Kredittsjekk deg selv gratis

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Kredittsjekk deg selv gratis
Finn ut din kredittscore
Forbedre din kredittscore
Kredittsjekk deg selv gratis
Finn ut din kredittscore
Forbedre din kredittscore

En kredittsjekk, også kalt kredittvurdering, er en kontroll av en persons økonomiske situasjon. En kredittvurdering skiller seg fra kredittsjekk da en vurdering er en analyse av den generelle betalingsevnen du har, mens en kredittsjekk ser på inntekt og eventuelle betalingsanmerkninger.

Opplysningene som den henter ut om deg er:

 • Folkeregistrerte adresse
 • Skatteligning
 • Bruttoinntekt
 • Betalingsanmerkninger
 • Aktive inkassosaker
 • Kredittscore

Hvem utfører kredittsjekker?

Kredittsjekker utføres oftest av banker, kredittkortselskap og andre långivere. Formålet er å finne ut av tilbakebetalingsevnen til en potensiell kunde.

Hvordan kan du finne ut av din egen kredittscore?

Hvis du ønsker å vite din kredittscore før du søker om lån fra banken så er det fullt mulig å kredittsjekke deg selv. Les mer om kredittvurdering hos Sambla – kredittscore og kredittrating

Kredittsjekk deg selv og skaff et overblikk over din økonomiske situasjon – det eneste du trenger er BankID.

Hvorfor burde du kredittsjekke deg selv?

I situasjoner hvor man søker om lån, enten om det er snakk om boliglån, forbrukslån, billån eller kredittkort så vil kredittscore ha en påvirkning på om du får innvilget lån eller ikke.

Kredittscoren har en betydning for hvilken lånesum man kan få og vil også ha en innvirkning på hvor god rente man får. Høy kredittscore øker altså muligheten for høyere lånesum og lavere rente.

Bli kjent med din kredittscore gjennom en online kredittsjekk og finn ut hvordan ditt potensial for lån ser ut. Har du en lavere kredittscore enn ønskelig får du dermed tid til å forbedre scoren før du sender inn søknad om lån. Dermed øker du sjansen for en godkjent lånesøknad.

Din personlige kredittscore

Basert på den økonomiske informasjonen som finnes om deg vil du motta en kredittscore under en kredittsjekk. Informasjonen kan hentes fra Folkeregisteret, Brønnøysundregistrene, Skatteetaten og inkassoselskap.

For å kunne innhente kredittopplysninger kreves det bevilling fra Datatilsynet. Eksempler på store aktører i Norge som driver med kredittvurdering er:

 • Experian Norge
 • Bisnode Norge
 • EVRY

På bakgrunn av tilgjengelige opplysninger og andre variabler som alder, inntektsutvikling, bosted, flyttehistorikk og betalingshistorikk vil byråene regne ut en kredittscore. Dette er ofte en tallverdi fra 0 til 100, men intervallet på utregningen varierer fra byrå til byrå og kan også ligge på mellom 0 og 5.

Kredittscoren gir en indikator på sannsynligheten for at:

 • Du forsømmer lånet ditt.
 • Du betaler lånet tilbake.
 • Du avslutter låneforholdet.

Hva er en god kredittscore?

Kredittscoren måler i hovedsak hvilken risiko kunden har for å misligholde lånet sitt. En god kredittscore betyr lav risiko. En høy kredittscore utgjør en lav risiko for mislighold av lån og kunder med høy kredittscore vil i de fleste tilfeller godkjennes for lån. En kredittscore fra 71 til 100 vil til eksempel være en svært god score.

Hvilke faktorer går inn i en kredittscore?

Det er mange ulike faktorer som påvirker kredittscoren. Inntekt er den viktigste faktoren, hvor størrelse og stabilitet har en stor påvirkning. En varierende inntekt kan ha en negativ påvirkning på kredittscoren. Som hovedregel vil en stabil og solid inntekt alltid være forholdsmessig og trekke opp kredittscoren, på samme måte som en ustabil og varierende inntekt vil trekke ned kredittscoren.

Faktorer som gir et positivt utslag på kredittscoren er:

 • Stabil og høy inntekt over lengre tid
 • Folkeregistrert adresse over lengre tid
 • Fast ansettelse
 • Alder (mindre viktig med stabil inntekt over lengre tid)
 • Ingen betalingsanmerkninger eller inkassosaker

Hvordan kan du forbedre kredittscoren din?

Det viktigste du kan gjøre for å heve kredittscoren din er å kvitte deg med gjeld som er mulig å nedbetale. En kredittsjekk vil fortelle deg om du kan søke med en gang eller om du må forbedre kredittscoren din før du kan søke.

1. Kvitt deg med betalingsanmerkninger og inkassokrav

Skap en oversikt over hvilke utgifter du har hver måned og når regninger skal betales. Betalingsanmerkninger og aktive inkassosaker vil trekke ned kredittscoren og minske muligheten for en innvilget lånesøknad. Hvis du betaler ned eventuelle krav og passer på å betale regninger i tide vil det ha positivt utslag på din kredittscore.

2. Forsøk å redusere din eksisterende gjeld

Sett av penger månedlig for å betale ned på den gjelden du allerede har, enten om du har boliglån, forbrukslån eller studielån vil det være en svært god ide å betale ned på det du har økonomisk rom for. Prioriter gjelden din og dropp unødvendige kjøp i en viss periode – det vil lønne seg!

3. Skap og bevar en stabil og solid inntekt

En fast inntekt over lengre tid avgjørende for en god kredittscore. I noen tilfeller, for eksempel boliglån, er fast inntekt et krav. Har du mulighet til å få lønnsøkning eller eller ta på deg småjobber for å heve inntektsnivået kan det være en smart ide.

4. Samle smålån og refinansier

Det kan være dyrt å ha flere smålån hos ulike steder. Høye renter, gebyrer og avdrag på flere lån kan utgjøre en betydelig kostnad utover selve lånebeløpet. Samler du alle lånene i ett kan du spare penger og redusere utgiftene dine. Sambla hjelper deg å undersøke om refinansiering er riktige valget for deg, les mer om refinansiering.

5. Spar penger til egenkapital

Hvis du klarer å spare opp kapital før du søker om lån så er det veldig smart. Mange bruker BSU-konto for å spare opp til egenkapital, ifølge BSU-reglene for 2023 kan du spare opp til 27 500 kroner årlig og få 10% av beløpet som skattefritak.

Egenkapital er en stor fordel når du søker om lån, det fungerer som en økonomisk sikkerhet for banken og for deg. Å spare opp egenkapital er derfor en flott måte å forbedre kredittscore og kredittverdighet.

Lån uten kredittsjekk?

Banker og andre låneformidlere i Norge er pålagt å utføre kredittsjekk av potensielle lånekunder, så i prinsipp finnes det ikke lån uten kredittsjekk. En kredittsjekk beskytter både banken og kunden mot å havne i en sårbar situasjon.

Sambla som låneformidler

Har du utført en kredittsjekk på deg selv og føler deg trygg på din kredittscore er du velkommen til å bruke oss som låneformidler.

Vi hjelper deg gjerne å refinansiere dine tidligere lån og kreditter slik at du kan forbedre din kredittverdighet. Du kan refinansiere opptil 600 000 kroner og vi hjelper deg å sammenligne renten hos over 20 banker og långivere.

Spørsmål og svar – Kredittsjekk deg selv

Hva er en kredittsjekk?

En kredittsjekk er innhenting av opplysninger om din økonomi i forbindelse med en søknad om lån eller annen kreditt. Sjekken inkluderer eventuelle betalingsanmerkninger og en kredittscore.

Hva er en kredittscore?

En kredittscore en en score som dannes på bakgrunn av din økonomiske historie og situasjon. Fast arbeidssted, adresse og inntekt er faktorer som påvirker kredittscoren. Stabilitet og høy inntekt er nøkkelord for en god kredittscore.

Kan jeg reservere meg mot en kredittsjekk?

Du kan sperre deg mot kredittsjekk når det kommer til enkeltforespørsler, men ikke mot utlevering av kredittopplysninger til banker og finansieringsvirksomheter. For å sette kredittsperre må du ta kontakt med kredittopplysningsforetakene.

Kan jeg få lån uten kredittsjekk?

Alle registrerte banker og utlånere vil ta en kredittsjekk før de behandler en lånesøknad.

Bankene vi sammenligner

Vis mer