MC-lån

Selv om en motorsykkel som oftest ligger lavere i pris enn en bil, kan det fortsatt være en stor investering å realisere MC-drømmen. Ikke minst kreves det at man setter seg inn i en del ting, spesielt når det kommer til finansiering. Det finnes egne MC-lån, og mange banker tilbyr dette, men et slikt lån er ikke den eneste måten å finansiere kjøp av motorsykkel på.

Mc lån - Alt du trenger å vite om MC lån - Sambla

Hva er et MC-lån?

Et MC-lån er et lån beregnet for å finansiere kjøp av motorsykkel. Et slikt lån kan vanligvis brukes ved kjøp av både nytt og brukt kjøretøy, og betingelsene avhenger av låntakers mulighet for å stille med egenkapital eller sikkerhet. Hvis man stiller med pant i kjøpsobjektet eller med tilstrekkelig egenkapital kan man oppnå gode lånebetingelser på et MC-lån, og stort sett kan denne typen lån også brukes til finansiering av moped og ATV. Noen banker og långivere tilbyr MC-lån uten krav til full kaskoforsikring, og da er det ofte snakk om lån opp til 150 000 kr. der låntaker kun ønsker å forsikre kjøretøyet med delkasko eller ansvarforsikring.

Hvordan låne till MC?

Det finnes flere typer lån man kan få innvilget for å finansiere kjøp av motorsykkel. Blant annet brukes ofte forbrukslån til dette formålet, og et slikt lån kan man få innvilget uten både sikkerhet og egenkapital. En ulempe kan være en noe høyere rente, men stiller man med pant i kjøpsobjektet kan også renten bli fordelaktig i et forbrukslån og det er vanlig å kunne låne opp til 500 000 kr.

Forskjellen mellom et forbrukslån og et MC-lån, er først og fremst at et MClån kun kan brukes til å finansiere kjøp av motorsykkel eller lignende kjøretøy, mens med et forbrukslån stiller man seg ofte fri til å bruke pengene på det man ønsker. Det er også forskjellige behandlingstider på disse lånetypene, og ved et forbrukslån vil man som oftest få utbetalt lånebeløpet langt fortere enn ved et MC-lån. I noen tilfeller kan også et billån brukes til å finansiere motorsykkel, moped og ATV, og bankene som ikke tilbyr MC-lån låner ofte ut penger til dette formålet i form av et vanlig billån.

MC-lån med og uten sikkerhet

Når man låner med sikkerhet i kjøpsobjekt, kan banken gjøre krav på dette hvis låntaker ikke klarer å nedbetale lånet i henhold til låneavtalen. Låner man uten pant i kjøretøyet, vil et eventuelt mislighold resultere i høyere renter, purringer og inkassogebyrer, og i verste fall får man en betalingsanmerkning. Det er fordeler og ulemper i begge tilfeller, og det er viktig å ta en skikkelig vurdering på nedbetalingsforløpet når man bestemmer seg for hva slags type lån man ønsker.

Ulik bank, ulike betingelser

Hvilke lånevilkår bankene tilbyr i forbindelse med MC-lån kan variere. Selv om Gjensidige og Santander tilbyr relativt lik rente og opp til 100 % finansiering, er det ulikt hvor lenge man kan bruke på å nedbetale lånene. Hos Gjensidige er maks nedbetalingstid 10 år, mens Santander tilbyr 7 år. Det er ofte et krav fra bankene at kjøretøyet må være nedbetalt innen det har nådd en viss alder, og dette grunnen til en satt maksimal løpetid. Nordea og Sbanken tilbyr ikke MC-lån i det hele tatt, men andre typer lån som heller kan brukes til dette formålet, for eksempel billån og kredittlån. NAF MC-lån er også en mulighet, og ved dette lånet tilbys låntakere en løpetid på 5 år.

Hvis man stiller med sikkerhet i et MC-lån spiller dette ofte positivt inn på renten, mens et lån uten sikkerhet kan gi fordeler som lavere gebyrer og færre krav til for eksempel kaskoforsikring og alder eller tilstand på motorsykkelen.

Hvorfor sammenligne flere lånetilbud?

For å finne det beste MC-lånet, bør man sammenligne flere banker. Låneformidlere kan hjelpe til dette, og ved enkelt å søke om lån hos en låneformidler kan man få tilbud om flere typer lån fra en rekke banker og långivere. Ved å benytte seg av Samblas låneformidlingstjeneste kan man være trygg på at man oppnår gode lånebetingelser og vilkår, og i tillegg får alle Samblas kunder tildelt en personlig rådgiver som bistår hele prosessen.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 15 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 405 kr
Nytt lånRefinansiering

Phone number
Email adress
Nominell rente er individuell og varierer fra 5.99% til 24.9%. Eksempel 150 000 kr over 5 år, eff. rente 13.86 %, kostnad 54 812 kr og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 5 årene blir på 204 812 kr.

Best i kategorien!

banker og långivere

Lån opptil 500 000 kroner fra 6,19 % rente

Du binder deg ikke til noe, og det er helt gratis

Spørsmål og svar


Tilbyr Sambla avbetalingskjøp?


Hvordan fungerer det når man betaler ned avbetalingene med et forbrukslån?


Er det verdt å betale ned rentefrie avbetalingskjøp også?


Hvor mange avbetalingskjøp kan jeg samle?


Hva kreves for å søke om et forbrukslån?Hvor mye kan jeg låne?


Hvordan kan det være gratis å benytte Sambla?


Binder jeg meg til noe når jeg ber om en sammenligning?


Hvilke banker samarbeider Sambla med?


Bankene vi sammenligner

 Til daglig samarbeider vi med ni ulike banker og långivere. Akkurat hvilke banker du får tilbud fra, avhenger av hvor mye du vil låne, og den økonomiske situasjonen din. Alle banker og långivere har nemlig ulike målgrupper. De låner ut opptil 500 000 kroner.

Rente fra 6,19%

BB
Ya
Easy
Gjensidige
Ikano
Komplett
Santander
Mybank
Instabank
Remember
Nordax
Optin
Avida
Collector
Resurs

Hvorfor skal jeg sammenligne mange banker?

Renten du tilbys, kan variere mye mellom ulike banker. Det finnes dessverre ingen fasit som forteller hvilken bank som kommer til å gi deg det beste tilbudet. Renten fastsettes nemlig individuelt basert på den økonomiske situasjonen din og bankens opplevde risiko. Det er tidkrevende å sammenligne mange banker på egen hånd, og det kan være vanskelig å få oversikt over tilbudene fra bankene. Sammenligner du i stedet med Sambla, får du tilbud fra opptil ulike banker og långivere. Vi regner deretter ut nøyaktig hvor mye du sparer, og presenterer det for deg. Alt for at du skal føle deg trygg og spare penger.

Lån intill 500 000 kr fra 6,19% til 23,92% rente

Nedbetalingstid fra 1 til 15 år

step 1

Sammenligningen

Fyll ut beløp, lånetid samt personopplysningene dine og klikk på "Neste trinn". Deretter kontakter vi de ni utvalgte  bankene og långiverne – helt gratis.

step 2

Lånetilbudene

Bankene og långiverne får opplysningene dine sammen med ønsket lånebeløp og lånetid. Deretter setter de sammen sitt beste tilbud  for å få deg som kunde. Vi får tilbudene deres innen 24 timer.

step 3

Riktig valg

Når vi har mottatt alle tilbudene, går vi gjennom dem sammen. Hvis du synes at et av tilbudene virker ekstra interessant, sender vi det til deg via e-post (eller i posten). Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, er det helt greit å takke nei.

step 4

Pengene på konto

Er du fornøyd med tilbudet, undertegner du lånedokumentene med BankID (eller penn). Når banken eller långiveren har mottatt  de undertegnede lånedokumentene, betales pengene ut innen et par dager.

Begynn sammenligningen på nettet eller via telefon – det er opp til deg

 Med Sambla kan du sammenligne tilbudene fra bankene gjennom sammenligningsverktøyet vårt. Du kan også fylle ut telefonnummeret ditt, så kontakter vi deg med en gang (utenom åpningstidene våre kontakter vi deg neste arbeidsdag). Vi har hjulpet over 140 000 kunder siden starten i 2014. Hver kunde har spart i gjennomsnitt 30 000 kroner takket være sammenligningen vår. Sammenlign bankene allerede i dag!

Begynn sammenligningen

Jeg ønsker å ringe direkte

...vil du at vi ringer deg?

Ring upp mig