Caravanlån – til hyttedrømmen på hjul

Campingvogner og bobiler har med tiden blitt luksuriøse kjøretøy. I likhet med båter, får man nå bobiler opp i millionklassen, og hvis man ønsker å investere i en familiehytte på hjul kan det være nødvendig med finansieringshjelp. Etter hvert som flere nå anskaffer seg campingvogner og bobiler, tilbyr også flere banker og långivere tilpassede låneformer for akkurat dette.

Caravanlån - Viktig å tenke på før du tar opp et caravanlån - Sambla

Hva er et caravanlån?

Et caravanlån er helt enkelt en form for lån som kan benyttes til å finansiere en campingvogn eller bobil. Det aller vanligste for å oppnå 100 % finansiering er å stille sikkerhet i kjøretøyet eller egen bolig, Sammen med mange banker, forsikringsselskap og andre långivere, tilbyr de fleste forhandlere av campingvogner og bobiler også caravanlån. Betingelser og vilkår varierer, men hvis man kan stille med 35 % egenkapital eller mer, får man som oftest det billigste caravanlånet. Normal løpetid på et caravanlån er mellom 1 og 15 år, og grunnen til dette er at en bobil eller campingvogn som hovedregel ikke skal være mer en 15 år gammel når lånet er nedbetalt.

Hvordan låne til bobil eller campingvogn?

Lån til bobil og campingvogn tilbys av mange aktører, og DNB, NAF og Santander er bare noen av dem. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg, mye fordi man ikke kan vite på forhånd hvem som kan tilby det beste lånet, eller om caravanlån i det hele tatt er den låneformen man bør benytte seg av. Det kan være lurt å kontakte en låneformidler for å få sammenlignet tilbud fra flere banker og långivere, samt motta et tilbud fra forhandleren som selger bobilen eller campingvogna. Å sammenligne flere tilbud vil som regel alltid resultere i bedre lånevilkår og betingelser.

Låne uten sikkerhet?

Ønsker man å låne penger til bobil eller campingvogn uten sikkerhet i bolig eller kjøpsobjekt, snakker man ofte om beløp opp til 500 000 kr. Hos noen banker er dette mulig med et caravanlån, men det finnes flere andre lånetyper som også kan egne seg til dette formålet, blant annet privatlån og forbrukslån. Ønsker man å sammenligne flere typer lån hos flere banker og långivere, kan det lønne seg å kontakte en låneformidler som kan hjelpe med det. Sambla tilbyr denne tjenesten sammen med personlig veiledning og assistanse, kostnadsfritt og helt uforpliktende.

Alternativ til caravanlån

Manger ganger er det mulig å benytte et billån til flere ting enn bare bil, blant annet kjøp av campingvogn, bobil og motorsykkel. Forbrukslån og privatlån er låneformer hvor man ofte ikke trenger å oppgi hva man skal bruke lånebeløpet på, og dermed kan også disse være et alternativ til caravanlån. Det er mulig å lease nye bobiler, noe som innebærer at man betaler et månedlig beløp så lenge man disponerer kjøretøyet, og leverer det tilbake i forventet tilstand når leasingperioden er over.

Råd ved kjøp av bobil eller campingvogn

Bruk en lånekalkulator
Bruk en lånekalkulator for å regne ut hva et lån kommer til å koste deg per måned. Det er også viktig å ta hensyn til hva rentekostnaden blir over tid. Bruk gjerne Samblas egne lånekalkulator eller kontakt oss så hjelper vi deg å regne ut.

Vit hva man kjøper
Hvis man skal kjøpe brukt bobil eller campingvogn, bør man være ekstra nøye før man inngår en kjøpsavtale. Spesielt bobiler er komplekse kjøretøy ettersom det ikke bare er en bil, men også en boenhet. På samme måte er ikke en campingvogn bare en boenhet, men også en bilhenger.

Bruktbilsgaranti
Når man skal kjøpe bobil anbefales det å gjøre dette hos en forhandler som tilbyr bruktbil garanti på både bodelen og bildelen av kjøretøyet.

Nok kapasitet for nødvendig last
Bobiler er bygd med utgangspunkt i varebiler eller lette lastebiler med ulike egenskaper, og det er viktig å sjekke at de blant annet har nok kapasitet til nyttelast. Bobiler som er registrert for en totalvekt under 3500 kg. kan kjøres med et førerkort klasse B, noe som er en fordel, men en ulempe kan være at bilen i seg selv har for stor egenvekt og dermed ikke er egnet for tilstrekkelig bagasje og passasjerer.

Tilstand
Bobiler og campingvogner skal ferdes på veien, og det er viktig at de er egnet for den bruken de er ment for. Som kjøper, er det svært viktig å utføre en god sjekk av tilstanden på campingvogna eller bobilen, og hvis man ikke har tilstrekkelig kunnskap selv til å gjøre dette riktig, bør man kontakte noen som kan være behjelpelig.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 15 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 405 kr
Nytt lånRefinansiering

Phone number
Email adress
Nominell rente er individuell og varierer fra 5.99% til 24.9%. Eksempel 150 000 kr over 5 år, eff. rente 13.86 %, kostnad 54 812 kr og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 5 årene blir på 204 812 kr.

Best i kategorien!

banker og långivere

Lån opptil 500 000 kroner fra 6,19 % rente

Du binder deg ikke til noe, og det er helt gratis

Spørsmål og svar


Tilbyr Sambla avbetalingskjøp?


Hvordan fungerer det når man betaler ned avbetalingene med et forbrukslån?


Er det verdt å betale ned rentefrie avbetalingskjøp også?


Hvor mange avbetalingskjøp kan jeg samle?


Hva kreves for å søke om et forbrukslån?Hvor mye kan jeg låne?


Hvordan kan det være gratis å benytte Sambla?


Binder jeg meg til noe når jeg ber om en sammenligning?


Hvilke banker samarbeider Sambla med?


Bankene vi sammenligner

 Til daglig samarbeider vi med ni ulike banker og långivere. Akkurat hvilke banker du får tilbud fra, avhenger av hvor mye du vil låne, og den økonomiske situasjonen din. Alle banker og långivere har nemlig ulike målgrupper. De låner ut opptil 500 000 kroner.

Rente fra 6,19%

BB
Ya
Easy
Gjensidige
Ikano
Komplett
Santander
Mybank
Instabank
Remember
Nordax
Optin
Avida
Collector
Resurs

Hvorfor skal jeg sammenligne mange banker?

Renten du tilbys, kan variere mye mellom ulike banker. Det finnes dessverre ingen fasit som forteller hvilken bank som kommer til å gi deg det beste tilbudet. Renten fastsettes nemlig individuelt basert på den økonomiske situasjonen din og bankens opplevde risiko. Det er tidkrevende å sammenligne mange banker på egen hånd, og det kan være vanskelig å få oversikt over tilbudene fra bankene. Sammenligner du i stedet med Sambla, får du tilbud fra opptil ulike banker og långivere. Vi regner deretter ut nøyaktig hvor mye du sparer, og presenterer det for deg. Alt for at du skal føle deg trygg og spare penger.

Lån intill 500 000 kr fra 6,19% til 23,92% rente

Nedbetalingstid fra 1 til 15 år

step 1

Sammenligningen

Fyll ut beløp, lånetid samt personopplysningene dine og klikk på "Neste trinn". Deretter kontakter vi de ni utvalgte  bankene og långiverne – helt gratis.

step 2

Lånetilbudene

Bankene og långiverne får opplysningene dine sammen med ønsket lånebeløp og lånetid. Deretter setter de sammen sitt beste tilbud  for å få deg som kunde. Vi får tilbudene deres innen 24 timer.

step 3

Riktig valg

Når vi har mottatt alle tilbudene, går vi gjennom dem sammen. Hvis du synes at et av tilbudene virker ekstra interessant, sender vi det til deg via e-post (eller i posten). Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, er det helt greit å takke nei.

step 4

Pengene på konto

Er du fornøyd med tilbudet, undertegner du lånedokumentene med BankID (eller penn). Når banken eller långiveren har mottatt  de undertegnede lånedokumentene, betales pengene ut innen et par dager.

Begynn sammenligningen på nettet eller via telefon – det er opp til deg

 Med Sambla kan du sammenligne tilbudene fra bankene gjennom sammenligningsverktøyet vårt. Du kan også fylle ut telefonnummeret ditt, så kontakter vi deg med en gang (utenom åpningstidene våre kontakter vi deg neste arbeidsdag). Vi har hjulpet over 140 000 kunder siden starten i 2014. Hver kunde har spart i gjennomsnitt 30 000 kroner takket være sammenligningen vår. Sammenlign bankene allerede i dag!

Begynn sammenligningen

Jeg ønsker å ringe direkte

...vil du at vi ringer deg?

Ring upp mig