Namsfogden

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Én namsfogd/namsmann i hver kommune
Forestår utleggsforretninger og utkastelser
Tar også imot søknad om gjeldsordning
Én namsfogd/namsmann i hver kommune
Forestår utleggsforretninger og utkastelser
Tar også imot søknad om gjeldsordning

Det er ikke mange som ønsker seg brev fra namsfogden i postkassen.Har du fått brev fra namsfogden, er det på tide å rydde opp i det som det gjelder. 

Namsfogdens oppgaver er nemlig i alminnelighet følgende:

  • Utleggstrekk i lønn
  • Tvungen fravikelse (utkastelse)
  • Gjeldsordning

Bortsett fra tilfellene som vedrører gjeldsordning, er det altså dårlig nytt hvis du hører fra namsfogden. Men har du allerede en gjeldsordningssak gående, kan det bety at noe har vært på avveie tidligere. 

Her kan du lese om hvordan du skal forholde deg til henvendelser fra namsfogden, og ikke minst hvordan du kan forebygge problemer ved å refinansiere gjeld.

Hva er namsfogden?

Namsfogden er en statlig instans knyttet til politietaten. De er derfor lokalisert til politikamre og lensmannskontor rundt om i landet. På lensmannskontorene brukes betegnelsen namsmannen.

Namsfogdembetene og namsmennene har altså den utakknemlige oppgaven med å drive tvangsfullbyrdelse av pengekrav og kaste ut folk som ikke betaler husleie.

På tilbudssiden behandler de søknader om gjeldsordning.

I tillegg er gjerne Forliksrådet samlokalisert med namsfogdene og namsmennene.

Utleggsforretning og trekk i lønn

Når et lån eller pengekrav går til tvangsinndrivelse, sender kreditor en begjæring om utleggsforretning til Namsfogden eller namsmannen der skyldneren bor.

Namsfogden vurderer om det er mulig å ta pant i eiendeler som bolig, bil eller bankkonto, men svært ofte ender det med et lønnstrekk.

Her må du besvare henvendelsen fra namsfogden, og eventuelt selv foreslå et trekk. Namsfogden har plikt til å ta hensyn til utgifter til livsopphold og bolig før det nedlegges et trekk.

Utkastelse

Har du fått en begjæring om tvungen fravikelse av bolig, betyr det som regel at du ikke har betalt husleie.

Du får en frist til å flytte selv. Overholder du ikke den, kan namsmannen fysisk kaste deg ut.

Har du ikke et annet sted du kan bo, kan du oppsøke Nav. Noen ganger kan de skaffe midlertidig bolig, Du kan også søke sosialhjelp til å betale husleien du skylder slik at utkastelse kan unngås.

Søknad om gjeldsordning

Den som er varig ute av stand til å betale gjelden sin, kan få gjeldsordning, som det heter. 

Det er imidlertid en rekke krav som skal oppfylles, og en del unntakstilfeller.

Her kan det være greit å komme overens direkte med namsfogden om hva som trengs for å søke om gjeldsordning i det enkelte tilfelle, og hva som må ordnes i forkant.

Dersom du eier egen bolig, kan det noen ganger være en bedre løsning å refinansiere det du skylder med pant i denne.

Les også: Hva er gjeldsordning? 

Refinansiering i tide

Du unngår problemer med namsmannen hvis du tar tak i økonomien din i tide.

Utleggsforretninger eller begjæringer om tvungen fravikelse kommer ikke fra ingensteder. Du har antakelig hatt problemer med å få endene til å møtes lenge før deg.

Uavhengig av årsaken, om det uvitenhet eller en uventet inntektssvikt, er det viktig å prøve å gjøre noe. Jo tidligere desto bedre, men uansett er det håp.

Et viktig virkemiddel er refinansiering av gjeld du har.

Hvis du har flere smålån, kredittkortgjeld eller ubetalte fakturaer kan du samle disse i ett refinansieringslån før de kommer så langt som til namsmannen. Du kan oppnå lavere og overkommelige kostnader og dermed redde økonomien din.

Når saken allerede er kommet til namsmannen

Hvis du har mottatt en begjæring om utleggsforretning gjennom namsmannen, er det mulig at du har mottatt en betalingsanmerkning tidligere. 

Det gjør det vanskeligere å få lån til refinansiering, men løpet er fortsatt ikke nødvendigvis kjørt. Har du en bolig med ledig sikkerhet kan du for eksempel søke om omstartslån gjennom Sambla.

Du kan også søke om en gjeldsordning selv om du har fått en begjæring om utleggsforretning eller tvungen fravikelse av bolig, såfremt vilkårene for øvrig er til stede.

Søk beste refinansieringslån gjennom Sambla

En refinansiering av dyr gjeld kan som omtalt forebygge ubehagelige henvendelser fra namsmannen.

Sambla har muligheten til å tilby deg refinansieringsmuligheter fra over 20 banker vi samarbeider med.

Mange lånetilbud betyr at du kan velge lånet med den laveste renten.

Tjenesten er helt gratis, og du signerer lånet med BankID,

Søk refinansiering inntil 800 000 kroner fra Sambla i dag, og få orden på økonomien din med hjelp! 

Spørsmål og svar - Namsfogden

Hva er namsfogden?

Namsfogdene og namsmennene er tilknyttet politkamre og lensmannsembetene. Deres hovedfunksjoner er å foreta utleggsforretninger. fravikelser av bolig og å behandle søknader om gjeldsordning.

Hva gjør jeg hvis jeg får brev om utlegg fra namsfogden?

Sjekk hvilken kreditor det er og ta kontakt for en ordning. Hvis det ikke går må du svare på namsfogdens henvendelse og uttale deg om eventuelt utlegg.

Hva gjør jeg hvis jeg får brev om utkastelse fra namsfogden?

Prøv om du kan få en ordning med utleier eller en utsettelse. Hvis det ikke går må du prøve å finne et annet sted å bo.

Hvordan søker jeg om gjeldsordning hos namsfogden?

De viktigste kravene er at du er varig ute av stand til å betjene gjelden din, og at du først har prøvd å få til en ordning med kreditorene dine på egen hånd. Søknadsskjema finner du på namsfogdens sider på nettet.

Bankene vi sammenligner

Vis mer