Bilfinansiering

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Finn beste bilfinansiering
Sett opp budsjett
Søk finansiering til bil hos Sambla
Finn beste bilfinansiering
Sett opp budsjett
Søk finansiering til bil hos Sambla

Kjøp av ny bil kan være en kostbar affære, og de fleste trenger hjelp til å finansiere en så pass stor betaling. En bil taper seg ofte fort i verdi, og når man da trenger å oppgradere seg på bilfronten, er det ikke uvanlig å tape penger siden det er vanskelig og finne en ny bil til akseptabel standard for samme sum som man fått solgt den gamle for. I denne forbindelse tilbyr banker og långivere bilfinansiering, til stor fordel for både førstegangskjøpere og bileiere som ønsker en oppgradering.

Hvem tilbyr bilfinansiering?

De fleste banker og långivere tilbyr en form for bilfinansiering, og det er ikke uvanlig at også bilforhandlere kan komme med tilbud om dette til sine kunder. Man skal også være klar over at ikke alle låneavtaler innebærer gode lånevilkår, og det kan lønne seg å kontakte en låneformidler for å få sammenlignet tilbudene fra flere banker og långivere før man inngår en avtale. Du kan også bruke vår billån kalkulator for å beregne kostnaden for et lån.

Hvordan finansiere bilkjøp?

En bilfinansiering innebærer ofte 100 % finansiering når man stiller med pant i låneobjektet. Det er også mulig å finansiere et bilkjøp ved å stille med sikkerhet i bolig, og det finnes flere lånetyper som kan brukes til dette formålet, blant annet brukslån, rammelån og billån. Uansett hvordan man velger å låne penger til å kjøpe bil, anbefales det å nedbetale lånet i takt med verdifallet på kjøretøyet. Tegner man en fullkaskoforsikring på bilen, vil dette som oftest medføre en lavere rente forbindelse med bilfinansiering.

Billån

Man kan få innvilget billån for å kjøpe både brukt og ny bil, men verdien på bilen vil ha en effekt på lånevilkårene. Nedbetalingstiden på billån ligger ofte mellom 5 og 10 år, og man må som regel stille med sikkerhet i kjøpsobjekt eller bolig. Ofte kan et billån også benyttes til flere ting enn bare bil, blant annet kjøp av motorsykkel og campingvogn, og lånebetingelsene varierer deretter.

Leasing

Leasing er et alternativ til billån som har blitt langt mer vanlig i Norge de siste årene. Kort forklart, er en leasingavtale en form for langtidsleie av en ny bil, der man som kunde knytter seg til å ha bilen i et visst antall år. I praksis fungerer det slik at finansieringsselskapet som tilbyr leasingavtalen kjøper bilen med en sikkerhet om at kjøper vil leie den i de årene som leasingavtalen gjelder for. Bilselger setter en restverdi som det er høyst sannsynlig at kjøretøyet er verdt når tiden på leasingavtalen utløper, og kjøper tilbake bilen for denne prisen når leasingperioden er over. I en leasingavtale stiller altså bilselger med en gjenkjøpsgaranti og finansieringsselskapet eier bilen, mens kjøper har bruksrett. Fordelene med en slik avtale er at man ikke trenger å tenke på verditap på kjøretøyet over tid, og etter at leasingavtalen er over stiller man fritt til å lease eller kjøpe en ny bil. En av ulempene med leasingavtaler er at myndigheten nå stiller med krav til at en slik avtale ikke kan strekke seg mindre enn 4 år. I tillegg har bruker av bilen har også full vedlikeholdsplikt for kjøretøyet i den tiden man leaser den, og må selv stå for forsikring, drift og vedlikehold.

Alternativ til billån

Det er ikke bare leasing som er et alternativ til det tradisjonelle billånet. Et privatlån gir mye fleksibilitet i form av at man som lånekunde ikke trenger å oppgi hva pengene skal brukes til, og ofte trenger man heller ikke å stille med sikkerhet. Ulempen med privatlån er noe høyere rente, men hvis man kontakter en låneformidler kan man oppnå gode lånevilkår, også for denne lånetypen. Et alternativ ved kjøp av bil, er å betale kontant. En fordel med dette er at man kan utføre kjøpet og motta bilen umiddelbart. Et billån, derimot, krever en lengre prosess før banken vil overføre pengene til bilselgeren, og dette kan medføre lengre ventetid før man kan overta bilen.

Carsharing

Carsharing er et konsept som innebærer at man har en bil tilgjengelig ved behov uten at man trenger å eie den. I Oslo er Bilkollektivet den største aktøren på dette markedet, og de tilbyr en tjeneste der man som medlem kan disponere en bil i alt fra 1 time til flere uker. Man betaler da for den tiden man har booket samt for antall kilometer man har kjørt, og drivstoff og bomavgifter er inkludert. Som medlem i en slik avtaler, betaler man en egenandel, et depositum og en årsavgift.

Spørsmål og svar

Er det lurt med bilfinansiering?

Dersom du ikke har penger selv til å kjøpe bilen, må du søke om billån hvis du ønsker å eie et kjøretøy. Vi anbefaler at du henvender deg til flere långivere for å få et best mulig tilbud.

Er det lett å få bilfinansiering?

Som for andre typer lån vil du bli kredittvurdert av banken før det innvilges et billån. Jo høyere inntekt du har, desto lettere er det å få lån.

Bankene vi sammenligner

Vis mer