Beste lånerente

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Beste lånerente
Innhent flere tilbud
Velg laveste rente
Beste lånerente
Innhent flere tilbud
Velg laveste rente

Lånerenten er prisen på lånet vi tar opp. På samme måte som vi søker opp de laveste prisene på andre produkter vi kjøper, er det også å gjøre om å få den laveste renten når vi låner penger.

Her kan du lese om lånerenter, hvordan de beregnes og ikke minst hvordan du går fram for å få laveste rente på lånet.

Få beste lånerente hos Sambla

Muligheten til å behandlet samme søknad hos over 15 långivere gjennom Sambla er arbeidsbesparende for deg, og øker sannsynligheten for å få lånet med den laveste lånerenten.

Søk i dag og få over 15 lånetilbud i retur i løpet av kort tid!

Tre metoder for å oppnå beste lånerente på forbrukslån

Långiver ser gjerne først på inntekten din før de tilbyr deg en lånerente. Det er ikke alltid det er så mye å gjøre med den, med mindre du plutselig skulle få en mye bedre betalt jobb. Gjeldssituasjone er også gjerne ganske statisk. Det krever sin tid å få gjort noe med den.

Det er imidlertid noen fremgangsmåter du kan bruke for å presse lånerenten ned. Det er disse vi skal se på her.

1. Bruk en medsøker

De fleste långivere godtar at flere kan søke sammen, for forbrukslån som for boliglån. Det gir en høyere totalinntekt, noe som igjen åpner for høyere total låneramme og lavere lånerente.

Dessuten er det tryggere for banken at det er to som er ansvarlige for lånet dersom den ene skulle få problemer.

Der ektefeller eller samboere søker om lån til et felles formål, som møbler til boligen, er det også naturlig å søke sammen og samtidig få bedre rente..

2. Søk flere långivere

Lånerente settes som nevnt individuelt etter en kredittvurdering. Det kan imidlertid være store variasjoner i hvordan den enkelte bank vurderer like tilfeller.

Det betyr at du kan få betydelig bedre lånetilbud ved å søke flest mulig steder. En lånesøknad du fremmer gjennom Sambla vil behandles individuelt av over 15 banker og långivere.

3. Refinansier dyre smålån og kredittkortgjeld

Smålån på 20 000 kroner og nedover utmerker seg gjerne med høy rente og kort betalingstid. Betalingen av disse kan derfor utgjøre en god del av månedsbudsjettet og dermed være en hindring for å få ytterligere forbrukslån.

Kredittkortgjeld kan likeledes være en belastning. Nedbetaling gjennom minstebeløpet er en langvarig prosess, samtidig som gjelden kan holdes vedlike gjennom fortsatt bruk av kortet.

Å refinansiere disse inn i et større lån innebærer en forenkling av økonomien, og gjerne en besparelse i form av bedre rente.Slike tiltak appellerer til potensielle långivere

Refinansieringen kan skje separat for de gjeldspostene det gjelder, eller kombineres med et nytt lån som du har behov for.

Nominell og effektiv lånerente

Du er kanskje allerede klar over det, men å vite forskjellen på nominell og effektiv rente er alfa og omega når du sammenligner tilbud om lån.

Nominell lånerente tilsvarer en prosentsats av det lånet du tar opp. Låner du 100 000 kroner til 8 % rente, må du betale 8 000 kroner i renter per år, i tillegg til selve nedbetalingen.

Ettersom det gjerne følger med gebyrer på et lån, utgjør ikke den nominelle lånerente alle lånets kostnader. Det kan gjøre det vanskelig å se lånets reelle kostnader.

Derfor er det et krav at långiver alltid oppgir effektiv rente i tillegg til nominell rente i sin annonsering og sine tilbud. Her omregnes gebyrer (vanligvis etableringsgebyr og termingebyr) til en årlig rentesats som kommer i tillegg til den nominelle renten. Effektiv rente på ovennevnte lån kan da eksempelvis være 8,45 %.

Det er effektiv lånerente du skal se på når du sammenligner.

Lånerente boliglån

Lånerenten er forskjellig ut fra forskjellige lånetyper. Beste lånerente får du med god sikkerhet.

Et boliglån har som regel sikkerhet innenfor 85 % av verdien av boligen du kjøper. Ettersom boliger er lett omsettelige, og de heller stiger enn faller i verdi, regnes dette som trygt for banken.

Sagt på en annen måte: Det er veldig liten risiko for banken med å gi deg lån til bolig.

Lånerente billån

Kjøper du bil, kan långiver på samme måte som med boliglån betinge sikkerhet i bilen du kjøper.

I motsetning til en bolig, faller bilen i verdi etter som tiden går og den brukes. Lånerente på billån vil derfor være høyere enn på boliglån.

Dersom du har egenkapital, vil du ha muligheter for lavere renter enn på et lån hvor du låner 100 % av kjøpesummen. Da kan det nemlig være en risiko for at banken ikke får dekket hele lånet sitt ved et eventuelt salg av kjøretøyet

Lånerente forbrukslån

Endelig har vi lån helt uten sikkerhet.

Når banken ikke har sikkerhet i en verdi som tilsvarer lånet du får, er risikoen mye høyere for at de ikke får pengene sine tilbake. Det vil derfor alltid være høyere rente på forbrukslån enn lån med sikkerhet i bil eller bolig.

Bankens beregning av rente vil her utelukkende skje på grunnlag av din økonomiske situasjon og betalingshistorikk.

Felles rente eller individuelt bestemt rente

På lån med sikkerhet, billån og boliglån, tilbyr banken gjerne samme rente til alle som oppfyller inngangsvilkårene.

Kan du stille den sikkerheten som kreves, har betalingsevnen som skal til og ellers en plettfri betalingshistorikk, får du bankens faste boligrente eller bilrente.

Lån som ikke har denne tryggheten en slik sikkerhet gir, vil gi differensierte lånerenter. Det er blant annet tilfelle med forbrukslån du søker her på Sambla.

Vurderingen av individuell lånerente vil basere seg på en kredittscore som utarbeides av den enkelte långiver. I all enkelhet går det ut på at du får poeng for høy inntekt, lav gjeldsbyrde og god betalingshistorikk. Høy score gir beste lånerente.

Det kan være et stort sprik mellom høyeste og laveste lånerente en långiver kan tilby Du kan også få forskjellige vurderinger hvis du søker flere steder.

Spørsmål og svar - Beste lånerente

Hvordan får jeg beste rente?

Du vil få ulike lånetilbud fra forskjellige banker. Det beste er å la lånesøknaden din behandlet av flere banker. Det kan Sambla med sine over 20 samarbeidende banker hjelpe deg med.

Hvordan kan Sambla gi meg den beste renten?

Sambla samarbeider med over 15 långivere som konkurrerer om å gi deg lån. Med én søknad til oss, er det mulig å få lånetilbud fra samtlige. Du velger tilbudet med den beste renten.

Hva er beste rente på forbrukslån?

Beste rente på forbrukslån varierer fra person til person ettersom den settes individuelt fra långiver. Ved å sammenligne flere banker og långivere kan vi finne beste lånerente til deg.

Koster det noe å søke gjennom Sambla?

Nei, det er helt kostnadsfritt. Sambla får provisjon fra långivere uten at dette påvirker ditt lånetilbud.

Bankene vi sammenligner

Vis mer