Lån uten sikkerhet

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Søk lån uten sikkerhet hos Sambla
Vi sammenligner lån fra over 20 banker
Refinansier for en bedre lånesituasjon
Søk lån uten sikkerhet hos Sambla
Vi sammenligner lån fra over 20 banker
Refinansier for en bedre lånesituasjon

Bankene gjør ofte krav til sikkerhet i form av personlige eiendeler eller eiendom som eksempelvis en bolig. Denne sikkerheten gjør det tryggere for bankene å låne ut penger og renten på et lån med sikkerhet er lavere enn på et lån uten sikkerhet. Lån uten sikkerhet medfører større risiko for tap og den høyere renten sikrer godtgjørelse av nedbetaling.

Renten er kostnaden for lånet og varierer utfra lånesituasjon og markedsutvikling. Det er også viktig å skille mellom effektiv og nominell rente. Den nominelle renten er kun selve renten uten andre kostnader. Effektiv rente er den totale prisen du betaler for lånet. Det er med andre ord den nominelle rente, etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader forbundet med lånet. I sammenligning av lån er det alltid den effektive renten som er viktig å se på.

Et forbrukslån uten sikkerhet er et lån uten pant i eiendeler eller eiendom og har en høyere risiko enn lån med sikkerhet. Forbrukslån uten sikkerhet kan også omtales som forbrukslån eller privatlån. Fordelene som forbrukslån uten sikkerhet har er:

  1. Fleksibilitet – Forbrukslån uten sikkerhet gir fleksibilitet da de kan brukes til en rekke ulike hensikter som refinansiering, boligoppussing og til større kjøp.
  2. Rask tilgang – Hvis et lån uten sikkerhet innvilges vil det som regel utbetales innen kort tid. Med Sambla som låneformidler skjer utbetaling av lån oftest etter 2-3 arbeidsdager.
  3. Fastrente – Mange lån uten sikkerhet kommer med fastrente, som gjør det enklere å budsjettere å planlegge tilbakebetaling.
  4. Lavere rente – Lån uten sikkerhet kommer ofte med lavere rente enn kredittkort, som kan gjøre de til et bedre valg for de som ønsker å spare penger på rentebetalinger.
  5. Bedre kredittscore – Hvis man betaler sitt forbrukslån i tide kan det bidra til å forbedre kredittscore over tid.

Hvor mye kan jeg låne uten sikkerhet?

Du kan låne mellom 5000 – 600 000 kroner. Lånet kan brukes på hva enn du selv ønsker. Det finnes flere forskjellige lånetyper, blant annet forbrukslån, privatlån og kredittlån.

Rentesatsen på et lån blir noe høyere hvis man ikke stiller med sikkerhet, men hvis man kontakter en låneformidler og får sammenligner tilbud fra flere banker og långivere kan man allikevel få innvilget et billig lån uten sikkerhet med gode lånevilkår og lav effektiv rente.

Vanlige grunner til å ta opp lån uten sikkerhet kan være:

1. Refinansiering av gjeld: Mange bruker lån uten sikkerhet for å omgjøre kredittkortgjeld med høy rente til et lån med avdrag og lang løpetid. Hvis du tar opp et lån uten sikkerhet og bruker det til å betale ned på flere kredittkort så kan du oppleve en reduksjon i renter og enklere nedbetaling.

2. Oppussing: Oppussingsprosjekter kan være dyre og kreve rask finansiering. Å ta opp et lån uten sikkerhet for oppussing kan bidra til å spre kostnadene for prosjektet og kan være mer kostnadseffektivt enn en kredittgrense for boligkreditt.

3. Å starte en bedrift: Oppstartskostnadene for en bedrift kan være høye og et lån uten sikkerhet kan gi de nødvendige midlene for å få bedriften i gang.

4. Betale for et bryllup: Bryllup kan være dyrt og mange par bruker lån uten sikkerhet for å dekke kostnadene.

5. Finansiering av ferie: Å ta en ferie kan være dyrt, men et lån uten sikkerhet kan brukes til å dekke de nødvendige kostnadene for reisen.

Refinansiering med lån uten sikkerhet

Hva er fordelene med å refinansiere til et lån uten sikkerhet?

  1. Reduksjon i månedlig avbetaling. Refinansiering av flere lån til ett lån kan redusere den totale månedlige nedbetaling ved å samle all gjeld i ett lån. Her kan du få en reduksjon i rentesatsen og spare penger på renter og gebyr.
  2. Forbedring av kredittscore: Refinansiering av flere lån til et lån kan forbedre kredittscore ved å redusere antall kontoer i kreditt-rapporten. I det lange løp kan dette forbedre kredittscoren din.
  1. Fleksible vilkår: Refinansiering av flere lån til ett lån kan gi mer fleksibilitet. Dette kan inkludere lengre nedbetalingstid, lavere renter og fleksible betalingsmåter. Refinansiering gir også større kontroll over privatøkonomien gjennom at du bare trenger å forholde deg til én faktura i måneden.

Hva betyr «å stille med sikkerhet»?

Når banker skal låne ut penger, spesielt store summer, vil de forsikre seg om at et eventuelt mislighold av lånet ikke vil føre til store økonomiske tap. Det er da man begynner å snakke om sikkerhet og pant, og som lånekunde handler det primært om å bygge seg opp en tillit hos banken i forbindelse med lån.

Et enkelt eksempel er å stille sin bolig som sikkerhet i forbindelse med et boliglån. Hvis man ikke klarer å betale dette lånet slik låneavtalen tilsier, kan banken som følge av dette kreve sine penger tilbake i form av boligen som er oppført som sikkerhet.

Les mer om lån med sikkerhet her.

Hvilke objekt kan brukes som sikkerhet?

Hva banken krever i forbindelse med sikkerhet, avhenger av størrelsen på lånet. Hvis man ønsker et boliglån, som ofte dreier seg om store beløp, tar banken sikkerhet i boligen det gjelder.

Skal man derimot kjøpe en bil eller båt, er det ofte tilstrekkelig for banken at man stiller med sikkerhet i kjøpsobjektet. En annen persons eiendeler kan også stilles som sikkerhet, og da stiller denne personen som kausjonist for lånet.

En kausjonist er en person som stiller med garanti til banken om å betale lånet ditt hvis du mister inntekt eller betalingsevne.

Hvordan kan man låne uten sikkerhet?

Muligheten for å låne penger uten sikkerhet i dag er god. Det kan hjelpe mange på veien mot en mer stabil økonomi. Om man for eksempel har opparbeidet seg stor gjeld i form av flere smålån med høy rente og dermed ikke klarer å nedbetale tilstrekkelig, vil det være fordelsmessing med refinansiering.

Men hvis man i dette tilfellet ikke eier en bolig eller andre objekt med tilstrekkelig verdi, kan bankene være svært skeptiske til å tilby det lånet man trenger og dermed står man fast på samme sted.

Med Sambla som låneformidler, kan man enkelt finne den banken eller långiveren som kan tilby det lånet man trenger. Ved å søke om lån gjennom Sambla kan man få tilbud fra flere banker og långivere kun ved å søke én gang, og ved hjelp av en personlig rådgiver kan man finne det lånet som passer best. Som kunde hos Sambla kan man også forvente rask behandlingstid, og vi jobber for å gi våre kunder svar umiddelbart. Selv om det ikke alltid kan garanteres, er det faktisk mulig å få forbrukslån, og andre typer lån, uten sikkerhet på dagen.

Les mer om: Lån på dagen

Lån og kredittsjekk

Å foreta en kredittsjekk er vanlig prosedyre for banker og långivere når de vurderer en lånesøknad. Allikevel er det mulig å få lån uten kredittsjekk og i noen tilfeller kan man også få innvilget forbrukslån uten sikkerhet med betalingsanmerkning. Hvis man sliter med inkassokrav eller faktorer som resultater i negative kredittvurderinger, kan det lønne seg å kontakte en låneformidler og få veiledning angående lånemuligheter.

Hva burde man tenke på før man tar opp et lån uten sikkerhet?

Før du tar opp et lån uten sikkerhet er det viktig å stille seg selv noen spørsmål angående sin personlige økonomi. Hvor mye penger har jeg igjen etter alle utgifter, regninger og annet forbruk er betalt? Er inntektsnivået mitt høyt nok? Hvordan vil privatøkonomien min se ut etter låneopptagelse? Sett opp en budsjett slik at du har en god oversikt over hvilken sum det vil være mulig for deg å betale ned på hver måned.

Søknadsprosessen

Når du er på utkikk etter et lån uten sikkerhet er det viktig å gjøre seg bevisst på hva det lånet innebærer og sammenligne alternativene man har. Det er mange låneaktører på markedet og hver har sine egne vilkår og betingelser.

Noen ting du bør vurdere når du sammenligner långivere inkluderer effektiv rente, tilbakebetalingstiden og eventuelle gebyrer eller avgifter. Sambla har låneagenter som sammenligner dette for deg og gjør prosessen enkel og forståelig.

Hva trenger du for å søke om lån uten sikkerhet?

For å søke etter et lån uten sikkerhet vil de fleste låneaktører kreve basisinformasjon om deg. Dette inkluderer navn, adresse, fødselsdato, ansettelseshistorikk og inntekt. Du kan også bli bedt om å oppgi dokumenter som støtter din søknad, som kontoutskrifter eller lønnslipper. Sambla har låneagenter som sammenligner lån fra 20+ ulike banker for deg og kan dermed finne det lånet som passer deg og ditt behov best.

Mottakelse av ditt lån uten sikkerhet

Etter at du har søkt om et privatlån og blitt godkjent, vil du vanligvis motta midlene innen få dager. Det nøyaktige tidspunktet vil avhenge av utlåner, men du kan generelt forvente å ha pengene på kontoen din innen en uke.

Nedbetaling av ditt lån uten sikkerhet

Det er viktig å foreta betalingene dine i tide for å unngå forsinkelsesgebyrer eller skade på din kredittscore. Du vil vanligvis ha en utsettelsesperiode på 10-15 dager etter forfallsdatoen før et forsinkelsesgebyr påløper. Hvis du vet at du ikke vil kunne foreta en betaling, bør du kontakte utlåner så snart som mulig for å avtale en betalingsplan.

Tidlig nedbetaling av ditt lån

Det finnes ingen straff for å betale ned på det personlige lånet ditt tidlig, men du bør sjekke med utlåner for å se om det er noen forskuddsbetalingsgebyrer. Disse gebyrene kan variere fra 1-5 % av det totale lånebeløpet og belastes vanligvis hvis du betaler ned lånet innen de 2 første årene.

Hvis det ikke er noen forskuddsbetalingsgebyrer, kan det være lurt å vurdere ytterligere innbetalinger på lånet for å spare på rentekostnadene i løpet av lånets levetid.

Hvis du vurderer å ta opp et privatlån, er det et par ting du må huske på.

  1. Få et godt innblikk i egen privatøkonomi og sett opp et budsjett for hvilken sum som er mulig for deg å nedbetale månedlig.
  2. Samle nødvendige dokumentener om inntekt og ytterligere informasjon før du søker.

Og til slutt, sørg for at du forstår tilbakebetalingsprosessen og tidslinjen for betalinger som kommer.

Private lån kan være en fin måte å refinansiere gjeld eller finansiere et stort kjøp. Men det er viktig å huske at det er en alvorlig økonomisk forpliktelse. Så sørg for at du forstår alle vilkår og betingelser før du signerer en avtale.

Husk disse punktene før du tar opp et lån:

1. Rente: Sammenlign effektiv rente som tilbys av ulike långivere og sørg for at du forstår vilkårene og betingelsene knyttet til lånet. Hos Sambla gjør våre låneagenter dette for deg og finner den optimale effektive renten for ditt lån.

2. Lånebeløp: Beregn lånebeløpet du trenger å låne og ta hensyn til eventuelle ekstra utgifter du måtte pådra deg.

3. Tilbakebetalingsplan: Vær oppmerksom på tilbakebetalingsvilkårene og sørg for at du har råd til de månedlige avbetalingene.

4. Kredittscore: Sørg for at kredittpoengsummen din er god før du søker om et personlig lån.

5. Låneformål: Vurder formålet med lånet og sørg for at det er det mest kostnadseffektive alternativet for beløpet du trenger å låne.

6. Lånegebyrer: Vær oppmerksom på eventuelle tilleggsgebyrer knyttet til lånet, for eksempel etableringsgebyrer, gebyrer for forsinket betaling og forskuddsbetalingsgebyrer

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Bruker du Sambla kan du låne opptil 600 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv.

Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar over 20 ulike banker og långivere se på søknaden din også kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres til kontoen din innen 2-3 arbeidsdager.

Spørsmål og svar – Lån uten sikkerhet

Hva er lån uten sikkerhet?

Med sikkerhet menes det pant, for eksempel tar man ofte pant i en bolig. Lån uten sikkerhet er altså et lån uten pant i eiendeler eller verdier. Lån uten sikkerhet omtales også ofte som forbrukslån eller privatlån

Hvor mye kan jeg låne uten sikkerhet?

Hos Sambla kan du søke om lån fra 5000 opptil 600 000 kroner uten sikkerhet.

Kan jeg refinansiere lån jeg har fra før med et lån uten sikkerhet?

Ja, du kan søke om refinansiering uten sikkerhet opp til 600 000. Kryss av i det feltet i søknadsskjemaet hvor det står at du ønsker å refinansiere.

Hva er fordelene ved å refinansiere til lån uten sikkerhet?

Refinansiering av smålån med høye renter til ett lån forenkler din lånesituasjon med at du bare trenger å forholde deg til en regning i måneden, om du også får en lavere rente på lånet ditt kan du spare penger i det lange løp.

Bankene vi sammenligner

Vis mer