Mikrolån – det lille lånet

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Mikrolån når du ikke trenger mye
Sjekk renter og gebyrer
Søke flere steder via Sambla
Mikrolån når du ikke trenger mye
Sjekk renter og gebyrer
Søke flere steder via Sambla

Når man mangler noen tusenlapper til å betale en regning eller trenger litt ekstra lommepenger på ferie, er mikrolån midt i blinken. Denne typen lån er til for slike situasjoner, da man mangler det lille ekstra man trenger for å få den økonomiske fleksibiliteten man har behov for.

Hva er mikrolån?

Et mikrolån er, som navnet tilsier, et lite lån. Beløpene varierer fra bank til bank, men det er ofte snakk om rundt 10 000 kr. eller mindre. Det stilles ingen krav til bruk, det er enkelt å tilbakebetale og det kan vært til god hjelp når man virkelig trenger det.

Fordelene med et mikrolån

Et mikrolån er et mindre beløp man enkelt kan låne ved behov, og tilbakebetale på kort tid. Mikrolån utbetales ofte raskt etter at man har søkt om det, og det kan brukes til det man ønsker. Ettersom det dreier seg om mindre beløp har også banken lavere krav til låntakers inntekt når de vurderer en lånesøknad, og det kreves ingen sikkerhet fra bankens side.

Hvordan få et mikrolån

Det finnes flere banker som tilbyr mikrolån, og man søker om det på lik måte som ved andre smålån. Også for denne lånetypen er det en god idé å sammenligne flere banker, og det kan være lurt å bruke en låneformidler for å være sikker på at man får de beste lånevilkårene. Ved å benytte seg av Sambla trenger man kun å søke én gang, og vi gjøre jobben med å samle inn tilbud fra flere banker. Alle som kontakter Sambla får tildelt en personlig rådgiver som går gjennom alle tilbudene fra bankene for å finne den beste låneløsningen for sine kunder, og tjenesten er helt kostnadsfri.

Krav til låntaker

Ettersom beløpene i mikrolån som regel er lave, setter bankene ofte lavere krav til låntaker. Hvis man får kontakt med riktig bank, kan man få mikrolån selv med betalingsanmerkning. Mikrolån er også en av de svært få lånene man kan få innvilget uten kredittsjekk, men muligheten for dette avhenger av bankenes retningslinjer. Har du en betalingsanmerkning eller andre faktorer som svekker din kredittverdighet, kan du kontakte Sambla for å få hjelp til å finne banken som passer for deg. Sambla bruker de opplysningene du oppgir, og kontakter flere banker slik at sjansene øker for å finne en bank eller långiver som kan tilby deg det lånet du trenger.

Les mer: Lån med betalingsanmerkning

Mikrolån på minuttet

I likhet med andre smålån, utbetales mikrolån raskt etter at det har blitt innvilget. Man får ofte utbetalt lånebeløpet på dagen, og noen ganger også på få minutter. Denne lånetypen er beregnet for situasjoner der man trenger pengene fort, og behandlingstiden på en lånesøknad er dermed også ofte svært kort.

Mikrolån gir store muligheter for mange

I Afrika har mikrolån blitt svært populært de siste årene. Det har vist seg at beløpene man kan låne i form av mikrolån har gitt mange mennesker muligheten til å bygge opp sine egne foretak, danne seg et stabilt økonomisk grunnlag og komme et godt steg på veien ut av fattigdom. Kriminelle långivere som krever opp mot 200% rente har vært et stort problem i denne delen av verden, og lånebeløp har blitt nærmest umulig å tilbakebetale under disse vilkårene. Mulighetene for å kunne få mikrolån har bidratt til å minske denne problematikken, og det sies at mikrolån på lang sikt kan være med å stabilisere økonomiene i mange afrikanske land.

Selv om folk flest har et helt annet økonomisk grunnlag i Norge, sammenlignet med Afrika, er også behovene for litt økonomisk hjelp tilstede her hjemme. Av og til er det ikke de største summene som kreves for å skape en ny mulighet eller få stabilisert en vanskelig økonomisk situasjon.

Hvilke lånebeløp er det snakk om?

Banker og långivere som tilbyr mikrolån har ofte forskjellige lånevilkår. Noen banker setter en nedre grense på 5000 kr for denne låntypen, mens andre tilbyr lånebeløp helt ned til 1000 kr. Det som er felles for alle mikrolån, er at lånebeløpet ofte ikke kan overstige 50 000 kr. og det er vanlig med en øvre grense på rundt 10 000 kr.

Spørsmål og svar - Mikrolån

Hva er mikrolån?

Mikrolån betegner et lån på et mindre beløp, som oftest under 10 000 kroner.

Hvordan får jeg mikrolån?

Det er flere långivere som gir lån ned til 5 000 eller 10 000 kroner. Skriv ønsket lånebeløp i søknadsfeltet og innhent tilbud.

Bankene vi sammenligner

Vis mer