Lån på minuttet?

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Lån på minuttet?
Ingen seriøs långiver gir lån på minuttet
Refinansiering opptil 600 000 kroner
Lån på minuttet?
Ingen seriøs långiver gir lån på minuttet
Refinansiering opptil 600 000 kroner

Du får nok ikke akkurat lån på minuttet hos Sambla, men det går rimelig fort fra du søker til pengene er utbetalt.

Hos oss er alle ledd i prosessen effektivisert slik at det ikke skal ta unødvendig tid. Noen tar imot søknaden din, sjekker den, vurderer den og svarer på den. Får du lånet, undertegner du du med BankID hjemme i stua og får pengene inn på konto.

Les videre om hvordan Sambla legger opp til at du får lån nesten på minuttet, om søknadsbehandlingen, hvordan utbetalingen foregår og ikke minst alle fordelene som følger med å søke akkurat hos Sambla.

Eller søk lån med en gang for å spare tid.

Lån penger på minuttet – før du søker

At du kan låne penger “på minuttet” betyr ikke at du bør gjøre det impulsivt eller uoverveid.

Det koster tross alt penger å låne penger. Det beregnes renter og gebyrer, og det følger med en betalingsplan som forplikter deg over tid. Sambla kan hjelpe deg med å innhente de beste tilbudene, men vurdér likevel ditt behov før du søker.

Noen behov kan utsettes. Forbruksgjenstander med et luksuriøst preg, kan du for eksempel vente med til du har penger til det.

Er det derimot et akutt behov, stiller saken seg annerledes. Da er det greit å slippe byråkratiske spissfindigheter og lang svartid på telefon eller epost.

Har du allerede tenkt over saken, er det for så vidt heller ingen grunn til å nøle. Da gjør det ikke noe at det går kort tid fra søknadstidspunktet til du får svar.

Beregn lånebehovet ditt

Det du selv bør gjøre før du søker, er å foreta en beregning av lånebehovet og betalingsevnen din. Det betyr ikke noe mer enn at du stadfester prisen på det du ønsker, og regner raskt ut hva du har til overs hver måned etter at dine faste utgifter er betalt.

Her kan du også få litt hjelp ved å bruke en lånekalkulator.

Ha også de relevante tallene klare når du setter deg ned for å skrive søknaden. Dokumentene som skal med, siste lønnsslipp og skatteattest, må være digitalisert (for eksempel i form av en pdf -fil) slik at de raskt kan lastes opp sammen med søknaden.

Kreditt på minuttet – selve kredittsjekken

Kredittsjekken, eller kredittvurderingen, er den nødvendige analysen bankene må gjøre før de bestemmer seg for om de vil innvilge lånesøknaden din. Den er også avgjørende for hvilken rente du blir tilbudt.

At noen banker reklamerer med at de vil gi deg kreditt på minuttet, betyr ikke at de slurver med kredittsjekken.

Hvis noen virkelig ville låne deg penger uten å undersøke om du er i stand til å betale tilbake, er det all grunn til å være skeptisk. Ingen seriøs finansaktør vil gjøre det. I Norge er det dessuten lovpålagt for långivere å gjøre en kvalifisert vurdering av søkeren før de låner ut penger.

Men det betyr ikke nødvendigvis at det tar så mye lenger tid å få behandlet søknaden. Hos långivere Sambla samarbeider med er dette automatisert så langt det er mulig.

Det betyr at opplysningene i søknaden din verifiseres opp mot offentlige registre, og at analysen foretas av et dataprogram. Dersom det ikke er noen uregelmessigheter, går dette på et øyeblikk.

Nærmere om kredittvurderingen

Det kan dog være nyttig for deg å vite hva som egentlig skjer når banken vurderer søknaden din. Det er tross alt der din skjebne blir avgjort.

Disse opplysningene innhentes ved kredittvurderingen

Det første er altså sjekken, innhenting av opplysninger om deg som er registrert andre steder. Du samtykker i at dette blir gjort når du sender søknaden.

Her vil det fremkomme av Folkeregistrert at du har bostedsadresse i Norge. Det er et vanlig krav fra de fleste långivere. De vil også kunne se de siste ligningstallene, med nettoinntekt, formue og gjeld, Fra gjeldsregistrene ser de forbrukslån og hvilke kredittkort med tilhørende kredittrammer du har. Endelig vil de fra kredittopplysningsforetakene få informasjon om du har aktive betalingsanmerkninger eller ikke.

Opplysninger de ikke kan innhente er hvilke inntekter du har i dag, samt saldo på boliglån og studielån. Det er derfor din oppgave å levere de oppdaterte tallene her.

Når banken har de tallene de trenger, kjører de dem inn i en analysemodell. Hva som skjer her er delvis en forretningshemmelighet. Men vi vet at det legges stor vekt på inntekten og gjelden du allerede har. Andre momenter som tillegges vekt er om du søker alene eller sammen med noen, alderen din og hvor du bør i landet.

Konsekvensene av kredittvurderingen

Resultatet av dette er om du får lånet du søker om, eventuelt hvor høyt lån banken vil gi deg, og i så fall hvilken rente du vil bli tilbudt. Banken gir gjerne en kredittscore i sitt interne system

Det som er interessant for deg her, er at det ikke er den samme analysemodellen som brukes hos alle banker. Du kan derfor få ulik kredittscore forskjellige steder.

Det betyr at du for å få lånet du ønsker, og helst til en lavest mulig rente, bør søke flere steder.

Gjennom Sambla presenteres søknaden din for flere långivere. Det øker mulighetene dine til å få et lån med de beste betingelsene det er mulig for deg å oppnå.

Smålån på minuttet

Av og til er det ikke så mye penger vi har behov for. Da søker vi også om mindre beløp. Smålån på minuttet er en mulighet.

Det foreligger ingen presis definisjon på smålån, men mange långivere setter grensen på rundt 50 000 kroner. Lån på svært lave beløp kalles ofte mikrolån eller sms-lån.

Det kan være mange situasjoner hvor du har behov for et mindre beløp i løpet av kort tid. Typiske eksempler er en bilreparasjon, en rørleggertjeneste eller et kjøleskap som har gått i stykker og må erstattes. Det kan også være et prekært budsjettunderskudd med påfølgende betalingsvansker i inneværende måned.

Men at du søker om smålån på minuttet, betyr ikke at låneinstitusjon hopper over noen ledd i kredittvurderingen. Det skal like fullt innhentes opplysninger om deg, og din betalingsevne skal vurderes.

Dersom et lån markedsføres som sms-lån, betyr det altså ikke at du søker og får svar umiddelbart på telefonen. En slik lånebehandling strider både mot god utlånspraksis og mot norsk lov.

På den annen side tar det heller ikke lang tid å få vurdert en søknad om smålån eller lån i det hele tatt. Som nevnt er denne prosessen automatisert hos långiverne Sambla samarbeider med. Du vil derfor alltid få et svar tidsnok til å foreta den nødvendige utbetalingen du trenger smålånet til.

Forskjellen på smålån og andre lån

Det som gjør det lettere å få smålån enn andre lån, er selvfølgelig at du ikke trenger å ha så høy inntekt for å betale det tilbake.

Vi gjør oppmerksom på at smålån ofte er relativt dyre lån. De kan ha en effektiv rente som i enkelte tilfeller overstiger 100 % p.a.

Et smålån som skal betales ned i løpet av kort tid, vil ikke gjøre noen større skade på økonomien din. Har du derimot tatt opp smålån gjentatte ganger slik at du har flere som skal betales hver måned, blir det dyrt for deg i lengden.

Her anbefaler vi at du tar opp et nytt større lån for å samle smålån. Større lån har normalt lavere nominell rente enn smålån, og det blir færre gebyrer å betale. Du kan også få lenger nedbetalingstid slik at du ender opp med å betale betydelig mindre per måned enn det du gjør med flere smålån på utgiftskontoen.

Lån på minuttet med betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er et plett på ditt økonomiske rulleblad. Om det er et stort eller et lite lån du søker om, vil det uansett være en vesentlig hindring for å få lån på minuttet.

Betalingsanmerkning oppstår når du etter gjentatte oppfordringer fra en kreditor ikke har betalt eller tatt kontakt for å få til en avtale på kravet. Som regel har det kommet til rettslige skritt i saken, som at kreditor har sendt klage til Forliksrådet eller sendt en begjæring om utleggsforretning til Namsmannen.

Det beste er å gjøre alt for å unngå å få en slik anmerkning. Har det allerede skjedd, bør du om mulig få betalt ut kravet slik at anmerkningen slettes.

Der dette heller ikke er mulig, vil det begrense dine muligheter for å få nye lån radikalt.Samtidig kan en betalingsanmerkning være starten på en ondsinnet snøball som begynner å rulle. Tvangsinndrivelse av dette kravet gjør at gebyrer og renter løper på, og du kan få tilsvarende problemer med å betale din øvrige forpliktelser.

Du får ikke lån på minuttet med betalingsanmerkning. Den beste løsningen i slike tilfeller er å søke om et refinansieringslån med sikkerhet i bolig, og inkludere kravet som ligger bak betalingsanmerkningen i denne.

Ikke alle banker vil gi et slikt lån. Sambla samarbeider imidlertid med et knippe finansinstitusjoner som kan se på slike saker. Fyll ut søknaden øverst på siden og kryss av for refinansiering, så formidler vi kontakt.

Lån på minuttet hos Sambla

Med forbehold om at lån på minuttet ikke skal forstås bokstavelig, kan vi love en kvikk behandling av din lånesøknad hos Sambla.

I tillegg får du svar ikke bare fra én långiver, men over 20 banker og finansinstitusjoner som Sambla samarbeider med. Det gjør at du kan velge det lånetilbudet som gir lavest rente og best betingelser.

Samtlige tilbyr også lånesignering på dagen med BankID, slik at du verken behøver å møte personlig for å signere låneavtale og gjeldsbevis eller sende papirene i posten.

Søk lån uten sikkerhet opp til 500 000 kroner i dag med rask tilbakemelding!

Spørsmål og svar – Lån på minuttet

Kan jeg få lån på minuttet?

Hvis du tenker bokstavelig, er det ikke mulig å få innvilget et lån i løpet av et minutt. Med en klar og uproblematisk søknad går det likevel rimelig fort å få et svar.

Hvem kan gi lån på minuttet?

Ingen seriøs långiver gir lån på minuttet. TIl det er det for mange sikkerhetsprosedyrer som må følges. Bankene har nemlig også selv et ansvar for ikke å gi lån til personer uten betalingsevne.

Hvor lang tid tar det å behandle en lånesøknad?

Det varierer litt, men flere banker som Sambla samarbeider med lover svar samme dag eller påfølgende virkedag.

Hvordan kan Sambla bidra til jeg får raskere lån?

Sambla effektiviserer din søknadsprosess ved at den blir presentert for 20 banker samtidig. Du slipper altså å sende søknad til hver og en av dem for å finne ut hvilken som kan gi deg det beste tilbudet.

Bankene vi sammenligner

Vis mer