Kredittlån – tilgjengelige midler ved behov

Ordet kreditt brukes i mange sammenhenger, men når det kommer til privatøkonomi snakker vi om en økonomisk tillit som innebærer at man som kunde kan få et lån eller kjøpe en vare å betale senere. Kredittlån kommer i mange former, og er ment for å gi tilgjengelige midler ved behov.

ᐅ Kredittlån - Finn det beste kredittlånet → Opptil 500.000 kr - Sambla

Hva er kredittlån?

Kredittlån beskriver lån der man får innvilget en kredittramme som man selv disponerer og som man betaler tilbake i etterkant av bruk. Eksempler på kredittlån er rammelån og kredittkortkonto. Det er som regel ingen krav til hva et kredittlån skal brukes til, og rentesatsen avhenger av type lån og vurdering av lånesøker. Et kredittlån kan dreie seg om beløp ned til 500 kr, og opp til flere hundre tusen kroner. Har du fler utspredte kreditter er det alltid bra på refinansiere de for å senke din månedlige betaling.

Hvorfor ta et kredittlån?

Et kredittlån kan være nyttig hvis man er usikker på behovet for lånebeløpet og når det eventuelt vil oppstå. Hvis man får innvilget et kredittlån, har man pengene tilgjengelig hvis man trenger det, og hvis man ikke bruker av kreditten, betaler man heller ingen renter på kredittbeløpet. Det er som regel enkelt å få innvilget et kredittlån hvis en kredittvurdering tilsier at dette er forsvarlig.

Hva skiller kredittlån fra forbrukslån?

Nedbetaling

Den største forskjellen mellom kredittlån og privatlån er nedbetalingen. Et kredittlån har stort sett ikke en fast tilbakebetalingsplan, mens et privatlån nedbetales jevnlig fra den dagen det utbetales. Et privatlån gir en kontinuitet i nedbetalingsforløpet, der man jevnt og trutt betaler tilbake det man har lånt. Dette gjelder ikke for kredittlån, noe som kan være en stor fordel for noen, og en like stor ulempe for andre.

Utbetaling

Når man får innvilget et kredittlån, får man tilgang på en konto man selv disponerer som man enten kan overføre penger fra eller som er tilknyttet et bankkort. Ved et privatlån, vil man få hele lånebeløpet utbetalt når lånet blir innvilget.

Betaling av renter

Ved et kredittlån, betaler man kun renter på beløpet man har brukt og ofte følges ingen satt nedbetalingsplan, mens ved privatlån og andre forbrukslån vil rentene løpe fra første stund, og lånet nedbetales med faste beløp hver måned. Renter og andre lånebetingelser i forbindelse med kredittlån og privatlån varierer, og avhenger av blant annet bankens rente og låntakers økonomiske situasjon.

Hvem tilbyr kredittlån?

Det er viktig å merke seg at kredittlån kommer i mange varianter. Blant annet tilbyr DNB kredittlån i form av en Mastercard avtale og boligkreditt, og Sparebank 1 et såkalt fleksilån. De aller fleste banker og långivere tilbyr ett og flere former for kredittlån, og med så mange muligheter, kan man som lånekunde enkelt få tilgjengelig kreditt eller kredittlån på dagen. Ettersom det finnes mange lånemuligheter og alle lånesøknader blir vurdert individuelt, er det vanskelig å si hvem som i dag tilbyr det beste kredittlånet. Ved å bruke en kredittlånskalkulator på banker og långiveres nettsider, kan man enkelt regne seg frem til hvor mye man kan låne og hvor mye et tilsvarende lån vil koste.

Fordeler og ulemper med kredittlån

Fordelen med et kredittlån er først og fremst fleksibiliteten som gir muligheten til å ha midler tilgjengelig uten at det koster noe. På denne måten er det enkelt å skaffe de pengene man trenger, uten at man trenger å gå gjennom bank eller långiver på nytt. Men det har vist seg at denne fordelen like ofte kan bli en ulempe, og grunnen er at det kreves en svært god økonomisk kontroll og struktur fra låntakers side for å være sikker på at pengene blir disponert på en fornuftig måte. For noen blir det litt for fristende å bruke pengene på andre ting er det de er ment for.

Når det kommer til renter vil de stort sett være veldig høye for kredittkortlån, ofte over tjue prosent, og dette kan gjøre det vanskelig for mange å få betalt tilbake kreditten som de allerede har benyttet seg av. Kredittlån i form av boligkreditt og rammelån vil som oftest har lavere renter. Trenger man å låne penger uten sikkerhet er kredittlån et alternativ. Stort sett får man innvilget et kredittlån uten sikkerhet når en kredittsjekk ligger til grunn. En kredittvurdering gir bank eller långiver tilstrekkelig informasjon til å avgjøre om et kredittlån skal innvilges eller ikke, spesielt når det er snakk om mindre beløp. Høyst sannsynlig vil det være vanskelig å få innvilget et kredittlån med betalingsanmerkning, nettopp fordi banker og långivere stort sett følger kredittvurderinger når de vurderer søknader om kredittlån.

Sammenlign med Sambla

Sambla er den nye generasjonen låneformidler. Med oss kan du låne opptil 500 000 kroner til et av markedets beste lånevilkår (lavest mulige rente 6,19 %), og du bestemmer tilbakebetalingstempoet selv. Tjenesten er gratis, og du binder deg ikke til noe. Vi lar 15 ulike banker og långivere se søknaden din, og så kommer alle med sitt beste tilbud for å få deg som kunde. Innen 24 timer har vi innhentet alle tilbudene. Deretter velger du, sammen med en av de personlige rådgiverne våre, det tilbudet som passer deg best. Pengene overføres så til kontoen din innen et par dager.

 kr
 år
10 000500 000
Kostnad kr/mån*:
3 405 kr
Nytt lånRefinansiering

Phone number
Email adress
Nominell rente er individuell og varierer fra 5.99% til 24.9%. Eksempel 150 000 kr over 5 år, eff. rente 13.86 %, kostnad 54 812 kr og totalbeløpet du ender opp med å ha betalt over de 5 årene blir på 204 812 kr.

Best i kategorien!

banker og långivere

Lån opptil 500 000 kroner fra 6,19 % rente

Du binder deg ikke til noe, og det er helt gratis

Spørsmål og svar


Tilbyr Sambla avbetalingskjøp?


Hvordan fungerer det når man betaler ned avbetalingene med et forbrukslån?


Er det verdt å betale ned rentefrie avbetalingskjøp også?


Hvor mange avbetalingskjøp kan jeg samle?


Hva kreves for å søke om et forbrukslån?Hvor mye kan jeg låne?


Hvordan kan det være gratis å benytte Sambla?


Binder jeg meg til noe når jeg ber om en sammenligning?


Hvilke banker samarbeider Sambla med?


Bankene vi sammenligner

 Til daglig samarbeider vi med ni ulike banker og långivere. Akkurat hvilke banker du får tilbud fra, avhenger av hvor mye du vil låne, og den økonomiske situasjonen din. Alle banker og långivere har nemlig ulike målgrupper. De låner ut opptil 500 000 kroner.

Rente fra 6,19%

BB
Ya
Easy
Gjensidige
Ikano
Komplett
Santander
Mybank
Instabank
Remember
Nordax
Optin
Avida
Collector
Resurs

Hvorfor skal jeg sammenligne mange banker?

Renten du tilbys, kan variere mye mellom ulike banker. Det finnes dessverre ingen fasit som forteller hvilken bank som kommer til å gi deg det beste tilbudet. Renten fastsettes nemlig individuelt basert på den økonomiske situasjonen din og bankens opplevde risiko. Det er tidkrevende å sammenligne mange banker på egen hånd, og det kan være vanskelig å få oversikt over tilbudene fra bankene. Sammenligner du i stedet med Sambla, får du tilbud fra opptil ulike banker og långivere. Vi regner deretter ut nøyaktig hvor mye du sparer, og presenterer det for deg. Alt for at du skal føle deg trygg og spare penger.

Lån intill 500 000 kr fra 6,19% til 23,92% rente

Nedbetalingstid fra 1 til 15 år

step 1

Sammenligningen

Fyll ut beløp, lånetid samt personopplysningene dine og klikk på "Neste trinn". Deretter kontakter vi de ni utvalgte  bankene og långiverne – helt gratis.

step 2

Lånetilbudene

Bankene og långiverne får opplysningene dine sammen med ønsket lånebeløp og lånetid. Deretter setter de sammen sitt beste tilbud  for å få deg som kunde. Vi får tilbudene deres innen 24 timer.

step 3

Riktig valg

Når vi har mottatt alle tilbudene, går vi gjennom dem sammen. Hvis du synes at et av tilbudene virker ekstra interessant, sender vi det til deg via e-post (eller i posten). Hvis du ikke er fornøyd med tilbudet, er det helt greit å takke nei.

step 4

Pengene på konto

Er du fornøyd med tilbudet, undertegner du lånedokumentene med BankID (eller penn). Når banken eller långiveren har mottatt  de undertegnede lånedokumentene, betales pengene ut innen et par dager.

Begynn sammenligningen på nettet eller via telefon – det er opp til deg

 Med Sambla kan du sammenligne tilbudene fra bankene gjennom sammenligningsverktøyet vårt. Du kan også fylle ut telefonnummeret ditt, så kontakter vi deg med en gang (utenom åpningstidene våre kontakter vi deg neste arbeidsdag). Vi har hjulpet over 140 000 kunder siden starten i 2014. Hver kunde har spart i gjennomsnitt 30 000 kroner takket være sammenligningen vår. Sammenlign bankene allerede i dag!

Begynn sammenligningen

Jeg ønsker å ringe direkte

...vil du at vi ringer deg?

Ring upp mig