller ikke, kan Sambla formidle lånesøknader opp til 500 000 kroner til over 15 forskjellige banker og låneinstitusjoner.

Hva er hurtiglån?

“Hurtiglån” er vel strengt tatt ikke noen offisiell betegnelse på en bestemt lånetype. Du finner ikke ordet verken på Wikipedia eller i Det norske akademis ordbok.

Enkelte låneinstitusjoner har imidlertid tatt det i bruk for å beskrive en type lån du kan søke, få innvilget og få utbetalt i løpet av kort tid.

Det er ingen fast definisjon på hvilke lånebetingelser som tilligger et hurtiglån. Det er opptil den institusjonen som tilbyr det å presisere hva de legger i det.

Men gjennomgående vil et hurtiglån ha følgende trekk:

  • rask behandling av lånesøknaden
  • ingen krav om sikkerhet
  • lave lånebeløp
  • kort nedbetalingstid
  • høy effektiv rente

Utenom dette vil et hurtiglån være til forveksling lik et vanlig forbrukslån.

Hurtiglån på dagen

Til tider kan det være et akutt behov for penger. Det er imidlertid sjelden det haster så mye at du må få pengene samme dagen. Men det kan jo hende.

Hvis fryseren har gått i stykker, og du har mat for flere tusen kroner liggende i den, er det klart at det er dyrt hvis du ikke får en løsning så fort som mulig.

Da googler du kanskje hurtiglån på dagen, og får et par treff.

Både ordet hurtig og det etterfølgende på dagen innebærer det samme, at det skal gå fort.

Det innebærer som regel at du skal få bekreftelse på mottatt søknad, bli kredittvurdert, få lånepapirer til signering og få pengene på konto – alt på samme dag.

Med dagens systemer er det godt mulig. Mye av saksbehandlingen foregår elektronisk, og lånepapirene kan du signere hjemme hos deg selv med BankID.

Det er altså godt mulig å oppfylle dette samme dag, eller i det minste neste virkedag. Spørsmålet er vel om det er noen egentlig forskjell på det de kaller hurtiglån og andre lån på akkurat dette feltet.

Vi tilføyer at det er restriksjoner på å legge for stor vekt på raske utbetalinger av lån i annonseringen. I henhold til forskrift fra Justis- og beredskapsdepartementet skal det ikke framheves at man får rask svar på søknaden eller pengene raskt på konto i selve markedsføringen.

Det er det myndighetene karakteriserer som aggressiv markedsføring.

Kan jeg få hurtiglån uten kredittsjekk?

Kredittsjekken eller kredittvurderingen når du søker lån er selvfølgelig et forsinkende element. Man kan da spørre om man kan kutte ut denne delen for at det skal gå fortere å få lånet utbetalt.

Svaret er nei.

Ved alle lånesøknader, uansett hvordan du vil bruke pengene eller hvor mye du søker om, skal du kredittsjekkes.

Selv om det ikke var lovpålagt (det er det), ville enhver seriøs bank gjennomføre kredittvurderinger av alle søknader. Det innebærer innhenting av likningsopplysninger, oversikt over aktuelle gjeldsforhold fra et gjeldsregister og om du har registrerte betalingsanmerkninger i et kredittopplysningsforetak.

Den etterfølgende vurderingen avgjør hvor stort lån kredittinstitusjonen kan gi deg, og hvor mye de mener du kan tilbakebetale i måneden. Den har også betydning for hvilken rente du blir tilbudt.

Banken vil selvfølgelig føle seg sikre på at du kan betale tilbake lånet. De har samtidig et medansvar for at du ikke pådrar det mer gjeld enn du kan klare å betale tilbake.

Av disse grunnene vil du alltid bli kredittsjekket når du søker lån, hurtiglån eller ikke.

Hurtiglån har høy rente

Hurtiglån er som nevnt lån på lave beløp, med kort tilbakebetalingstid og høy effektiv rente.

Disse faktorene hører gjerne sammen.

Det er gjerne slik at høye lån har lav rente, og omvendt. Hurtiglån blir dermed relativt dyre lån.

Når vi se det sammen med et høyt etableringsgebyr og en kort tilbakebetalingstid, blir den effektive renta ekstremt høy. I en god til av tilfellene kan den overstige 100 %.

Effektiv rente får vi når vi inkluderer gebyrer i renten. Det er først når vi ser den effektive renta vi oppdager hvor dyrt det kan være.

Et annet problem med hurtiglån er at det gjerne kun løser et akutt likvid problem. Det er ofte ingen plan for å få økonomien på rett kjøl framover. Det kan ofte utløse nye søknader om hurtiglån.

Hva er forskjellen på hurtiglån og forbrukslån?

Med forbrukslån tenker vi gjerne på lån på litt større beløp enn hurtiglån. Hvor beløpsgrensen går, kan være litt diffus. De fleste setter den på rundt 50 000 kroner.

Et høyere lånebeløp innebærer som regel lavere nominell rente, og betydelig lavere effektiv rente.

Du vil også gjerne kunne tilbys lengre løpetid på et forbrukslån. Det normale er inntil fem år. Det betyr at du betaler et relativt mindre beløp per måned.

Den eneste betenkning er kanskje om du egentlig ikke trenger så mye penger, og at du ikke vil låne mer enn det behovet tilsier.

Dersom det er tilfelle, er det kanskje greit å ta et hurtiglån, betale det ned og bli ferdig med det.

Men det er jo ofte slik at et problem ikke kommer alene. Ligger du og vipper på grensen mellom penger som kommer inn og det som går ut hver måned, kan det hende det ikke er nok med bare et hurtiglån den aktuelle måneden.

Det kan komme nye kostnadstopper du vil trenge hjelp til.

Poenget er at det kan være bedre å ta opp et litt større lån som løser både aktuelle problemer og overskuelige kostnader som vil komme i løpet av kort framtid. Det kan også alltid dukke opp nye uventede utgifter.

Tar du opp et lån som er litt større enn det akutte problemet, kan du forebygge nye, Det er rimeligere med et forbrukslån enn flere hurtiglån du betaler parallelt.

Dersom du har tatt i litt for mye i søknaden din, kan du bare betale det tilbake som ekstraordinær innbetaling på forbrukslånet. Det er fullt lovlig.

Dersom du søker forbrukslånet ditt fra Sambla, kan du få ekstra gode rentetilbud. Vi innhenter tilbud fra 15 banker slik at du kan velge det som blir billigst for deg.

Har du allerede for mange hurtiglån?

Det er fort gjort å få dem, og det kan også fort bli for mange av dem.

Som vi har sett er hurtiglån relativt dyre kreditter. Har du tatt opp et lån blir det ofte til at du tar opp et nytt neste gang anledningen tilsier et behov.

Å sitte med en portefølje på flere slike lån er svært uøkonomisk. Dersom du har en knapp økonomi vil du kanskje også få betalingsproblemer.

Det innleder en ond sirkel som kan ende i inkassovarsler og totalt tap av kontroll over økonomien. Du bør ta et grep før det kommer så langt.

Løsningen kan være å ta opp ett nytt lån du kan betale ut alle de dyre hurtiglånene med. Det kaller vi refinansiering.

Du lager først en oversikt over hurtiglånene og hvor mye som står igjen på hvert enkelt.Når du summerer disse saldoene, ser du lånebeløpet du trenger til refinansiering.

Du bør samtidig se om det ligger omstendigheter fram i tid som gjør at du risikerer å ta opp nye hurtiglån. Det beste er å få de dyre lånene ut av livet ditt for godt.

Dersom du har gjeld på kredittkort, bør du inkludere disse når du søker refinansiering. Kredittkortgjeld holder generelt en høy rente, og det kan være vanskelig å betale det helt ned fordi du gjerne bruker det på nytt.

Fordelene med refinansieringslånet er at du vil få en gjennomsnittlig mye lavere effektiv rente enn da du betale på hurtiglån, smålån og kredittkort.

Totalt vil du få betydelig lavere månedlige utgifter. Disse kan ytterligere reduseres ved at du ber om lengre løpetid på refinansieringslånet. I en refinansiering kan du få opptil 15 års nedbetalingstid.

Du søker om refinansieringslån fra sambla ved å krysse av i feltet for refinansiering når du fyller ut en lånesøknad,

Søk Sambla og få lånesøknaden din vurdert av flere banker

On det er et ordinært forbrukslån du søker, eller om du vil refinansiere, har vi en bred stall av långivere som er beredte til å gi deg et godt tilbud.

Forbrukerløkononomens faste råd når du søker lån, er å søke flere steder for å være sikker på at du får det best mulige tilbudet,

Det får du altså gjennom én søknad til Sambla. Du søker, vi innhenter tilbudene og du velger det beste og signerer med BankID.

Spørsmål og svar – Smålån

Hva er hurtiglån?

Hurtiglån er et begrep som brukes for små lån med kort løpetid, høy rente og rask lånebehandling.

Hva er ulempen med hurtiglån?

Den fremste ulempen er en relativt høy rente sammenliknet med andre lån. Det er med andre ord ganske uøkonomisk med for mange hurtiglån.

Hvilke alternativer er det til hurtiglån?

Du kan ta opp et vanlig forbrukslån. Du må da ofte søke et noe høyere beløp, men det kan være et godt virkemiddel for å ordne opp i økonomien en gang for alle.

Hvordan kan jeg samle hurtiglån?

Dersom du har flere hurtiglån du betaler ganske mye på hver måned, kan du søke om å refinansiere dem hos Sambla. Det vil nesten alltid gi lavere kostnader.

Bankene vi sammenligner

Vis mer

Hva sier våre kunder om å samle lån?