Avtalegiro og eFaktura

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Avtalegiro og eFaktura
Flytte avtalegiro
Endre avtalegiro
Avtalegiro og eFaktura
Flytte avtalegiro
Endre avtalegiro

eFaktura og Avtalegiro er verktøy som forenkler håndteringen av regninger og betalinger. Disse elektroniske betalingsmetodene gir deg muligheten til å automatisere betalingene dine, noe som sparer tid, minimerer risikoen for forsinkede eller glemte betalinger, og gir deg bedre kontroll over betaling av for eksempel lån.

Avtalegiro – slik fungerer det

Avtalegiro er en betalingsordning der du gir en fullmakt til banken din til å trekke beløp direkte fra kontoen din for å betale regninger. Du inngår en avtale med kreditor (f.eks. et selskap eller en organisasjon du skylder penger til) om å betale regningene automatisk ved forfallsdato. Med avtalegiro kan du også velge å reservere deg mot trekket hvis du ønsker å se gjennom regningene først.

Fordeler med avtalegiro

 1. Automatisert betaling. Avtalegiro gjør det mulig å automatisere betalingen av regningene dine. Betalingene trekkes automatisk fra kontoen din på forfallsdatoen, som gjør at du slipper å betale manuelt og reduserer risikoen for å betale for sent eller glemme betalinger, med det unngår du også gebyrer og forsinkelser.
 2. Bekvemmelighet. Ved å bruke Avtalegiro så slipper du å huske på å betale regningene hver måned eller håndtere betalinger.
 3. Forutsigbarhet. Med bruk av Avtalegiro så vet du nøyaktig når betalingene vil bli utført, da beløpet blir trukket automatisk. Dette gir forutsigbarhet for fremtidige betalinger.
 4. Enklere budsjettering. Avtalegiro gjør det lettere å holde oversikt over utgiftene dine og budsjettere riktig, da betalingene skjer regelmessig og forutsigbart.
 5. Fleksibilitet og kontroll. Du kan enkelt administrere Avtalegiroen din ved å legge til eller fjerne regninger etter behov. Dette gir deg fleksibilitet til å tilpasse betalingene etter dine preferanser og gi bedre kontroll over økonomien din.
 6. Miljøvennlig. Avtalegiro bidrar til å redusere bruk av papir ved å erstatte fysiske regninger og sjekker med elektroniske betalinger.

eFaktura – slik fungerer det

eFaktura er en moderne og effektiv betalingsløsning som erstatter tradisjonelle papirfakturaer. Denne elektroniske fakturaen sendes direkte til nettbanken din i et standardisert format. Med eFaktura kan du enkelt motta, administrere og betale regninger elektronisk, og dermed forenkle og effektivisere betalingsprosessen.

Fordeler med eFaktura

 1. Enkel administrasjon. eFaktura er en elektronisk faktura som sendes direkte til nettbanken din i et standardisert format. Det gjør betalingsprosessen enklere ved å sende fakturaer direkte til nettbanken din. Det betyr at du slipper å skrive inn betalingsinformasjonen manuelt.
 2. Bedre oversikt. Ved å motta og administrere fakturaer i nettbanken din, får du en mer oversiktlig og strukturert betalingshistorikk. Du kan enkelt se tidligere fakturaer og betalingsstatus.
 3. Tidsbesparelse. Ved å bruke eFaktura kan du effektivisere betalingsprosessen og spare tid ved å unngå manuelle oppgaver som skriving av sjekker eller manuell innlegging av betalingsdetaljer.
 4. Miljøvennlig. eFaktura bidrar til å redusere papiravfall og miljøpåvirkning ved å eliminere behovet for fysiske fakturaer og brev.

Både avtalegiro og eFaktura gir deg mer bekvemmelighet og sikkerhet, da de automatiserer betalingsprosessene og hjelper deg med å unngå forsinkede betalinger. Begge disse metodene kan spare deg for tid og bekymringer ved å sørge for at regningene dine blir betalt i tide, og du kan ha bedre oversikt over økonomien din.

Opprette avtalegiro

Det å sette opp avtalegiro er som regel en enkel prosess, hvor du skal få hjelp og veiledning av banken din. Under her får du en punktvis liste for hvordan prosessen ser ut.

 1. Kontakt banken din. Ta kontakt med banken din enten ved å besøke en filial, ringe kundeservice eller bruke nettbanken. Spør om de tilbyr avtalegiro-tjenesten og få informasjon om prosessen.
 2. Velg regninger. Identifiser hvilke regninger du ønsker å sette opp med avtalegiro. Dette kan være regninger som gjentar seg hver måned eller som har faste beløp.
 3. Samtykkeerklæring. Banken vil be deg om å fylle ut en samtykkeerklæring for hver regning du ønsker å sette opp med avtalegiro. Dette er en bekreftelse på at du gir banken tillatelse til å trekke beløpet fra kontoen din.
 4. Fullmaktsskjema. Du må også fylle ut et fullmaktsskjema som gir banken tillatelse til å trekke beløpene fra kontoen din på vegne av regningsmottakerne.
 5. Signering og levering. Signer samtykkeerklæringen og fullmaktsskjemaet. Lever deretter dokumentene til banken, enten ved å sende dem via post eller levere dem personlig.
 6. Aktivering. Banken vil behandle søknaden din og aktivere avtalegiroen. Du vil motta en bekreftelse fra banken når alt er satt opp og klart til bruk.

Det kan ta noen virkedager før avtalegiroen aktiveres, så det kan være lurt å følge opp med banken for å sikre at alt går som planlagt. Når avtalegiroen er aktivert, vil beløpene automatisk bli trukket fra kontoen din på forfallsdatoene.

Flytte avtalegiro

Hvis du ønsker å flytte en eksisterende avtalegiro til en annen bankkonto, kan du følge disse trinnene:

 1. Velg ny bankkonto. Ha klar den nye bankkontoen du ønsker å flytte avtalegiroen til. Sørg for å ha alle nødvendige detaljer og dokumentasjon for denne kontoen tilgjengelig.
 2. Kontakt banken. Ta kontakt med den nye banken enten ved å besøke en filial, ringe kundeservice eller bruke nettbanken. Informer dem om at du ønsker å flytte en eksisterende avtalegiro fra en annen bank.
 3. Be om flytteprosessen. Banken vil gi deg informasjon om prosessen for å flytte avtalegiroen. De kan be om dokumentasjon av den eksisterende avtalegiroen, som samtykkeerklæringer og fullmaktsskjemaer.
 4. Informer regningsmottakeren. Kontakt regningsmottakerne (de som sender deg regningene) og informer dem om at du har flyttet avtalegiroen til en ny bankkonto. Be dem om å oppdatere betalingsinformasjonen sin for å trekke beløpene fra den riktige kontoen.
 5. Oppdater betalingsdetaljer. Sammen med banken din og regningsmottakerne, sørg for at betalingsdetaljene er riktig oppdatert. Dette inkluderer riktig kontonummer og eventuelle andre nødvendige detaljer som kan variere fra regningsmottaker til regningsmottaker.
 6. Bekreftelse. Etter at alt er satt opp og klart, vil du få bekreftelse fra banken om at avtalegiroen er flyttet til den nye bankkontoen og er aktiv.

Det er viktig å merke seg at du bør ta hensyn til timingen av flytteprosessen, slik at det ikke oppstår noen avbrudd i betalingene. Sørg for å koordinere med både den gamle og den nye banken for å sikre at alt blir flyttet sømløst.

Husk også at det kan være lurt å holde oversikt over betalingene og kontrollere at de blir trukket fra den riktige bankkontoen etter flyttingen.

Endre avtalegiro

Du kan enkelt endre AvtaleGiro ved å følge disse trinnene:

 1. Logg inn på mobilbanken eller nettbanken din.
 2. Finn alternativet for AvtaleGiro under Betaling.
 3. Velg den aktuelle AvtaleGiroen du ønsker å endre.
 4. Du vil ha muligheten til å endre trekkontoen eller justere den månedlige beløpsgrensen.
 5. Skriv inn den nye informasjonen og bekreft endringene.
 6. Hvis du også ønsker å endre forfallsdatoen, må du kontakte betalingsmottakeren direkte for å avtale dette.
 7. Hvis du bare trenger å endre en enkelt betaling under AvtaleGiroen, kan du gjøre det under Forfall.

Ved å følge disse trinnene kan du enkelt oppdatere og tilpasse AvtaleGiroen din basert på dine behov og preferanser. Vær oppmerksom på at prosedyrer og tilgjengelige alternativer kan variere mellom forskjellige banker og betalingsmottakere, så det kan være lurt å kontakte dem direkte for detaljert veiledning.

Spørsmål og svar – Avtalegiro og eFaktura

Hva er forskjellen på eFaktura og Avtalegiro?

eFaktura er en elektronisk faktura som sendes direkte til nettbanken din, og du godkjenner og betaler den manuelt. Avtalegiro derimot, er en ordning hvor du gir banken fullmakt til å trekke beløpet direkte fra kontoen din på forfallsdatoen. eFaktura krever manuell godkjenning, mens Avtalegiro er en automatisk trekkordning.

Hvordan flytter jeg Avtalegiro?

For å flytte en Avtalegiro til en annen bankkonto, må du kontakte banken din og be om å endre trekkontoen for Avtalegiroen. Banken vil veilede deg gjennom prosessen og kreve godkjenning basert på deres retningslinjer.

Hvordan endrer jeg Avtalegiro?

For å endre beløpet eller andre detaljer på en eksisterende Avtalegiro, logg inn på mobil- eller nettbanken din. Gå til Betaling og deretter Avtalegiro. Velg den aktuelle Avtalegiroen, gjør nødvendige endringer som trekkonto eller beløpsgrense, og bekreft endringene.

Hvordan fjerner jeg Avtalegiro?

Ønsker du å fjerne en Avtalegiro, kan du gjøre dette ved å logge inn på mobil- eller nettbanken din. Gå til Avtalegiro-seksjonen under Betaling, velg Avtalegiroen du ønsker å fjerne, og finn alternativet for å kansellere eller stoppe Avtalegiroen.

Bankene vi sammenligner

Vis mer