Blancolån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Søk blancolån i dag
Bruk det til hva du vil
Inntil 600 000 fra Sambla
Søk blancolån i dag
Bruk det til hva du vil
Inntil 600 000 fra Sambla

Blancolån er lånet du kan bruke til hva du selv vil. Her på Sambla kan du søke det blancolånet du ønsker opp til 600 000 norske kroner.

I tillegg får du det beste lånetilbudet på dette beløpet fra over 20 forskjellige banker som konkurrerer om deg.

Les mer om denne spesielle lånetypen, og hvordan du går fram for å søke.

Hva er et Blancolån?

Blancolån er et lån uten sikkerhet. Egentlig er det det samme vi kaller forbrukslån. Man har bare valgt å fremheve det aspektet med forbrukslån at de kan brukes til hva du vil.

Ordet “blanco” kommer fra spansk. Det er ordet for fargen hvit, men det er også betegnelsen på et felt som ikke er utfylt i et dokument. Vi har ordet i en “blankofullmakt” på norsk.

Det feltet du kan la stå blankt, eller hvitt, er altså der du ellers skriver hva du skal bruke pengene til. Søker du boliglån eller billån, er det gitt hva pengene må gå til. Studielån skal finansiere studiene. Men blancolånet bruker du til akkurat det du selv føler for.

I Sverige er blancolån den vanligste betegnelsen på slike lån.

Hvor mye kan du søke om i blancolån?

Den øvre grensen er 600 000 kroner i de fleste banker. Ellers kommer det an på hvor mye du har behov for, og selvfølgelig hvor mye du er i stand til å betale tilbake.

Når det gjelder det siste, vil bankene foreta en kredittvurdering av deg. Resultatet av denne avgjør om du kan få det lånet du har søkt om.

Fordelen med å søke gjennom Sambla er at henvendelsen din blir vurdert av over 20 forskjellige banker. Disse kan komme til forskjellige resultater med hensyn til hvor mye de er villige til å låne deg. Ønsker du et høyt lån, er det å søke det gjennom Sambla en av de beste måtene å gjøre det på.

Hva kan du bruke et blancolån til?

Det er her det altså ikke finnes noen begrensninger, innen lovens grenser forstås.

Det betyr ikke at vi oppfordrer folk til å bruke penger i vilden sky. Det er greit å ha en plan for pengene. Denne er det imidlertid du som lager. Blancolån er et lån uten sikkerhet, og långivere blander seg sjelden inn i hva midlene brukes til. Et unntak er refinansiering, som vi kommer inn på lenger ned.

Vanlige formål som blancolån brukes til er kjøp av bruktbil, møbler og inventar, elektronikk og annet nødvendig inventar til hjemmet.

Noen ganger er det også noen presserende situasjoner som krever rask tilgang på kapital. Vi tenker på tilfeller der bilen har havnet på verksted, eller det er hvitevarer som har gått i stykker og må erstattes. Ettersom blancolån er et lån uten sikkerhet, vil det også være raskt å få innvilget og utbetalt.

Rente på blancolån

Blancolån er et lån med flytende rente, og den bestemmes individuelt for hver søker.

Bankene har et spekter av renter du blir presentert for før du søker. Den endelige renten innenfor dette spekteret får du først vite etter at de har fått vurdert søknaden din.

Det er bankens kredittvurdering som er grunnlaget for det rentetilbudet du får. Det har sammenheng med hvilken risiko den mener den tar ved å gi deg lån. En trygg økonomisk situasjon vil gi lav rente, og omvendt.

Kredittvurdering påvirker renten

Viktige faktorer i kredittvurderingen er inntektens størrelse og gjeldsgraden. Det siste betyr blant annet at du ikke bør ha en gjeld som samlet er høyere enn fem ganger bruttoinntekten din.

Vi bemerker at det noen ganger kan være en fordel at to søker sammen. Sammen scorer dere høyere på kredittvurderingen, og kan få tilbud om lavere rente på et blancolån.

Den viktigste måten du selv kan påvirke renten du blir tilbudt, er å søke flest mulig långivere på en gang. Noen vil garantert gi deg et bedre rentetilbud enn de øvrige.

Det er akkurat dette du bruke Sambla til. Én søknad fra deg til Sambla formidles til 21 av de mest etablerte långiverne i landet.

Tilbakebetaling av blancolån

Du velger selv tilbakebetalingstiden når du søker hos Sambla. Blancolån gis normalt inntil 5 år.

Lang løpetid gir lavere beløp å betale hver måned, men vil øke de totale kostnadene på ettersom du må betale renter i lengre tid.

Du kan lett se hvordan betalingen endrer seg når du justerer løpetiden på søknadsskjemaet. Du kan også bruke en lånekalkulator for å eksperimentere med rente, løpetid og lånebeløp.

Den endelige betalingsplanen, og hvor mye lånet vil koste, får du sammen med lånetilbudet.

Du kan imidlertid betale ned blancolånet raskere hvis du ønsker det. Det kan også gjøres fullt ut når som helst.

Er du usikker på din betalingsevne, kan det være lurt å velge lang betalingstid, og i stedet betale ekstra når du har mulighet til det.

Samle blancolån

Det er gjerne mer fordelaktig med færre store lån enn mange små. Har du litt for mange blancolån, smålån og andre lån uten sikkerhet du betaler på, kan du tjene mye på å bytte dem ut i et større.

Det er det vi kaller refinansiering. Bankene Sambla samarbeider med har gode tilbud på refinansieringslån. På samme måte som Sambla ordner det beste blancolånet for deg, kan vi også ordne en god refinansiering.

Fyll ut låneskjemaet øverst, og kryss av for refinansiering. Du vil fort se av tilbakemeldingene du får at du kan spare mye penger i form av lavere rente og færre gebyrer. Refinansieringslån kan også gis med hele 15 års nedbetalingstid. Det gir mulighet for å betale et betydelig mindre beløp hver måned.

Få det beste lånetilbudet fra Sambla

Samblas strømlinjeformede lånetjeneste gir deg det beste fra over 20 forskjellige banker.

Søk et blancolån eller et refinansieringslån i dag, og alle går umiddelbart i gang med å utarbeide sitt mest attraktive tilbud til deg. Slik sikrer du deg best mulig rente.

Velg lånetilbudet som behager deg mest, signer enkelt med BankID, og få pengene på konto!

Spørsmål og svar - Blancolån

Hva er blancolån?

Et blancolån er et lån uten sikkerhet. Ved at du ikke behøver å stille pant i andre gjenstander, går det raskere å få utbetalt lånet og du kan i utgangspunktet bruke det til det du selv ønsker.

Hva er forskjellen på blancolån og forbrukslån?

Blancolån og forbrukslån er synonymer. Uttrykket blancolån er mest kjent i Sverige, men brukes også av en del norske utlånere.

Hvor mye kan jeg søke i blancolån?

Hos Sambla kan du søke om inntil 600 000 kroner, og søknaden behandles av 20 långivere.

Kan jeg søke mer enn ett blancolån?

Så lenge du har betjeningsevne kan du søke om så mange blancolån du ønsker. Men har du behov for mer enn ett blancolån, kan det lønne seg å refinansiere de du har slik at det bare blir ett lån å forholde seg til. Som regel er det mest å spare på det.

Bankene vi sammenligner

Vis mer