Boliglån uten fast jobb

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Boliglån uten fast jobb
Dokumentasjon av inntekt
Sammenlign boliglån fra flere banker
Boliglån uten fast jobb
Dokumentasjon av inntekt
Sammenlign boliglån fra flere banker

Mange mennesker er usikre på om de må ha fast jobb for å få boliglån. Svaret er at det ikke nødvendigvis kreves en fast jobb, men det er andre faktorer som er viktige for å kunne få innvilget et boliglån. En av de viktigste faktorene er egenkapitalkrav. Du må kunne stille med minimum 15% av boligens kjøpesum som egenkapital. Dette viser långiver at du har en økonomisk buffer og er villig til å investere i boligen din.

I tillegg til egenkapital, er betalingsevne avgjørende for å få boliglån uten fast jobb. Du må kunne vise at du er i stand til å betale fremtidige renter og avdrag på boliglånet. Dette innebærer å dokumentere andre inntektskilder du har, for eksempel deltidsarbeid, frilansarbeid eller investeringer. Långivere vil vurdere din økonomiske stabilitet og evne til å håndtere økonomiske forpliktelser på lang sikt.

Kan man få boliglån uten fast jobb?

Det er mulig å få boliglån uten fast jobb. Selv om det er mer utfordrende å få et boliglån uten en fast jobb, er det fortsatt mulig hvis du oppfyller visse krav

 • Alder: Du må være over 18 år for å kunne søke om et boliglån..
 • Stabil inntekt: Selv uten en fast jobb, må du kunne vise at du har en stabil inntekt. Dette kan være fra midlertidig eller kontraktsarbeid, freelancing, deltidsjobb, eller selvstendig næringsvirksomhet.  Banken vil vurdere om inntekten din er tilstrekkelig til å dekke låneavdragene sammen med dine øvrige utgifter.
 • God kredittscore: En høy kredittscore og kredittrating viser at du er pålitelig når det kommer til å betale tilbake gjeld, noe som kan kompensere for mangelen på fast jobb.
 • Lav gjeldsgrad: Hvis du har mye gjeld i forhold til din inntekt, kan det gjøre det vanskeligere å få et boliglån. En lav gjeldsgrad kan øke sjansene for godkjenning.
 • Egenkapital eller kausjon: Banker er mer tilbøyelige til å låne ut penger hvis du har betydelig egenkapital, eller hvis du har en kausjonist som kan stille sikkerhet for lånet ditt.
 • Dokumentasjon: Du må kunne dokumentere din økonomiske situasjon grundig. Dette inkluderer bankutskrifter, skattemeldinger, og eventuelle andre bevis på inntekt.

Husk at det er en god idé å sammenligne tilbud fra bankene og finne det lånet som passer best for din situasjon. Kravene kan variere mellom forskjellige långivere. Det er derfor en god idé å sammenligne flere banker eller långivere for å finne ut hva som vil være den beste løsningen for din situasjon.

Kjøpe leilighet uten egenkapital

Det å kjøpe en leilighet uten egenkapital kan virke som en umulig oppgave, gitt at de fleste banker krever en egenkapital på minimum 15% av kjøpesummen. Det finnes imidlertid noen alternativer for de som ønsker å kjøpe bolig, men mangler nødvendig egenkapital.

Før vi utforsker disse alternativene, er det viktig å forstå at hver av dem kommer med sine egne risikoer og fordeler. Noen alternativer for å kjøpe leilighet uten egenkapital er:

 1. Boliglån med høyere rente: Noen banker kan tilby boliglån uten egenkapital, men til en høyere rente. Det betyr at du kan kjøpe en leilighet uten egenkapital, men du vil ende opp med å betale mer over tid på grunn av de høyere rentene.
 2. Familiegave eller lån: Hvis du har familie eller nære venner som er villige og i stand til å hjelpe, kan du vurdere å be om et lån eller en gave for å dekke egenkapitalen.
 3. Startlån: I noen tilfeller kan du kvalifisere for et startlån fra kommunen. Disse lånene er designet for personer som ikke kan få lån i en vanlig bank.
 4. Medlåntaker/kausjonist: En medlåntaker eller kausjonist med god kredittverdighet og stabil inntekt kan hjelpe deg å sikre et boliglån, selv uten egenkapital.

Vær oppmerksom på at alle disse alternativene har potensielle risikoer og kan øke den totale kostnaden ved boligkjøpet over tid. Det er alltid lurt å få råd fra en økonomisk rådgiver eller lignende før du tar avgjørelser som kan ha langsiktige finansielle konsekvenser.

Krav til inntekt ved boliglån

For å kunne låne til bolig er det et viktig krav at boliglån og annen gjeld ikke overstiger 5 ganger årlig inntekt. Lønnsinntekt, næringsinntekt samt faste pensjoner og trygder regnes som inntekt i denne sammenhengen. Derimot inkluderes ikke andre inntektskilder, som leieinntekter eller kapitalinntekter. Dette betyr at det ikke er et absolutt krav om fast jobb for å få innvilget boliglån, men inntekt er nødvendig.

Inntekt som kan dokumenteres

Dersom inntekten ikke er fast, kan det imidlertid bli vanskeligere å få innvilget boliglån, eller man kan bli tilbudt mindre lånebeløp. Bankene vektlegger vanligvis stabiliteten i inntekten under kredittvurderingen. Hvis du opplever utfordringer med å få boliglån på grunn av manglende fast inntekt, kan du øke sjansene dine ved å søke lån sammen med en medlåntaker.

Selv om fast jobb ikke er en absolutt nødvendighet, krever långivere at låntakere viser en tilstrekkelig inntekt for å betjene lånet på en pålitelig måte.

Ved vurdering av inntekt for boliglån, blir vanligvis følgende faktorer tatt i betraktning:

 1. Lønnsinntekt: Fast ansatte med en stabil lønnsinntekt har en fordel når de søker om boliglån. Bankene vil vurdere lønnsslipp eller arbeidskontrakter for å vurdere inntektens stabilitet og evne til å håndtere låneavdragene.
 2. Næringsinntekt: For selvstendig næringsdrivende og frilansere er næringsinntekt en viktig faktor for å få innvilget boliglån. Bankene vil se på årsregnskap, selvangivelser og andre relevante dokumenter for å vurdere inntektens stabilitet og bærekraftighet.
 3. Pensjon og trygd: Fast pensjon eller trygd kan også tas med i vurderingen av inntekt. Dette gjelder spesielt for personer som ikke har fast jobb, men har sikkerhet i form av jevnlige pensjons- eller trygdeytelser.

For å øke sjansene for å få innvilget boliglån uten fast jobb, er det viktig å kunne dokumentere og bevise inntekt fra alternative kilder som deltidsarbeid, frilansarbeid eller investeringer. Bankene vil vurdere inntektens stabilitet, pålitelighet og evne til å betjene lånet over tid.

Boliglån for selvstendig næringsdrivende

Selvstendig næringsdrivende kan møte utfordringer når de søker om lån, da deres inntekt kan variere og kredittscoren kan påvirkes av enkeltpersonforetaket. I tillegg har de ikke de samme trygdeordningene som fast ansatte, for eksempel arbeidsledighetstrygd ved inntektstap. Bankene vurderer også hvilken bransje du tilhører, tilpasningsdyktighet til endringer og tilgjengelige forsikringsløsninger for å vurdere risikoen.

Dokumentasjon og egenkapital er viktig

For banker er dokumentasjon avgjørende når de vurderer lån til selvstendig næringsdrivende. Det innebærer å presentere oversikt over tidligere inntekter som viser at virksomheten din gir en bærekraftig inntekt. Hvis du driver et nystartet foretak, kan det være utfordrende å vurdere fremtidig betjeningsevne.

Å ha tilstrekkelig egenkapital kan være til hjelp når du søker om lån. Hvis du allerede eier en bolig, gir det mer sikkerhet for lånet ditt jo mer du har nedbetalt. Imidlertid er dette ikke en erstatning for tilstrekkelig betjeningsevne.

Råd for å få boliglån uten fast jobb

Selv om det kan være utfordrende å få boliglån uten fast jobb, er det ikke umulig. Her er fem viktige råd som kan hjelpe deg i prosessen:

 1. Vis stabil inntekt: Selv uten en fast jobb, er det viktig å kunne vise en stabil inntekt. Dette kan være fra deltidsarbeid, frilansarbeid eller andre inntektskilder. Dokumenter inntekten din grundig og vis at den er tilstrekkelig til å betjene lånet på en pålitelig måte.
 2. Bygg opp egenkapital: Det å spare opp betydelig egenkapital kan være avgjørende når du søker boliglån uten fast jobb. Spar opp penger over tid og sett av en del av boligens kjøpesum som egenkapital. Dette viser långiver at du er villig til å investere i boligen din og reduserer risikoen for lånet.
 3. Forbedre kredittscoren: Arbeid med å forbedre kredittscoren din. Betal av gjeld og gjør regelmessige og rettidige betalinger. En god kredittscore øker sjansene for å få innvilget boliglån og kan føre til bedre lånevilkår.
 4. Søk lån sammen med en medlåntaker eller kausjonist: Å ha en medlåntaker eller kausjonist med stabil inntekt og god kredittscore kan øke sjansene for å få boliglån uten fast jobb. En medlåntaker eller kausjonist bidrar til å styrke lånesøknaden og gir långiver ekstra trygghet.
 5. Sammenlign långivere: Ikke begrens deg til tradisjonelle banker. Utforsk långivere som spesialiserer seg på lån til personer uten fast jobb. Disse långiverne kan ha mer fleksible krav og tilby skreddersydde løsninger for din situasjon.

Spørsmål og svar - Boliglån uten fast jobb

Er det mulig å få boliglån uten fast jobb?

Ja, det er mulig å få boliglån uten fast jobb ved å oppfylle alternative krav som stabil inntekt, egenkapital, god kredittscore og eventuelt søke lån sammen med en medlåntaker eller kausjonist.

Hvilken rolle spiller egenkapitalen når man søker boliglån uten fast jobb?

Egenkapitalen spiller en viktig rolle når man søker boliglån uten fast jobb. Å kunne stille med minimum 15% av boligens kjøpesum som egenkapital viser långiver at man er villig til å investere i boligen og reduserer risikoen for lånet.

Hva er viktig for å få innvilget boliglån uten fast jobb?

For å få innvilget boliglån uten fast jobb er det viktig å kunne vise stabil inntekt fra alternative kilder, ha tilstrekkelig egenkapital, ha en god kredittscore, og eventuelt søke lån sammen med en medlåntaker eller kausjonist.

Hvordan kan man forbedre sjansene for å få boliglån uten fast jobb?

Man kan forbedre sjansene for å få boliglån uten fast jobb ved å vise stabil inntekt, bygge opp egenkapital, forbedre kredittscoren, søke lån sammen med en medlåntaker eller kausjonist, og sammenligne långivere for å finne den beste løsningen for sin situasjon.

Bankene vi sammenligner

Vis mer