Flytte lån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Flytt lånet ditt
Få lavere rente
Sammenlign 20 banker
Flytt lånet ditt
Få lavere rente
Sammenlign 20 banker

Det er alltid mulig å flytte lån til annen bank dersom du kan få bedre betingelser der. Derfor bør du sjekke markedet jevnlig. Det gjør du for eksempel ved å sende uforpliktende lånesøknad til Sambla for å se hvilke tilbud det er mulig å få.

  • Én søknad videresendes over 20 banker og långivere
  • Du får hjelp til å flytte lånene dine.
  • Du kan redusere renten og spare penger hver måned.

Her skal vi se nærmere på det praktiske i forbindelse med flytting av lån, hva du bør tenke på og ikke minst hvordan du kommer best ut av det med et uforpliktende tilbud fra Sambla.

Hvilke typer lån kan flyttes?

I prinsippet kan de fleste typer lån flyttes, eller i hvert fall refinansieres.

Det mest praktiske er forbrukslån, hvor det er få formaliteter. Her kan du bare søke om et nytt lån du betaler ut det gamle med.

Flytte forbrukslån

Det er på lån uten sikkerhet, altså forbrukslån, de største marginene ligger. Renten på disse lånene varierer stort ut fra hvordan långiver vurderer din økonomi.

En gunstig kredittvurdering kan gi deg en nominell rente ned mot 7 %. I den andre enden av skalaen finner vi renter opp mot 25 %. Desto høyere lån du har, jo mer kan du spare på å flytte det til et nytt lån med bedre rente.

Slik flytter du ditt forbrukslån

Det er enkelt å flytte lån. Du trenger bare å søke om et lån på tilsvarende beløp. Når dette utbetales, bruker du pengene til å utbetale det lånet du vil flytte.

Det kan imidlertid være gunstig å søke det det nye lånet som refinansieringslån. Da vil den banken som innvilger betale ned lånet direkte for deg uten at det går via din konto.

Fordelen med det er at et refinansieringslån ikke øker totalgjelden din. Det betyr en lavere gjeldsgrad, bedre kredittscore og mulighet for enda lavere rente.

Når du søker lån via Sambla krysser du enkelt av i avkrysningsboksen for refinansiering.

Flytte boligån

Flytting av boliglån er også svært relevant. Mange økonomer mener forbrukere burde bytte bank oftere. Det er noen formaliteter med overføring av pant, men det vil i stor grad den nye banken ordne for deg. Dersom du har fastrente på boliglånet, er det imidlertid bestemte regler som gjelder. Les om dette lenger ned.

Det er ingen som sier at du skal ha boliglånet ditt i den samme banken helt til det er nedbetalt. Nordmenn lider i stor grad av en misforstått lojalitetsfølelse til sin faste bank.

Banken tjener gode penger på dine lån. Hvis de ikke kan gi deg bedre betingelser enn konkurrerende banker, er de ikke verdige.

Sjekk boliglånet en gang i året

Du bør sjekke betingelsene minst en gang i året. Bankene setter rentene opp og ned i takt med styringsrenten til Norges Bank, men noen setter den hyppigere opp enn ned.

Det er ikke like store forskjeller mellom boliglånsrenten som med rente på forbrukslån. På den annen side er det som regel snakk om mye større beløp når det er lån på bolig. Har du boliggjeld på 1 million kroner, vil kun et tiendels prosentpoeng i forskjell utgjøre en tusenlapp i året.

Det er enkelt å flytte boliglån til annen bank. Din nye långiver vil ordne formalitetene og si opp lånet i din gamle bank.

Flytte billån

Flytting av billån med pant i kjøretøyet er det mer komplisert å få til. Det er kun ved kjøp av bilen du faktisk kan pantsette den. Likevel er det et fåtall banker som tilbyr denne tjenesten. Billån uten pant er derimot helt kurant å overføre til ny långiver.

Flytte studielån

Et studielån gis kun av Statens Lånekasse. Det er dermed ingen steder du kan flytte det. Uansett er studielånet det gunstigste lånet det er mulig å få i Norge, og det ville derfor ikke ha noen hensikt å flytte.

Få beste rente ved flytting av forbrukslån

Når du først skal flytte lånet ditt, bør du sørge for å innhente det aller beste tilbudet det er mulig å få. Det finner du ikke alltid i den første banken du undersøker.

Slik bør du gå fram:

  1. Send din søknad om forbrukslån til flere banker samtidig. Her kan du søke gjennom Sambla for å nå fram til over 20 banker på én søknad.
  2. Vent til du har fått svar fra alle før du sammenligner.
  3. Finn det tilbudet som gir deg lavest rente og som passer med dine øvrige preferanser med hensyn til lånebeløp og nedbetalingstid.
  4. Aksepter lånet med BankID
  5. Pengene er på din konto i løpet av få dager.

Flytte lån med fastrente

Mange har bundet rente sin for en avgrenset periode. Det kaller vi lån med fastrente.

Dersom renten i markedet er lavere enn din fastrente, kan du kanskje bli fristet til å flytte lånet. Her har imidlertid banken du har fastrentelånet ditt i gardert seg. Hvis du innfrir lånet før bindingstiden er over, får du såkalt underkurs eller overkurs. Det betyr at du må betale det banken taper i forhold til markedsrente for tiden som er igjen av bindingstiden.

Det er ikke noe hinder for å flytte lånet selv om du har fastrente, men du vil altså ikke tjene på det. Det kan da være at det er like greit å vente til bindingstiden er over, og så vurdere å flytte lånet til en annen bank.

Spørsmål og svar – Flytte lån

Er det mulig å flytte bank lån?

Ja, vanligvis er det en kurant affære. Du søker bare et nytt lån du erstatter ditt gamle lån med.

Hvordan bytte lån?

Undersøk hvilken rente du kan få i andre banker, for eksempel ved å innhente tilbud fra over 20 banker i Sambla. Hvis du aksepterer et tilbud om nytt lån, kan den nye långiveren ordne formalitetene for deg.

Hva koster det å flytte lån?

Det vil normalt beregnes et etableringsgebyr for det nye lånet. Hvis det må tegnes nytt pant vil det også følge med gebyrer til det.

Kan jeg flytte lån med fastrente?

Ja, men det vil bli beregnet overkurs og underkurs ved innfrielse av fastrentelånet. Det betyr at du ikke nødvendigvis vil tjene på å bytte fastrentelånet med et lån med lavere rente.

Bankene vi sammenligner

Vis mer