Caravanlån – til hyttedrømmen på hjul

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Oppfyll drømmen om campingvogn
Søk caravanlånet i dag
Opptil 600 000 uten sikkerhet
Oppfyll drømmen om campingvogn
Søk caravanlånet i dag
Opptil 600 000 uten sikkerhet

Campingvogner og bobiler har med tiden blitt luksuriøse kjøretøy. I likhet med båter, får man nå bobiler opp i millionklassen, og hvis man ønsker å investere i en familiehytte på hjul kan det være nødvendig med finansieringshjelp. Etter hvert som flere nå anskaffer seg campingvogner og bobiler, tilbyr også flere banker og långivere tilpassede låneformer for akkurat dette.

Hva er et caravanlån?

Et caravanlån er helt enkelt en form for lån som kan benyttes til å finansiere en campingvogn eller bobil. Det aller vanligste for å oppnå 100 % finansiering er å stille sikkerhet i kjøretøyet eller egen bolig, Sammen med mange banker, forsikringsselskap og andre långivere, tilbyr de fleste forhandlere av campingvogner og bobiler også caravanlån. Betingelser og vilkår varierer, men hvis man kan stille med 35 % egenkapital eller mer, får man som oftest det billigste caravanlånet. Normal løpetid på et caravanlån er mellom 1 og 15 år, og grunnen til dette er at en bobil eller campingvogn som hovedregel ikke skal være mer en 15 år gammel når lånet er nedbetalt.

Hvordan låne til bobil eller campingvogn?

Lån til bobil og campingvogn tilbys av mange aktører, og DNB og NAF er bare noen av dem. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg, mye fordi man ikke kan vite på forhånd hvem som kan tilby det beste lånet, eller om caravanlån i det hele tatt er den låneformen man bør benytte seg av. Det kan være lurt å kontakte en låneformidler for å få sammenlignet tilbud fra flere banker og långivere, samt motta et tilbud fra forhandleren som selger bobilen eller campingvogna. Å sammenligne flere tilbud vil som regel alltid resultere i bedre lånevilkår og betingelser.

Låne uten sikkerhet?

Ønsker man å låne penger til bobil eller campingvogn uten sikkerhet i bolig eller kjøpsobjekt, snakker man ofte om beløp opp til 600 000 kroner. Hos noen banker er dette mulig med et caravanlån, men det finnes flere andre lånetyper som også kan egne seg til dette formålet, blant annet privatlån og forbrukslån. Ønsker man å sammenligne flere typer lån hos flere banker og långivere, kan det lønne seg å kontakte en låneformidler som kan hjelpe med det. Sambla tilbyr denne tjenesten sammen med personlig veiledning og assistanse, kostnadsfritt og helt uforpliktende.

Alternativ til caravanlån

Manger ganger er det mulig å benytte et billån til flere ting enn bare bil, blant annet kjøp av campingvogn, bobil og motorsykkel. Forbrukslån og privatlån er låneformer hvor man ofte ikke trenger å oppgi hva man skal bruke lånebeløpet på, og dermed kan også disse være et alternativ til caravanlån. Det er mulig å lease nye bobiler, noe som innebærer at man betaler et månedlig beløp så lenge man disponerer kjøretøyet, og leverer det tilbake i forventet tilstand når leasingperioden er over.

Råd ved kjøp av bobil eller campingvogn

Bruk en lånekalkulator
Bruk en lånekalkulator for å regne ut hva et lån kommer til å koste deg per måned. Det er også viktig å ta hensyn til hva rentekostnaden blir over tid. Bruk gjerne Samblas egne lånekalkulator eller kontakt oss så hjelper vi deg å regne ut.

Vit hva man kjøper
Hvis man skal kjøpe brukt bobil eller campingvogn, bør man være ekstra nøye før man inngår en kjøpsavtale. Spesielt bobiler er komplekse kjøretøy ettersom det ikke bare er en bil, men også en boenhet. På samme måte er ikke en campingvogn bare en boenhet, men også en bilhenger.

Bruktbilsgaranti
Når man skal kjøpe bobil anbefales det å gjøre dette hos en forhandler som tilbyr bruktbil garanti på både bodelen og bildelen av kjøretøyet.

Nok kapasitet for nødvendig last
Bobiler er bygd med utgangspunkt i varebiler eller lette lastebiler med ulike egenskaper, og det er viktig å sjekke at de blant annet har nok kapasitet til nyttelast. Bobiler som er registrert for en totalvekt under 3500 kg. kan kjøres med et førerkort klasse B, noe som er en fordel, men en ulempe kan være at bilen i seg selv har for stor egenvekt og dermed ikke er egnet for tilstrekkelig bagasje og passasjerer.

Tilstand
Bobiler og campingvogner skal ferdes på veien, og det er viktig at de er egnet for den bruken de er ment for. Som kjøper, er det svært viktig å utføre en god sjekk av tilstanden på campingvogna eller bobilen, og hvis man ikke har tilstrekkelig kunnskap selv til å gjøre dette riktig, bør man kontakte noen som kan være behjelpelig.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 600 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 15 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

Spørsmål og svar

Hva er et caravanlån?

Caranvanlån er lån til kjøp av campingvogn eller bobil. Lånet skal ha sikkerhet i objektet du kjøper.

Må jeg ha egenkapital for å få et caravanlån?

Det er långivere som tilbyr 100 % finansiering, men du vil kunne få lavere rente dersom du stiller med egenkapital.

Hvor lang nedbetalingstid kan jeg få på et caravanlån?

Lengste mulige nedbetalingstid ligger gjerne på 15 år. Du bør imidlertid betale raskere enn verdireduksjonen på gjenstanden, slik at du slipper å selge med tap.

Kan jeg låne til caravan uten sikkerhet?

Ja, Du kan søke om forbrukslån opp til 600 000 kroner hos Sambla. Søknaden din behandles av hele 20 banker for at du skal få det best mulige tilbudet.

Bankene vi sammenligner

Vis mer