Annuitetslån kalkulator

Vennligst skriv inn det totale lånebeløpet for lånet du vil bruke til beregning
kr
Renten på lån kan sees på som en månedlig avgift til bankene for å låne deg pengene. Våre partnere som tilbyr lån avgjører renten basert på din økonomiske situasjon og den kan variere. Du kan lese mer om effektiv rente her.
%
NOTE: The selected interest rate here is for calculation example only and can't be guaranteed.
Nedbetalingstiden er hvor lenge lånet ditt er planlagt å bli tilbakebetalt. Avhengig av tidspunktet kan den månedlige kostnaden for lånet ditt endres, hvor kortere tilbakebetalingstid ofte betyr en høyere månedlig kostnad.
år
Noen banker har ett enkelt etableringsgebyr og/eller gjentakende aviagebyr knyttet til lånet ditt. Vanligvis finner du denne infoen i vilkårsdokumentasjonen for lånet eller på fakturaen.
kr
Noen banker har ett enkelt etableringsgebyr og/eller gjentakende aviagebyr knyttet til lånet ditt. Vanligvis finner du denne infoen i vilkårsdokumentasjonen for lånet eller på fakturaen.
kr
Ønsker du å søke om lån basert på beregningen ovenfor?Fyll ut informasjonen på neste side
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Annuitetslån kalkulator beregner lånekostnadene
Sammenlign flere lånetilbud
Søk over 20 banker gjennom Sambla
Annuitetslån kalkulator beregner lånekostnadene
Sammenlign flere lånetilbud
Søk over 20 banker gjennom Sambla

En annuitetslån kalkulator er et nyttig verktøy når du leter etter billige lån. Det hjelper deg til å beregne hvor mye du må betale i måneden og hvor høye kostnader du vil ha totalt.

Du kan også simulere lånet med varierende betingelser, som endringer i lånebeløp, rentesats eller nedbetalingstid, og se hvilke endringer det gir med tanke på nedbetaling.

Bruk gjerne kalkulatoren aktivt når du søker eller vurderer lånetilbud fra Sambla.

Annuitetslån eller serielån

Annuitetslån er den mest vanlige formen for nedbetaling av lån. Alternativet ville vært et serielån

Et annuitetslån skiller seg fra et serielån ved at du betaler samme beløp hver måned i nedbetalingsperioden. Med et serielån betaler du mye mer i begynnelsen, og terminbeløpet reduseres gradvis.

Et serielån vil gi lavere totale lånekostnader, men det er upraktisk for de fleste med relativt høye innbetalinger i begynnelsen av låneforløpet.

Du kan lese mer om annuitetslån og serielån på disse sidene.

De enkelte elementene i vår annuitetslån kalkulator

For å beregne et lån med renter og avdrag trenger vi opplysninger om størrelsen på lånet (lånebeløpet), nedbetalingstiden, rentesatsen og hvilke gebyrer som følger med.

La oss se litt nærmere på disse:

Lånebeløpet – hvor mye trenger du?

Du legger altså inn det beløpet du ønsker å låne eller allerede har søkt om i kalkulatoren.

Når du ser resultatet i kalkulatoren, kan det hende du ser at kostnadene blir i høyeste laget.

Du kan da justere ned beløpet til du ser at de månedlige utgiftene til å betjene det blir overkommelige.

Hvis du ønsker å kjøpe en bolig eller en ny bil vil du på denne måten se hvilke alternativer og modeller som kan være aktuelle for deg.

På Sambla kan du søke forbrukslån opp til 600 000 kroner.

Nedbetalingstid

Muligheten til å regulerer nedbetalingstiden, også kalt løpetid, er kanskje det nyttigste feltet i kalkulatoren.

Velger du lang løpetid betaler du nemlig vesentlig mindre per måned enn for et lån med kort nedbetalingstid. Du må være oppmerksom på at lang løpetid gir lengre tid med rentebelastning, og dermed høyere totale kostnader.

Den lengste nedbetalingstid for forbrukslån er normalt 5 år. For refinansieringslån kan det strekkes til 15 år, mens lån med pant bolig kan ha en nedbetalingstid fra 20 til 30 år.

Rente

Renten er den viktigste kostnaden på lånet.

Det er långiver som avgjør renten. Spesielt på forbrukslån er det stor variasjon på hvilken rente den enkelte lånsøker blir tilbudt. Den blir satt individuelt etter en vurdering av søkerens økonomi, og hvilken risiko långiveren mener de tar ved å innvilge det lånet det er søkt om.

Det beste tipset her er å søke flere långivere for å kunne sammenligne rentetilbud. Ved å søke gjennom Sambla kan du få tilbud fra over 20 banker.

Dersom du føler du betaler forholdsvis mye på gjelden din, kan du bruke kalkulatoren til å simulere en refinansiering med en realistisk rente. Lån på høyere beløp har som regel lavere rente enn smålån og kredittkortgjeld. Du kan også prøve å få lengre løpetid på refinansieringslånet og dermed betale mindre per måned.

Gebyrer

Gebyrer kommer i tillegg til vanlig nominell rente.

Banken tar ofte et etableringsgebyr for jobben med å behandle og utbetale lånet. Det varierer gjerne fra 500 til 1 500 kroner.

I tillegg tas det et termingebyr for hver månedlig betaling. Normalt er dette mellom 30 og 50 kroner. Mange banker tar høyere gebyr hvis de må sende ut papirfakturaer.

Disse gebyrene er grunnlaget for beregning av effektiv rente som kommer fram av kalkulatoren. De er selvfølgelig også en del av lånets totale kostnader.

Merk at hvis du søker lån med sikkerhet kommer det gebyrer og avgifter til pantedokumenter i tillegg. Du kan legge til disse på etableringsgebyret for å få dem med i regnestykket.

Det vil også tilkomme gebyrer ved for sen betaling eller ved eventuelle endringer du ønsker å gjøre med lånet underveis. Disse er ikke forutsigbare og derfor ikke en del av låneberegningen i kalkulatoren.

Dette beregner vår annuitetslån kalkulator

Har du tastet inn det som skal være i de ovennevnte feltene, vil du umiddelbart få beregnet månedlig kostnad, effektiv rente og lånets totale kostnader. La oss se på disse også.

Månedlig kostnad på lånet

Hva du må betale per måned for det aktuelle lånet er kanskje det du er mest interessert i.

Husk at du kan forandre dette resultatet ved å redusere lånebeløpet, nedbetalingstiden eller rentesatsen. Mange blir overrasket over hvor stor innvirkning nedbetalingstiden har på hvor mye de må betale i avdrag og renter hver måned når de ser resultatet i en serielån eller annuitetslån kalkulator.

Effektiv rente

Effektiv rente får vi ved omregne gebyrene og legge dem til den nominelle renten. Da får du den egentlig kostnaden på lånet.

Merk at forskjellen mellom nominell og effektiv rente er størst når det gjelder smålån. Her vil gebyrene utgjøre en forholdsmessig stor del av lånets kostnader.

Lånets totale kostnader

Her får du oversikten over hvor mye du betaler samlet i renter og gebyrer over hele lånets løpetid.

Jo lenger du har lånet, desto mer betaler du selvfølgelig totalt. Det er altså en fordel å betale litt mer på lånet i måneden dersom du har mulighet til det. Du kan også fravike betalingsplanen og betale ekstra når du kan.

Søk ditt annuitetslån på Sambla

For å få best rente på ditt lån, bør du få lånesøknaden vurdert flere steder. Det får du når du søker gjennom Sambla som samarbeider over 20 banker og andre låneinstitusjoner.

Du velger det lånet som høver deg best, signerer med BankID og får lånet utbetalt etter kort tid.

Det koster ingenting ekstra å søke gjennom Sambla.

 

Spørsmål og svar - Annuitetslån kalkulator

Hva gjør en annuitetslån kalkulator?

Med en kalkulator annuitetslån kan du se hvor mye du må betale hver måned og hvor mye lånet vil koste totalt sett.

Kan en annuitetslån kalkulator beregne effektiv rente på et lån?

Ja. Hvis du legger inn lånebeløpet, nedbetalingstid, nominell rente og gebyrer vil du få beregnet effektiv rente.

Hva er et annuitetslån?

Et annuitetslån er et lån hvor du betaler det samme månedlige beløpet gjennom hele nedbetalingstiden.

Hvorfor skal jeg søke annuitetslån gjennom Sambla?

Sambla videreformidler din søknad til flere potensielle långivere. Du vil da oppleve at over 20 banker og långivere konkurrerer om å få deg som kunde, og dermed er avhengig av å gi deg et best mulig tilbud for å vinne.

Bankene vi sammenligner

Vis mer