Forbruksfinansiering

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Når jeg sammenligner godkjenner jeg brukeravtale, privacy policy og bekrefter at jeg er norsk statsborger.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Søk lån til forbruksfinansiering
Du kan søke inntil 600 000 kr
Få søknaden vurdert av +20 banker
Søk lån til forbruksfinansiering
Du kan søke inntil 600 000 kr
Få søknaden vurdert av +20 banker

Forbruksfinansiering er i stor grad det som ordet tilsier, en finansiering av forbruk. Typiske former for forbruksfinansiering er forbrukslån eller kredittkort. Du kan selvfølgelig også finansiere forbruket ditt ved egne inntekter.

I denne artikkelen tar vi hovedsakelig for oss forbruksfinansiering gjennom låneopptak.

Forbruksfinansiering ved opptak av forbrukslån

Et forbrukslån er et lån som kan tas opp for å dekke ulike behov. Det kjennetegnes også ved at det, i motsetning til boliglån, er et lån uten sikkerhet.

I og med at det tas opp lån til ting som forbrukes, altså ikke representerer en varig verdi, er det ikke hensiktsmessig med sikkerhet for disse lånene.

Forskjellen ved å finansiere tilsvarende kjøp med kredittkort, er at forbrukslån har en klar nedbetalingsplan og ofte lavere rente ved lengre nedbetalingstid.

Hvor mye koster forbrukslån?

Den vesentligste kostnaden ved et forbrukslån er renten. Denne settes individuelt for hver låntaker, og kan variere stort fra person til person, men også mellom långiverne.

Hvor lang nedbetalingstid du har vil også ha stor innvirkning på de totale lånekostnadene. Jo lengre tid det tar å betale lånet, desto mer koster det.

Det vil også beregnes et etableringsgebyr ved innvilgelsen. Det er normalt et sted mellom 500 og 1500 kroner. Et terminbeløp påløper også ved hver innbetaling. Lavest gebyr får du normalt med avtalegiro eller efaktura.

Ut fra lånebeløpet, renter, gebyr og nedbetalingstid beregnes det effektiv rente. Den skal alltid opplyses når du tilbys et lån, og er den beste måten å sammenligne lånetilbudene på.

Hvordan finne best forbruksfinansiering?

Som nevnt er det stort sprik mellom de laveste og høyeste rentene på forbrukslån. Det vil også si at det lønner seg å gjøre et godt forarbeid.

Det betyr mer enn å studere rentene som oppgis på hjemmesidene til de ulike långiverne. Du får nemlig ikke oppgitt din rente på det aktuelle lånet før du har sendt dem en søknad.

Betydningen av kredittvurderingen

Renten i lånetilbudet baserer seg på en kredittvurdering av din økonomi. Har du mye å gå på, vil du bli tilbudt en lav rente. Og omvendt.

Poenget er imidlertid at kredittvurderingen ikke er likeens hos alle bankene. Det betyr at renten du får kan være lavere noen steder enn akkurat det stedet du har søkt.

For å få lavest rente, bør du derfor sikre deg ved å søke flere steder.

Få tilbud fra over 20 långivere gjennom Sambla

Det er ikke nødvendig å sende ut et større antall søknader for å få til dette. Hos Sambla holder det med én søknad for å nå ut til over 20 mulige långivere.

Start med å fylle ut skjemaet på denne siden med beløpet du søker om. I retur får du deres beste lånetilbud, og du velger det du synes er mest fordelaktig for deg.

Søknaden er helt uforpliktende og kostnadsfri. Alle gebyrer og kostnader ved å ta imot lånetilbudet er oppgitt.

Tenk på dette før du søker forbruksfinansiering

Du vil som nevnt kredittvurderes før du søker om lån eller annen forbruksfinansiering. Hvis kreditten innvilges, betyr det at kredittgiveren mener du har god nok økonomi til å betale det tilbake etter planen.

Du bør likevel også ta en smertesjekk på egen økonomi selv. Hvor mye bruker du faktisk hver måned? Blir du nødt til å foreta noen justeringer for å overholde betalingsplanen?

Kanskje kommer du også til motsatt resultat, altså at det viser seg at du kan klare å tilbakebetale lånet raskere enn først antatt. Kanskje utbetalingen av feriepenger i juli eller halv skatt i desember kan forsere nedbetalingen?

Det viktigste er at du tar med alle vanlige utgifter, og helst også legger inn en buffer mot det som kan dukke opp uventet. Ser det dårlig ut, bør du vurdere å utsette forbrukskjøpet ditt en stund.

Refinansiering av forbruksgjeld

I forbindelse med et nytt låneopptak, er det uansett en god idé å vurdere hele gjeldssituasjonen din.

Det kan hende at du har dyre smålån eller kredittkortgjeld du betaler mer enn du faktisk behøver på.

Ved å samle disse i ett nytt lån sammen med forbruksfinansieringen din, kan det vise seg at du likevel vil betale mindre på gjelden din totalt sett. Lavere rente og lenger nedbetalingstid gir lavere månedlige terminbeløp, og dermed i en del tilfeller – en bedre balansert økonomi.

Refinansieringslån kan søkes via Sambla på samme måte som et forbrukslån. Du krysser ja i den boksen i skjemaet hvor det spørres om lånet er til refinansiering. Da vil det automatisk bli vurdert som sådan.

En refinansiering øker ikke totalgjelden din, og vil dermed behandles lempeligere enn søknad om nytt lån.

Du vil likeledes kunne få tilbud fra alle våre samarbeidspartnere, og du velger selv det med de beste betingelsene.

Hos Sambla kan du søke refinansieringslån eller forbrukslån opp til 600 000 kroner.

Spørsmål og svar - Forbruksfinansiering

Hva er forbruksfinansiering?
Forbruksfinansiering er penger du bruker på forbruk, altså ikke til investeringer i varige verdier som fast eiendom og bolig.
Hvordan får jeg forbruksfinansiering?
Dersom du ikke har midler tilgjengelig selv, kan du søke om et forbrukslån eller bruke et kredittkort. Hos Sambla kan du søke forbrukslån opp til 600 000 kroner.
Bør jeg søke om lån til forbruksfinansiering?
Du bør først sjekke økonomien din og se på tilbakebetalingsevnen din. Du kan eventuelt bruke Samblas lånekalkulator for å se effekten av varierende nedbetalingstid.
Hvordan får jeg best forbruksfinansiering?
Dersom du ønsker å ta opp et forbrukslån, bør du sammenligne ulike långivere og se hvor du får best betingelser. Hvis du sender søknaden til Sambla får du den vurdert av over 20 långivere, og du velger det beste tilbudet.

Bankene vi sammenligner

img
img
img
img
img
img
Vis mer