MC-lån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Oppfyll mc-drømmen
Søk lånet i dag
Forbrukslån inntil 600 000
Oppfyll mc-drømmen
Søk lånet i dag
Forbrukslån inntil 600 000

Selv om en motorsykkel som oftest ligger lavere i pris enn en bil, kan det fortsatt være en stor investering å realisere MC-drømmen. Ikke minst kreves det at man setter seg inn i en del ting, spesielt når det kommer til finansiering. Det finnes egne MC-lån, og mange banker tilbyr dette, men et slikt lån er ikke den eneste måten å finansiere kjøp av motorsykkel på.

Hva er et MC-lån?

Et MC-lån er et lån beregnet for å finansiere kjøp av motorsykkel. Et slikt lån kan vanligvis brukes ved kjøp av både nytt og brukt kjøretøy, og betingelsene avhenger av låntakers mulighet for å stille med egenkapital eller sikkerhet. Hvis man stiller med pant i kjøpsobjektet eller med tilstrekkelig egenkapital kan man oppnå gode lånebetingelser på et MC-lån, og stort sett kan denne typen lån også brukes til finansiering av moped og ATV. Noen banker og långivere tilbyr MC-lån uten krav til full kaskoforsikring, og da er det ofte snakk om lån opp til 150 000 kr. der låntaker kun ønsker å forsikre kjøretøyet med delkasko eller ansvarforsikring.

Hvordan låne till MC?

Det finnes flere typer lån man kan få innvilget for å finansiere kjøp av motorsykkel. Blant annet brukes ofte forbrukslån til dette formålet, og et slikt lån kan man få innvilget uten både sikkerhet og egenkapital. En ulempe kan være en noe høyere rente, men stiller man med pant i kjøpsobjektet kan også renten bli fordelaktig i et forbrukslån og det er vanlig å kunne låne opp til 600 000 kroner.

Forskjellen mellom et forbrukslån og et MC-lån, er først og fremst at et MClån kun kan brukes til å finansiere kjøp av motorsykkel eller lignende kjøretøy, mens med et forbrukslån stiller man seg ofte fri til å bruke pengene på det man ønsker. Det er også forskjellige behandlingstider på disse lånetypene, og ved et forbrukslån vil man som oftest få utbetalt lånebeløpet langt fortere enn ved et MC-lån. I noen tilfeller kan også et billån brukes til å finansiere motorsykkel, moped og ATV, og bankene som ikke tilbyr MC-lån låner ofte ut penger til dette formålet i form av et vanlig billån.

MC-lån med og uten sikkerhet

Når man låner med sikkerhet i kjøpsobjekt, kan banken gjøre krav på dette hvis låntaker ikke klarer å nedbetale lånet i henhold til låneavtalen. Låner man uten pant i kjøretøyet, vil et eventuelt mislighold resultere i høyere renter, purringer og inkassogebyrer, og i verste fall får man en betalingsanmerkning. Det er fordeler og ulemper i begge tilfeller, og det er viktig å ta en skikkelig vurdering på nedbetalingsforløpet når man bestemmer seg for hva slags type lån man ønsker.

Ulik bank, ulike betingelser

Hvilke lånevilkår bankene tilbyr i forbindelse med MC-lån kan variere. Selv om Gjensidige og Santander tilbyr relativt lik rente og opp til 100 % finansiering, er det ulikt hvor lenge man kan bruke på å nedbetale lånene. Hos Gjensidige er maks nedbetalingstid 10 år, mens Santander tilbyr 7 år. Det er ofte et krav fra bankene at kjøretøyet må være nedbetalt innen det har nådd en viss alder, og dette grunnen til en satt maksimal løpetid. Nordea og Sbanken tilbyr ikke MC-lån i det hele tatt, men andre typer lån som heller kan brukes til dette formålet, for eksempel billån og kredittlån. NAF MC-lån er også en mulighet, og ved dette lånet tilbys låntakere en løpetid på 5 år.

Hvis man stiller med sikkerhet i et MC-lån spiller dette ofte positivt inn på renten, mens et lån uten sikkerhet kan gi fordeler som lavere gebyrer og færre krav til for eksempel kaskoforsikring og alder eller tilstand på motorsykkelen.

Hvorfor sammenligne flere lånetilbud?

For å finne det beste MC-lånet, bør man sammenligne flere banker. Låneformidlere kan hjelpe til dette, og ved enkelt å søke om lån hos en låneformidler kan man få tilbud om flere typer lån fra en rekke banker og långivere. Ved å benytte seg av Samblas låneformidlingstjeneste kan man være trygg på at man oppnår gode lånebetingelser og vilkår, og i tillegg får alle Samblas kunder tildelt en personlig rådgiver som bistår hele prosessen.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 600 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 20 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

Spørsmål og svar

Hva er et mc-lån?

Et mc-lån er lån til motorsykkel, moped eller ATV. Lånet skal ha sikkerhet i kjøretøyet du kjøper.

Kan jeg fullfinansiere en motorsykkel?

Noen banker tilbyr fullfinansiering ved kjøp av motorsykkel. Du kan imidlertid få lavere rente hvis du har egenkapital.

Hvilke forsikringer må jeg ha?

Du må minimum ha ansvarsforsikring. Mange långivere vil også kreve at du har delkasko eller fullkasko.

Kan jeg få mc-lån uten sikkerhet?

Ja, Du kan søke et forbrukslån du kan bruke til å kjøpe motorsykkel. Hos Sambla søker du samtidig hos 20 banker.

Bankene vi sammenligner

Vis mer