Samlelån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Samle dyr gjeld
Lavere rente og mindre å betale hver måned
Sammenlign beste samlingslån hos Sambla
Samle dyr gjeld
Lavere rente og mindre å betale hver måned
Sammenlign beste samlingslån hos Sambla

Å samle dyre lån og andre gjeldsposter kan gi store fordeler i form av mindre renter og gebyrer. Dessuten kan det fungere som en omstart av din personlige økonomi.

Sambla kan via sine over 20 samarbeidende banker hjelpe med å finne det beste samlelånet for deg. Les videre og se hvor mye du kan spare.

Hva er et samlelån?

Det ligger i ordet. Det er et lån som samler gjeld du har fra før. Et slikt samlelån kan gis både med og uten sikkerhet i bolig. Samlelån uten sikkerhet kan til forveksling ligne et vanlig forbrukslån, men med noen modifikasjoner vi skal komme tilbake til.

Med et samlelån får du altså et helt nytt å lån med en ny betalingsplan du skal forholde deg til. Til gjengjeld slipper du å tenke på den gamle gjelden.

Samlelån kalles også for “refinansiering”.

Når lønner det seg med samle gjeld til et lån?

Samlelån lønner seg spesielt når du har dyre kreditter du betaler på hver måned. Kort sagt er det i de aller fleste tilfeller gunstig å bytte ut et lån du har dersom du kan få et nytt med lavere effektiv rente.

La oss gå nærmere inn på hvordan du kan spare penger ved å samle alle lånene dine på ett sted:

  • lavere renter
  • færre gebyrer
  • mindre å betale per måned
  • bedre oversikt over økonomien
  • unngå inkassosaker.

Redusert rente

Den enkleste måte å finne ut om du vil ha utbytte av å samle lån og kreditter er å se på renten. Hvilken rente har du i dag, og hvilken effektiv rente kan du få på et nytt lån? Dersom sistnevnte kommer best ut, er det ingen grunn til å nøle.

Vær oppmerksom på at du ikke kan bruke på renten i eksemplet i markedsføringen av et lån for å samle gjelden. Du må først søke lånet, og deretter får du et rentetilbud. Vi kommer snart tilbake til hvordan du får den beste renten med hjelp fra Sambla.

Færre gebyrer hver måned

På hvert forbrukslån du har beregnes det termingebyr ved de månedlige innbetalingene. Dette varierer fra 30 til 90 kroner. Med flere lån og betale på blir det penger av dette – totalt sett. Ved å bytte ut flere gjeldsposter med ett lån slipper du med ett månedlig gebyr.

Lavere utgifter til betjening av lån

Dette følger automatisk med lavere rente og færre gebyrer. Du kan simulere en betalingsplan i en lånekalkulator for å se hvor mye du kan spare på å samle lån og kreditter.

Du kan også redusere den månedlige betalingen ved å velge en lengre betalingsplan. Lang nedbetalingstid betyr riktignok at du betaler mer på lånet totalt sett, men det kan noen ganger være nødvendig for å få husholdningsbudsjettet til å gå opp.

Få bedre oversikt over egen økonomi

Hvis du har mange poster du betaler på hver måned, og som kanskje blir direkte trukket fra kontoen din, er det fort gjort å miste kontrollen. Kanskje er kontoen også overtrukket før lønningsdag.

Dersom du får samlet forbrukslån, smålån, kredittkort, avbetalingsavtaler og kanskje andre gjeldsposter i ett eneste lån, vet du hvor du har dem. Det vil bli betraktelig lettere å styre økonomien med en slik avtale.

Unngå inkasso og betalingsanmerkninger

Dette er i forlengelsen av det vi skrev over, om å beholde oversikten. Har du ikke den, kan det skje at du glemmer å betale vanlige regninger, eller at du overtrekker kontoen så mye at det blir stopp.

Noen bruker kredittkort for å fylle dette gapet. Det gjør situasjonen enda verre.

Hvis du kjenner på noen av disse symptomene, er det på høy tid å samle gjelden og komme a jour med alle regningene.

Samle smålån

Har du mange smålån du betaler på? Det kan bli dyrt i lengden.

Her vil vi vise deg hva du kan oppnå ved å konvertere dyre smålån i et samlelån, og hvordan Sambla kan hjelpe deg å gjennomføre dette med best mulig resultat.

Hva er “smålån”?

Et smålån er – som ordet tilsier – et lån på et mindre beløp. Så kan man diskutere hvor grensen går mellom smålån og vanlige forbrukslån.

Långivere som tilbyr hele spekteret av forbrukslån opp til 800 000 kroner, karakteriserer gjerne beløp under 100 000 kroner som smålån.

Det er også långivere som spesialiserer seg på å låne ut mindre beløp som de kaller smålån eller sms-lån. Her kan den øvre grensen ligge på 50 000 eller 70 000 kroner. Noen låner ikke ut mer enn 30 000 kroner i ett lån.

Andre typiske karakteristikker ved smålån er at de som regel har kort løpetid og høy effektiv rente.

Samle smålån til ett lån

De fleste tar opp smålån for å dekke et akutt behov som dukker opp. Det kan være til innkjøp at et nytt kjøleskap, å betale en verkstedregning eller å dekke et underskudd på konto.

Man tar jo helst ikke opp mer gjeld enn man må. Er det 30 000 kroner du trenger, låner du helst akkurat dette.

Men så kan det hende at slike situasjoner oppstår igjen og igjen. Da blir det stadig flere smålån.

Hver for seg kan det være velfunderte låneopptak. Det var et nødvendig formål, og du lånte det som måtte til.

For noen kan det imidlertid være panikkhandlinger. Det blir stadig nye hull i budsjettet som fylles med smålån.

I begge tilfeller: Dette lønner seg ikke i lengden. Vi skal vise deg hvorfor.

Hvorfor samle smålån uten sikkerhet

Det er tre gode grunner til at du bør samle lån :

  1. Du får lavere totale lånekostnader
  2. Du får lavere månedlige utgifter til betjening av lån
  3. Du får ryddigere økonomi med kun ett lån å betale på

Den første grunnen er egentlig tilstrekkelig til at du bør prøve å samle smålån. De er rett og slett dyrere enn vanlige forbrukslån eller annen gjeld du måtte ha..

Det er som med varekjøp ellers. Handler du store kvantiteter får du lavere pris. Långivere beregner seg høyere effektiv rente på utlån av mindre beløp for at det skal lønne seg for dem.

Dessuten påløper det et terminbeløp i måneden for hvert av smålånene. Ved å samle lån, slipper du med ett.

Med lavere totale lånekostnader, reduseres også beløpet du betaler hver måned. Ved å samle smålån til ett lån kan du også velge lenger nedbetalingstid. Du kan derfor betale enda mindre per måned dersom du ønsker det.

Det er også greiere for de fleste å forholde seg til gjelden i form av ett forbrukslån som betales på en fast dag hver måned, enn diverse småbeløp som skal betales til forskjellige tider. Da må man konsentrere seg mye mer om å holde tunga rett i munnen og beholde kontrollen.

Annen gjeld det lønner seg å samle

Noen former for gjeld er dyrere enn andre, som smålån og kredittkortgjeld. Disse er spesielt egnet for samlelån. Du bør også refinansiere forbrukslån med høy rente.

Også en del fordringer det kan være vanskelig å holde kontroll på kan inngå i en slik samling av gjelden. Vi kan nevne husleierestanser, sjokkerende høye strømregninger og tilbakevendende overtrekk av lønnskontoen.

La oss se litt nærmere på noen av disse.

Samle kredittkortgjeld

Kredittkort er et praktisk betalingsmiddel. Det kan også ha en del fordeler som reiseforsikring, cashback og bonuser.

De er imidlertid ikke egnet for opptak av langsiktig gjeld. Gjennomsnittlig kredittkortrente ligger omtrent ti prosentpoeng høyere enn tilsvarende effektiv rente for forbrukslån.

Det er derfor mildt sagt lite økonomisk å ha ett eller flere kredittkort som vaker på kredittgrensen.

Å samle kredittkortgjelden i et nedbetalingslån med en klar plan er også disiplinerende. Du betaler faktisk ned gjelden i stedet for å stadig fornye den ved å trekke kortet på nytt.

Samle forfalte regninger og fakturaer i et lån

Regninger du ikke får betalt i tide belastes med forsinkelsesrente. I tillegg kan det etterhvert tilkomme purregebyr, inkassogebyr og øvrige inkassokostnader.

Har du flere slike regninger som er i ferd med å forfalle eller oversendes til inkasso, er det lurt å ta affære i tide.

Hvis du samler alle i ett lån, kan du redde situasjonen. Det er imidlertid viktig at det samme problemet ikke oppstår på ny.

Dersom det i tillegg er avbetalingskjøp, smålån eller kredittkort du betaler på, bør du vurdere å ta med disse i det nye lånet for å få en mer ordnet økonomi framover.

Hvordan samle smålån og annen gjeld

I første omgang må du skaffe en oversikt over de lånene og regningene du ønsker å samle. Oppdatert saldo på forbrukslån, smålån og kredittkort kan du finne i nettbankløsninger, eller kontakte kreditor direkte. For ubetalte regninger sjekker du saldo på siste faktura.

Når du søker kan det være greit å runde av litt oppover i tilfelle det er noen gebyrer eller omkostninger som kommer til i mellomtiden.

Lag gjerne et budsjett som viser hvor mye du kan klare å betale hver måned på det nye lånet. Da kan du justere nedbetalingstiden slik at det passer med dette. Dette gjør du enkelt direkte i vårt søknadsskjema.

Prosessen med å søke lån og få svar går vanligvis raskt. Du får flere lånetilbud, og kan velge det opplegget du sparer mest på.

Banken som gir deg lånet vil ta jobben med å betale ut de kravene du har satt på listen. Deretter får du betalingsplanen på det nye samlelånet ditt.

Få det beste samlelånet med Sambla.

Det er stor konkurranse om lånekundene der ute. Det gjelder også samlelån.

Du er imidlertid alltid nødt til å søke for å få et lånetilbud, og dermed sammenligne rentene. Det kan føles ganske tungvint å fylle ut søknad etter søknad i jakten på det beste tilbudet.

Det er her Sambla kommer inn og gjør jobben for deg. Sender du søknaden din til oss, kan vi videreformidle den til over 20 potensielle långivere vi samarbeider med. Du vil få en tilbakemelding med eventuelle lånetilbud fra hver enkelt. Etterpå kan du sette deg rolig ned, sammenligne effektiv rente, og velge det tilbudet du mener er best.

Søknaden er helt uforpliktende. Dersom du bare vil skanne markedet for å se om det er noe å hente på å samle alle lån, er det bare å gjøre det. Sambla skal ikke ha betalt for tjenesten, men vil få provisjon fra långiver dersom du velger et av lånetilbudene.

Samlelån med betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er en hindring for å få nye lån. Det er derfor der er så viktig å samle gjelden i et nytt lån før innkrevingen er komme så langt at det er notert en slik anmerkning.

Merk at betalingsanmerkningen gjerne kommer først etter at rettslige skritt er foretatt, som avsendelse av forliksklage eller begjæring om utleggsforretning.

Det er altså ikke for sent å samle gjelden selv om du har fått inkassovarsel.

Har det kommet så langt som at det er notert en anmerkning, må som regel det aktuelle kravet innfris før du søker om nye lån. Et unntak er omstartslån med sikkerhet i bolig som det henvises til under.

Samlelån med sikkerhet i bolig

Har du en bolig hvor du har nedbetalt litt av boliglånet, kan du søke et samlelån med pant i denne. Det vil falle normalt falle rimeligere enn et lån uten sikkerhet.

Da er det også muligheter dersom du har betalingsanmerkninger. Sjekk ut Samblas omstartslån for personer med betalingsproblemer.

Spørsmål og svar – Samlelån

Hvorfor samle lån?

Du samler lån fordi du oppnår bedre betingelser på det nye lånet enn de du har fra før. Det kan være lavere rente, færre gebyrer, lavere terninbeløp eller lengre nedbetalingstid. Sjekk lånetilbudene du får og sammenlign med de vilkårene du har i dag.

Hvordan fungerer samlelån?

Samlelån skjer ved at du erstatter lån og annen gjeld du har med ett nytt lån. Du regner sammen den aktuelle saldoen på alle gjeldsposter, og søker om et lån som tilsvarer dette. Ved innvilgelse vil långiver innfri gjelden din direkte, og utstede et nytt lån til deg.

Lønner det seg å samle lån?

Det vil lønne seg å samle lån hvis du oppnår lavere rente enn på lånene som skal samles. Dessuten kan du spare inn på gebyrene.

Hvor kan jeg samle lån?

Du søker om et refinansieringslån i en bank. Legg ved en oversikt over saldoen på lånene du ønsker å samle. Hos Sambla kan du få svar fra over 20 långivere med én søknad, og dermed øke muligheten for et ekstra godt tilbud.

Bankene vi sammenligner

Vis mer