Finansiering - Definisjon & Betydning

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Finansiering med best rente
Rask finansiering hos Sambla
Søk finansiering til hva du vil
Finansiering med best rente
Rask finansiering hos Sambla
Søk finansiering til hva du vil

Trenger du finansiering? Det er mange ulike formål som krever finansiering, fra boligkjøp til utallige investeringer i husholdningen eller eget liv. Det er mange ulike former for finansiering avhengig av hva du ønsker å bruke pengene til.

Søk din finansiering hos Sambla

Her får du en oversikt over de vanligste finansieringstypene. Du vil også se hvordan Sambla med sine mer enn 20 samarbeidende finansieringsinstitusjoner kan hjelpe til med å få akkurat din finansiering på plass.

Innhent tilbud på din finansiering inntil 600 000 kroner nå i dag, og signer enkelt med BankID!

Hva er finansiering?

Ser vi i det Det Norske Akademis ordbok (NAOB), betyr finansiering ganske enkelt å skaffe kapital.

Ordet i seg selv sier ikke noe om hvor pengene skal komme fra, men i det daglige tenker vi vel først og fremst på lånefinansiering. Noen må låne oss pengene for at vi skal kunne gjennomføre et aktuelt prosjekt.

Innefor dette kan snakke om boligfinansiering, bilfinansiering, refinansiering av lån, finansiering av egen virksomhet og annen finansiering.

Finansiering av bil

En annen stor utgiftspost hvor man som regel ikke har pengene rede, er kjøp av bil.

Det er ulike typer billån, både med og uten sikkerhet.

Billån med pant i selve bilen vil normalt gi lavere rente. Et slikt lån gis sjelden med lenger nedbetalingstid enn fem år, og så godt som aldri over ti år.. Det er alltid et krav om at bilen er fullforsikret. Långiverne ønsker at pantet deres er sikret på best mulig måte.

Alternativet er bilfinansiering uten sikkerhet. Dersom man kjøper er en eldre bil, er det ikke alltid at långiverne synes denne gir god nok sikkerhet.

Du vil dessuten sjeldent få fullfinansiert en bil med et lån med sikkerhet i bilen. Kravet om egenkapital vil i de fleste tilfeller ligge rundt 20 %.

Videre er det kravet om full forsikring som avskrekker mange. Er du en dreven sjåfør og ikke nødvendigvis kjører den aller nyeste modellen, føler du ofte at du greier deg med vanlig bilforsikring.

I de nevnte tilfellene er det altså mulig å få finansiering til bil uten sikkerhet. Det blir på mange måter et vanlig forbrukslån.

Du kan søke lån til bil uten sikkerhet opp til 600 000 kroner hos Sambla. Et slikt lån kan gis med opptil 5 års løpetid. En søknad gjennom Sambla behandles av over 15 banker. Du velger lånetilbudet som oppgir lavest rente.

Du kan også søke om lån til båt eller caravanlån på samme måte.

Refinansiering av gjeld

Refinansiering betyr at du tar opp et lån for å betale ut lån eller annen gjeld du har.

Refinansieringslånet bør gi bedre betingelser enn de gjeldspostene det innfrir.

Særlig smålån og kredittkortgjeld er poster det løper ganske høye renter på. Hvis du får et større lån som dekker opp disse, vil det antakelig også ha en lavere rente.

Regn ut hvor mye du betaler månedlig på slike ting, og se hvor mye du sparer ved å samle de i ett lån. Bruk gjerne en lånekalkulator.

Men en refinansiering kan selvfølgelig også være til innfrielse av ett enkelt lån, dersom du kan oppnå lavere rente.

Refinansieringslån kan være både med og uten sikkerhet.

Har du en bolig du kan stille som sikkerhet, bør du se på Samblas Omstartslån.

Finansiering uten sikkerhet

Når det gjelder refinansiering uten sikkerhet, er det mange aktører. Det viktigste for deg er å innhente det beste tilbudet det er mulig å få.

Det er nemlig slik at det ikke bare er å søke på nettet etter laveste rente. (Da vil du garantert få mange treff)!

Du må faktisk søke lånet først og bli kredittvurdert av den enkelte finansieringsinstitusjon, før du får vite hvilken rente de vil gi deg. Det er heller ingen standarder som er ens for alle långivere. Det vil ofte være en betydelig forskjell mellom den laveste og den høyeste renten du potensielt kan få.

Her bør man innhente så mange tilbud som mulig, og så effektivt som det er mulig.

Det er her Sambla kommer inn i bildet. Ved å sende én søknad til oss, blir den behandlet av over 15 banker og finansieringsinstitusjoner. Vi snakker om de mest benyttede selskapene i landet på akkurat dette området.

Du kan dermed sette deg tilbake i godstolen og bla gjennom tilbudene som kommer. Ved å sammenlikne disse med hverandre, vil du med stor sannsynlighet se at det er mye å spare på å velge det rette.

Finansiering av oppussing

Etter boligkjøp og bil er det kanskje oppussing vi bruker mest penger på i Norge.

I likhet med refinansiering er det mulig med oppussingslån både med og uten sikkerhet.

Det første kan du søke om dersom du har nedbetalt en del på boliglånet. Bankene aksepterer som nevnt ikke opplåning utover 85 % av boligens verdi.

Har du mulighet til å få lån med sikkerhet, vil det selvfølgelig også være en gunstigere rente. Du kan velge å slå en finansiering av oppussingen sammen med boliglånet. Det er tross alt enklere med ett lån, enn med to. Hør med banken din om dette.

Dersom du nylig har kjøpt boligen, er det derimot ikke alltid det er mulig med ytterligere opplåning. Men det kan likevel være mye du ønsker å gjøre med boligen. Kanskje har du kjøpt en bolig med oppussingsbehov til en billig penge?

I slike tilfeller vil en oppussing øke boligens verdi, og det kan absolutt lønne seg med et lån uten sikkerhet til dette.

Ved finansiering av oppussing, med eller uten sikkerhet, er det svært viktig med god planlegging. Ha klart for deg hvor mye du må bruke til innkjøp av materialer og arbeid. Bruker du fagfolk, bør du innhente anbud på jobben.

Selve finansieringen søker du her på Sambla. Mange av våre samarbeidspartnere er spesialister på akkurat oppussingslån.

Finansiering av hytte eller fritidsbolig

Hyttekjøp er aktuelt for stadig flere. Når man har bodd seg litt til i byen, dukker ønsket om et sted for friluftsliv og rekreasjon opp.

Her oppstår et nytt behov for finansiering.

Ut fra din situasjon kan det være forskjellige muligheter. Du vil sikkert kunne få noe finansiering med pant i det objektet du kjøper. Har du ledig pantesikkerhet i boligen, er det enda en mulighet for gunstig finansiering.

Skulle du trenge noe utover dette, er det mulig å søke forbrukslån. Det kan gå til alt fra renovering og anleggelse av adkomstmuligheter, til et tilknyttet svømmebasseng eller inventar.

Finansiering av ferie

Et lån til ferie er ikke en investering med tanke på økonomiske verdier, men det kan likevel være godt påkrevet. Familien kan ha et akutt behov for å lade batteriene når tiden er inne for det.

Det kan også lønne seg på den måten at du kan innhente et godt tilbud til sommerferien i februar måned. Da slipper du også å svinge deg rundt i siste liten. Du får også tid til å betale tilbake et lån før du reiser av gårde.

Ønsker du tilbud om ferielån til lav rente, søker du forbrukslån på vanlig måte fra Sambla.

Finansiering av bolig

Boligfinansiering er lån til kjøp av bolig. Det er en prosess de fleste av oss går gjennom en eller flere ganger i livet.

Lån til bolig fordrer sikkerhet (pant) i boligen du kjøper.

Boligfinansiering er også et område myndighetene i stadig større grad har regulert de senere årene. Formålet med reglene er å stoppe veksten i boligprisene og forhindre at privatpersoner tar opp for mye gjeld.

Boligfinansieringen kan for eksempel ikke gå høyere enn 85 % av boligens verdi. Ønsker du å kjøpe en bolig til en pris av 3 millioner kroner, kan du søke om lån til 85 % av dette, altså 2,55 millioner kroner. De resterende 450 000 kronene må du stille med selv i egenkapital.

Hvor høyt boliglån du kan få, er selvfølgelig også avhengig av hvor mye banken anser at du er i stand til å betale.

De fleste store bankene tilbyr boliglån.

Bedriftsfinansiering

Både ved etablering av egen virksomhet og noen ganger underveis er det nødvendig med ulike typer finansiering.

Bankene har flere forskjellige finansieringstyper for både aksjeselskap og enkeltmannsforetak. Hør gjerne med din bank om hva som passer best i ditt tilfelle. Det er også ulike etablerer-tilskudd det kan søkes om.

I de tilfellene disse ikke strekker til, er det alltid mulig å søke om et supplerende forbrukslån fra Sambla.

Spørsmål og svar - Finansiering

Hva er finansiering?

Den enkle definisjonen av “finansiering” er å skaffe kapital (NAOB).

Hva betyr finansiering for deg?

Finansiering i praksis er som regel å søke om lån. Det er forskjellige typer finansiering ut fra hva du vil låne til; som boligfinansiering, bilfinansiering, refinansiering av gjeld eller

Hvor søker du finansiering?

Du søker om finansiering hos banker eller andre finansinstitusjoner. Gjennom Sambla presenterer du din lånesøknad overfor 20 mulige långivere.

Hvordan får jeg best finansiering?

For å få en finansieringsløsning med lavest mulig rente, er det nødvendig å undersøke hos flest mulig långivere. Det gjør du gjennom Sambla.

Bankene vi sammenligner

Vis mer