Sparerente – en viktig faktor

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Sparerente = innskuddsrente
Spar i aksjer eller fond
Best sparerente med BSU
Sparerente = innskuddsrente
Spar i aksjer eller fond
Best sparerente med BSU

Når man har opparbeidet seg en sum med penger som man ønsker å sette til side, er det naturligvis en fordel hvis man kan få litt avkastning på disse pengene over tid. Mange velger å investere eller plassere dem i aksjer og fond, men for de som ønsker å spare pengene et sted uten noen som helst form for risiko, er det sparing i bank som gjelder. Og da må man vurdere sparerenten.

Hva er sparerente?

Sparerente er en egen rentesats man får for å sette til side penger på en sparekonto. En sparerente er gjerne høyere enn rentene på andre typer kontoer og derfor må man ofte forholde seg til noen begrensninger i forbindelse med bruken av en sparekonto, som for eksempel et maks antall uttak per år. Den høyeste sparerenten oppnår man ved å spare på en månedlig basis, og hvis man er villig til å låse pengene sine i en bank for en stund fremover, kan man oppnå en enda høyere rente.

Helt enkelt er sparerente en bonus bankene gir deg mot at du overlater pengene dine til dem over tid.

Trygg sparing uten risiko

Selv om avkastningen på sparepengene dine kunne blitt større om du investerte dem i eiendom eller plasserte dem i fond og aksjer, er det ingen tvil om at det alle tryggeste er å plassere dem i banken. Det er nemlig sånn at alle norske banker er medlem av Bankenes Sikringsfond, og det sikrer deg som kunde hvis banken skulle bli slått konkurs. Hvis dette skulle skje, har du krav på å få dekket et innskudd på opptil 2 millioner kroner inkludert opptjente renter. Skulle det være sånn at dine tilsidesatte midler overstiger 2 millioner kroner, anbefales det å plassere dem i flere banker slik at sikkerheten fortsatt er der for alle pengene.

Hvordan oppnå best sparerente?

For å finne den beste sparerenten, må man kontakte flere banker, sammenligne deres tilbud og eventuelt forhandle om bedre vilkår. Det er denne jobben Sambla gjør, og våre rådgivere tar hånd om dette for deg helt kostnadsfritt. Målet våres er å skape fornøyde bankkunder, og det eneste du trenger å gjøre er å ta kontakt.

Aksjesparing

Aksjesparing er en avtale som gir muligheten til å spare fast i aksjemarkedet. Forskjellige banker kan ha ulike vilkår for aksjesparingsavtaler. Felles for alle er at man selv kan velge størrelsen på det faste månedlige beløpet man ønsker å kjøpe aksjer for, og at aksjene kjøpes i børsnoterte selskaper.

Aksjesparing har en lavere risiko enn tradisjonell aksjehandel og blir ansett som et godt sparingsalternativ for de som skal spare langsiktig og som ønsker en høyere avkastning enn ved vanlig banksparing. Men med en mulig høyere avkastning følger også høyere risiko enn ved sparing på sparekonto, så det er viktig å sette seg godt inn i detaljene rundt en potensiell aksjesparingsavtale.

I 2016 ble det gjort statlige tiltak for å bidra til at småsparere i større grad skal investere i aksjer. Resultatet ble at man ved aksjesparing kan kjøpe og selge så mye man ønsker uten å måtte betale skatt, så lenge man holder seg innenfor aksjesparekontoen. Man kan ta ut sin opprinnelige sparekapital uten å skatte av det, og det er først når man realiserer gevinst at man blir skattepliktig. Allikevel advares det mot å kjøpe, selge og spekulere for mye i aksjer. Ved å spare små beløp hver måned reduserer man risikoen på sparingen, og øker sjansen for å kunne nyte en god avkastning i fremtiden.

Sparing i fond

Et fond er en samling av verdipapir som man kan kjøpe andeler i. Det finnes flere typer fond, men de tre viktigste typene er aksjefond, rentefond og blandingsfond. Et aksjefond investerer i aksjer, et rentefond i rentebærende verdipapir og et blandingsfond i begge deler. Av de tre typene, er det aksjefond som kan gi høyest avkastning, og som dermed også har den største risikoen.

Fondsparing kan være et godt sparealternativ hvis man skal spare over lengre tid, men det er alltid sette seg godt inn i bankavtaler før man bestemmer seg samt å sammenligne flere slik at man er sikker på at man får de beste vilkårene.

Gode råd ved sparing

Sparing er viktig fordi det gir deg en ekstra sikkerhet i tider når økonomien ikke er på sitt mest optimale. Mange sparer til pensjonstiden fordi de vet at man da må leve på en lavere inntekt enn man er vant til, noen sparer for å ha en buffer, andre for økonomisk handlefrihet. Uansett grunn, så er sparing lurt og her er noen gode råd for hvordan man skal opparbeide seg sparepenger på best mulig måte:

  • Lag en spareplan som beskriver dine grunner for å spare samt et tidsperspektiv for sparingen.
  • Finn ut hvilken bank som kan gi deg den beste sparerenten ved å sammenligne flere banker.
  • Opprett et fast trekk hver måned med en sum som går til sparing.
  • Anse sparepengene som fastlåst og ikke som en del av dine daglige midler.
  • Samblas rådgivere hjelper deg med å sammenligne tilbud fra flere banker og avgjøre hvilken spareform som passer best for deg og din fremtid.
  • Pass på at du har lav rente på forbrukslånet ditt.

Spørsmål og svar – Sparerente

Hva er bankens sparerente?

I banken kan du velge mellom brukskonto, vanlig sparekonto og BSU konto. De to siste vil ha betydelig høyere sparerente.

Kan jeg spare andre steder enn i banken?

Mange plasserer sparepengene sine i fond og får med det bedre avkastning på sikt. Hvis du ønsker å ta en risiko så kan du også investere i aksjer.

Bankene vi sammenligner

Vis mer