Ferielån - fleksibelt lån til reise

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Ferielån for alle sesonger
Søk med raskt svar
Få tilbud fra 20 banker
Ferielån for alle sesonger
Søk med raskt svar
Få tilbud fra 20 banker

Et ferielån er på mange måter et helt vanlig lån, men det har også sine særtrekk. Her kan du lese mer om dette, og hvordan du – med Samblas hjelp – kan få ferielån med lav rente og også gode betingelser for øvrig.

Ferielån hos Sambla

  • Ferielån mellom 5000 – 500 000 kroner online
  • Sammenlign over 20 banker og långivere for å få best rente
  • Rask utbetaling til din konto
  • Kan brukes til alle reiser – sommer som vinter
  • Refinansiere eldre lån sammen med ferielån og få lavere rente

Les mer om ferielån under, eller gå rett til søknadsskjemaet.

Finansiere ferien med ferielån

Det er enkelt å søke ferielån hos Sambla. Samtidig vil du her ha muligheter for en mye bedre rente enn om du søker andre steder.

Årsaken er at Sambla samarbeider med over 20 långivere som alle gir tilbud om ferielån.

Ettersom hver långiver foretar en kredittvurdering etter sine egne systemer, kan det være store forskjeller både på hvor mye de kan låne deg, og ikke minst hvilken rente du i så fall får. Det er ikke uvanlig med sprik på flere prosentpoeng mellom det beste og det dårligste tilbudet.

Om du ikke får lån på dagen, vil det ta kort tid før du får alle tilbudene fra våre samarbeidspartnere. Søknaden er helt uforpliktende, og du velger selv om du vil ta imot et av lånetilbudene.

I så fall signerer du enkelt med BankID og får pengene overført rett til din konto.

Hva er ferielån?

Definisjonen på ferielån er gitt ut fra formålet: Nemlig et lån du bruker for å betale ferien din.

Det inkluderer selve reisen eller pakketuren, men kan også være romslig nok til å dekke overnattinger, måltider og annet forbruk i løpet av ferien. Du er altså ikke bundet til å søke om et lånebeløp som eksakt matcher reisen. Det kan være både høyere og lavere ut fra hva du faktisk har behov for.

Banker og långivere som gir lån til ferie

Ferielån tilbys som regel av uavhengige aktører, som banker og andre registrerte låneinstitusjoner. Det er heller uvanlig at reisearrangørene tilbyr finansiering.

Sambla samarbeider med flere utlånere som er gode på akkurat ferielån.

Ferielån er et lån uten sikkerhet

Den viktigste karakteristikken med et ferielån, er likevel at det er et lån uten sikkerhet. Det gjør at det kommer i klasse med andre forbrukslån du kan ta opp til å kjøpe forbruksvarer, finansiere bruktbil eller båt, betale for bryllupsfesten eller bruke som depositum for en leiebolig.

Slik søker du om lån til ferie

Du søker om et ferielån på samme måte som for et hvilket som helst annet forbrukslån:

  1. Sett opp et reisebudsjett der du tar med aktuelle kostnader.
  2. Se om du også har noen gamle lån du kan refinansiere.
  3. Søk om lån direkte fra vårt søknadsskjema.
  4. Sammenlign de ulike långiverens vilkår, og velg det lånet som passer deg best.
  5. Aksepter lånetilbudet, og få pengene overført til din konto.

Når du har pengene på konto, kan du selv betale for ferien din. Det tar vanligvis noen dager fra du signerer til du får pengene.

Tips! Har du penger til overs etter reisen, kan du bruke disse til å betale ned ekstra på lånet for å bli fortere ferdig.

Hvor du kan reise med ferielån

Dette er kanskje det aller morsomste. Du kan reise akkurat dit du vil!

Ut fra vår erfaring er det ingen spesielle turer eller reisemål som dominerer søknadsbunken av ferielån.

Om det er en helgetur til London med gjengen, en feriebolig for familien i Danmark eller en bryllupsreise til Maldivene, egner ferielånet seg like godt.

Man kan også tenke seg å få til den ultimate drømmen, en én-gang-i -livet-reise jorda rundt, med et ferielån.

Nedbetalingstid på ferielån

Lån skal selvfølgelig betales tilbake. Du velger nedbetalingstiden selv når du søker lån gjennom Sambla. Lenger løpetid gir lavere månedlig kostnad.

Den maksimale nedbetalingstiden på slike lån er fem år. Det er fastsatt i Utlånsforskriften som er utarbeidet av Finanstilsynet.

Prøv å betale tilbake så fort som mulig

Det kan være fornuftig å velge litt kortere betalingstid på ferielån. Det gir deg et billigere lån i det lange løp. Tar du et ferielån til sommerferien, kan det være greit å ha betalt det ned til neste gang du tar ferie.

Søker du et ferielån for å sikre deg en pakketur i god tid, kan du også betale det ut med feriepengene når de kommer.

Ferielån eller kredittkort?

Mange bruker kredittkortet når de betaler for reisen. Det er en enkel betalingsmåte og fort gjort å velge når man kjøper reisen på nett.

Renten på kredittkort er imidlertid normalt mye høyere enn på forbrukslån på tilsvarende beløp. Det vil derfor ikke være videre økonomisk med mindre du kan betale ned denne kreditten i løpet av relativt kort tid.

Det kan også være at man fortsetter å bruke kredittkortet i ferien slik at kredittbeløpet vokser ytterligere.

Fordeler med å ta opp et ferielån i stedet

Med et ferielån vil du få lavere rente og spare penger dersom du må betale det ned over mer enn tre måneder. Du vil også få en fast betalingsplan slik at du lettere kan følge opp at det blir gjort.

Noen liker å bruke kredittkortet på grunn av den inkluderte reiseforsikringen. Sjekk i så fall om du også skulle ha en reiseforsikring et annet sted, som gjennom fagforeningen. Det er ingen fordeler forbundet med å være dobbeltforsikret ettersom du kun får dekning én gang.

Ønsker du likevel å betale med kredittkortet for enkelhets skyld eller få med reiseforsikringen, er det en mulighet å ta et ferielån til å betale ned kredittkortgjelden før den blir rentebærende (normalt innen 30 dager).

Har du lån fra tidligere?

Når du først søker om et forbrukslån til ferie, er det ikke så dumt å sjekke statusen på andre lån og gjeld du måtte ha.

Det kan hende du kan spare mye på å slå sammen disse med det nye ferielånet. Det er det vi kaller refinansiering.

På den måten er det mulig å få lavere effektiv rente med færre gebyrer, samt en nedbetalingstid som er bedre tilpasset din økonomi.

Du søker bare om det et beløp som tilsvarer summen av ferielånet du ønsker og gjelden som skal være med i refinansieringen.

Deretter krysser du av for refinansiering når du fyller ut din søknad til Sambla. Etter kort tid vil du få tilbud fra de bankene vi samarbeider med. Du står fritt til å godta eller å forkaste disse ettersom det passer deg.

Spørsmål og svar

Hva er ferielån?

Et lån til ferie er det samme som et vanlig forbrukslån. Det er opp til deg om du velger å bruke på en reise.

Hvorfor skal jeg låne penger til en reise?

Fortrinnsvis bør du bruke oppsparte midler til å reise for. Men det kan være at du får et svært godt tilbud,eller du må betale reisen før du har fått utbetalt feriepengene dine,

Hvor mye kan jeg låne til reise?

Det kommer an på hva reisen koster. Långiver vil vurdere ut fra om du har betalingsevne til det omsøkte lånet.

Hvor raskt bør jeg tilbakebetale et reiselån?

Et reiselån bør tilbakebetales i løpet av 6 måneder, og under alle omstendigheter før neste gang du tenker deg ut på reise.

Bankene vi sammenligner

Vis mer