Kredittlån – tilgjengelige midler ved behov

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Kredittlån er rammelån
Forbrukslån er nedbetalingslån
Søk 20 banker i dag
Kredittlån er rammelån
Forbrukslån er nedbetalingslån
Søk 20 banker i dag

Ordet kreditt brukes i mange sammenhenger, men når det kommer til privatøkonomi snakker vi om en økonomisk tillit som innebærer at man som kunde kan få et lån eller kjøpe en vare å betale senere. Kredittlån kommer i mange former, og er ment for å gi tilgjengelige midler ved behov.

Hva er kredittlån?

Kredittlån beskriver lån der man får innvilget en kredittramme som man selv disponerer og som man betaler tilbake i etterkant av bruk. Eksempler på kredittlån er rammelån og kredittkortkonto. Det er som regel ingen krav til hva et kredittlån skal brukes til, og rentesatsen avhenger av type lån og vurdering av lånesøker. Et kredittlån kan dreie seg om beløp ned til 500 kr, og opp til flere hundre tusen kroner. Har du fler utspredte kreditter er det alltid bra på refinansiere de for å senke din månedlige betaling.

Hvorfor ta et kredittlån?

Et kredittlån kan være nyttig hvis man er usikker på behovet for lånebeløpet og når det eventuelt vil oppstå. Hvis man får innvilget et kredittlån, har man pengene tilgjengelig hvis man trenger det, og hvis man ikke bruker av kreditten, betaler man heller ingen renter på kredittbeløpet. Det er som regel enkelt å få innvilget et kredittlån hvis en kredittvurdering tilsier at dette er forsvarlig.

Hva skiller kredittlån fra forbrukslån?

Nedbetaling

Den største forskjellen mellom kredittlån og privatlån er nedbetalingen. Et kredittlån har stort sett ikke en fast tilbakebetalingsplan, mens et privatlån nedbetales jevnlig fra den dagen det utbetales. Et privatlån gir en kontinuitet i nedbetalingsforløpet, der man jevnt og trutt betaler tilbake det man har lånt. Dette gjelder ikke for kredittlån, noe som kan være en stor fordel for noen, og en like stor ulempe for andre.

Utbetaling

Når man får innvilget et kredittlån, får man tilgang på en konto man selv disponerer som man enten kan overføre penger fra eller som er tilknyttet et bankkort. Ved et privatlån, vil man få hele lånebeløpet utbetalt når lånet blir innvilget.

Betaling av renter

Ved et kredittlån, betaler man kun renter på beløpet man har brukt og ofte følges ingen satt nedbetalingsplan, mens ved privatlån og andre forbrukslån vil rentene løpe fra første stund, og lånet nedbetales med faste beløp hver måned. Renter og andre lånebetingelser i forbindelse med kredittlån og privatlån varierer, og avhenger av blant annet bankens rente og låntakers økonomiske situasjon.

Hvem tilbyr kredittlån?

Det er viktig å merke seg at kredittlån kommer i mange varianter. Blant annet tilbyr DNB kredittlån i form av en Mastercard avtale og boligkreditt, og Sparebank 1 et såkalt fleksilån. De aller fleste banker og långivere tilbyr ett og flere former for kredittlån, og med så mange muligheter, kan man som lånekunde enkelt få tilgjengelig kreditt eller kredittlån på dagen. Ettersom det finnes mange lånemuligheter og alle lånesøknader blir vurdert individuelt, er det vanskelig å si hvem som i dag tilbyr det beste kredittlånet. Ved å bruke en kredittlånskalkulator på banker og långiveres nettsider, kan man enkelt regne seg frem til hvor mye man kan låne og hvor mye et tilsvarende lån vil koste.

Les om: Lån på dagen

Fordeler og ulemper med kredittlån

Fordelen med et kredittlån er først og fremst fleksibiliteten som gir muligheten til å ha midler tilgjengelig uten at det koster noe. På denne måten er det enkelt å skaffe de pengene man trenger, uten at man trenger å gå gjennom bank eller långiver på nytt. Men det har vist seg at denne fordelen like ofte kan bli en ulempe, og grunnen er at det kreves en svært god økonomisk kontroll og struktur fra låntakers side for å være sikker på at pengene blir disponert på en fornuftig måte. For noen blir det litt for fristende å bruke pengene på andre ting er det de er ment for.

Når det kommer til renter vil de stort sett være veldig høye for kredittkortlån, ofte over tjue prosent, og dette kan gjøre det vanskelig for mange å få betalt tilbake kreditten som de allerede har benyttet seg av. Kredittlån i form av boligkreditt og rammelån vil som oftest har lavere renter. Trenger man å låne penger uten sikkerhet er kredittlån et alternativ. Stort sett får man innvilget et kredittlån uten sikkerhet når en kredittsjekk ligger til grunn. En kredittvurdering gir bank eller långiver tilstrekkelig informasjon til å avgjøre om et kredittlån skal innvilges eller ikke, spesielt når det er snakk om mindre beløp. Høyst sannsynlig vil det være vanskelig å få innvilget et kredittlån med betalingsanmerkning, nettopp fordi banker og långivere stort sett følger kredittvurderinger når de vurderer søknader om kredittlån.

Spørsmål og svar

Hva er kredittlån?

Kredittlån betyr at du får en disponibel kreditt. Det er opp til deg hvor mye du bruker av den. Typiske kredittlån er rammelån og kredittkortkonto.

Hva er fordelen med kredittlån?

Kredittlån er gunstig der du ikke er helt sikker på hvor mye kreditt du vil få bruk for, for eksempel til en oppussing. Med en kreditt tilgjengelig slipper du også å søke om nye lån eller kreditter til stadighet.

Hva er alternativet til kredittlån?

Alternativet er vanlige nedbetalingslån med eller uten sikkerhet. Hvis du låner et noe høyere beløp enn du regner med du trenger, kan du alltid betale tilbake det overskytende på nedbetalingslånet.

Hva er forskjellen mellom et vanlig forbrukslån og et kredittlån?

Et forbrukslån har en fast og forutsigbar nedbetalingsplan. På et kredittlån må du dekke renten som til enhver tid er påløpt, og nedbetale variable beløp for i tillegg.

Bankene vi sammenligner

Vis mer