Delbetaling

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Slik fungerer delbetaling
Delbetaling kan bli dyrt
Få bedre vilkår med Sambla
Slik fungerer delbetaling
Delbetaling kan bli dyrt
Få bedre vilkår med Sambla

Med delbetaling tenker vi på at deler opp betalingen for en vare eller tjeneste. Det vanlige er at du betaler et bestemt beløp hver måned inntil det du har kjøpt er nedbetalt. Et annet ord for dette er avbetaling.

Slike betalingsløsninger har eksistert lenge. De var svært vanlige i tider hvor folk hadde vesentlig lavere inntekter enn i dag, Da tok det også lenger tid å skaffe nok penger til å skaffe det nødvendige til husholdningen.

I den senere tiden har delbetaling fått en viss renessanse. En grunn til dette er at den inkluderes som et alternativ i moderne betalingsløsninger i nettbutikker, som blant annet leveres av Klarna.

I det følgende skal vi se nærmere på det med delbetaling, og hvordan det egentlig står seg i forhold til andre betalingsløsninger, for et eksempel et vanlig forbrukslån.

Hvordan fungerer en delbetaling?

Alle former for betaling kan i prinsippet deles opp. Her tenker vi først og fremst på den typen delbetaling som tilbys ved kjøp av diverse forbruksgjenstander.

Tilbud om delbetaling kan dukke opp når du går til kassefunksjonen i en nettbutikk.

Hvor lang tid du kan dele opp betalingen varierer, men det er normalt mellom 3 og 36 måneder. Noen tilbyr også fleksible betalingsløsninger med et minimumsbeløp per måned.

Hva koster delbetaling?

Ofte vil en slik delbetaling presenteres som rentefri. Det betyr imidlertid ikke at den er kostnadsfri.

Det vil bli beregnet et etableringsgebyr ofte ut fra kostnaden på varen og på hvor lang betalingstid du velger. Noen tar et såkalt utsettelsesbeløp i stedet for etableringsgebyr. Det er som regel i prinsippet det samme. Dertil kommer det et gjerne et fakturabeløp per innbetaling du gjør.

Vær oppmerksom på at du har rett til å få opplyst totalkostnaden ved delbetalingen før du aksepterer.

Hva er fordelen med delbetaling?

Det ligger vel i dagen. Har du ikke pengene, eller det er litt trangt for øyeblikket, kan du betale litt etter litt i stedet for alt på en gang.

Et slagord som er brukt i årevis er at du ikke skal utsette gleden, men betalingen. Elkjøp hadde sin egen vri på dette i forbindelse med salg av tv-er like før et stort mesterskap i fotball; “Ikke utsett kampen, utsett betalingen”.

Varen du kjøper skal selvfølgelig betales uansett. Du bør ikke inngå en delbetalingsavtale på impuls – uten å vite hvordan du skal klare å betjene avtalen framover.

For selgeren er fordelen den at han kan tilby kunden flere alternative betalingsordninger. Ofte er slik at jo større fleksibilitet en selger er villig til å tilby kjøperen, desto mer totalt salg blir det.

Det store spørsmålet er kanskje hvordan en delbetalingsavtale står seg sammenliknet med andre mulige finansieringsordninger.

Delbetaling – utsettelse eller et fordekt lån?

Hva er delbetaling annet enn en utsettelse? For et vanlig kjøp er regelen at du får varen og betaler vederlaget på samme tid, Ved en delbetaling utsettes resten av betalingen til senere.

En delbetaling minner samtidig svært mye om et vanlig lån uten sikkerhet.

Du har en tilmålt betalingstid hvor du betaler månedlige beløp – som et lån. Det kan være rentefritt i utgangspunktet. Regner du imidlertid gebyrer og ekstrakostnader om til effektiv rente, er det knapt noen forskjell.

Før du beslutter å gå inn på en delbetalingsavtale, bør du alltid undersøke kostnadene på andre måter å finansiere varen.

Alternativer til delbetaling

Det er mange muligheter i dagens samfunn. Vi kan sammenfatte dem slik:

  • Kontant betaling
  • Spare pengene før du kjøper
  • Bruke kredittkort
  • Ta opp et smålån
  • Bake det inn i et større lån – refinansiering

Kontant betaling

Kontant betaling når du kjøper en vare er selvfølgelig den rimeligste løsningen. Da slipper du både renter og gebyrer. Det fordrer selvfølgelig at du har pengene tilgjengelig.

Spare pengene

Å spare før du bruker er et godt råd. Da får du imidlertid ikke tilgang på varen før du har spart opp nok penger. Det kan være at det er noe du har bruk for nå, og ikke om seks måneder. Det er for eksempel vanskelige å klare seg uten kjøleskap så lenge. Det er også kjedelig å vente med den nye tv-en når Fotball-VM sparkes i gang allerede neste uke.

Kredittkort

Det er blitt ganske vanlig å dra kredittkortet når vi handler. For at det skal være en økonomisk god løsning, bør det imidlertid betales ned før kortets rentefrie periode går ut. Denne varierer fra kort til kort, men er gjerne inntil 45-50 dager etter betalingen. Opparbeider du deg gjeld på kredittkortet, belastes det gjerne med ekstra høye renter.

Forbrukslån

Et forbrukslån tilsvarende varens verdi kan være et alternativ. Sjekk løpetid, effektiv rente og totalkostnad og se om du kan få bedre betingelser med det enn du får på delbetaling. Du kan innhente tilbud om forbrukslån fra ulike aktører ved å søke gjennom Sambla.

Refinansiering

Dersom du samtidig har andre finansieringsbehov, kan du vurdere å bake kjøpesummen inn i et større lån. Større lån har den fordelen at de som regel har lavere rente enn mindre lån.

Har du flere delbetalingsavtaler?

Delbetaling kan være avhengighetsskapende.

Har du allerede en delbetaling gående med Klarna, vil du til stadighet få tilbud om flere. Det kan være fort gjort å la seg rive med.

Det er også en tendens til at de som har flere delbetalinger også bruker kredittkortet oftere eller samtidig tar opp smålån.

Det er sjelden økonomisk med mange små nedbetalingsavtaler. Du betaler fort like mye i renter og gebyrer som du betaler ned på gjelden din.

Det kan være du bør vurdere et refinansieringslån og samle alle gjeldspostene. Da får du kun en betaling i måneden å forholde deg til samtidig som du høyst sannsynlig vil få en betydelig lavere effektiv rente.

Sambla i stedet for delbetaling

En delbetaling er som nevnt et fordekt lån. Du bør altså måle det opp mot andre låne- eller kredittmuligheter.

Om det er det ene lånet du trenger til det aktuelle kjøpet, eller du har behov for samling av gjeld i en refinansiering, er Sambla stedet du bør undersøke.

Vår samarbeid med ulike långivere gjør at du kan motta over 15 tilbud. Du velger det rette tilbudet for deg, og undertegner låneavtalen enkelt med BankID.

Spørsmål og svar - Delbetaling

Hva er delbetaling?

Delbetaling betyr at du deler opp betalingen for en vare du kjøper i flere, normalt månedlige, avdrag.

Må jeg betale renter hvis jeg velger delbetaling?

Tilbud om delbetaling gis av og til uten nominell rente. Normalt belastes du på den andre siden med et eller flere gebyrer slik at det ikke er kostnadsfritt å velge delbetaling.

Hva er best av å betale kontant og delbetaling?

Betaler du kontant ved overlevering av varer slipper du gebyrene for delbetaling. Det vil derfor lønne seg å betale hele beløpet med en gang.

Hva er forskjellen mellom delbetaling og avbetaling?

Delbetaling og avbetaling er det samme.

Hva er egentlig forskjellen mellom delbetaling og et vanlig lån?

Delbetaling er nedbetaling av prisen på en vare. Et vanlig lån er som regel ikke spesielt knyttet til en vare eller gjenstand med mindre det er med salgspant.

Kan Sambla tilby delbetaling?

Nei. Sambla tilbyr ikke delbetaling til kjøp av varer. Derimot kan vi tilby rimelige forbrukslån som gjør deg i stand til å betale den kontant.

Kan jeg få delbetaling flybilletter?

Ja, enkelte flyselskaper tilbyr delbetaling av flybilletter.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg har mange avtaler om delbetaling?

Du kan vurdere å samle dem i ett lån. Det vil gjøre betalingssituasjonen mer oversiktlig.

Kan jeg refinansiere en delbetaling?

Ja. Du kan refinansiere det du har igjen på delbetalingsavtaler sammen med all annen gjeld du måtte ha gjennom Sambla.

Hvorfor bør jeg vurdere å søke lån hos Sambla?

Sambla samarbeider med over 20 banker. Ved å søke gjennom oss vil søknaden din bli behandlet av alle sammen. Det gir deg mulighet til å velge det beste tilbudet.

Bankene vi sammenligner

Vis mer