Privatlån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Søk privatlån inntil 600 000 kr
Sambla sammenlikner 20 banker
Rask behandling
Søk privatlån inntil 600 000 kr
Sambla sammenlikner 20 banker
Rask behandling

Privatlån er lån uten sikkerhet som du normalt kan bruke til det formål du selv ønsker. Det er en rekke banker og finansieringsinstitusjoner som tilbyr privatlån. Sambla samarbeider med flere långivere som konkurrerer om å gi deg de beste betingelsene på ditt privatlån.

Privatlån dekker de samme formålene som et forbrukslån. Ofte brukes betegnelsene privatlån og forbrukslån om hverandre ettersom begge er lån uten sikkerhet.

Hvordan søker jeg privatlån?

Du søker ganske enkelt på Internett.

Bruk gjerne søknadsskjemaet på Sambla. Du finner det til øverst til høyre på denne siden eller på forsiden til Sambla.no. Ved å søke her kan du få lånetilbud fra flere banker.

Du starter enkelt med å fylle ut lånebeløpet du søker om, og hvor lang tid du vil bruke på å nedbetale det. Her får du automatisk estimert et omtrentlig månedsbeløp du skal betale. Dette er kun veiledende, men du kan enkelt se forskjellen hvis du øker beløpet eller forlenger nedbetalingstiden.

Sørg for å ha oversikten over inntekter, utgifter og gjeld klar før du skal søke om lån. Dokumenter som skal lastes opp er siste lønnsslipp og skattemeldingen.

Når du er ferdig, er det bare å trykke “send”. Deretter lener du deg tilbake og venter på svar.

Et privatlån du kan bruke til det du vil

I motsetning til en del andre lån er ikke privatlån øremerket til et bestemt formål. Et boliglån må du bruke til å kjøpe bolig med, tilsvarende gjelder for billån og båtlån.

Det kan virke befriende å ikke måtte redegjøre for en långiver om hva du skal bruke pengene til.

Vanlige ting låntakere bruker privatlån til er ferier, bryllupsfeiringer, oppussing eller bruktbilkjøp.

Det er långivere som tilbyr egne ferielån eller bryllupslån. Dette er gjerne variasjoner over privatlån, og gir ikke noen bedre betingelser eller andre fordeler enn det et generelt privatlån gir.

Selvfølgelig er det noen formål som er mer “fornuftige” enn andre. Du vil eksempelvis ha mer igjen for et lån du bruker til å pusse opp boligen med enn for et lån som går til rent forbruk.

Det er også mulig å bruke et privatlån til å samle gjeld du har fra før. Det kan i mange tilfeller være svært lønnsomt.

Et privatlån er et lån uten sikkerhet

Privatlån er et tilbud til de som ikke kan stille sikkerhet for lånet.

Alle har ikke en godt nedbetalt bolig eller foreldre som kan bistå med å sette boligen sin i pant for et lån du eller dere ønsker å ta opp.

Det er færre formaliteter med et lån uten sikkerhet. Du trenger ingen verdivurdering og behøver ikke å betale for pantedokumenter og registreringer. Det betyr også at banken bruker mindre tid på å vurdere lånesøknaden din.

Privatlånet vil nok ha høyere rente enn et lån med sikkerhet, men det er utmerket tilbud for de som ikke har denne muligheten.

Hvor mye kan jeg få i privatlån?

Banken vil vurdere hvor høy betjeningsevne du har. Ut fra det avgjør de hvor høyt lån de kan innvilge deg. Du kan selv sjekke en lånekalkulator for å se hvor høyt lån du kan klare ut fra hvor mye du vil betale i måneden.

Generelt er det banker som kan gi opptil 600 000 kroner i privatlån.

Det vil normalt ikke gis lån dersom din totale gjeldsbelastning overskrider fem ganger din brutto årsinntekt.

Samle privatlånene dine

Har du flere privatlån du betaler på, kan det være litt upraktisk. Det er for de fleste greiere å forholde seg til ett lån og én långiver.

Det kan også være det er mulig å få lavere rente på et høyere samlingslån. Spesielt smålån er kjent for høye renter og mange gebyrer.

Regn ut hvor mye du betaler på alle lånene dine, og bruk lånekalkulatoren for å se hvor mye du potensielt kan spare på å samle dem i ett lån.

Refinansieringslån for å nedbetale gjeld

Lån som brukes til å betale ned eksisterende lån og annen gjeld kaller vi refinansieringslån. Det er mulig å søke refinansieringslån gjennom Sambla.

Du kan søke om et vanlig privatlån og ordne alt selv. Imidlertid kan det være en fordel å krysse av på låneskjemaet at du søker om refinansiering.

For refinansieringslån er nemlig ingen formelle krav til at gjeldsbyrden ikke skal overstige fem ganger bruttoinntekten. Samtidig kan du få et refinansieringslån over 15 år mot normalt 5 år for privatlån.

Dessuten vil långiveren bistå praktisk med direkte innbetaling av de kravene som skal refinansieres.

Låne penger privat?

Det er en vesentlig forskjell på privatlån og privat lån.

Mens et privatlån er et lån uten sikkerhet du kan få hos en finansieringsinstitusjon, er et privat lån noe du tar opp fra venner, kjente eller familie.

Det er imidlertid en grunn til å¨at vi foretrekker å låne penger fra de som jobber med å låne dem ut.

Det er mye ubehag forbundet med låne penger privat når det er fra folk du kjenner. Det er ikke så lett å spørre om det. Man føler gjerne at man utsetter dem for press eller utnytter relasjonen man har.

Retningslinjer for privatlån

Det er dermed naturlig å høre med banken eller andre profesjonelle långivere først.

Dersom du likevel må gå til det skritt å låne privat, anbefales det å følge formalitetene. Det betyr at det undertegnes et gjeldsbrev og lages en nedbetalingsplan. Maler for dette finner du ved å søke på nettet.

Det er også mulig å gi den private långiveren pant i bolig. Slik kommer vedkommende ikke etter dine øvrige kreditorer i køen. For mindre beløp er det imidlertid ikke å anbefale da det følger noen gebyrer med når man pantsetter noe,

Ovenstående er ikke i veien for at foreldre stiller sin bolig i pant for lån til barna. Ofte er dette et nødvendig virkemiddel for å skaffe til veie egenkapital ved førstegangs kjøp av bolig.

Søk beste privatlån hos Sambla

Når det gjelder privatlån fastsettes betingelser som rentesats med videre individuelt fra hver enkelt långiver til hver enkelt lånekunde de har. Ettersom disse betingelsene kan variere svært mye, er det gunstig å søke flere steder før man aksepterer et lån.

Det er akkurat dette Sambla kan hjelpe deg med.

Din søknad til Sambla blir vurdert av flere banker, og du får en individuell tilbakemelding fra alle. Du aksepterer selvfølgelig det beste tilbudet med den laveste renten.

Søk til over 20 banker om privatlån eller refinansieringslån i dag!

Spørsmål og svar – Privatlån

Hva er privatlån?

Privatlån er et lån uten sikkerhet, Vi bruker også betegnelsen forbrukslån.

Hva er forskjellen på privatlån og forbrukslån?

Det er ingen forskjell.

Hvor får jeg privatlån?

De fleste banker kan gi privatlån. Søker du gjennom Sambla blir søknaden vurdert av 20 banker samtidig.

Kan jeg refinansiere privatlån?

Ja. Fyll ut låneskjemaet på Sambla, og kryss av for at du ønsker å refinansiere.

Bankene vi sammenligner

Vis mer

Hva sier våre kunder om å samle lån?