Bytte bank

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Når jeg sammenligner godkjenner jeg brukeravtale, privacy policy og bekrefter at jeg er norsk statsborger.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Bytt bank for bedre betingelser
Sammenlign priser og vilkår
Få tilbud fra 20 banker gjennom Sambla
Bytt bank for bedre betingelser
Sammenlign priser og vilkår
Få tilbud fra 20 banker gjennom Sambla

Vurderer du å bytte bank? Det er enklere enn du kanskje tror. Det er ikke lenger slik at du har en bank på livstid. Det er heller ikke sikkert at det lønner seg.

I dag er det tilrettelagt slik at bankbytte skal foregå enkelt, uten altfor mye byråkrati. Det gjelder om du vil flytte samtlige banktjenester, eller for eksempel bare et enkelt lån.

Her kan du lese hvordan du gjør det, og hvordan det er mest fornuftig å innrette seg. Husk at bankbytte også kan være å refinansiere et enkelt lån for å få bedre betingelser. På Sambla finner du over 20 alternative banker som konkurrerer om deg som kunde. 

Hvorfor bytte bank?

Kanskje burde spørsmålet heller vært: Hvorfor ikke?

Nordmenn har en merkelig lojalitet til sin bankforbindelse. Ofte holder vi på den samme banken vi fikk vår første sparekonto som barn.

Det var muligens også mer naturlig i gamle dager at man holdt seg til en lokalbank eller den nærmeste bankfilialen. Slik er det imidlertid ikke lenger.

Alle banker opererer hovedsakelig på nett. Enkelte finner du også utelukkende der. Det betyr i praksis at du kan velge den som gir deg det beste tilbudet på den tjenesten du ønsker.

Bytting for alle banktjenester

Det er jo også et større mangfold av tjenester i dag. Der vi før bare hadde sparekonto og eventuelt et boliglån. har vi i dag bankkort, kredittkort, billån og diverse forbrukslån. Du kan flytte over samtlige banktjenester, eller velge en av dem. En bank kan være god på innskuddsrenter, mens en annen har lavere boliglånsrente.

Poenget ditt er å komme best ut av det på alle områder. Det kompliserer litt at bankene gir bedre betingelser for totalkunder. Da må du se hvor hovedtyngden ligger for deg. Har du lite innskudd, men et digert boliglån, er det ofte best å ha det der renta er lavest.

Slik bytter du bank

En grunn til at folk kvier seg for å bytte bankforbindelse, er at de tenker det er komplisert. Kanskje vil den banken du har sette seg imot det, og gjøre det vanskelig å gjennomføre.

Det er klart at banken ønsker å beholde kundene sine. Det er derfor myndighetene i sin visdom har lagt mye av jobben med overføring til den nye banken du velger.

Steg for steg – bytte bank

Fremgangsmåten er at du ganske enkelt starter med å etablere kontoer i den nye banken. Du registrerer deg enkelt på bankens nettløsning, og oppretter de nye kontoene derfra.

Deretter informerer du arbeidsgiver, NAV og andre som du mottar penger fra om den nye brukskontoen,

Så må du velge om du fortsatt vil beholde kontoene i den gamle banken i tillegg til de nye du har laget.

Egne skjema for bankbytte

Hvis du ønsker å avslutte dem, fyller du ut et skjema for bankbytte i den nye banken. Da ordnes alt automatisk for deg. Avtalegiro og eFaktura følger med. Du må riktignok fornye avtalegiroen da banken må ha tillatelse for å foreta automatisk trekk.

Finansportalen – et samarbeidsprosjekt mellom Forbrukerrådet og finansforetakene – kan du innlede prosessen ved å velge hvilken bank du vil flytte til. Her kan du også spesifisere tjenestene du ønsker å flytte; dagligbank, lån, banksparing eller alle tre.

Flytte boliglånet

Boliglånet er den tyngste utgiftsposten i mange husholdninger. Derfor er det mye å hente på å ha det beste lånet.

Det er ikke alltid det er så store forskjeller på den generelle boliglånsrenten bankene imellom. Snakker vi om én eller flere millioner i lån, teller imidlertid også de små marginene. En differanse på 0,1 prosentpoeng betyr tusen kroner i året per million du skylder. Kan du få en halv prosent lavere rente på et lån på tre millioner betyr det altså 15 000 kroner i året.

Sjekk ut boliglånsmarkedet årlig 

Økonomer anbefaler at du sjekker boliglånsmarkedet en gang i året for å sjekke hvordan lånet ditt ligger an. Ser du noen bedre, er det bare å sende en uforpliktende søknad. Mottar du et tilbud som er vesentlig bedre enn det du har i dag, kan du gi banken din en sjanse til å matche det. I motsatt fall kan du ta imot tilbudet du har fått.

Få bedre rente

Vær oppmerksom på at du kan kvalifisere til litt bedre rente enn det du har i dag dersom deler av boliglånet er nedbetalt eller boligen har steget i verdi. Da vil banken ha bedre sikkerhet. Det er også en god grunn til at de bør redusere renten.

Når du velger å flytte lånet, er det gjerne noen omkostninger til etableringsgebyr og notering av nytt pant. Du vil få en oversikt over dette i lånetilbudet. Da kan du vurdere om det er verdt det eller ikke.

Flytte forbrukslån

Alt kan altså flyttes. Men mest å hente er det kanskje på å få et nytt og bedre tilbud på forbrukslån.

Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Innvilgelse og rentesats beror derfor utelukkende på en vurdering av låntakerens økonomiske situasjon. Denne graderes gjennom en kredittscore som utarbeides etter lånesøknad. Det kan avstedkomme store renteforskjeller

Høyere lønn eller nedbetalt gjeld

Du kan tjene mye på å få en vurdering og et nytt tilbud fra en annen långiver.

Det kan også hende at din økonomiske situasjon har endret seg siden du tok opp lånet. Har du fått høyere inntekt eller nedbetalt gjeld siden det, vil du komme mye bedre ut av kredittvurderingen og kan få tilbud om en vesentlig lavere rente hvis du søker på nytt.

Refinansiering

Å flytte lån er en form for refinansiering. Å refinansiere betyr jo å skaffe ny finansiering som erstatter den du har i dag.

Med refinansieringslån tenker vi gjerne på et lån du bruker på å betale ut flere andre gjeldsforpliktelser.

Du kan få refinansieringslån både med og uten sikkerhet. Har du sikkerhet i bolig, vil du få bedre rente, men det er mulig å spare mye også på å refinansiere selv om du ikke har sikkerhet å tilby.

Det lønner det seg å refinansiere

Gjeld som har høy rente er det som er mest lønnsomt å refinansiere. Dette er typisk smålån og kredittkortgjeld. For andre gjeldsforpliktelser, som øvrige forbrukslån, skattegjeld eller fakturagjeld må det vurderes opp mot viktigheten av innfrielse og hvorvidt man kan få bedre rente på refinansieringslånet.

For skyldig skatt eller husleie er det jo svært effektive inndrivningsmuligheter som kan gjøre det hensiktsmessig å refinansiere for å få lengre tid til å betale det du skylder.

Bytt lån gjennom Sambla

Lånemulighetene hos Sambla har flere fordeler.

Det viktigste er at du kan sammenligne tilbud fra opptil 20 banker med de betingelsene du har på lånet ditt i dag. Svært ofte er det en annen bank enn din egen som går seirende ut av dette.

Alle tilbudene er dessuten uforpliktende, og tjenesten er fullstendig gratis. Du taper med andre ord intet på å prøve den ut.

Søk inntil 600 000 og få konkurransedyktige tilbud i dag!

Spørsmål og svar - Bytte bank

Hvorfor skal jeg bytte bank?
Du bør bytte bank når du ser at en konkurrerende bank kan gi deg bedre betingelser enn din aktuelle. Det anbefales å undersøke betingelser hos andre banker med jevne mellomrom.
Hvordan bytte bank?
Du starter med å søke om nye konti eller lån i den banken du ønsker å bytte til. Når dette er godkjent, kan du fylle ut et bankbytteskjema i nettbanken hos den nye banken. Du vil da få hjelp til å få avsluttet forholdene din i den gamle banken.
Hvor lang tid tar det å bytte bank?
Et bankbytte kan ta tid, Beregne 1-4 uker. For å sikre at du har penger tilgjengelig i denne perioden bør du overføre penger slik at du har noe på din nye lønnskonto.
Hva koster det å bytte bank?
I henhold til Finansportalen koster det 200 kroner hvis du vil flytte lånet ditt fra en bank til en annen (tinglysningsgebyret).

Bankene vi sammenligner

img
img
img
img
img
img
Vis mer